Šta je novo?

LG G3

Mislim da je bender pisao da sa lgup radiš downgrade.

Ajde okači neki sample sa famozne terase :D, zajedno sa sonyjem da uporedimo i vidimo šta se dešava. Na Flickr da bismo i exif videli. I samo napiši šta si podesio za taj škljoc.

Evo sad sam uspeo malo bolje slike da izvucem,izgleda da je bilo do FV-5 aplikacije,mada ipak je ovo slaabo.
Inace ubacio sam Flumics 3.1

Kako ti se cini,ipak je Z2 dosta bolji

Sta mislis?

Evo sad sam uspeo malo bolje slike da izvucem,izgleda da je bilo do FV-5 aplikacije,mada ipak je ovo slaabo.
Inace ubacio sam Flumics 3.1

Kako ti se cini,ipak je Z2 dosta bolji

Sta mislis?
Ovo si sad išao na one long exposure modove :) tad snima video pa čupa frejm iz njega. Mala rezolucija. Koju verziju fv5 imaš? Nemoguće da na istom tel nama dvojici iz ove teme radi a tebi ne.

Verzija je 3.0.1 mora da nesto ne radim dobro,ali kad idem na obican exposure slika bude skroz mracna iako stavim bilo koji ISO.
Ne svidja mi se sto slika u 4 mpx.
Ne znam gde gresim...

Edit evo jedva izvukoh jednu,ali to su zive muke...
Znaci treba ti bozja pomoc da bi napravio nocnu fotku :S:

Poslednja izmena:
Pa eto vidiš... Ne znam što si se mučio toliko, rekao sam ti, manual iso "800", i ili dve fotke ili jedan klik na ev + ili - i to je to... Vidiš da imaš sad i "light painting" na slici :)

Možeš i neko poređenje sa z2 sad da baciš

Ma ok je,nisam ja sad neki za profi fotograf za nocne fotke,ali obzirom kakavu sam kameru imao na Z1 jos 2014,ocekivao sam s am da samo pristojnu nocu mogu da napravim :)

Na zeninom g3 imam problem:
Kada se napuni do 100 posto počne da vibrira i upali se displej - vibrira dok ga ne skineš sa punjača pa je malo nezgodno pošto nas budi noću - ne dešava se stalno
Jel imao neku taj problem?
Pregledan sam sve živo od aplikacija do podešavanja i nisam ništa našao što bi moglo da bude problem

Probaj sa drugim punjacem da ga punis. Ja sam imao problem sa mojim punjacem, pa sam jedno vreme telefon punio sa nekim samsungovim punjacem od 800mA. Cim bi ga napunio do 100% pocne sa vibracijama, ali nije bilo konstantno, vec na 15 minuta po 2,3 put zavibrira. Sad sa novim punjacem nemam vise tihh problema.

Probaj sa drugim punjacem da ga punis. Ja sam imao problem sa mojim punjacem, pa sam jedno vreme telefon punio sa nekim samsungovim punjacem od 800mA. Cim bi ga napunio do 100% pocne sa vibracijama, ali nije bilo konstantno, vec na 15 minuta po 2,3 put zavibrira. Sad sa novim punjacem nemam vise tihh problema.
Imam g4 da probam sa njim?

Pa probaj sa svim zuvum punjacima koje imas, ja imam pored kreveta punjac neki od nekog prestigio tableta, ali ustvari kabal je los. Kad stavim telefon da se puni i kad ga ne diram bude sve u redu i lepo se puni. Cim se telefon pomera po milimetar krene da vibrira i da gubi i da dobija kontakt i tako vibrira sve vreme kad se dira, ali mislim da to nije isti problem i telefon je g2 u pitanju. Samo isprobaj sve punjace i sve kablove koje imas i resices problem sigurno

konacno sam se odvazio da rootujem MM lg g3, kingroot/autorecMM/persmissivekernel pa supersu...
sad gledam da stavim fulmics rom (ima li neki bolji stock optimizovani od njega?? )
a sto se tice kernela, troumim se izmedju sledecih:
1. xceed
2. flykernel
3. nebulakernel

koliko vidim, svi imaju podrsku za stock MM.. koji je najbolji i zasto
ima li jos koji da sam propustio a da je vredan paznje

?

Sad sam uporedio - potpuno je isti punjač kao i na g4 pa cu sa njim da testiram

Kakva je baterija kod UniQ, kažu obrisali bloat.
Šta su dobili u odnosu na stock?

Posle mesec dana na MM stock sve je cool i glatko, nikakvi problemi sem ovoga. Da li je neko primetio slicnu stvar ko koristi viber? Od kad sam na MM, kad telefon ode u sleep, viber mi isto ode u sleep posle nekog vremena, ne radi u background, tj tek kad otkljucam ekran stignu poruke od ranije. Proverio sam i u ovim novim podesavanjima za optimizaciju baterije i stiklirao sam da ignorise optimizaciju i dozvoli normalan rad vibera u pozadini, ali ne vredi, isto se desava. Koristim istu verziju vibera i pre nadogradnje na MM, to se pre nije desavalo tako da kontam da nije do viber app vec do telefona.

Dejane a sto se brines koji je punjac? Ja moj telefon punim na originalnom, od prestigio tableta jeftinog, na huawei punjacu, na sony punjacu, na powerbanku i to sve u kombinaciji sa originalnin i kineskim kablovima kako je gde. Smatram da telefon treba da se puni gde god,
:)

Evo za Vojkana da vidi dal sam se ustosovao :)

Zeza me FV-5 jer skoro stalno moram da cekiram auto exposure inace slika bude long ili bude skroz mracna(ner znam sto zeza ta aplikacija)
Primetio sam da je svaka slika 1s ss

Dejane a sto se brines koji je punjac? Ja moj telefon punim na originalnom, od prestigio tableta jeftinog, na huawei punjacu, na sony punjacu, na powerbanku i to sve u kombinaciji sa originalnin i kineskim kablovima kako je gde. Smatram da telefon treba da se puni gde god,
:)
Ne brinem se ja nego žena [emoji1] [emoji1] [emoji1] kaže sjeb... mi telefon.
Probao sam inace sa mojim od g4 koji je isti kao kod g3 i nema problema niti se greje kao onaj
Rešenje :kupi drugi punjač da se ne bi svadjao sa ženom [emoji1]

Evo za Vojkana da vidi dal sam se ustosovao :)

Zeza me FV-5 jer skoro stalno moram da cekiram auto exposure inace slika bude long ili bude skroz mracna(ner znam sto zeza ta aplikacija)
Primetio sam da je svaka slika 1s ss

da to je prednost fv5 što može da istera do 1s SS pa može da se slika na niskom ISO (makar te statične scene). po meni je ovo odlično za telefon iz 2014. :) ne znam kako tebi deluje.

a gde to čekiraš, gore levo? tu uvek treba da stoji P mod, ne treba da prebacuješ na S ako si tako nešto radio.

imaš i aplikaciju a better camera. isto je dosta dobra, dobar UI (možda i bolji od fv5), isto može da izvuče 1s ekspoziciju na tom telefonu ali nema podešavanje oštrenja pa fotke budu malo izveštačene i sa nekim bezveznim artefaktima i čudnim teksturama npr zelenila...

Pa da,stoji mi P stalno...mada nekad mi fotka i pored svega bude skroz mracna(mozda je neki bag aplikacije)
A reci mi kako da izvucem kracu ekspoziciju,nisam nikako uspeo do sad?

Poslednja izmena:
Ne brinem se ja nego žena [emoji1] [emoji1] [emoji1] kaže sjeb... mi telefon.
Probao sam inace sa mojim od g4 koji je isti kao kod g3 i nema problema niti se greje kao onaj
Rešenje :kupi drugi punjač da se ne bi svadjao sa ženom [emoji1]
Stavi ga u rezervu mozda ce zatrebati kabal ili tako nesto. Kad ja nisam syebao telefon nece niko, jedan punjac zuji, drugi prikazuje slow charging uvek, treci ispracan, cetvrti se gubi kontakt cim ga pipnes.. Sve je to potrosna roba:D

Stavi ga u rezervu mozda ce zatrebati kabal ili tako nesto. Kad ja nisam syebao telefon nece niko, jedan punjac zuji, drugi prikazuje slow charging uvek, treci ispracan, cetvrti se gubi kontakt cim ga pipnes.. Sve je to potrosna roba:D
Ma znam da neću sj.. nego ona tripuje
Nov je telefon nema 10-15 dana pa zato nisam skontao šta je a i ne bi da momci nisu pomogli - a punjač mi ni na pamet nije pao pošto sam imam dosta telefona i nikad punjač nije bio problem

Poslednja izmena:
Kojim kablom povezati g3 i lcd tv? Hdmi slimport ili hdmi mhl? Pretpostavljam da je slimport...

I ja da se nadovezem na to pitanje, koja je sustinska razlika ta 2 kabla i za koliko moze najmanje da se kupi?

Vrh Dno