Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Dolazi u utorak Cm V1000, a ovaj ce cros da padne za drugi rig vjerovatno 4x380 ili 380x samo mi se nitro nesto svidja one gige nesto ne mirisem tj. gigabyte i amd karte nesto mi se to nikad nije svidjalo, asus standardno skuplji, msi nema 380X vidicemo moram prelomit....

@pmfrulez to sto kaze bios je tacno 1.256v i 1150mhz taktovi to je tacno, ti 0.875 i 1150mhz nema sanse znas i sam. A sad cim si flesovao biose tu se vise tesko sta moze odgonetnuti :D samo nek kopa bjezi okanije se :)

hvala druze ...neki predlog za neku alatku kojim se citaju vrednosti i kontrolisu ventovi a da to nije ab ili gpuz ab mi stvara pometnju karte promene taktove cim ga upalim dignu se vrednosti memorije u gpuz na 1600 i posle nemogu da ih spustim

Pa trix? on mora ocitati napon na R9 280X toxic, a ujedno mozes kontrolisat ventove vise nije ni ruzan kao prije :p sad su ga malo nasminkali. Za sapphire karte svakako ti savjetujem trix.

pmfrulez
I moja 280x Tri-X se ponaša isto tako, 0,875 v stoji, radi na 960/1500, daje 22,4 mhs na ETH-u, ne greje se takoreći uopšte, ventovi retko kad prelaze 1400 rpm, a temp 46-55 C.

Poslednja izmena:
najbolji je bio cg imas na uvid za svaku kartu zasebno kolko baca ovaj miner mi ide na zivce

Proverena ploca za G1820, cetiri kartice? ASRock H81 Pro BTC mi je prvi izbor, ali sumnjam da cu naci.

Asus H81 Gamer?

Ne nalazim ovo u maloprodajama kod nas. Treba mi nesto cega ima po prodavnicama, zbog odlozenog placanja.

Jos krajem 2012 mi je ovde odgovoreno da nema vise racunice da se rudari, a vidim ovde jos ima rudara :). Jel su me tada slagali ili vise vrtite na nuli ?

ne kontam zasto ljudi placaju 150 i vise evrica za polovne 7970 i 280x kad za 185-210 imaju nove gigabyte i msi koje odlicno kopaju eth,dcr itd

Pitanje je kako ce nesto novije kopati.

Ja i dalje mislim da su R9 280X najbolji rudari, bez obzira na pojavu R9 300 serije od AMD-a, a koliko sam saznao Nvidia je bas losa bez obzira sto maxwel malo trosi opet je losije od R9 280X

Ja i dalje mislim da su R9 280X najbolji rudari, bez obzira na pojavu R9 300 serije od AMD-a, a koliko sam saznao Nvidia je bas losa bez obzira sto maxwel malo trosi opet je losije od R9 280X

meni su i dalje najdraze za kopanje 7950-ice...
u zadnje vreme obicno pazarim polovne r9 270, mislim da su best choice za ETH...

A kako se kotiraju nvidie ove srednja klasa za kopanje sad? Znam da je pre nekog vremena bio jedan model hit zbog male potrosnje...

meni su i dalje najdraze za kopanje 7950-ice...
u zadnje vreme obicno pazarim polovne r9 270, mislim da su best choice za ETH...

Hd 7950 tesko vise da se nalaze ako koja naleti na oglasima naravno nema garancije, tako da nju vise i ne pominjem ko jos ima te kartice naravno da su extra dobre. generalno tahiti pa svi ostali chipovi.

Slabo, nevredi se zamajavati sa Nvidie... 750ti daje 10Mhs i to samo pod linux-om kako sam razumeo, pod win je 7-8mhs.
750ti košta 110e a r7 370 (prastari 7850) 150e, govorim o cenama novih kartica, 7850 troši ~90-100w na eth-u a daje lagano 13mhs... Da se neponavljam da rigovi sa jačim karticama daju bolji hash nego slabije....
Ovaj odnos se prenosi i na jače kartice GTX 970 daje ~20Mhs i košta 350e, R9 380 isto toliko možda i koji MHS preko a cenovno je 150e jeftniji, opet pričam za novo, ovde je potrošnja jednaka, možda 380-tica i manje struje troši....

A pitanje je moze li GTX970 toliko, a i za R9 380 ne vjerujem dok ne oprobam :)

može 20mhs gtx970 sa zadnjim optimizacijama u mineru, al je potrošnja 10w veća oko 160w troši, što je bar 40w više od r9 380...

Negde sam pročitao da na nv kartama ne pada hashrate, tj da je i danas isti kao i početkom avgusta na ETH. Baš čudno.

Nazad
Vrh Dno