Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Ne kupuju svi telefone za dinar, drugo meni su veliki telefoni (5+ inca) mnogo udobniji u nekom kejsu koji ce im dati grip. Nexus 6 bez kejsa meni komotno izleti iz ruke. Trece lakse je zameniti staklo jednom godisnje za 700-800 dinara nego gledati u izgreban ekran.
Tačno tako

... koji koštaju 5% manje od novih...

Ako kupiš npr s7 cim izadje platićeš ga minimum 600€ na oglasima. Posle 6meseci nećeš moci da ga prodaš za vise od 450€. Tako da gubiš dosta vise od 50€. A posle 2 god i ne mora da prodaješ već das nekom npr babi :D

Mozda ima nekog drugara ovcu kojem zavalja telefon za vecu od trzisne cene. Sapcanin je to, oni uvek imaju neku kombinaciju.

stvarno ste bukvalisti oni okoreli, kazem da kupim telefon dok je aktuelan i posle 6 meseci ga prodam dok je jos uvek aktuelan, naravno da gubim odredjen deo novca ali za te pare od prodatog plus jos 100-150e opet kupujem ono najnovije. Sto se prodaje telefona tice mislim da sam sasvim korektan sa cenama, naravno da je ludost kupiti telefon star 6m za 390e ako nov kosta 420e. Ali telefon koji kosta 440e posle 6 meseci prodam za 340e sto je za mene prihvatljiv gubitak a za kupca usteda od 100e.

Ne znam kako ti neki telefon ne priraste srcu da ga zadrzis god-dve. Nije fore sve prodati:D

Pa svaki koji sam imao prirastao mi je srcu ali sta sad, priraste i novi.Telefoni koji sam najvise voleo i koji su najduze bili u mom posedu bili su nexus 4 i nexus 5. Kad je izasao nexus 6 digao sam ruke od nexusa i presao na druge stvari.

Fakticki po tvojoj racunici na 2 godine doplacujes min 400-600€ za nove modele, taj iznos ti je dovoljan da kupis nov posle dve godine a taj stari poklonis nekome :) ovako puknes pare i ostanes bez starog telefona :) tako da ti je racunica da ti se vise isplati da cesce menjas telefone losa...

Fakticki po tvojoj racunici na 2 godine doplacujes min 400-600€ za nove modele, taj iznos ti je dovoljan da kupis nov posle dve godine a taj stari poklonis nekome :) ovako puknes pare i ostanes bez starog telefona :) tako da ti je racunica da ti se vise isplati da cesce menjas telefone losa...
Nisi uzeo u računicu "iskustvo/doživljaj" koji dobiješ igrajući se sa novim gadgetima :D

niti je uzeo u obzir da to nisu nexus telefoni pa realno mozes da ih zadrzis neki duzi period kao sto sam i radio jer dobijaju updejt na novi android. Kako god da okrenes svako od vas ima neko svoje misljenje i racunicu ovo je moje i tako mi odgovara, obozavam telefone i svu tehniku i tehnologiju generalno, volim da sam u toku i da kupim telefon cim izadje a to kosta.

Pa da, ali si rekao da se tako više isplati, a to nije slučaj. I izjaviš da daješ 50e na pola godine, a posle "koji ste bukvalisti, dobro 100-150€". Carski. :d :d

Poslednja izmena:
Kao prvo rekao sam da se MENI isplati, bilo je slucajeva da telefon prodam posle mesec/dva(s5 npr) i da stvarno gubim 50e ne mislis stvarno da od trenutka kada ga kupim na kalendaru zaokruzim datum 6m od tog dana i da ga taj dan prodam. Poenta price je da sto ga duze imam to mu cena vise pada novom a pogotovo polovnom,gledam da prodam dok jos mogu da izvucem neku pristojnu kintu za to. Ima telefona koji drze cenu i ima ljudi kojima znaci i 10e manje a ne 50-100e.

Sa telefonima si kako god se okrene uvek u minusu, jer danas brzo izlaze novi modeli. Mada ja ni ne razumem tu opsesiju konstantnog menjanja telefona.

Neko "baca" pare na drogu,alkohol i kocku a neko na mobove :) *** ljude ispunjavanju razlicite stvari

..Meni je i dalje ovo frapantno ruzan telefon, ledja zasluzuju neki debeli cover da nikada dana ne vide, prednja strana nepromenjena osim bazela..

Poslednja izmena:
@AcikaBg što se zadnja strana razlikuje od s6(e+) ?

a meni nema nikakve logike da su dozvolili da sd820 bude jaci od njihovog rodjenog exynosa i to za celih 20%. Ok da je jaci ali 20% nema sanse!

Sta ih briga ako uzimaju pare i od proizvodnje sd820?!
A i sami su krivi sto ne znaju da naprave krsten gpu ;)

Poslednja izmena:
Plus deluje da im eu trziste nije bitno kao usa i kina ( khm khm note5)

Na stranu sto se nece nista primecivati u realnom radu. Verujem i da ljudima sa naveliko stigmatizovanim S810 ne fali nista.

pa znam ljudi ali nije 20% malo kad su u pitanju performanse ne da mi je bitno ali prosto nema logike da bi to uradili

Ti shvatas da su te performanse primetne samo u zahtevnim igrama i nigde vise...a ne kupuju bas svi tel da bi se igrali.

jel ti shvatas da ja shvatam i da me nije briga gde se primete razlike u performansama pricam na kontu toga da mi je nelogicno da samsung ciji je exynos i koji ove godine radi i na sd820 ne bi isao toliko daleko da sd820 unapredi za 20% vise od svog maticnog procesora. Kao sto je bila prica da je samsung za 6p dao svoj najnoviji i najbolji amoled panel a nije, dao im je fenomenalan ekran ali ne bolji od onog koji koriste u svojim telefonima note5...Ok da su sredili 820 da bude zver ali ne verujem da su svoj exynos uskratili za tih 20% makar se to i primetilo samo u igrama

Eto sacekaj pa cemo videti za mesec dana da li jesu ili nisu...ne znam sto se uopste nerviras oko toga ;)

Nisu tu samo performanse bitne (% manje više), nego za Exynos nema ničega na xda ...

Gotivno izgleda ovo staklo i voda :)

Samsung-Galaxy-S7-Waterproof-IP67-Feature.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno