Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Očigledno da ga je neko opljačkao, i sada je ljut. Predpostavljam da je neki bajker, ili "opasan momak". Sve u svemu, verovatno su ga opljačkale veće bu dale od njega.
Naravno da su budale, taj nož je bezvredan iako je možda vredeo nešto pre nego što je modifikovan.

Zove mene lik pre nekog vremena i naruci nesto da kupi, naravno ne preuzme i vrati mi se posiljka, platim duplu postarinu, posle mesec dana kontaktira me isti lik (sva sreca pa sam provalio da je isti od pre mesec dana) i kaze da mu posaljem deo kao otkup, kazem samo posle uplate na racun, on ok posalji racun, naravno kada sam mu poslao racun vise ne nije oglasio, tako da verovatno zove svakog i narucuje gluposti a posle ne preuzima

isto ne znam okoja je fora da drze oglase a prodali su, verovatno da navlace musterije?
kontaktiram preko KP poruka kaze prodato a oglasi stoje

desilo mi se kontaktiram i pitam da li ste firma i da li daju garanciju, kazu da jesmo firma i dajemo radnu garanciju, a firma nikad cuo?

Poslednja izmena:
Evo da objavim jednog prevaranta iz Backe Topole.
Ovo je slika oglasa:
Untitled.png

Zvao sam ga na mobilni telefon i razgovarao sa njim. Kaze da je torba nova, nema nikakve tragove koriscenja. Dogovorimo se za 2300 din i da posalje pouzecem.
Napisao u oglasu "dva puta nosena".
Stigla torba kod mene koja je nosena 2000 puta, prasnjava, prljava. Sa donje strane zalepljena zvaka, resice kod rajfeslusa, iskrzana po rubovima.
Naravno, clan se ne javlja niti odogovara na poruke. Prijavio sam ga administraciji sajta.
Ovo su slike torbe kad je stigla kod mene:
https://www.dropbox.com/sh/u2xutbnpzhu7aps/AAByWeBLBzYp_gw-9FFfG2qOa?dl=0

Clan je obrisao sve oglase, promenio korisnicko ime iz "kabanare" u "sags" i mesto stanovanja upisao "Ada".
Poslao sam mu i ovaj link, da cita sta sam napisao ovde. Mozete i vi nesto da mu porucite. :D ;)
Untitled promena.jpg

Kupujem cesto preko neta, Limundo, Kupindo, KP, Gearbest i uglavnom imam pozitivna iskustva. Evo sta se desi kad jurim za nesto sto mi hitno treba. :)
Edit: Jos ga nisam ocenio negativno. Cekam ove iz administracije mada znam da oni nece nista da ucite povodom ovoga. ;)

Prilozi

• Untitled promena.jpg
    Untitled promena.jpg
    422.2 KB · Pregleda: 305
Poslednja izmena:
Kupujem i ja, ali sa sd, alija, ebaya, kp jako retko, a kupindo limundo nikad.

Oceni ga odmah, nema administracija nista sa tim, uputice te na sup

Ja sam pre nesto vise od 2god preko kp uzeo samsung wave 1. Pitam jel sve ispravno, kaze jeste. Dodje kod mene kad ono nema mrezu. Fizicko stanje je bilo dobro ali dzaba kad ja nmg da ga koristim. Naravno zovem ja njega i tu krece "meni je radilo".Da je bio blize Bg-u, a ne u Nis-u... Sreca pa sam ga platio nesto oko 5.000din, a ja imao isti model u savrsenom stanju kojem nije radio ekran pa sam samo prepakovao. Vise nista polovno ne kupujem preko kp-a.

Minimum 50/0 ocene i onda kupujem.

Ja na KP imam 6 ocena kao prodavac, a prodao sam vise predmeta. Niko ne koristi poruke posle kojih moze ocena..

Ljudi me direktno zovu telefonom, i lepo uvek popricaju sa mnom i za sada mislim da je to bilo pozitivno :)

Objasni mi, molim te. Ako je registrovan pre 3 godine npr, nema ni jednu negativnu, a preko 50 pozitivnih, kolika je verovatnoća da su sve pozitivne fake, pakovane 3 godine i da još nikog nije shebo do sada? Ili je nešto drugo u pitanju, što ja ne kapiram?

Vec sam pisao kako me je zena sa kp zavrnula za garanciju na mob. tel.
Imala je 200+ pozitivnih.
Sve je to super. Ti kupis, ona bila ljubazna i ti zadovoljan das pozitivnu. Medjutim ako dodje do nekih problema sa tom komponentom, e tad se vidi kakav je prodavac.
@Edit Ja nijednom nisam rekao da su fake ocene.

Poslednja izmena:
Objasni mi, molim te. Ako je registrovan pre 3 godine npr, nema ni jednu negativnu, a preko 50 pozitivnih, kolika je verovatnoća da su sve pozitivne fake, pakovane 3 godine i da još nikog nije shebo do sada? Ili je nešto drugo u pitanju, što ja ne kapiram?

Ja sam na k-p 8 godina i imam 30-ak ocena (sve pozitivne). Hoćeš da kažeš da sam ja prevarant? Postoje ljudi koji usput nešto prodaju preko k-p, ne žive od njega.

NEMAŠ NEGATIVNE, nisi prevarant...

To pravilo Nemas negativne nisi prevarant NE VAZI za srpski kupujemprodajem, prevarant mi je prodao Nokiu sa linijima na ekranu i ghostingom a imao je 300 pozitivnih, kada sam mu napisao negativnu, kp tim mu je obrisao zato sto smo se licno nasli kod vuka a nije mi poslao telefon postom na otkup, iako ima poruka u kp-u sve sto smo se dogovarali oko telefona, i tako opet on izglada 300 pozitivnih nula negativnih, i ko zna koliko jos njih tako je prevario.

Evo da objavim jednog prevaranta iz Backe Topole.
Ovo je slika oglasa:
Pogledajte prilog 193230

Zvao sam ga na mobilni telefon i razgovarao sa njim. Kaze da je torba nova, nema nikakve tragove koriscenja. Dogovorimo se za 2300 din i da posalje pouzecem.
Napisao u oglasu "dva puta nosena".
Stigla torba kod mene koja je nosena 2000 puta, prasnjava, prljava. Sa donje strane zalepljena zvaka, resice kod rajfeslusa, iskrzana po rubovima.
Naravno, clan se ne javlja niti odogovara na poruke. Prijavio sam ga administraciji sajta.
Ovo su slike torbe kad je stigla kod mene:
https://www.dropbox.com/sh/u2xutbnpzhu7aps/AAByWeBLBzYp_gw-9FFfG2qOa?dl=0

Clan je obrisao sve oglase, promenio korisnicko ime iz "kabanare" u "sags" i mesto stanovanja upisao "Ada".
Poslao sam mu i ovaj link, da cita sta sam napisao ovde. Mozete i vi nesto da mu porucite. :D ;)
Pogledajte prilog 193241

Kupujem cesto preko neta, Limundo, Kupindo, KP, Gearbest i uglavnom imam pozitivna iskustva. Evo sta se desi kad jurim za nesto sto mi hitno treba. :)
Edit: Jos ga nisam ocenio negativno. Cekam ove iz administracije mada znam da oni nece nista da ucite povodom ovoga. ;)

Problem sa KUPUJEMPRODAJEM nije u prevarantima, prevaranta ce uvek biti, e sad problem je u kp tim-u koji ne radi nista a nije ih bas toliko briga kad neko nekog zavrne do 5000 din, a ubiraju pare od reklama, a nemaju firmu u bg (ne placaju ni porez) i sad ti to uporedi sa ebay-om gde je svaka kupovina zasticena, zato sledeci put i uvek znaj gde kupujes, kp su ti kao halo oglasi samo malo nasminkani ili kao craiglist

Problem sa KUPUJEMPRODAJEM nije u prevarantima, prevaranta ce uvek biti, e sad problem je u kp tim-u koji ne radi nista a nije ih bas toliko briga kad neko nekog zavrne do 5000 din, a ubiraju pare od reklama, a nemaju firmu u bg (ne placaju ni porez) i sad ti to uporedi sa ebay-om gde je svaka kupovina zasticena, zato sledeci put i uvek znaj gde kupujes, kp su ti kao halo oglasi samo malo nasminkani ili kao craiglist
Upravo tako. Nakon sto sam ocenio prevaranta negativnom ocenom i prijavio ga on je sada blokiran. Na email sam dobio PDF fajlove za pokretanje privatne tuzbe.
Taj lik sad moze da otvori novi profil i nastavi svoj "posao".

Poslednja izmena:
Meni vise ni pozitivne/negativne ocene nisu garant. Uzmem zastitnu foliju za mi4c od prodavca kupi lako. Super komunikacija, stigne brzo. Medjutim posalje mi covek pogresnu foliju. Moja greska je sto sam mu dao pozitivnu pre nego sto sam stavio foliju (bio u guzvi, samo sam otvorio paket da vidim dal je ok). Pustim mu kasnije poruku da folija ne odgovara za mi4c, a on u fazonu. Ta folija je za mi4i, a ne za mi4c. Ja mu posaljem linkove gde moze da vidi da su mi4c i mi4i izgledom i dimenzijama isti uredjaji. Ma kakvi, pravi se blesav. Covek ima sve pozitivne.

Sve je do toga ko je kakav čovek. Imao sam 1 pozitivnu kao prodavac, i mozda 10 kao kupac. Menjao sam wireless opremu za neku graficku. Meni covek poslao graficku, ispravnu, ja njemu poslao opremu, kaze ne moze da nahvata signal. Ustanovilo se da je antena problem, ja mu bez prigovota o svom trosku posaljem jos jednu antenu, on je od dve skrpio jednu ispravnu i zavrsili saradnju bez problema..

Meni vise ni pozitivne/negativne ocene nisu garant. Uzmem zastitnu foliju za mi4c od prodavca kupi lako. Super komunikacija, stigne brzo. Medjutim posalje mi covek pogresnu foliju. Moja greska je sto sam mu dao pozitivnu pre nego sto sam stavio foliju (bio u guzvi, samo sam otvorio paket da vidim dal je ok). Pustim mu kasnije poruku da folija ne odgovara za mi4c, a on u fazonu. Ta folija je za mi4i, a ne za mi4c. Ja mu posaljem linkove gde moze da vidi da su mi4c i mi4i izgledom i dimenzijama isti uredjaji. Ma kakvi, pravi se blesav. Covek ima sve pozitivne.
Pozdrav masamunea. :) Prepoznatljiv avatar :)

Generalno ima svakakvih prodavaca i kupaca, ja sam liku u Nisa bez para slao sako uz dogovor da ukoliko ne odgovara plati postarinu i vrati i tako i bi, cisto na poverenje, jer i ako me zavrne bas me nesto i zabole, pa eto ispade korektan... Za nesto skuplje ne bi sigurno rizikovao, a i da kupim nesto od nekoga ko je bez ijedne ocene...

Ja isto kupujem od mnogih koji nemaju ocene ili imaju nekoliko i nisam imao problema.
To pravilo Nemas negativne nisi prevarant NE VAZI za srpski kupujemprodajem, prevarant mi je prodao Nokiu sa linijima na ekranu i ghostingom a imao je 300 pozitivnih, kada sam mu napisao negativnu, kp tim mu je obrisao zato sto smo se licno nasli kod vuka a nije mi poslao telefon postom na otkup, iako ima poruka u kp-u sve sto smo se dogovarali oko telefona, i tako opet on izglada 300 pozitivnih nula negativnih, i ko zna koliko jos njih tako je prevario.
Pa i treba da obrisu,ti licno preuzeo telefon i nisi video linije?! Ko ti je kriv,sledeci put ces gledati.

Poslednja izmena:
A kakav je covek kp tim ?

U tvom slucaju 50:50, ti si licno preuzeo predmet, trebao si uociti. S druge strane on je to izbegao da spomene u opisu, s te strane bi ocena trebala ostati. Eventualna varijanta pozitivna ocena uz stavljanje NE kod opisa predmeta, i poduzi komentar koji upada u oci. To bi proslo.

Ja isto kupujem od mnogih koji nemaju ocene ili imaju nekoliko i nisam imao problema.

Pa i treba da obrisu,ti licno preuzeo telefon i nisi video linije?! Ko ti je kriv,sledeci put ces gledati.
Jel da Antena ?

A sto nije napisao u opisu oglasa da display ima linije i ghosting ? znaci laz prolazi, jer on da je stavio to u opis niko ne bi dosao ni gledao telefon, a kad bi ga poslao nekom ostala bi mu negativna, vidis kako si ti pametan.

U tvom slucaju 50:50, ti si licno preuzeo predmet, trebao si uociti. S druge strane on je to izbegao da spomene u opisu, s te strane bi ocena trebala ostati. Eventualna varijanta pozitivna ocena uz stavljanje NE kod opisa predmeta, i poduzi komentar koji upada u oci. To bi proslo.

Upravo tako, ali posto KP nije prijavljena firma fakticki ne postoji u Srbiji a ubira pare od reklama nema kome da se zalis a njemu ostaju ciste ocene, kao da nikad nikog nije zeznuo, i pitanje je jos koliko njih je tako proslo, i tako nastavlja danima, mesecima, godinama, kp tim bas boli... za sve

Jel da Antena ?

A sto nije napisao u opisu oglasa da display ima linije i ghosting ? znaci laz prolazi, jer on da je stavio to u opis niko ne bi dosao ni gledao telefon, a kad bi ga poslao nekom ostala bi mu negativna, vidis kako si ti pametan.
Da. Samo da je napisao da nema (a ima) onda bi to bila laz, ovako nije. I nemoj sad sta bi bilo kad bi bilo,ko ti kriv sto nisi gledao! Ako ti nisi sposoban da pregledas pre kupovine,trebao si zamoliti nekog drugog da kupi umesto tebe! Sramota, 30 godina imas a treba ti mama ili neka institucija (prakticno staratelj) da te "zastiti" od prodavaca!

@srb85
Kako misliš da nije prijavljena? Eno je u APR-u.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno