Šta je novo?

Bus Plus tehnologija

Najgore kada ti uzmu tih 2,3din za proveru a ona bude netacna.. 🙂 Desilo mi se x puta.

^ I to pre dve godine. Upstalom, 3rd party apps su koristile "rupu" da bi radile, BusPlus nikada nije podržavao ni bio otvoren prema 3rd party developerima.

Zvanična BusPlus app malo radi, malo ne radi, ali ništa novo, takva je uvek bila. Ne žalim se, i ovakva je korisna. 😉

Pa tako nam je kada je to privatna firma. Bio za novu u NL i kod njih je sve integrisano u Google i Bing maps.

Kao u ona dobra stara vremena kad su najavljivali klimu u svakom autobusu... Povećao se procenat zapaljenih autobusa u gradu. Ali ni tada, kao ni sada, niko u medijima ne viče da ne radi. (iako baš i nije za poređenje veličina problema)

Mogli bi da prijavljujete onda češće i da ih malo pritiskamo,možda tada nešto i urade.Ja ovog lika zovem kad treba.

11 - 01 - 2016- 001.jpg

Da bi ocitali preko telefona morate da naidjete na novi tip validatora (ima LE diode na vrhu). Sto naravno ne pise u upustvu 😡

Poslednja izmena:
Naravno da imaju samo telefon. Totalno nebitno što je ovo 2016 godina.

Ovog sam napomenuo jer oni iz kol centra nemaju pojma sa bilo čim,samo primaju žalbe ili šta već.
Imaju i email,totalno nebitno što je ovo 2016 godina.

Poslednja izmena:
Ne znam zašto se osećaš prozvanim?!
A ovaj moj post je bio vezan za frustraciju od pre neki dan kada sam hteo da vidim dokle rade na lokacijama za izdavanje kartica, međutim jedino što sam mogao da uradim je da ih pozovem (chat sa customer support-om je bila misaona imenica).

Izvinjavam se,ali mi se učinilo da je nešto na moj račun,i ako ne znam zbog čega.

a sad stvarno.... lakse ti je da cetujes sa nekim pola sata nego da pitas za minut?

Info za sve koji koriste nepresonalizovane BusPlus kartice. Oni koji su izvadili u "prvom talasu", pre oko 4 god, mogu još malo da dopunjavaju, ali mogu da koriste/troše bez datuma ograničenja i sigurno do kraja godine.

Na kiosku mogu da im očitaju karticu i da se vidi datum važenja: do tog datuma može da se uplaćuje i posle više ne, a da se troši može do daljnjeg (bez obzira što stoji datum koji deluje da kartica ističe). Verovatno će sl. god biti potrebne nove kartice. Naravno, kartica i sada može da se zameni i prenese kredit, ali nema potrebe.

Za penzionere sa personalizovanim starim karticama (sa početka uvođenja BusPlus-a): važe do kraja godine, verovatno nove od jan. 2017.

Izvor: BusPlus kol-centar

Probao sam i aplikacija je dosta konfuzna i komplikovana. Pre svega oslanja se na podatke o vremenu pristizanja vozila po intervalima koje obicno uopste nije tacno..sto je naravno i logicno jer nema uvid u gps poziciju vozila. Korisna stvar je sto sadrzi bas dosta poi tacaka pa moze da se izabere jedna od ponudjenih ruta (obicno 2 ili 3). Dobra ideja, ali izgleda da trazi dosta konfigurisanja i ugl se oslanja na rute.

Probao i ja, al ne samo u Bg. U razvijenim gradovima radi kao sat. Vec 10 dana se vozim po Minhenu, i prevoz dolazi u minut. Znaci jos jedan Bus Plus Minus.

U tim većim gradovima bi City mapper trebalo da radi još bolje. Jedini problem je što ga ima u malo gradova.

City mapper je spas u velikim gradovima. U Londonu magično funkcioniše.
Da bi radio u Beogradu, nesrećni Apex ili GSP treba da nekako otvore pristup linijama, lokacijama autobusa, redu vožnje i neplaniranim izmenama u toku dana. Tek tada bi City mapper uz dodatnu obradu podataka mogao da radi.
Busplus je primitivan, tek nešto više od bušenja papirne karte.

Ma kakva lokacija, tu informaciju bi naplatili 50din, obzirom na to da naplacuju i ono da saznas za koliko stanica stize..

Razmazeni ste. Prethodna ver BusPlus app radi odlično i besplatno, a sve skupa je bolje od vremena pre BusPlus-a.

Bolje je, ali ne mnogo. A kada se radi update sistema, ne radi se na prvi sledeći nivo, već na ono što je savremeno/moderno u tom trenutku.
Uostalom, ja to plaćam (i prevoz i slanje poruka), kako možeš da kažeš da sam/smo razmažen(i)??

Razmazeni ste. Prethodna ver BusPlus app radi odlično i besplatno, a sve skupa je bolje od vremena pre BusPlus-a.

Prethodna verzija ne radi na većini telefona (3 od 4 kod mene). Radi ona, vide se prevozi, ali mape nema. Umesto mape se nalaze kockice kao iz sveske na kockice.

Bolje je, ali ne mnogo. A kada se radi update sistema, ne radi se na prvi sledeći nivo, već na ono što je savremeno/moderno u tom trenutku.
Uostalom, ja to plaćam (i prevoz i slanje poruka), kako možeš da kažeš da sam/smo razmažen(i)??

Neki vole da pametuju...

Kako možeš da kažeš da pametujem?
Hoćeš da mi kažeš da ti ne bi voleo da možeš da upališ program za navigaciju i on ti kaže "e bus stiže za 2 min"
Ili ono kao movit, kažem mu želim da stignem tada negde i on ti kaže kada da kreneš i sve promene vidiš u real-time na telefonu.
Da ne pričamo koliko bi to bilo dobro za planiranje/nadgledanje saobraćaja. Ako neko o tome uopšte razmišlja u ovom gradu.

Kao što reče neko već (možda beše @yooyo) u normalnim zemljama privatne kompanije šalju rakete u orbitu, a nama 3 najglavnije ulice u gradu imaju kratere.

Poslednja izmena:
Kako možeš da kažeš da pametujem?
Hoćeš da mi kažeš da ti ne bi voleo da možeš da upališ program za navigaciju i on ti kaže "e bus stiže za 2 min"
Ili ono kao movit, kažem mu želim da stignem tada negde i on ti kaže kada da kreneš i sve promene vidiš u real-time na telefonu.
Da ne pričamo koliko bi to bilo dobro za planiranje/nadgledanje saobraćaja. Ako neko o tome uopšte razmišlja u ovom gradu.

Kao što reče neko već (možda beše @yooyo) u normalnim zemljama privatne kompanije šalju rakete u orbitu, a nama 3 najglavnije ulice u gradu imaju kratere.

Nije se na tebe odnosilo.

Poslednja izmena:
Meni je busplus app pucala u 9 od 10 pokušaja. Potpuno nepouzdana app.

nece da se instalira na mom telefonu 4.1 ics android lg l9

Kupio sam auto.. sad me busplus ne zanima.

Sad sam instalirao aplikaciju, za divno cudo - pracenje vozila u realnom vremenu radi!
Znam da prosli put kad sam probao nije radio, pa sam izbrisao app u roku od 2 min, mislio sam da sam nesto pogresno shvatio, i da ta opcija ne postoji.
Sad radi. Super stvarno.
Ali koliko vidim na PS-u zale se svi, ima ocenu 2.8, a i mnogo lepse to moze da izgleda..

Nazad
Vrh Dno