Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Zvucnicima i nisam bas, nisu felericni, mozda ima da se upali neka opcija da budu jaci a ja ne znam, kao sto sam rekao u drustvu gdje nije tisina bas nisu bas glasni, dok kod s5 iako to nije kvalitetno oni probijaju i cuju se. A kamera po meni je prosjek, ugl mi zavrsava posao i to mi je bitno, a da je u rangu g4 ili s6, pa ovaj tel ne bih brzih god mijenjao sig.

Pa S5 ima glasniji zvucnik i od M8 pa sta mu to vredi kada to jednostavno nije kvalitetan, pun zvuk kao na M8 :) A i Z2 je tu bolji od tog Samsunga.
Nije ni los S5 sto se toga tice ali nikada ne bih menjao stereo zvucnike zbog malo glasnijeg, piskavog mono zvucnika koji se jos nalazi i na ''ledjima'' telefona..

Glove mod zakon u ovom periodu :)

google panorame u sumrak:

Meni se zvucnici perfektno cuju na 100 posto volume i glasno i kvalitetno.S5 ima jaci zvuk,alinema tu dubinu kao na Z2.

Dobre panorame hsv. :)

Bas me zanima jacina zvucnika na ovom telefonu. Imam G2, devojka ima huawei p6 i njoj se na pola cuje kao meni na max. Ko je imao G2 da mi kaze da li z2 ima jaci zvucnik, posto vidim dosta njih kaze da je slab, ali ne verujem da moze da bude slabiji od g2.

@Mashoni1991
Ko jednom dodje na Sony taj desko odlazi sa njihovih telefona ;)

Sony ne ume da se reklamira. Kupcima je na vrhu liste baterija, a oni ne umeju da prodaju to.

Svi oko mene kukaju kako nemaju bateriju, moraju da pune.
Ja nemam pojma o čemu pričaju. :D

Jel nekome naglo pada baterija kada se prazni, recimo ja sam primetio da padne uvek sa14%-9%

Ne toliko ali recimo 2% npr kada punim fon do 30,40posto inace retko kad stignem da ga napunim od nule do 100 a kada ga tako punim to radim oz off moda, ugasen. Skoro uvek je dopuna samo preko magnetnog docka. I tako u proseku izdrzi od 12h

Meni npr od 15% do 7% dosta se brzo isprazni ali zato mi se cini da od 7% do 1% izvucem 40min sota, takoda to dodje sve na svoje. Evo od jutros tel ne ispustam iz ruku, cak sam imao i sat 40min video poziva preko vibera, i baterija mi je na 52% i imam 3h i 16min sota.

Ako neko ima IGO instaliran sa poslednjim mapama i dodatcima molim da mi posalje ceo folder na pp.
Hvala.

Može mala pomoć? U pitanju je sony expiria z.kako da isključim pin kod zaključavanja ekrana.zaboravio sam..ps:alchajmer deco kod mene radi..

Može mala pomoć? U pitanju je sony expiria z.kako da isključim pin kod zaključavanja ekrana.zaboravio sam..ps:alchajmer deco kod mene radi..

Settings/security/screen lock pa tu podesi swipe ili pattern umesto PIN (to si verovatno slucajno aktivirao).

Stigao update 12mb

Meni to prijavljuje vec nedeljama ali nisam odradio apdejt, mrzelo me :d Verovatno je u pitanju ''stagefright'' zakrpa.

Poslednja izmena:
Hvala ti....

Meni nije stigo nikakav update... Jedino da je fon ugrabio priliku i sam ubacio kad ga ja nisam koristio :d

Ko jos ceka Ota apdejt...Da kupim takav telefon i da se cimam kad ce mi stici Ota...bas me za.ole

To kad operateri određuju. Windows hvala bogu kao i iOS nezavistan. Pitam se koliko će trebati da Google uradi istu stvar.
IOS ne komentarisem to je nesto sto nikada nebih koristio, probao jesam i video sta kako i neka hvala, klasicna p2w platforma.

W10M i taj IOS dele jednu stvar a zove se closed source, zato i to moze tako bez problema, na droidu gde imas milion modela, to ne mere tako bas, gotovo nemoguce.
Ono sto bi Google mogao da uradi, to je univerzalni update za zakrpe, sigurnosne, posto je Android kao Svajcarski sir.
Sta ih sprecava da gurnu npr Stagefright zakrpe tj ponude update za sve npr Kitkat,Lolipop verzije u istom danu, mnogo je tako bezbednije nego da se ceka da oem objavi, a ne moze odjednom sigurno.

Malo je tuzno imas objavu na netu mesecima o propustu u sistemu i tek posle dolazi prvo na Nexuse zakrpa pa onda kroz mesec ili dva na Sony,Htc... Primer samo dajem.

Sto se tice mejor upgrade-a neka to ostane kako je do sada bilo, Sony to lepo radi, popravili su se, nismo u 2010,2011 god.

Ima li neko ovaj problem? Kad hocu da udjem u kameru ovi mi pise. Mislim da mi se ovo drugi put desava, i jedino restart tel pomaze. Cak nece ni da udje u kameru preko drugih apk kao viber i insta.

Poslednja izmena:
Jeste meni su mijenjali. Proradila je sama od sebe..cudno.. Sad cu ovo da procitam sto si postavio da znam za ubuduce. Hvala.

IOS ne komentarisem to je nesto sto nikada nebih koristio, probao jesam i video sta kako i neka hvala, klasicna p2w platforma.

W10M i taj IOS dele jednu stvar a zove se closed source, zato i to moze tako bez problema, na droidu gde imas milion modela, to ne mere tako bas, gotovo nemoguce.
Ono sto bi Google mogao da uradi, to je univerzalni update za zakrpe, sigurnosne, posto je Android kao Svajcarski sir.
Sta ih sprecava da gurnu npr Stagefright zakrpe tj ponude update za sve npr Kitkat,Lolipop verzije u istom danu, mnogo je tako bezbednije nego da se ceka da oem objavi, a ne moze odjednom sigurno.

Malo je tuzno imas objavu na netu mesecima o propustu u sistemu i tek posle dolazi prvo na Nexuse zakrpa pa onda kroz mesec ili dva na Sony,Htc... Primer samo dajem.

Sto se tice mejor upgrade-a neka to ostane kako je do sada bilo, Sony to lepo radi, popravili su se, nismo u 2010,2011 god.
Odgovor je Chrome i sav ostali software od Google-a. Nije problem open source, problem je što Google namerno nije zadržao dovoljnu kontrolu, a sad oklevaju da je uzmu.

Ima li neko ovaj problem? Kad hocu da udjem u kameru ovi mi pise. Mislim da mi se ovo drugi put desava, i jedino restart tel pomaze. Cak nece ni da udje u kameru preko drugih apk kao viber i insta.

Meni se to dsilo, dok je bila upaljena baterijska lampa, cim sam je iskljucio poradila je i kamera.

Moze neko da mi objasni cemu sluzi ovaj apdejt jer stvarno nisam u toku s tim stvarima, i sta mogu s njim da uradim. Bez nekih fensi reci, jer sam laik sto se toga tice. Pozz

Imam problem sa notifikacijama, nadam se da neko moze da pomogne. Naime, stize mi obavestenje o notifikacijama tek kada ukljucim ekran. Napominjem da je rec iskljucivo o aplikacijama koje zahtevaju internet konekciju (whatsapp, viber, instagram itd); sto se tice poruka i poziva, sve se uredno prikazuje u realnom vremenu.

Verovatno, nikada nisam koristio stamina mod ali mislim da funkcionise na taj nacin kada su notifikacije u pitanju.

Moze neko da mi objasni cemu sluzi ovaj apdejt jer stvarno nisam u toku s tim stvarima, i sta mogu s njim da uradim. Bez nekih fensi reci, jer sam laik sto se toga tice. Pozz
Zakrpa posto curi rezervoar, neko baci sibicu i ode ti auto u vazduh.
Salim se ako ne furas mms, tj ne primas isti onda i nemas problem, pogotovo akobti nije rutovan telefon a cim si dobio ota update znaci da si bezbedan koliko toliko.

Predlazem da procitas malo nesto povodom toga.
http://www.it-modul.rs/04/2013/android-i-bezbednost/

http://www.srbijadanas.com/clanak/s...u-koja-ugrozava-bezbednost-miliona-30-07-2015

Odradi update nista te ne kosta.

Inace Android od MM verzije konacno putem ApsOps menja neke stvari :-D konacno.

Poslednja izmena:
Upravo gasenje Stamina moda je resilo problem. Hvala momci!

Inace, ipak ima na AliExpressu Mocolo samo prednje zastitno staklo za oko 3 evra, kome treba :)

Nazad
Vrh Dno