Šta je novo?

LG G5

gsmarena_005.jpg

Naravno da hoće, to je premijum dodatak.

Aj i ja malo da šutiram mrtvu kravu, užasan od pozadi. Stvarno mi nije jasno kako je ovaj koncept pobedio kada su krenuli u pravljenje prototipova.
Sa druge strane, sviđa mi se modularnost i sviđa mi se što su konačno malo sveli UI. Jedna boja pozadina, jedna boja font i ćao. Nema šareniša.
Ne sumnjam da će se prodavati dobro u Koreji, ali videćemo za ostatak sveta.

PS: Kako se samo usuđujemo da pljujemo LG. :D

Po meni je ok, nije bas toliko ruzan. Bezeli jesu veliki, ***.
Svidjaju mi se dodaci, zanimljive inovacije su uneli. Pitanje je samo kolika ce im cena biti.
Svidja mi se i sto su isli na 5.3'' na kraju, meni je to idealna velicina.
Ne svidja mi se ovo sa ekranom, 0.8%/h je zaista mnogo, valjda ce moci da se ugasi to..

Nije loš ovaj Titan, ali oni dodaci koji se kače kvare estetiku, trebalo je da ih odrade u istoj boji i sa istim materijalima kao telefon

uploadfromtaptalk1456063328954.jpg

Kakav im je ovo kineski fork andriida instaliran?

Sto nema app drawer nema veze...kupite u launcher uz telefon...ili ih dele uz friends?!

Softver nije više šaren što je veliki +

Poslednja izmena:
Softver im je groteskan, dialer, notifikacioni deo. Izgleda kao neki fork sa dakele smal cola, lg prso sa mozgom totalno

[youtube]x5fQGDNkAqQ[/youtube]
Ovo je prvi put da metalni telefon izgleda ruznije i jeftinije od plastike. Dobro, nije bas plastika ali razumemo se.
Gledam par hands on videa i ne moze da mi se svidi i dalje :/

Haos, korak unazad, cak i dva. UI su potpuno unistili, izbacili neke korisne stvarcice, a povrh toga nema app drawer. Ne znam koji fazon reklamiraju Always on displej kao neku inovaciju kada je to vec bilo na Moto X. Doduse nije skroz isto, ali razlika je vrlo mala. A jos opcija za taj displej je samo sat ili neki potpis koji je fazon granica od oko 15 znakova. Izgled, bez komentara, definitivno najruzniji do sada, ne znam sta im je. Ni reci o skeneru otiska. Jedino im je valjala prezentacija koja je bila o tome sta moze da se radi, a ne neki nebitni detalji i price kako su bolji od ovog i onog, sto ce Samsung 100% uraditi veceras. Bogami, lose pocinje godina...

Retko odvratno ružan telefon. Džaba im ovi dodaci i mudarije kada to 95% neinteresuje, niti će to da kupuje! V10 je za ovo ...

First major flaw: inadequate battery. They lure you to buy additional inconvenience hardware to overcome the limitations.

Sa ovim se slažem :)

Jedino im je valjala prezentacija koja je bila o tome sta moze da se radi, a ne neki nebitni detalji i price kako su bolji od ovog i onog, sto ce Samsung 100% uraditi veceras. Bogami, lose pocinje godina...

Šta i oni da urade kad se sve zna - čak ima i video sa telefonom pre same prezentacije :D

gsmarena_001.jpg

Ova boja mi je najbolja :)

Poslednja izmena:
Auuh sad...nema app drawer, jaka stvar. Launceri su tu jos otkad je androida, najmanji problem preurediti izgled, ko da ste zaboravili na aplikaciju Play Store.

Zanima me na sta ce ličiti donji deo telefona posle godinu dana, cini se da onaj grbavi kamera dodatak moze lako da grebe ledja telefona.

Ја баш мислим да ће се ово продавати као лудо. Ово је телефон за богат и докон свет, а не за Бенчмарк и XDA заједнице.
Ја се у потпуности слажем с већином критика с последњих пар страна, али видећете да ће, уз мало среће, ово ићи као лудо искључиво због ових додатака.

Ја баш мислим да ће се ово продавати као лудо. Ово је телефон за богат и докон свет, а не за Бенчмарк и XDA заједнице.
Ја се у потпуности слажем с већином критика с последњих пар страна, али видећете да ће, уз мало среће, ово ићи као лудо искључиво због ових додатака.
Hoce sigurno o tome nema govora, smislice oni jos gomilu dodataka.
Bogataši s mackama ce da odlepe

U Aziji ce ici kao alva, ne brinem za prodaju, makar samo zbog ovih gedzeta(kad su samsungovci uveli olovku, a lg mini printer i dzepni projektor, isto se prodavalo kao blesavo, a ovde se culo samo za olovku preko Note serija), koga briga za evropicu i redneke, ionako im to nije glavno trziste.

Jako simpatican telefon, lepsi od svih LG smartfona do sad, ne verujem da neko pominje onaj kiceraj V10 kao neki 'design language' koji su trebali da nastave. Super izgleda u ovoj tamno sivoj varijanti.

Prodaja fonova uvek ali uvek ( ako niste iPhone danas) zavisi uvek i iskljucivo od operatera i kakav dogovor imate sa njima. Jer ovakve prezentacije i uopste saznanje o nekom telefonu dodju do 1% potencijalnih korisnika.

[youtube]qTx8YmAtD9w[/youtube]

najbolje izgleda kada mu se stavi ovaj crni dodatak..

ja sam i dalje u soku koliki je crni ram oko displeja :trust:

[YOUTUBE]MobVwMNUa2w[/YOUTUBE]

Vršili istraživanja i kažu ne treba app drawer :)
Kamera mnogo obećava !
Hvale softver - nema bloat-a + 4Gb RAM-a ...

EDIT: Ipak crna boja najlepša :D

Poslednja izmena:
5.3....preskacem.
Mate 8, V10 i MI5 su izbili u prvi plan kod mene kao konkurenti za sledeci telefon...

ja dok ne uzmem u ruke ne verujem da je metalni:) cak i na snimcima taj metal izgleda ko da je od plastike:lupko:

plastican G3 izgleda ko metalni, a ovaj G5 od metala izgleda ko plastican... mozda su to hteli

Poslednja izmena:
Jako simpatican telefon, lepsi od svih LG smartfona do sad, ne verujem da neko pominje onaj kiceraj V10 kao neki 'design language' koji su trebali da nastave. Super izgleda u ovoj tamno sivoj varijanti.

^ zasto je V10 kiceraj? Ocigledno ne znas da je to telefon sa MIL-STD-810G certified - shock resistant sertifikatom pa ne moze da izgleda bas sjajno ali je opet sa daleko ozbiljnijim dizajnom/kucistem od ovog zenskastog G5 sa odvratnom zadnjom stranom kucista. Uz to taj telefon ima verovatno najbolji ''grip'' u ruci od svih vodecih modela, jasno je da nije za ''pantalone/bela kosulja i kancelarija od 08-15h'' 330 dana godisnje'' likove :)
A kada hvalim V10 ne mislim tu samo na kuciste/dizajn vec na koncept samog telefona koji je vrh.

Postavio sam klip sa konceptom za koji mislim da su trebali da slede, G5 je trebao da bude cisto unapredjenje G3 dizajna/materijala mada i ovakav G5 podseca malo na G3 (prednja strana kucista).

Ipak, tesko je nabudziti 2 kamere pozadi a da to deluje lepo na oko. Videcemo da li dual kamera uopste opravdava sve to mogucnostima i kvalitetom.

I sta bi na kraju, nema DAC kao V10 vec onaj dodatak?

Inace dodaci ce biti skupi (tu ce pokusati da prave profit) ali dobro ce se prodavati u Aziji.

Poslednja izmena:
Jel ovo iza i dalje mora da se stisne da bi se telefon otkljucao?

Ovo neka sa foruma top commenta na onom gore klipu :D

6PZZ0GD2.png

Joooj, pobogu...pa cemu toliko meso oko ekrana...uzas ruzno!

[YOUTUBE]y5Aj3mEvCa4[/YOUTUBE]

Softver:

[YOUTUBE]DasTjIP6xuA[/YOUTUBE]

Softver skresan totalno + nije šaren, update dolazi prvi (ako izuzmemo nexus).
Always ON može da se isključi što je dobro jer troši 0.8% baterije na 60 minuta :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno