Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da. Samo da je napisao da nema (a ima) onda bi to bila laz, ovako nije. I nemoj sad sta bi bilo kad bi bilo,ko ti kriv sto nisi gledao! Ako ti nisi sposoban da pregledas pre kupovine,trebao si zamoliti nekog drugog da kupi umesto tebe! Sramota, 30 godina imas a treba ti mama ili neka institucija (prakticno staratelj) da te "zastiti" od prodavaca!

ocito nemas veze sa vezom u online prodaju kupovini, nemoj komentare da primas licno

drugo u opisu oglasa je napisao kao nova bez tackice

Poslednja izmena:
Pa jel bila kao nova bez tackice? To se odnosi na spoljasnji izgled a ne ispravnost.

Svejedno, kriv si sam ako odeš da kupis telefon i ne upalis ga....po svemu sudeci ja sam tebi mogao da prodam fake iphone sa androidOm stavio ga u kutiju od iphone i ti ne bi palio, ja bi ti telefon od 120€ naplatio 450€, i ti bi se onda naknadno zalio? Sam si kriv ako ne proveriš na lično preuzimanje....ja kad sam prodavao laptop, insistirao sam da čovek upali i proveri da li je sve u redu prilikom licnog preuzimanja

Ma ne zna ni na APRu da nadje firmu a ne da kupi telefon. To je ta nesposobna omladina,ni za di su nisu!

Pa jel bila kao nova bez tackice? To se odnosi na spoljasnji izgled a ne ispravnost.

koga bre ti ovde pokusavas da prevaris, zna se kad se kaze bez tackice potpuno ispravan kao nov, a ekran sto nije bio potpunu ispravan?

Ovde se radi o:

1. ili si previse mator da bi znao pojedinosti u online kupovini
2. radis za kp tim kao njihov pr lol
3. ili samo ti izlaze reci iz usta a neznas ni njihovo znacenje
4. Volis previse kp i ti si jedan od prevaranata tamo

Poslednja izmena:
Ako je napisao potpuno ispravan onda jeste lagao. Ako nije onda nije! Kao nova bez tackice znaci da je spolja kao nova a ne mora ni da radi! A ti si u svakom slucaju kriv sto nisi proverio prilikom preuzimanja i to ti niko nece nadoknaditi. Nema razlike u kupovini uzivo (a ti si kupio uzivo a ne online!) ili online, eno kolega (isto mladjani nesposobni) prosle nedelje u prodavnici kupio laptop,doneo kuci i tek onda video ogrebotinu na ekranu. Vratio u radnju oni ga izmarsirali,zvao inspekciju i oni ga izmarsirali. Ko mu kriv sto nije gledao,jos njega mogu da optuze za pokusaj prevare,lazno optuzivanje, mobing itd!

Poslednja izmena:
Brate gde ti zivis, meni kad bi npr WINWIN prodao laptop NOV sa ogrebotinama, izaslo bi im na nos 3 puta, nego nas narod je miran, cuti dok ga gaze. Ali nisu svi takvi i definitivno ne treba da stajes na stranu prodavca (sem ako to i sam nisi) i budes u masi, dok prodavci i velike radnje koriste te i manipulisu.

Kupujem Prodajem nema nikakvu podrsku za svoje kupce, a na prvom mestu bi trebalo biti kupci pa prodavc kao na Ebay-u i Paypal-u Samo zaradjuju na reklama umesto na procentu, jer na taj nacin ako neuzimaju procenat (fee) ogradjuju se od svakog oglasa, cist profit duga ljubav. Kad im posaljes poruku treba im 4 dana da odgovore, a po nekad skoro uvek ignorisu tvoju poruku i malo po malo tamo neko nekog zezne za dve tamo neko nekog za tri hiljade i nakupi se.

Auuuu prestanite vise....srba85 mislim da nisi u pravu, ako si radio licno preuzimanje onda si trebo da proveris ispravnost uredjaja. Mozda si ti izgrebo ekran pa sad trazis pare natrag, kako oni da dokazu da nisi!? Moras biti objektivan, sagledaj malo i njihovu stranu.......Lepo ti je receno ako je online slanje, onda je procedura drugacija i ti imas prednost-zastitu u odnosu na prodavca. U ovom slucaju je tvoja krivica! Sledeci puta pazi........

svako ko prilikom licnog preuzimanja ne primeti fizicko ostecenje je sam kriv

a znam da gomila ljudi preuzme licno i ne proverava uopste predmet koji kupi, pa se posle buni

Realno gledano, kada se pogleda kroz retrospektivu kako su ljudi stvarno bili prevareni, ovo sto si ti isao i jos se licno nasao, i rekao "ok to je to" i preuzeo, pa jos sad hoces negativnu da das coveku (koju su sa pravom skinuli jer je u pitanju rekla-kazala nema pisan trag nikakav) je i da je stvarno prevara u pitanju na skali od 1-10 mozda neka jaka 2jka? Gde ces covece bolji nacin od licnog preuzimanja da se uveris u stanje predmeta i platis na ruke coveku? Nije da hocu da kazem budi srecan sto nisi ciglu dobio i jos postarinu i otkup platio kuriru, ali hocu to da kazem.

Pa ne samo u Srbiji, vec se nigde na svetu ne bi mogao smatrati prevarom, u bilo kom smislu, fizicki izgled predmeta koji kupac nije primetio prilikom kupovine. Nije da ne radi SIM slot, GPS ili nesto trece sto nije moglo da se primeti vizualnom kontrolom - pregledao si telefon, dao pare u znak saglasnosti da ti ponudjena roba odgovara i kraj price.

Ako je napisao potpuno ispravan onda jeste lagao. Ako nije onda nije! Kao nova bez tackice znaci da je spolja kao nova a ne mora ni da radi!

Relativizacija prevare. Da, srb85 jeste kriv zbog toga što nije proverio uređaj i prošao je kako je prošao, ali prodavac je očigledno pokušao da prevari nekoga time što je rekao da je telefon "kao nov i bez tačkice", a "zaboravio" je da pomene da displej nije ispravan. Tvoj argument "spolja je kao nova" pada u vodu, jer telefon nije dekorativan predmet (bar ne većini ljudi :d ), i ne može da bude "kao nov" a da ne radi, ili da ima tako ozbiljnu falinku.

Nepošteni prodavci su uzrok prevara, a ne naivni kupci. Takve prodavce bi trebalo saseći u korenu i onemogućiti ih da varaju dalje. I najobazriviji kupac može da bude prevaren. Na primer, telefon može da ima falinku koju nije moguće primetiti za 15-20 minuta testiranja...

Relativizacija prevare. Da, srb85 jeste kriv zbog toga što nije proverio uređaj i prošao je kako je prošao, ali prodavac je očigledno pokušao da prevari nekoga time što je rekao da je telefon "kao nov i bez tačkice", a "zaboravio" je da pomene da displej nije ispravan. Tvoj argument "spolja je kao nova" pada u vodu, jer telefon nije dekorativan predmet (bar ne većini ljudi :d ), i ne može da bude "kao nov" a da ne radi, ili da ima tako ozbiljnu falinku.

Nepošteni prodavci su uzrok prevara, a ne naivni kupci. Takve prodavce bi trebalo saseći u korenu i onemogućiti ih da varaju dalje. I najobazriviji kupac može da bude prevaren. Na primer, telefon može da ima falinku koju nije moguće primetiti za 15-20 minuta testiranja...

Upravo tako, hvala na objasnjenju nekima, ne iskreni prodavci su uzrok uvek nekih manjih ili vecih prevara ne samo na kp nego i na Ebay-u, to treba saseci, ali umesto da sasece to kp tim nagradjuje brisanjem negativne i kao da se nista nije desilo.

drugo telefonu je mogao da ne radi i usb port/charging port (nesto sto vecina ljudi ne proveri)

Poslednja izmena:
Pa ne samo u Srbiji, vec se nigde na svetu ne bi mogao smatrati prevarom, u bilo kom smislu, fizicki izgled predmeta koji kupac nije primetio prilikom kupovine. Nije da ne radi SIM slot, GPS ili nesto trece sto nije moglo da se primeti vizualnom kontrolom - pregledao si telefon, dao pare u znak saglasnosti da ti ponudjena roba odgovara i kraj price.

Ocigledno neznas kako je "negde u svetu"

Informativno, na prvi pogled deluje nepotrebno ali radije bih da cujem barem jedno prijatno iskustvo sa vecom cifrom, "MASTER PC SHOP" vidim da ima 700+ pozitivnih, narucujem malo "skuplju" robu pa me zanima da li je totalno safe buy, malo proguglao medjutim nalazim samo od prethodne godine 2-3 pozitivna utiska pa eto da pitam. Nisam nasao slicnu temu, a opet kontam da ovo nije ni neko reklamiranje.. Licno ne znam da je neko uzimao od njih, iako roba kontam ide po istom fazonu od madjara pa su zato cene nize.

Grafiku iz profila sam kupio kod njih (200e je koštala tada, platio dinarima pouzećem). Sve prošlo bez ikakvih problema.

Ne znam na šta misliš kad kažeš da vidiš samo 2-3 pozitivna iskustva? Na KP-u pod ocenama ih imaš prilično, plus će te neko teško zeznuti ako ima 700 pozitivnih.

Informativno, na prvi pogled deluje nepotrebno ali radije bih da cujem barem jedno prijatno iskustvo sa vecom cifrom, "MASTER PC SHOP" vidim da ima 700+ pozitivnih, narucujem malo "skuplju" robu pa me zanima da li je totalno safe buy, malo proguglao medjutim nalazim samo od prethodne godine 2-3 pozitivna utiska pa eto da pitam. Nisam nasao slicnu temu, a opet kontam da ovo nije ni neko reklamiranje.. Licno ne znam da je neko uzimao od njih, iako roba kontam ide po istom fazonu od madjara pa su zato cene nize.

Ja sam sa njima dva puta trgovao, i oba puta je prošlo bez ikakvih problema. Na njih me je inače uputio Fanta, pošto on ne donosi krupnije stvari poput monitora, kućišta, itd.

Mislio sam na guglanje pa naisao na neki domaci forum gde su 2-3 coveka podelila pozitivno iskustvo tokom prethodne godine :) Okej dovoljno mi je i ovo sto ste rekli @dzonihsv, @GeneralTragg.

Sa fantom sam poceo razgovor o nekim komponentama medjutim ne uklapa mi se budzet sve u jednoj nedelji pa sam njega pomerio malo, a posto jedino Master PC Shop ima volan g29 po takvoj ceni u celoj Srbiji, malo mi je doslo nerealno iako sam procitao da rade po istom principu i znam kako to ide, ali eto par pozitivnih reci ovde mi je okej. Pazarim taj g29 za 380e sto je pa identicna cena kao g27 u nasoj logitech radnji kojih vise nemaju i ne planiraju da nabavljaju 27-icu pa cak i 29 slabo.

Hvala ;)

Jako je bitno kakva su iskustva ljudi kojima se roba kupljena od tog prodavca pokvarila. Kakva je situacija sa ostvarivanjem garancije, tj da li prodavac postuje to uvazavanje garancije i nosenje proizvoda natrag u radnju(Madjarska).
Vidim da planras da pazaris za vecu svotu novca tako da ti predlazem da budes pazljiv. [emoji6]

Jako je bitno kakva su iskustva ljudi kojima se roba kupljena od tog prodavca pokvarila. Kakva je situacija sa ostvarivanjem garancije, tj da li prodavac postuje to uvazavanje garancije i nosenje proizvoda natrag u radnju(Madjarska).
Vidim da planras da pazaris za vecu svotu novca tako da ti predlazem da budes pazljiv. [emoji6]

Nazalost nisam naisao na situaciju gde su ljudi reklamirali, iz tog razloga sam i pitao prvobitno ali kad vec nema takvih slucajeva nema gde dalje da kopam :) Narudzbinu radim u ponedeljak, tako da dotle ako se javi neko sa takvim slucajem super.. Koliko sam video volani i jesu malo rizicni za kvar, ali je cena skoro 230e+ razlika od onoga sto imamo dostupno trenutno.

Upravo tako, ali posto KP nije prijavljena firma fakticki ne postoji u Srbiji a ubira pare od reklama nema kome da se zalis a njemu ostaju ciste ocene, kao da nikad nikog nije zeznuo, i pitanje je jos koliko njih je tako proslo, i tako nastavlja danima, mesecima, godinama, kp tim bas boli... za sve

Uvek sam se pitao kako neki sajt u ovom slucaju kp,koji cak nije ni registrovan u Srbiji sme,moze,a drzava to dozvoljava da trazi licne podatke gradjana izmedju ostalih i maticni broj,jos je ludji onaj ko pristane da taj broj ostavi tamo

Uvek sam se pitao kako neki sajt u ovom slucaju kp,koji cak nije ni registrovan u Srbiji sme,moze,a drzava to dozvoljava da trazi licne podatke gradjana izmedju ostalih i maticni broj,jos je ludji onaj ko pristane da taj broj ostavi tamo

Svaka cast na komentaru!
Sta se desava kad npr ja hocu da ugasim profil na kp? Jel se brisu svi moji podaci ili to ipak ostane memorisano u bazi podataka?

A postoji naravno i nelojalna konkurencija :)

Mozda u realno neopravdanim losim ocenama i slucajevima KP brise negativne..

Moj drug trguje nekom garderobom na KP, i sve je teklo normalno. Pisali mu ljudi KP poruke, da bi odjednom izaslo 5-6 ocena kako je prevarant, lopov, fals krs roba..

Muke imao posle da ispravi situaciju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno