LAN, do Telekom servera?
Malo je realno, ali posto tek dva dana imas VDSL moguce je da jos uvek cackaju nesto i da nije "Zavrseno", pa je neki bilde flipovao pogresan bit i u centrali je limitirano na pogresnu cifru.
Recimo, meni je jedno vreme bio modem na 30/2, a parica limitirana na 20/2, imao sam FULL 20/2 u speedtestu, jer je neko pogresan bit podesio(bio sam na Net20, pa mi uopste nije smetalo :d)
Ovo uopste nije cudno da se desava prvih dana, jer leva ruka MTSa ne znam dokle je desna doslaPa jedni podese drugi jer misle da prethodni nisu..
I na toliko radi?ne samo podeseno? Extrica, evo pijem kafu da ti potraje u svakom slucaju
![]()
Prate forum![]()
Na osnovu mogucnosti za ADSL koje se vide.
Na 430 moze 50 tj.superbox bez problema ali ga MTS ne daje bez posebnih molbi.
Upstream max rate (kbit/s) 1132
Downstream max rate (kbit/s) 19588
Upstream line rate (kbit/s) 1022
Downstream line rate (kbit/s) 10239
Line standard ADSL2+
Channel type
Interleaved
Upstream SNR (dB) 10.5
Downstream SNR (dB) 14.5
Upstream line attenuation (dB) 13.5
Downstream line attenuation (dB) 17.5
Upstream output power (dBmV) 12.7
Downstream output power (dBmV) 19.3
Upstream Interleave Depth 8
Downstream Interleave Depth 64
Upstream CRC 1
Downstream CRC 14
Upstream FEC 3210150
Downstream FEC 6520
Upstream HEC 1
Downstream HEC 496
Upstream Total Cell Count 56261899
Downstream Total Cell Count 1596694487
Upstream Interleave Delay 14
Downstream Interleave Delay 5
Dobićeš odgovor koji sam i ja dobio: 300 metara i ni metar više. Ako bude drukčije javi.Sada sam bio u mts-u, cisto da pitam oko vdsl-a da li moze kod mene... Ja sam bio ubedjen da sam na 1300m od centrale (trenutno imam box, radi mi lepo, standardnih 9Mbps), toliko mi pise na onim adsl calculatorima (Downstream line attenuation (dB) 17.5 mi pise u ruteru). Kad meni radnica kaze da sam oko 550m, proverila u kompu... I kao onaj VDSL od 20Mbps mogu lagano, a za 50 da zovem 0800100100 da pitam da mi provere/izmere ili sta vec....
Ja bih rado uzeo 50Mbps pa makar mi on bio i 30-40, jer za 100din vise se isplati,a plus je jedan mesec vise besplatno (5 meseci za dz, a 20Mbps je 4).
Sta mislite, da li me izlozila radnica posteno, ili da se nadam necemu?
Evo cisto i ovo da okacim:
Tražio sam da izmere, pa nisu ni pokušali jednostavno tvrde to što tvrde.Nemoj pitati u poslovnici, trazi da izmere!
Moze i na 500m da radi SuperBox, samo ne zele da ga puste, jer ne moze svugde full speed, iz vise razloga, a imaju gomilu bilde korisnika, koji se zale i za jedan KB ako im ne radi brzina, i slicno, i onda zele da potru takve korisnike i da se koncektrisu na ono sto sigurno moze, a to je do 250m.
Slusaj iskustvo ljudi sa foruma koji su ovo prolazili, mani sta ti kazu u poslovnici
Ja sam dobio 10, da 10, razlicitih informacija za IPTV i OSI popustNijedna nije bila tacna na kraju
![]()
Mogu kad ne slusas iskusne... ok, tvoja stvar, placaj vise![]()
Da nadjes vezu ili da kumis i molis da bi ti udelili 50Mbps i na 500-600m.
Napisi molbu u njoj napisi da se neces buniti ako ti bude manja brzina od 50 tipa 40, 45, 38...A šta to ovde iskusni predlažu!?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari