Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Na osnovu mogucnosti za ADSL koje se vide.
Na 430 moze 50 tj.superbox bez problema ali ga MTS ne daje bez posebnih molbi.

LAN, do Telekom servera?
Malo je realno, ali posto tek dva dana imas VDSL moguce je da jos uvek cackaju nesto i da nije "Zavrseno", pa je neki bilde flipovao pogresan bit i u centrali je limitirano na pogresnu cifru.

Recimo, meni je jedno vreme bio modem na 30/2, a parica limitirana na 20/2, imao sam FULL 20/2 u speedtestu, jer je neko pogresan bit podesio :) (bio sam na Net20, pa mi uopste nije smetalo :d)

Ovo uopste nije cudno da se desava prvih dana, jer leva ruka MTSa ne znam dokle je desna dosla :) Pa jedni podese drugi jer misle da prethodni nisu..

Izgleda da sam ubo premiju ,desilo se nesto slicno tebi ali meni su ostavili ukljuceno. 70/2,nek traje dok traje.

Poslednja izmena:
I na toliko radi?:) ne samo podeseno? Extrica, evo pijem kafu da ti potraje u svakom slucaju :)

Kratko ali slatko ,malopre vratise,ali barem znam da parica moze i bolje.

Prate forum :D sta kaze max.rate inace?

Ako na ovo mislis
Downstream max rate (kbit/s) 130744
Upstream max rate (kbit/s) 33931

Moze i maltene punu 100ku :)
Koji je to deo KS?

Sredi i nama, da ga ne cimamo zasebno :)

Sta bi inace sa idejom da se vise nas organizuje i posalje slicno pismo za vracanje Upload Boostera?

ja sam za ali kod ovakve firme ne verujem da ovaj tip inicijative ima bilo kakvog uspeha.

Kada puno korisnika trazi mislim da ima.

I ja sam za.

Evo i danas puca konekcija nakon njihovih izmena

Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 2046/54134 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 16203/64036 kbps
Noise Margin(Up/Down) 24.6/7 dB
Line Attenuation(Up/Down) 21.2/5.5 dB
Output Power(Up/Down) 0.3/14.4 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 59/1059
Interleave Delay(Up/Down) 8/8 ms
INP(Up/Down) 4/3 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 2/9129
FEC Errors(Up/Down) 1801/3163762
HEC Errors(Up/Down) 0/227771
Showtime Start

Razmisljam se da formatiram komp....
Jutros igram WOT pukao je 2-3 puta... Dok spotify, team speak u pozadini normalno rade... Mozda je stvarno nesto do windowsa...

Poslednja izmena:
Ako Team Speak radi, to vec ne moze biti da nema konekcije, dok Spotify i slicno bufferuju pa na njima ne mozes primetiti kako treba.

Na osnovu mogucnosti za ADSL koje se vide.
Na 430 moze 50 tj.superbox bez problema ali ga MTS ne daje bez posebnih molbi.

Izgleda da ne pomažu nikakve molbe u MTS kažu da Super box 4 mogu pustiti samo do 300 metara i ni metar više. A na moje pitanje kada će Telekom biti u stanju da Super box 4 pusti na veću udaljenost od sadašnjih 300 m. nisam dobio odgovor. A važno je samo da znaju da se reklamiraju na sva zvona.

Sada sam bio u mts-u, cisto da pitam oko vdsl-a da li moze kod mene... Ja sam bio ubedjen da sam na 1300m od centrale (trenutno imam box, radi mi lepo, standardnih 9Mbps), toliko mi pise na onim adsl calculatorima (Downstream line attenuation (dB) 17.5 mi pise u ruteru). Kad meni radnica kaze da sam oko 550m, proverila u kompu... I kao onaj VDSL od 20Mbps mogu lagano, a za 50 da zovem 0800100100 da pitam da mi provere/izmere ili sta vec....

Ja bih rado uzeo 50Mbps pa makar mi on bio i 30-40, jer za 100din vise se isplati,a plus je jedan mesec vise besplatno (5 meseci za dz, a 20Mbps je 4).

Sta mislite, da li me izlozila radnica posteno, ili da se nadam necemu? :D

Evo cisto i ovo da okacim:
Upstream max rate (kbit/s) 1132
Downstream max rate (kbit/s) 19588
Upstream line rate (kbit/s) 1022
Downstream line rate (kbit/s) 10239
Line standard ADSL2+
Channel type
Interleaved
Upstream SNR (dB) 10.5
Downstream SNR (dB) 14.5
Upstream line attenuation (dB) 13.5
Downstream line attenuation (dB) 17.5
Upstream output power (dBmV) 12.7
Downstream output power (dBmV) 19.3
Upstream Interleave Depth 8
Downstream Interleave Depth 64
Upstream CRC 1
Downstream CRC 14
Upstream FEC 3210150
Downstream FEC 6520
Upstream HEC 1
Downstream HEC 496
Upstream Total Cell Count 56261899
Downstream Total Cell Count 1596694487
Upstream Interleave Delay 14
Downstream Interleave Delay 5

Sada sam bio u mts-u, cisto da pitam oko vdsl-a da li moze kod mene... Ja sam bio ubedjen da sam na 1300m od centrale (trenutno imam box, radi mi lepo, standardnih 9Mbps), toliko mi pise na onim adsl calculatorima (Downstream line attenuation (dB) 17.5 mi pise u ruteru). Kad meni radnica kaze da sam oko 550m, proverila u kompu... I kao onaj VDSL od 20Mbps mogu lagano, a za 50 da zovem 0800100100 da pitam da mi provere/izmere ili sta vec....

Ja bih rado uzeo 50Mbps pa makar mi on bio i 30-40, jer za 100din vise se isplati,a plus je jedan mesec vise besplatno (5 meseci za dz, a 20Mbps je 4).

Sta mislite, da li me izlozila radnica posteno, ili da se nadam necemu? :D

Evo cisto i ovo da okacim:
Dobićeš odgovor koji sam i ja dobio: 300 metara i ni metar više. Ako bude drukčije javi.

Evo javljam, rekli mi da sam 1700 metara udaljen....

A radnicu cu da odem da zapalim sto me nalozila samo tako :D

Nemoj pitati u poslovnici, trazi da izmere!
Moze i na 500m da radi SuperBox, samo ne zele da ga puste, jer ne moze svugde full speed, iz vise razloga, a imaju gomilu bilde korisnika, koji se zale i za jedan KB ako im ne radi brzina, i slicno, i onda zele da potru takve korisnike i da se koncektrisu na ono sto sigurno moze, a to je do 250m.

Slusaj iskustvo ljudi sa foruma koji su ovo prolazili, mani sta ti kazu u poslovnici :)

Ja sam dobio 10, da 10, razlicitih informacija za IPTV i OSI popust :) Nijedna nije bila tacna na kraju :D

Nemoj pitati u poslovnici, trazi da izmere!
Moze i na 500m da radi SuperBox, samo ne zele da ga puste, jer ne moze svugde full speed, iz vise razloga, a imaju gomilu bilde korisnika, koji se zale i za jedan KB ako im ne radi brzina, i slicno, i onda zele da potru takve korisnike i da se koncektrisu na ono sto sigurno moze, a to je do 250m.

Slusaj iskustvo ljudi sa foruma koji su ovo prolazili, mani sta ti kazu u poslovnici :)

Ja sam dobio 10, da 10, razlicitih informacija za IPTV i OSI popust :) Nijedna nije bila tacna na kraju :D
Tražio sam da izmere, pa nisu ni pokušali jednostavno tvrde to što tvrde.

Ovo 1700m su mi rekli kad sam zvao 0800100100 / opcija 3/ opcija 3.

I ne bih uzeo superbox, rasformirao bih box i uzeo samo net50.... pa makar on radio i na 30...
ali je nemoguce :(

Poslednja izmena:
Mogu kad ne slusas iskusne... ok, tvoja stvar, placaj vise :)

Da nadjes vezu ili da kumis i molis da bi ti udelili 50Mbps i na 500-600m.

A šta to ovde iskusni predlažu!?
Napisi molbu u njoj napisi da se neces buniti ako ti bude manja brzina od 50 tipa 40, 45, 38...
To otidi u poslovnicu i zavrsi za par dana ces dobiti pozitivan odgovor, naravno ako si na 500m ali na 1700 naprosto ne mozes nista da dobijes od vdsl-a.
Dzabe rasformiravas fixni i mobilni nemaju uticaj na brzinu neta jedino iptv ali to je minimalno nekih 4Mbit za SD kanale, mada uz superbox ide i HD paket, dakle nista na 1.7km.

Vrh Dno