Šta je novo?

LG Nexus 5X

Ja vam jednostavno dajem proverne informacije, znam ljude koji se sa tim bave i znam kako to funkcionise. 6p se trenutno moze dobiti samo po porudzbini, dan kada se porudzbine predaju dobavljacima je sreda i onda telefon mozete dobiti u sledecu sredu ali i to pod uslovom da je vas prodavac jako jako dobar sa dobavljacem pa ce mu ovaj "uciniti" i proslediti u njegovom pravcu par primeraka. Kod njih u biznisu se nexus vodi kao egzotika koju se ne isplati drzati na stanju i cekati kad ce se neko od vas tj. nas setiti da za takav telefon iskesira 550e+ sto je sasvim i realno posto i sami vidite da se nakanjujete kao seoske malde po 100 godina da kupite telefon i cekate da mu cena padne na 200e za godinu dana. A ova prica sa akcijama od 495e glasi ovako. Dobar dan, dobar dan, vidim na oglasu da imate nexus 6p i da je cena 495e hteo bih da kupim da li je to jos uvek aktuelno? Nije druze prodao sam danas zadnji bice mozda sledece nedelje ali po ceni od 550+e, ako hoces da ti porucim pa ako bude bude. Dovidjenja-dovidjenja.

Jel daju ti preprodavci neke dvogodisnje garancije ili se ostvarivanje prava vrsi bejzbolkom, dugim cevima, teleskopom i slicnim garantnim sredstvima?

Ako ne, onda radije nadjem nekog ko je "cuvao" fon za mene u folijama i kejsovima, neku napacenu dusu, duznika, narkosa, koji prodaju od muke...sa garancijom.

A koja je fora tom liku da kaci oglase telefona koje nema? I da delom ubija cenu drugima?

Kao kad bih ja prodavao svoju kucu na Dedinjama koju inace nemam.

Nidje veze

Jel daju ti preprodavci neke dvogodisnje garancije ili se ostvarivanje prava vrsi bejzbolkom, dugim cevima, teleskopom i slicnim garantnim sredstvima?

Ako ne, onda radije nadjem nekog ko je "cuvao" fon za mene u folijama i kejsovima, neku napacenu dusu, duznika, narkosa, koji prodaju od muke...sa garancijom.
Ostvarivanje prava se vrsi normalnim razgovorom i dogovorom, gde ako nesto nije u redu daje se drugi nov telefon sto sam imao licno priliku da mi se desi i resili smo u roku od 5 minuta i dobio sam nov primerak telefona kome nista falilo nije i koji nekog sluzi i dan danas, ali opet to sam ja i tako je za mene koji zaista kupujem telefone od tih ljudi vec godinama i u poprilicnim kolicinama.

Ostvarivanje prava se vrsi normalnim razgovorom i dogovorom, gde ako nesto nije u redu daje se drugi nov telefon sto sam imao licno priliku da mi se desi i resili smo u roku od 5 minuta i dobio sam nov primerak telefona kome nista falilo nije i koji nekog sluzi i dan danas, ali opet to sam ja i tako je za mene koji zaista kupujem telefone od tih ljudi vec godinama i u poprilicnim kolicinama.
Pusti ti to ulicni dogovor i razgovor, pa za dva-tri meseca menjas skoro pa nov fon, govorim o periodu od dve godine.Hoce li taj i posle godinu i po, dvadeset meseci, na 364-365. dan, razgovorom i dogovorom dati novi telefon ako nesto nije u redu ili servisirati pokvareni?
Znaci, da li su to telefoni sa pisanom garancijom ili bez?

Imaju pisanu garanciju na 6 ili 12 meseci zavisi kod koga uzimas, u tom roku ljudi ce ti ne servisirati ovaj nego ce ti dati nov telefon. Posle toga naravno da moras sam da ga popravljas ili da kupujes drugi zavisi sta ti vise odgovara i pod uslovom da mu nesto uopste i bude. Da kucnem u drvo moj svaki telefon je ziv i dan danas i radi normalno kod drugih ljudi. Nemam nista protiv uzimanja telefona u radnjama sa 2 godine garancije ali za te pare obicno se na oglasima mogu uzeti dva telefona.

Tuga...opet zazivele "6 meseci garancije"...

Zato lepo uzmes u oglasima, telefon sa zakonom propisanom i validnom dvogodisnjom garancijom.[emoji4]

Samo sto kolicinski tih telefona i nema bas po oglasima. Pogotovo nexusa

I onda imas muku sa ovlascenim servisima koji na sve nacine pokusavaju da odbiju reklamaciju.
Hehehe taj rad.

BTW uzimao sam (ranije) par puta telefon od dotičnog prodavca iz NS-a i do sada nisam imao problema. Svaki put se normalno sve dogovorili.

I onda imas muku sa ovlascenim servisima koji na sve nacine pokusavaju da odbiju reklamaciju.
Tri puta sam do sada morao da potezem garanciju, objasnim jasno sta je problem, odgovorim sta me pitaju od ustaljenih pitanja-jesi li to, jesi li ono i to je sve....jedina muka dugo cekanje i zivkanje da li je gotovo.Citao sam cesto ovde da su ljudi imali problema, bilo iz prve ruke, bilo da su culi od nekoga, medjutim ni meni, ni onima koje poznajem nikad nije odbijena reklamacija.

Onda kupiš sa garancijom operatera sa oglasa, ti su i skuplji naravno, ne očekuješ da budu iste cene kao i na KP.

Ovlascen servis sa ovlascenom garancijom ima pravo da telefon zadrzi 40 dana sto obicno i bude tako, e sad meni je bolja varijanta da dobijem nov telefon u roku od 6 meseci od kupovine ako mu nesto bude nego da mi popravljaju telefon star 1-6 meseci u servisu. Kumu su pre par dosta godina samsung wave zadrzali na servisu 43 dana zbog popravke displeja koji je riknuo 2 meseca posle kupovine. I opet naglasavam kroz moje ruke je proslo more telefona i do sad nemam ni jedno negativno iskustvo, ista prica je i za kupovinu televizora gde sam za 500e kupio tv koji je u win winu ili gigatronu kostao 750e sve radi savrseno i posle 2 godine naravno

Imam pozitivna iskustva sa ovlašćenim servisima. Na LG G2 zamenili displej jer se odlepio bez pitanja, HTC One M7 zamenjen za M8 jer nisu popravljali M7. Jednom dobio nov iP4s, jednom nov iP6. Za mene dovoljno da kupujem sa validnom garancijom. Ima natezanja, ali bar imaš sa kim da se natežeš, kome pravno i zakonski da pretiš i da rešiš problem. Ovim sa KP teško, pogotovo što sutra batici našeg vrhovnog vođe može da se digne i ponovo da ih hapse, jer mu opala prodaja u gigantima koje je oteo, kao prošli put, pohapsiše ljudi, aj sad ti ostvari garanciju. Pojavili su se novi koji donose i to rade, uvek će biti nekog ko to radi, sada preseci kome šta odgovara.

Za mene dovoljno da kupujem sa validnom garancijom. Ima natezanja, ali bar imaš sa kim da se natežeš, kome pravno i zakonski da pretiš i da rešiš problem.
+1
Upravo to.

Ok za vas koji menjate telefone svaka dva tri meseca, vama garancija nije ni bitna, to vama nije nikakav problem, ali svi mi koji ne preprodajemo, rabimo taj uredjaj bar 2 godine i ocekujemo da smo te dve godine pokriveni, upravo zato i ganjamo samo sa validnom garancijom....van radnje.[emoji4]

Samo zaboravljate u kojoj ste temi, sa takvom garancijom teoretski možete naći samo 5x 16 GB, 32 ne postoji, 6p ne postoji nikakav. A i ovaj 5x što ima kod operatera verovatno niko ne uzima da bi ga preprodao na oglasima.

Zato nisam ni kupio note5, oni su na gubitku što ga nisu pustili zvanično. Mnogo mi je love da dam za nešto i garanciju tolet papir. Apple je druga priča i za sada najbolja garancija i ekosistem u svetu.

^ Jedna od retkih stvari koja mi se sviđa kod jabuke...

Najjace kad stave u oglase "pisana garancija". :D Pa kakva druga ima, majku mu.

Usmena garancija :)

Poslednja izmena:
Šta je problem odjednom - pa godinama je ista situacija na oglasima :)
Problem je što 6P nema kod naših operatera...

Sve ima svoje prednosti i mane, ja sam licno veoma zahvalan sto postoje prodavci sa kp pa makar garancija ni ne postojala inace bi svi mi iste telefone koristili ne po 2 nego po 4 godine jer bi morali a ne hteli. Placati duplo vise novca za 2 godine garancije se meni ne isplati nikako za nesto sto se cak i ne mora dogoditi, fizicka ostecenja telefona izazvana padom, prolivanjem piva, soka, vode skakanjem u bazen, grebanjem ekrana, alu kucista itd ovlasceni servisi i prodavci ne uzimaju u obzir i takve stvari ne spadaju u garanciju popraviti mogu ali troskove snosite sami, ne tako retko pokusace da vas okrive i za kvarove koji nisu izazvani vasom greskom samo da bi izbegli reklamaciju, za iphone i njihov sistem nisam upoznat ali u android svetu u ovlascenoj radnji u Srbiji dobiti nov telefon cisto eto ne svidja mi se boja ovog ili klima mi SE home dugme na s6 je NEMOGUCE!!! Ukoliko se desi kvar moras telefon ostaviti na servisu retko ces dobiti zamenski uredjaj ako se i dobije to je neka nokia asha 100, onda krece natezanje i cekanje od 20-40+ dana ako je bas do telefona a u 90% slucajeva nije jer ste ga vi dobili ispravnog i koristili i ako kvar ne moze da se popravi jer je jednostavno neisplativo tada mozda i dobijete nov uredjaj MOZDA ali ta situacija isto zahteva nosenje metalne sipke, cevi, francuskog kljuca kao i kod ovih sa kp

E da samo sto ovi ako i dobiju batine ne smeju da se zale ;)

Kamere su skroz identicne izmedju 6P i 5X,ovo su samo razlike : 6P has more CPU/GPU horsepower so it has a few additional features like 240fps slo-mo (vs 120fps on 5X), Smartburst, and EIS ? Ili ima jos nesto ? Prelazim najverovatnije na 5X sa 6P pa da budem skroz siguran,jer je kamera na 6P odlicna.

EIS može da se uključi i na 5x

postoji modovana google camera app koja podržava i smartburst i 240 fps slomo, ovo prvo kažu da radi, ovo drugo i ne baš sjajno :d nju nisam probao, ako te zanima mogu (mada smart burst ne znam ni šta je)

Poslednja izmena:
Petar pan, zbog čega prelaziš na 5X? Smeta ti veličina 6P ili je nešto drugo u pitanju?

... ali u android svetu u ovlascenoj radnji u Srbiji dobiti nov telefon cisto eto ne svidja mi se boja ovog ili klima mi SE home dugme na s6 je NEMOGUCE!!!

Evo ja sam u ovlašćenoj radnji gde sam dobio fiskalni račun i 2 godine garancije zamenio telefon posle par sati od kupovine jer je jedan volume taster bio malo klimav. Dobio sam drugi neotpakovan telefon. :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno