Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Xperia Marshmallow Beta released to select Xperia Z3, Z3 Compact and Z2 owners (23.5.A.0.486)

We have only had very limited time with the beta , but already we have noticed the software is very responsive and smooth. We can’t comment on battery life right now, given our limited testing, but given our experiences on the Concept Marshmallow software we have high hopes. Overall, it looks like Xperia Z2/Z3 owners have a worthwhile update to look forward to.
Ali.. As with the Xperia Z3+/Z5 Marshmallow update, STAMINA mode has been removed and there is no option for adoptable storage.

Zbog te gluposti sa memorijom verovatno necu ni preci na MM.

Sve to proizvodjaci opravdavaju stabilnijim i brzim radom aplikacija, ajd' u slucaju 32-64Gb telefona sa brzom internom memorijom ovo nije neki veci problem ali je u slucaju Z2 velika glupost posto telefon ima 16Gb interne za koju se odavno zna da nije brza kao kod S6, S7 itd. Da ne pricam kako ce MM osakatitit M4 Aqua koji ima smesnih 8Gb interne..

Ili mozda postoji neko resenje za ovo?

Stamina je suvišna u celoj priči tako da mi je logično što su je izbacili. A za storage, ako bude bilo potrebno link2sd će da radi

Ali.. As with the Xperia Z3+/Z5 Marshmallow update, STAMINA mode has been removed and there is no option for adoptable storage.

Zbog te gluposti sa memorijom verovatno necu ni preci na MM.

Da ne pricam kako ce MM osakatitit M4 Aqua koji ima smesnih 8Gb interne..

Sačekaj,a na 5.1.1 si imao tu opciju pa su je na 6.0 osakatili pa nećeš da pređeš?
Ne razumem tvoj post.

looool stamina je must have :) to je Sony a verujem da ce da u 6.0.1 ubaciti to i mozda jos neku korisnu stvar :) Kapiram da ce uskoro i na Z2 zvanican upgrade.
Sto se tice te fore da se prosiri interna, iskreno nije mi uopste to potrebno, mozda za igrice koje zaista ne mogu stati na interno memari ali kome su jos bitne igrice ;)
Oduvek sam programe furao na internoj memoriji, to je zakon posto je brza od micro sd kartice a zna se sva mulzimedija, dokumenti, ostali fajlovi to se tovari na micro sd, aka external storage.

Sačekaj,a na 5.1.1 si imao tu opciju pa su je na 6.0 osakatili pa nećeš da pređeš?
Ne razumem tvoj post.

Onda ja nesto nisam dobro razumeo.

Evo na 5.1.1 me ubija ono raspalo upozorenje da je zauzeto preko 75% memorije a ne moze da se iskljuci.
Na toj verziji postoji mogucnost da se bar delovi nekih aplikacija prebace na micro sd (apps/move to sd card) a koliko sam razumeo ta opcija se gubi sa MM apdejtom ili..?

Uopste mi multimedija nije problem vec samo cinjenica da stalnim apdejtovanjem ionako ''teske'' aplikacije zauzimaju sve vise mesta, evo posle 6+ meseci trenutno imam samo 1.6Gb memorije slobodno a neke app. prebacio na karticu, kako onda normalno da koristim ovaj najavljeni MM?

Ta opcija o kojoj pričaš će verovatno ostati ukoliko ne ubace adoptable storage.To jest, ostaće kao i do sada što je bilo :)

@ Chobby

E pa onda ok, video sam kuknjavu pojedinaca oko MM-a za Z5 pa sam pomislio da bukvalno nista od app. nece moci da se prebaci na karticu sto za Z5 32Gb i nije neki problem dok bi za Z2 bilo jako lose.

Ako to vezano za memoriju ostaje kao do sada onda cu apdejtovati na MM, naravno ako se sve ostalo pokaze odlicno, prvo da cujem tvoje i batakove utiske o apdejtu :)

Battery STAMINA Mode Not Likely Returning to Xperia Line After Android 6.0 Marshmallow

A pre par dana bila vest da ce vratiti. Mada ako taj Doze radi sve isto onda nema neke potrebe da vracaju..

Poslednja izmena:
Ja pomno pratim ovu temu na xda i čekam da neko uspe da bekapuje apdejt pa da nam da da flešujemo :)
Ako srede keširanje nakon većeg up time-a ostajem ja još na z2 :)

@ Chobby

E pa onda ok, video sam kuknjavu pojedinaca oko MM-a za Z5 pa sam pomislio da bukvalno nista od app. nece moci da se prebaci na karticu sto za Z5 32Gb i nije neki problem dok bi za Z2 bilo jako lose.

Ako to vezano za memoriju ostaje kao do sada onda cu apdejtovati na MM, naravno ako se sve ostalo pokaze odlicno, prvo da cujem tvoje i batakove utiske o apdejtu :)

Battery STAMINA Mode Not Likely Returning to Xperia Line After Android 6.0 Marshmallow

A pre par dana bila vest da ce vratiti. Mada ako taj Doze radi sve isto onda nema neke potrebe da vracaju..

Stamina je system resenje, gde ona kao menager moze kontrolisati mnogo vise od Doze funkcije.

Doze je resenje za prozdrljive app, a na Androidu ne zderu samo app bateriju kao i na drugim uredjajima, tu su osvetljenje ekrana, gps, cpu ...

Tako da Stamina sa Dozom moze biti pun pogodak. Sama Doze funkcija ce se dodatno razviti u N verziji, Google krade ideje od Sony-a,Samsunga itd kako bi Android bio sto bolji.

@hsv
Na dnu strane tog linka stoji da staminu izbacuju zbog doze, što mu u suštini dodje isto zato je i nepotrebna

Ma bitno da ce softver da radi stabilno i brzo.Ima promena u ovom apdejtu,svidja mi se sto u opcijama stock launchera ima opcija da se izabere oko 7 ja mislin vrsta ikona(bar je na Z5 tako i to je koliko vidim ugradjeno u sistem)pa onda s vremena na vreme menjas sam ikonice,ne moras da instaliras dodatne icon packove.

Malopre sam rezervisao Z2, cena je 200e, kupljen u MTS-u, ostalo još 18 meseci garancije, originalna oprema punjač i sluške. Kaže da je sa folijama potpuno nov, neogreban.
Da li na nešto treba da obratim pažnju, kada se sutra vidimo, ta garancija jel treba nešto specijalno da sadrži, vidim neki na oglasima insistiraju na garanciji uvoznika, a ne mobilnog operatera.
Postojala je i opcija Meizu m2 Note 150e, isto kod mts , 4 meseca star, ali nekako mi sony uliva više poverenja, nadam se da nisam pogrešio.
Idem polako da čitam ovu temu, i upoznajem se sa budućim telefonom (nadam se) :d
p.s. Izgledalo mi je malo skupo da dam za tel 200e, ali sam juče zamalo potpisao novi ugovor u mtsu, gde bi me z3 uz ugovor od 2 godine koštao 300e(ali moram tih 300e da otplatim u 12meseci), plus ne bi dobio 50% popusta a to je oko 130 e na 2 godine. z3 bi onda koštao 430e. Ovako mislim da je bolje, kupim z2 za 200e, i tražim 50% popusta, tu uštedim 130e na 2 god, pa me z2 košta nakon 2 godine 70e.

Poslednja izmena:
Pametno, naravno da se vise isplati uzeti 50% popusta na sve mts racune a fon polovan iz oglasa. Jos se pogodio taj bas sa mts-a mada mislim da su svi mts primerci Z2 otkljucani sto moze da ti znaci ako menjas kartice npr (ali je sam nacin ubacivanja kartice horor, sto ces i sam videti :d).

Nego.. ipak mi je nesto niska ta cena (200e) za Z2 sa jos 18 meseci garanciju preko mts-a..

Proveri sve sto treba, znas vec - od ekrana preko kucista, slusalice, zvucnika, kamere, blica i ostalog hw koji je moguce testirati golim okom/usima pa do toga kako radi UI, da li sve klizi fluidno itd. Srecno sa kupovinom :)

Opali mu ovaj diagnostic test
U about me pa imas diagnostic. To je super cena ja sam za mog dao 220 a bio je star tako 6 meseci isto sa MTS.
uploadfromtaptalk1457716684745.jpg

Poslednja izmena:
Dzabe *** Z2 sad.Ubedljiv best buy kad su u pitanju svi telefoni na trzistu.Sony je sa Z2 napravio mnogo mocan uredjaj onda tako da i dan danas nema pravog/full naslednika.

Hvala na brzim odgovorima i savetima, pokušaću sutra da pogledam što više mogu i znam, pa ću odlučiti da li ga kupujem (ukoliko me prodavac ne ispali, nema nijednu ocenu na KP, mada mu je nalog star 3 godine). Vidim na fotografiji je CT garancija pored telefona, to bi valjda trebalo da bude ok.

Ako ti bilo sta bude sumnjivo kod telefona ili prodavca batali to, naci ces za 20-30e vise Z2 mozda cak i ovde u oglasima. Da, CT servis je za sony.

Dzabe *** Z2 sad.Ubedljiv best buy kad su u pitanju svi telefoni na trzistu.Sony je sa Z2 napravio mnogo mocan uredjaj onda tako da i dan danas nema pravog/full naslednika.

Sto je najgore mozda se pravi naslednik ne pojavi uopste. A cak i ako sony izbaci neki odlican flagship sa 3k mAh vrlo lako moze da se ispostavi da S820 ponovo dosta trosi (tako se prica kada je S7 u pitanju) i onda opet nista od autonomije koja moze da parira Z2 ili da bude bolja.

Z2 je i dalje ozbiljna masina, valjda ce MM apdejt ispuniti ocekivanja.

Poslednja izmena:
Ima, D6503 sto je LTE verzija i ona se prodaje kod operatera a i inace i redji model D6502 on je isti kao D6503 samo nema mogucnost za 4G i njega redje ima na trzistu.

Ma dok oni osposobe da cela zemlja ili bar veci deo nje bude pokriven 4G signalom mi cemo do tas promeniti jos po nekoliko telefona tako da jaka vajda sto imamo LTE. :)

Inace btw,vratio sam se na MX rom 8,nisam mogao da se naviknem na stock posle toliko vremena koriscenja samo custom romova.
Ovaj MX rom je za moj ukus najbolji,ima dosta tvikova i fluidan je skroz,e i baterija na njemu traje bas lepo.

Hvala na brzim odgovorima.
Malopre sam zvao prodavca, po dogovoru u 11, ali se ne javlja na mobilni...
Videću u toku dana o čemu se radi, ukoliko me i on smori, ima da ostanem na xperi mini još 2 godine :d

Javio se, idem sada da se vidim sa njim. :p
Gledam sada preko KP šta se prodaje od dodatne opreme, maskice, zaštitna stakla, stoni punjači, hdmi kablovi...
Da li koristite zaštitno staklo, kakav je utisak sa istim, na prethodnom tel nisam imao nikakve zaštite, folije, maske...
Da li ima razlike među tim staklima, vidim da ih prodaju jeftino na KP. Nemam nameru da ga sam stavljam, skapirao sam da je muka.
Jel imate neku preporuku za futrolu i da li je koristite?

Dobra je opcija staviti kaljena stakla preko displeja/ledja telefona jer stvarno mogu da sacuvaju fabricka stakla pri panjem padu npr. A i ako ih izgrebes nekada lako mozes da zamenis..

E sad, koje staklo da uzmes.. uglavnom se preporucuju Nillkin i Mocolo, da li su i koliko bolja od nekih tamo no name.. nemam pojma.
Nemam pojma ni koje staklo je preko ekrana na mom telefonu ali za sada odradjuje posao kako treba.

Od futrola i dodatne opreme.. telefon je lep ali dosta klizav, ja sam se navikao na to i jos mi nije ispao ni posle 6 meseci. Ali treba imati nesto od zastita bar za odredjene trenutke u nedelji/mesecu (proslave, svadbe, priroda itd), dodatne opreme ima koliko 'oces (posebno na ali-u, od silikona do alu kejsova ili kombinacije plastika/guma-alu) a kod nas ces najlakse naci Teracell silikon koji kosta 500 din u proseku.

Jedno od boljih resenja je i style cover SCR10, imas originale (ili bar odlicne kopije) za 8-10$ samo treba paziti da to bude bas SCR10 a ne verzija za Z3 jer se razlikuju polozaj i velicina otvora za zvucnike. Imam ovaj style cover i prilicno sam zadovoljan i kvalitetom izrade a i cinjenicom da Z2 u njemu sjajno izgleda. Jedina mana je sto stalno treba otvarati cover ali ***a..

Ako budes dobio slusalice uz telefon to ce 90% biti ove sto znaci da ces morati da kupis neke druge jer te stock ispadaju iz usiju a i zvuk je daleko losiji od onoga sto Z2 moze da pruzi sa kvalitetnim slusalicama. Sad sve zavisi koliko ti iste trebaju ali sa ali-a mozes da narucis ove i zavrsio si posao, kostaju samo 10-ak $ a zvucno idu na crtu 3-4x skupljim sluskama :)

Poslednja izmena:
Telefon je poceo da pali crvenu led diodu na kratko dok se se restartuje/pali aparat (dok pise Sony na ekranu), sta moze biti problem?

Puklo mi je Mocolo zadnje staklo. Prvo je prslo samo od sebe, bez padova se pojavila linija a onda mi je ispao u bioskopu sa sedista i pojavila se u cosku paukova mreza. I onda posle jos desetak dana se pojavila jos jedna pukotina u gornjem delu, isto bez padova. Sad me zanima jel bi prslo i ovo staklo na telefonu da nisam imao zastitu ili ovo Mocolo hoce sam od sebe da puca. (mislim na tu prvu prsotinu je li, ne na pad) Ali beli je telefon pa se ne vidi bas, mrzi me da menjam , neka stoji ;/

@hsv.stoned Hvala na korisnim savetima, uzeo sam danas tel, sve je bilo ok, telefon je stvarno nov ,d6503, dobio sam baš te sluške koje si linkovao:p tel je nigde ogreban, fabričko pakovanje, svi kablići slušalice u originalnom pakovanju i mts kesu sam dobio, ct garancija do 27.8.2017 :d
Na telefonu je kaljeno staklo na leđima(to mi je rekao), napred nema ništa, android 5.1.1
Videću te sluške možda da pazarim, mada ni sa prethodnim tel nisam nešto slušao muziku, i bio sam zadovoljan originalnim sony sluškama (mada sam nemerodavan da dajem procene o kvalitetu istih, meni je uglavnom sve manje više ok, osim totalnog krša).
Lep je ovaj cover koji ti imaš, jel crni? Dopad mi se što može da se postavi da stoji pod uglom. Možda malo penzionerski izgleda, pogotovo u odnosu na moj prethodni ultra mini tel, bez ikakvih zaštita, ali sve sam bliži penziji :p
Ufff, šta sada prvo sa novim tel raditi, ubacio sam gmail, facebook i google da se sync kontakti, i sada razmišljam da li da instaliram app, ili da prvo krenem da čitam opet o rootu, (voleo bi opet da imam root, zbog aplikacija), onda možda i o bootloaderu (ukoliko to i ovde postoji), onda cwm recovery, romovi.....
Gde su tu emulatori, spajanje joysticka, televizija, daljinski.... :d

Poslednja izmena:
Puklo mi je Mocolo zadnje staklo. Prvo je prslo samo od sebe, bez padova se pojavila linija a onda mi je ispao u bioskopu sa sedista i pojavila se u cosku paukova mreza. I onda posle jos desetak dana se pojavila jos jedna pukotina u gornjem delu, isto bez padova. Sad me zanima jel bi prslo i ovo staklo na telefonu da nisam imao zastitu ili ovo Mocolo hoce sam od sebe da puca. (mislim na tu prvu prsotinu je li, ne na pad) Ali beli je telefon pa se ne vidi bas, mrzi me da menjam , neka stoji ;/
Pucalo meni zadnje(3x) i to brzo nakon 2,3 nedelje od stavljanja... napred je super drzalo uvek...

Meni se napred trece po redu odlepljuje u gornjem desnom uglu. :D

Vrh Dno