Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Zvao dam podrsku prijavio sam, rekli su da ce proveriti o cemu se radi.
A sve se nesto razmisljam da nije do win10.... Posto dole desno u uglu ne izgubim konekciju na ikonici, ali realno pukne net na delic sekunde.

Ne, ono su ocigledne greske u samoj konekciji, nema tu softver ulogu. Problem sa paricom ili problem sa kablovima.

Ja bi rekao da ti parica nije u stanju da izvuce 50/2, jer je po parametrima to otprilike i max. koliko moze da izvuce, ali kada se stavi na "otprilike max." tada i pucaju veze na DSLu.

Greske mogu biti i do rutera.
Telekom se uvek ogranicava za rad WiFi-a, jer realno i ne moze da ga garantuje.

Ali nemam nameru da coveku objasnjavam nesto aksiomatsko, sam je rekao dovoljno, covek ne shvata da ako NJEGOV ruter ne moze da postigne brzine koje LAN kabl moze, nije do Telekoma.
Moguce da SBBov ruter ima kanal 14 doduse, to bi itekako objasnilo, posto Huawei ne moze da koristi taj kanal (mada ni SBB ne bi smeo da ga koristi kod nas)
Nemas ti pojma Telekom botu. Ako zicno ima punu brzinu a bezicno nema (ni preko Telekomovog ni preko dodatnih rutera) onda je ocigledno problem u (Telekom) ruteru! Da je nabavio neki drugi ADSL ruter radilo bi mu i zicno i bezicno u punoj brzini.

Poslednja izmena:
Greske mogu biti i do rutera.

Nemas ti pojma Telekom botu. Ako zicno ima punu brzinu a bezicno nema (ni preko Telekomovog ni preko dodatnih rutera) onda je ocigledno problem u (Telekom) ruteru! Da je nabavio neki drugi ADSL ruter radilo bi mu i zicno i bezicno u punoj brzini.
Konačno neko ko je shvatio
I onda mi pojedini pišu kako imam 2000 postova za 2 godine - zamisli
Pa kad moraš crtati nepismenim- nemogu da shvate da moji ruteri rade normalno i sa sbb postižu brzinu istu kao na kabelu -sad nema potrebe da ih stavljam a i kada sam stavljao to sam samo tražio rešenje kako bi telekom radio normalno ali nista od toga-problem je u telekom modemu

Poslednja izmena:
Lep te '***, sve stručnjak do stručnjaka. Neka mi neko objasni kako je telekomov ruter kriv što na ruteru drugog proizvođača WiFi ne radi? Ili kakve to ima veze sa fizičkom linijom na kojoj je net?

Lep te '***, sve stručnjak do stručnjaka. Neka mi neko objasni kako je telekomov ruter kriv što na ruteru drugog proizvođača WiFi ne radi? Ili kakve to ima veze sa fizičkom linijom na kojoj je net?
Jesi ti nepismen? Ili ne čitaš postove? Ne radi ni telekomov WiFi dobro pa sam probao da napravim switch pošto je ne kabelu bila dobra brzina a na WiFi nije ali ni to nije pomoglo.
Razumeo?
Uostalom šta ja vama više objašnjavam kad pola članova nema veze sa vezom
Čast izuzecima

Poslednja izmena:
Ne znam odakle ti pravo da vređaš druge ljude.
U svakom tvom postu si vređao nekoga, to ako neko po tebi nešto ne zna onako kako ti znaš ne daje ti za pravo da ga vređaš. Ako nešto već znaš što ostali ne znaju reci im, a ne da samo gubiš ljudima vreme...

Ne znam odakle ti pravo da vređaš druge ljude.
U svakom tvom postu si vređao nekoga, to ako neko po tebi nešto ne zna onako kako ti znaš ne daje ti za pravo da ga vređaš. Ako nešto već znaš što ostali ne znaju reci im, a ne da samo gubiš ljudima vreme...
Uopšte nisam nikog vređao nego su mene - eto nešto sam znao i napisao pa su počeli da me napadaju - izgleda je bolje svoje mišljenje i iskustva ostaviti za sebe -
Samo se pitam onda čemu ovaj forum služi

Jesi ti nepismen? Ili ne čitaš postove? Ne radi ni telekomov WiFi dobro pa sam probao da napravim switch pošto je ne kabelu bila dobra brzina a na WiFi nije ali ni to nije pomoglo.
Razumeo?
Uostalom šta ja vama više objašnjavam kad pola članova nema veze sa vezom
Čast izuzecima

Moj komentar je bio upravo zbog toga što ti ne kapiraš poentu, a na koju su ti članovi pre mene ukazivali: Brzina WiFi bilo kog rutera na ovom svetu ograničena je zagušenjem etra i kvalitetom samog rutera. Nema to nikakve veze sa telekomovom infrastrukturom.
Na ovo ti je ukazano u najmanje desetak postova, ali ti i dalje teraš svoju priču.

Moj komentar je bio upravo zbog toga što ti ne kapiraš poentu, a na koju su ti članovi pre mene ukazivali: Brzina WiFi bilo kog rutera na ovom svetu ograničena je zagušenjem etra i kvalitetom samog rutera. Nema to nikakve veze sa telekomovom infrastrukturom.
Na ovo ti je ukazano u najmanje desetak postova, ali ti i dalje teraš svoju priču.
Ok - aj sad ti meni objasni ovo:
Kada sam stavio telekom WiFi mi je bio očajan (to mogu da razumem zbog kako kažeš etra i zagusenja) kada sam napravio switch sa moja 2 rutera opet nije bilo dobro
Druga stvar:
vratio sam sbb i WiFi je kao i na kabelu i opet napravim switch sa ta dva moja rutera i WiFi je isto kao i bez njih- odličan
Objasni mi kakve sad veze ima etar i zagusenje kada sa sbb sve radi kako treba a sa telekomom ne radi?
I da naglasim da niko u mojoj zgradi nema telekom pošto sam išao kod svih komšija da probam da testiram i ne vidim šta bi to moglo da mu smeta
Činjenica je da Telekomov ruter modem kod mene nije radio kako treba a zbog čega? To ne znaju ni tehničari a još manje pojedini članovi koji su se našli uvredjeni zbog toga što sam napisao da sam iz tih razloga vratio sbb

Poslednja izmena:
Ajd' da se i ja priključim diskusiji, mada rizikujem da završim u grupi nepismenih :)
Koliko sam razumeo, situacija je sledeća:
1. Telekom uređaj (modem, ruter, WiFi, sve u jednom): LAN dobra brzina, WiFi loša
2. Telekom uređaj u bridge modu, sopstveni ruter+WiFi: LAN dobra brzina, WiFi loša
3. SBB modem, sopstveni ruter+WiFi: LAN dobra brzina, WiFi dobra brzina

Tačka 1 je moguća, to neću da komentarišem. Smatram da je nemoguće da se desi i 2 i 3. U svakom slučaju, niti je u tački 2 krivica Telekoma, niti je u tački 3 zasluga SBB-a.
Naravno, moguće je i da sam pogrešno razumeo šta je od uređaja i kako korišćeno.

Ajd' da se i ja priključim diskusiji, mada rizikujem da završim u grupi nepismenih :)
Koliko sam razumeo, situacija je sledeća:
1. Telekom uređaj (modem, ruter, WiFi, sve u jednom): LAN dobra brzina, WiFi loša
2. Telekom uređaj u bridge modu, sopstveni ruter+WiFi: LAN dobra brzina, WiFi loša
3. SBB modem, sopstveni ruter+WiFi: LAN dobra brzina, WiFi dobra brzina

Tačka 1 je moguća, to neću da komentarišem. Smatram da je nemoguće da se desi i 2 i 3. U svakom slučaju, niti je u tački 2 krivica Telekoma, niti je u tački 3 zasluga SBB-a.
Naravno, moguće je i da sam pogrešno razumeo šta je od uređaja i kako korišćeno.
Druže dobro si razumeo a tačke 2 i 3 su moguće (u tački 3 mi ne treba moj ruter a i kada ga priključim WiFi je isto dobar)
Ne bih bez razloga raskidao ugovor čak i kada bi telekom radio u bridge modu -(ta dva moja rutera i ovako stoje i ničemu sad ne služe) kada sam mogao da imam 5 meseci gratis internet a ovako sam morao da potpisem novi ugovor sa sbb( i da opet naglasim da ih mrzim) na 2 godine pošto je stari istekao i vratio sam opremu

Poslednja izmena:
Ne verujem sta citam ovde. A tebi bi mozda poverovao (jer si bukvalno jedinstven sa tim problemom) da si okacio slike svih tih podesavanja i sa cime si merio ;)

Ne verujem sta citam ovde. A tebi bi mozda poverovao (jer si bukvalno jedinstven sa tim problemom) da si okacio slike svih tih podesavanja i sa cime si merio ;)
A kakva bi to podešavanja trebala da budu? Priikacis ga i radi
Da sam znao da ima toliko uvredjenih slikao bih i snimao tehničara kako lupa glavu i nema pojma o čemu se radi i posle trećeg modema mi lepo kažu da zbog tehničkih problema ne mogu da pruže adekvatnu uslugu i da raskinem ugovor
I da napomenem da mi kolega isto ima telekom i kod njega radi sve ok i odnesem moj modem kod njega i radi sve ok a donesem njegov kod mene- ista prica

Poslednja izmena:
Jednostavno nema logike to sto pricas ;) .
Nesto je posredi sto nisi napisao a mi ne provaljujemo, to moze da bude i uredjaj sa kojim si tada merio wifi protok .

Poslednja izmena:
I da napomenem da mi kolega isto ima telekom i kod njega radi sve ok i odnesem moj modem kod njega i radi sve ok a donesem njegov kod mene- ista prica

I to ti ne govori ništa? Meni se sve čini da je tehničar telekoma odlučio da se reši bede sa svoje grbače i predložio ti najbolje rešenje: gnjavi nekog drugog a ne njega.
Ovo što ti pričaš ne da nema logike, nego je van svake pameti i rezona.

Naravno da ga je skinuo s grbace. Sta ti to znaci kad odneses kod kolege tvoj modem i "radi" ? Da li tada wifi radi brzinom kojom treba ili sta, i kojim uredjajem meris wifi kod sebe a kojim kod kolege?

Poslednja izmena:
I to ti ne govori ništa? Meni se sve čini da je tehničar telekoma odlučio da se reši bede sa svoje grbače i predložio ti najbolje rešenje: gnjavi nekog drugog a ne njega.
Ovo što ti pričaš ne da nema logike, nego je van svake pameti i rezona.
Alo čoveče pa nije radio kako treba dali razumeš? I taj od drugara kod mene se ponašao isto - hoćeš da ti crtam? Jel ti znaš u cemu je problem pa da objasniš pa onda ja tebe da skinem sa grbace i da ti ne objašnjavam više

Pokusaj da objasnis sta si i kako radio bez rasprave ako mozes ako ne zavrsavamo pricu sa ovim ! Ukratko da ti pojasnim "NISI DETALJAN SA SVOJOM PRICOM"

Pokusaj da objasnis sta si i kako radio bez rasprave ako mozes ako ne zavrsavamo pricu sa ovim ! Ukratko da ti pojasnim "NISI DETALJAN SA SVOJOM PRICOM"
Lepo sam objasnio u 2-3 posta i iskreno mrzi me da pišem opet - vrati se malo unazad i pročitaj

Definitivno ne citas sta ti pisem tako da ..

Ако је Телекомов рутер имао добру брзину на лан порту и на њега прикачиш свој рутер који такође после има добру брзину на каблу, из приче се апсолутно искључују и парица и адсл рутер. Твој рутер има фул улаз и једино што може да буде је неко лоше подешавање уз евентуално загушење етра. То што мајстори нусу знали да реше проблем уопште није битно а ни нелогично.

Ајде да објасниш оно што те питају, да ли си пребацивао адсл рутер (и код себе и код колеге) у бриџ мод или не? Да ли си кабл убацивао у wan или у lan порт свог рутера? Да ли си од СББ-а добио циска или убија?

Definitivno ne citas sta ti pisem tako da ..
Evo ispočetka :
Rešio sam da uvedem telekom pošto mi je bio pun k... Sbb-a i pozovem ih i napravimo ugovor - u međuvremenu vratim sbb opremu
Dobio sam telekomovu opremu i instaliram sve kako treba(to bi i moja baba znala)
Brzina interneta na kabelu je bila dobra ali WiFi nije tako da sam prvo probao da izmenjam kanale da vidim dali je to problem - nije
Pozovem ih i dodje tehničar sa svojom opremom da izmeri i WiFi nije prelazio 10-kaze verovatno je modem u pitanju
Sutra mi donese drugi i opet isto i pita se dali je moguće da i taj nije ispravan
U međuvremenu sam probao da napravim switch koji opet nije radio kako treba (probao sam sa 2 svoja rutera koji mogu da guraju te brzine) sa netgear sam uspeo da dobijem odgovarajuću brzinu ali samo na 5 ghz-na 2.4 je bilo isto
Kolega ima kao što sam napisao telekom i odnesem moj ruter kod njega i radi sve normalno a kada sam doneo njegov kod mene i probao sve isto iz početka dobijao sam iste rezultate
Posle trećeg dolaska tehničara koji je doneo neki stariji model modema (neznam tačno koji) došao je do zaključka da nema pojma u cemu je problem i rekao mi je da to još nije video i da zasad nema rešenja i da raskinem ugovor bez ikakve nadoknade - tako sam i uradio
Uzeo sam opet sbb i radi sve bez problema i sa mojim ruterima i bez njih
Brzinu sam merio preko speed testa a tehničar je imao neku svoju aplikaciju u laptopu

Ако је Телекомов рутер имао добру брзину на лан порту и на њега прикачиш свој рутер који такође после има добру брзину на каблу, из приче се апсолутно искључују и парица и адсл рутер. Твој рутер има фул улаз и једино што може да буде је неко лоше подешавање уз евентуално загушење етра. То што мајстори нусу знали да реше проблем уопште није битно а ни нелогично.

Ајде да објасниш оно што те питају, да ли си пребацивао адсл рутер (и код себе и код колеге) у бриџ мод или не? Да ли си кабл убацивао у wan или у lan порт свог рутера? Да ли си од СББ-а добио циска или убија?
Prebacivao sam u bridge a dobio sam ciska od sbb-a

On je imao problem sa brzinom bežične mreže, adsl je radio kako treba.

Što nema nikakve logike, ti si imao problem sa bežičnom mrežom, a tu nema veze da li koristiš Telekom, SBB, Verizon FTTH ili šta god što postoji na ovom svetu. Ako ti wifi nije radio na telekomu, neće ti raditi ni na ostalima, šta god da ti nama sada ovde pričaš.

On je imao problem sa brzinom bežične mreže, adsl je radio kako treba.

Što nema nikakve logike, ti si imao problem sa bežičnom mrežom, a tu nema veze da li koristiš Telekom, SBB, Verizon FTTH ili šta god što postoji na ovom svetu. Ako ti wifi nije radio na telekomu, neće ti raditi ni na ostalima, šta god da ti nama sada ovde pričaš.
uploadfromtaptalk1453983918799.jpg
Evo ti od jutros
Izgleda ne citate postove pošto sam već kacio slike
I da je radilo i da je bilo neko rešenje stvarno ne bih imao razlog da bacam 5 meseci gratis telekoma a da sad plaćam svaki mesec

Poslednja izmena:
Evo ispočetka :
Rešio sam da uvedem telekom pošto mi je bio pun k... Sbb-a i pozovem ih i napravimo ugovor - u međuvremenu vratim sbb opremu
Dobio sam telekomovu opremu i instaliram sve kako treba(to bi i moja baba znala)
Brzina interneta na kabelu je bila dobra ali WiFi nije tako da sam prvo probao da izmenjam kanale da vidim dali je to problem - nije
Pozovem ih i dodje tehničar sa svojom opremom da izmeri i WiFi nije prelazio 10-kaze verovatno je modem u pitanju
Sutra mi donese drugi i opet isto i pita se dali je moguće da i taj nije ispravan
U međuvremenu sam probao da napravim switch koji opet nije radio kako treba (probao sam sa 2 svoja rutera koji mogu da guraju te brzine) sa netgear sam uspeo da dobijem odgovarajuću brzinu ali samo na 5 ghz-na 2.4 je bilo isto
Kolega ima kao što sam napisao telekom i odnesem moj ruter kod njega i radi sve normalno a kada sam doneo njegov kod mene i probao sve isto iz početka dobijao sam iste rezultate
Posle trećeg dolaska tehničara koji je doneo neki stariji model modema (neznam tačno koji) došao je do zaključka da nema pojma u cemu je problem i rekao mi je da to još nije video i da zasad nema rešenja i da raskinem ugovor bez ikakve nadoknade - tako sam i uradio
Brzinu sam merio preko speed testa a tehničar je imao neku svoju aplikaciju u laptopu
Ovo sve kazuje na zagusenje 2.4 mreze u okolini... Nznm sta sad koristis ali probaj sada taj tvoj ruter da skopcas na taj internet pa izmeri ili gresim pa to vec koristis.

Poslednja izmena:
Prebacivao sam u bridge a dobio sam ciska od sbb-a
Ок, обично људи немају PPPoE податке а и ти и колега сте имали. Да проверим опет, када би закачио свој рутер на Телекомов, па комп на лан порт тог рутера, имао си пуну брзину?

Nazad
Vrh Dno