- Učlanjen(a)
- 18.08.2004
- Poena
- 1,285
Sledeci dobija ban ko ne bude procitao http://forum.benchmark.rs/faq.php?faq=faq_forum_rules a bude postovao.
Ne znam od koga vas i vama. Ja ne uvozim nista,ovo me podseća na to kako su u zapadnim medijima svojevremeno opravdavali bombardovanje srbije - gomiletina "kabinetskih" bajki u koje mogu da poveruju samo preškolci.
REALNO - kada budu pohapsili carinike i švercose, pojaviće se drugi i cela tvoja priča pada u vodu. dok postoji potražnja biće i ponude. toliko je jednostavno. to se zove TRŽIŠTE.
da bi legalne "trgovine" proradile, država mora mnogo ozbiljnije da utiče na poslovnu klimu - da smanji uvozne dažbine, da pritisne trgovce i uvoznike da poštuju svoje obaveze i da time učini celu stvar konkurentnom.
ovako - dok vi imate manje više neometano i nepravedno "pravo" da me zavitlavate i ne poštujete, da mi proizvoljno odbijate garanciju i terate me da se sam cimam po inspekcijama kako bih vas zatvorio, vi me naprosto terate da nemam posla sa vama. ko vas bre šiša, sad se vi cimajte da mene zatvorite zato što nisam kupio od vas.
ja ne kupujem kradenu robu.Ne znam od koga vas i vama. Ja ne uvozim nista,
Zivo me interesuje koje pravo imas kad kupis uredjaj od preprodavca? Postoji lojalna i nelojalna konkurencija. Kad je nelojalna konkurencija onda nema trzista. Samo kriminal.
Kada neko krsi zakon treba da ide u zatvor. To sto ce da dodje neko drugi isti takav je veoma lose razmisljanje.
Sto ne kupis kraden auto? Skinut sa osiguranja?
ja ne kupujem kradenu robu.
poenta je da je loš pristup mušterijama nešto što su katrelski usvojile maltene sve firme koje se na ovaj ili onaj način bave hardverom u srbiji, a brane se time da im "šverc" uzima hleb iz usta.
te dve stvari nisu povezane, u to me nikada nećete ubediti. ja kao čovek pre svega imam prava da zahtevam da se prema meni postupa kao prema čoveku a ne kao prema *****u i da odaberem da ne želim da budem deo toga.
.... je povezano sa svim drugim stvarima.Politika je zabranjena, a sve je u vezi sa politikom u ovoj zemlji......
Politika je zabranjena, a sve je u vezi sa politikom u ovoj zemlji......
Ja bih dodao da ako nema politike onda ne sme ni kriminala. Ovo sto se velicha ovde je kriminalna aktivnost. Shverc u ovom obimu koji se danas desava je krivicno delo.
To nije politika, to je realnost. Ende, tacka , konec filma...
NA ovom forumu nije.Politika je zabranjena, a sve je u vezi sa politikom u ovoj zemlji......
Pa ovim kukavcima što nemaju za 'leba.Kako ljudi nemaju para da kupuju? Kome ovi sverceri prodaju tolike televizore i ostale aparate, uredjaje, komponente,... sto donose iz madjarske?
Ne sve već više, a npr mogla su se nekad kupiti Seasonic napajanja - više nema, high-end Cheiftec napajanja sada nema - ima samo krepa, CM napajanje GX, V i VS serije sada nema - sada samo šita... Onda bila je veća ponuda kulera, kućišta, matičnih... Zašto? Zato što se kupuju napajanja od Mađara sa garancijom od čak 10 godina koju ne dobiješ, jer garantni list ostaje kod švercosa, i šta će biti ako oni prestanu da rade?
Odličan opis 99% domaćih maloprodaja :Klanjanjeja se iskreno ne secam da sam zadnjih 10 godina mogao da kupim kod nas ono sto sam hteo a nisam nikada zalio kes za tehniku. samo se nudi par brendova sa kojima imaju nekakve dilove. ponuda se svodi na gomilu poredjanih torbi za lap topove, hama dzojstika i tastatura, kingston memorija i asus grafika i monitora. ne postoji srednji segment, postoji gomila smeca i po neka stvar iz vrha ponude koja je 50% skuplja. dobavljaci nisu nikad imali sluha za krajnje potrosace i bolelo ih je uvo. pre cu kupiti od fante ono sto zelim po realnim cenama i porucivati stvari od preko. nasim kriminalcima zadnje tri godine nisam dao ni dinara.
Ne sve već više, a npr mogla su se nekad kupiti Seasonic napajanja - više nema, high-end Cheiftec napajanja sada nema - ima samo krepa, CM napajanje GX, V i VS serije sada nema - sada samo šita... Onda bila je veća ponuda kulera, kućišta, matičnih... Zašto? Zato što se kupuju napajanja od Mađara sa garancijom od čak 10 godina koju ne dobiješ, jer garantni list ostaje kod švercosa, i šta će biti ako oni prestanu da rade?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari