Šta je novo?

LG Nexus 5X

Svakim danom me ovaj 6p sve vise razocara...bitno da ima 240fps

Nije se nexus nikad lozio na kamere i tako to, obicno ne i njegovi korisnici. Konkretno meni ne bi smetalo ni 2 fpsa :D. Mozda zvuci smjesno, ali nemam naviku slikavati, iako bih mozda mnogo sto sta imao zabiljeziti, opalim 10 slika godisnje kad me neko natjera. Imam posebno aparat nikad ga ukljucio nisam. Meni je to smaranje, nisam umjetnicka dusa, i ne pogadjaju me te karakteristike kamera uopste. [emoji23]

Ubjedljivo najnebitnija stavka za mene na telefonu.[emoji106] [emoji16]

Poslednja izmena:
Realno ogromna većina ljudi i ne koristi video preterano (ja prvi za godinu dana ako sam uključio 5 puta biće dobro)...
Slikanje je već druga priča :)

Nije mi jasno što kukate na vibraciju, neverovatno mi je da je uvek uključena kada taknete ekran :D

Ja samo kod poziva koristim - kada se ne čuje zvono da se oseti , šta će mi npr kad kucam po tastaturi :D

Poslednja izmena:
Jel' moguce da 6p sokocalo ne moze da snima 1080p 60fps ni sa nekim "hackom"??? Svrbi me da ga uzmem (0$ na ugovor ;)) i prosto ne mogu da verujem da g2 iz 2013-te ima 1080p 60fps a najnoviji nexus nema nikako???

Au brate, pa ti si kao neki ''old skul'' lik, cudi me da ti 60 fps full hd snimanje sa telefona ne deluje malo neprirodno? :)
Pomenite drajveru 60 fps snimanje pa da cujete sta ce da kaze :d

Imam tu opciju na Z2 ali je koristim bas retko.. npr za snimanje labradora u punom trku za loptom ili nekih sportskih tripova, jedino tad ima nekog smisla, za sve ostalo mi 30 fps bolji izbor jer daje taj neki cinematic smek ;)

Uz to mislim da brzina zatvaraca varira pa u 60fps modu mislim da senzor ''kupi'' malo manje svetla nego u 30 fps pa i o tome treba voditi racuna, na idealnom dnevnom svetlu ne verujem da ima nekih razlika ali zato u low light uslovima.. mislim da je 30 fps bolji izbor.

Meni na ovim kamkorderima fali 1080p sa 240 ili 360 fps, za jos bolji slow motion video ali izgleda da aktuelni soc jos uvek ne mogu to da podrze.

Svakim danom me ovaj 6p sve vise razocara...bitno da ima 240fps

Naravno da je bitno da ima 240 fps za slow-mo.

Poslednja izmena:
Au brate, pa ti si kao neki ''old skul'' lik, cudi me da ti 60 fps full hd snimanje sa telefona ne deluje malo neprirodno? :)
Pomenite drajveru 60 fps snimanje pa da cujete sta ce da kaze :d

Imam tu opciju na Z2 ali je koristim bas retko.. npr za snimanje labradora u punom trku za loptom ili nekih sportskih tripova, jedino tad ima nekog smisla, za sve ostalo mi 30 fps bolji izbor jer daje taj neki cinematic smek ;)

Uz to mislim da brzina zatvaraca varira pa u 60fps modu mislim da senzor ''kupi'' malo manje svetla nego u 30 fps pa i o tome treba voditi racuna, na idealnom dnevnom svetlu ne verujem da ima nekih razlika ali zato u low light uslovima.. mislim da je 30 fps bolji izbor.

Meni na ovim kamkorderima fali 1080p sa 240 ili 360 fps, za jos bolji slow motion video ali izgleda da aktuelni soc jos uvek ne mogu to da podrze.

Naravno da je bitno da ima 240 fps za slow-mo.

Nemate vi "deco" izgleda decu pa da vidis kako treba 60fps ;)
Bez toga klip izgleda kao "Dolazak voza u stanicu" brace Lumiere :)

Kad profi photograph @hsv kaze da je dovoljno, onda valjda i jeste...[emoji1]

@ Ivke
Pa dobro, za takvo snimanje sam i rekao da znaci 60 fps, sport, deca, kucni ljubimci itd :)
A prosto je nemoguce da ne postoji neki xda mod/fix za 1080p/60fps, kad postoji za LG G4 logicno bi bilo da je neko zbudzio to i za Nexus..

Poslednja izmena:
Ne znam kako izgleda tih 60fps na telefonu, nesto sam skeptican. Koristio sam go pro na skijanju bas sa 60 fps, sumnjam da je slicno...?!

60fps je odlicna stvar. Nije za sve uslove i situacije ali nekada je stvarno bolji izbor.

oni da su hteli ubacili bi po defaultu... lako to sve ide na nexusu, nije bauk

Experimentalna opcija vjerovatno, nije jedina stvar koju su sakrili. I za to sam skeptican za EIS. Podsjeca me ono digital zoom ili optical zoom. Razlika nebo i zemlja.[emoji1] Nista se SWom ne more nadoknaditi kao optikom ili ti HWom, pogotovo na vecim rezolucijama, to kida HW. na. Mogu se samo zamazati oci.[emoji23]
Ima li 6P OIS nisam gledao?
Podsjeca me na onu pricu, kako da ubrzam komp/telefon, task killerima, cleanerima, boosterima... :)

Poslednja izmena:
Nista se SWom ne more nadoknaditi kao optikom ili ti HWom, pogotovo na vecim rezolucijama, to kida HW. na. Mogu se samo zamazati oci.

U sustini je cesto tako ali ima i izuzetaka, npr Apple/Sony (mozda i Samsung?) digitalne tj softverske stabilizacije kamkordera rade bolje od prakticno svih optickih pa cak i od onih sa Lumia. Mada moguce da tu stabilizaciju kamkordera kod Samsunga/Ajfona rade i sw i OIS, nisam siguran. Kod sony-a samo softver jer nemaju OIS ali Z5 serija ima i neki drugi hardver u sklopu kamere, mozda je i tu neka kombinacija hw-sw.

6P nema OIS.

Poslednja izmena:
Oni ''manji'' nemaju, samo phableti :) Zato i mislim da se Apple tu pretezno oslanja na softversku stabilizaciju kamkordera (jer su snimci prakticno isti a ip6 i 6s nemaju OIS), znaci sve moze da se odradi samo kada proizvodjaci to umeju i hoce.

Poslednja izmena:
Ma tu je kombinacija dobro je rekao, niko se ne oslanja samo na sw.

Nego zainteresira me ovo malo pa procitah, dosta ih se zali na crashovanje kamere posle aktivacije opcije EIS, kao i na lag u nekim stvarima. Ma yebo ovo, nisu ga dzaba sakrili.

nisu oni sakrili što to ne može da radi, već što nisu dovoljno vremena posvetili da optimizuju, pa nisu hteli polovično da ostave.

što se applea tiče ois + eis rade jedino u 6s plus, na svim ostalima radi samo EIS.
stjepane ne mlati više, 10 postova si napisao i 0 pametnih stvari

Pa dok 'vamo docekamo crappleovu optimizaciju tog eisa proci ce vremena. Pogotovo ga 5x nece vidjeti. Opet zamazivanje ociju. [emoji23]
Do tada stari dobri ois... [emoji16] [emoji14]
Pojedini postaju bas ko crappleovci dobro neko rece ranije, google ih ubjedio da je eis bolji, bas kao i njih. [emoji23] vidite i sa s7, nije samsung siso vesla, da ih google uzima barem sto se hwa tice.[emoji15]

Poslednja izmena:
nisu oni sakrili što to ne može da radi, već što nisu dovoljno vremena posvetili da optimizuju, pa nisu hteli polovično da ostave.

Ništa tu nije polovično nego su odlučili da i sa time naprave razliku između dva modela.

ja planiram.. ali vrebam priliku.. samo 64 ili 128gb verziju :)
Igrao sam se malo sa 5x.. uopste nije los telefon. Ne razumam komantare o kvalitetu izrade. Meni deluje sasvim ok.

Ja cekam da se pojave ovi novi telefoni na oglasima,da im jos padne cena, a do tad se razmisljam izmedju V10, 6P i mate 8. Toliko dobri telefoni a tako različiti, nisam pametan.

Ja sam više u fazonu, koji Nexus ili ako ne oni, da li nextbit?
Mate ima odličan hw, ali mislim da nisam spreman za EMUI. I voleo bih stereo zvučnike i USB-C. Dosta mi je gledanja u kabl i okretanja.
X style je bio u igri je sam nabasao na odličnu cenu, ali nema fp.

Poslednja izmena:
Nextbit je prelep, ali ne znam na koji način ga poručiti?
Trenutno je sold out, ne znam da li uopšte šalju za Srbiju?

Def nextbit,sa svojim cloud servisima koji drljaju u pozadini pored googlovih i sa baterijom od 2680mah taj ako izvuce 3h sot-a ja cu da se bacim sa brankovog :)

Nazad
Vrh Dno