Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Da li je neko ko ima UB dobio račun po isteku UO?

Ja sam plaćao 1899 + 600, ali mi je poslednji došao na 2400 ukupno.

UO mi je istekla 31.12. UB ostao pa za sada ne bih ništa da menjam ali me interesuje koliki račun da očekujem za januar. Pretpostavljam sadašanja cena od 1799 + 600 za UB.

Šta je UB?
Meni je ugovor istekao pre 2 meseca, 50/Mbit. Sa poslednjim računom sam dobio info da dobijam popust i da će sledeći račun da bude 1999din. (do sada je po UO bio 1799 :S:) nije mi baš bilo jasno.
Danas me zove lik iz telekoma i pita me da li želim da produžim ugovor,jer sam sa istekom UO izgubio popust.
Ima ova akcija 5*1din pretplata pa onda po starom 1799 ili Lenovo tablet. Kakvo je ovo čudo? Vredi li čemu?

Poslednja izmena:
Ja danas svratio da pitam ,za super box,posto imam box 4,rece mi devojka da mogu bez problema ,jer sam na 220 metara od centrale.Podneo zahtev ,i rece mi da ostaje da tehnicka sluzba proveri jos jednom ,i da me zovu da potpisem i zamenim ruter.

Meni je upravo stigao racun za 50/2 3579din, sto mi uopste nema logike. Sve racune pre toga sam platio redovno. Ne mogu da nemam problema sa njima.

Meni je upravo stigao racun za 50/2 3579din, sto mi uopste nema logike. Sve racune pre toga sam platio redovno. Ne mogu da nemam problema sa njima.

I meni je stigao u tom iznosu. Da li si mozda decembru ili krajem novembra prosle godine izvrsio promenu brzine?

Sta konkretno gledate i kako znate da nesto nije OK?
Samo pitam da bih naucio i znao kako kod mene to da pratim.

Koji su parametri ( vrednosti ) da je nesto OK, a koji da nije OK?
Upstream SNR (dB) 20.8
Downstream SNR (dB) 14.6
Valja sve iznad 6-6,5 cifre jer tada ne puca veza
Druga stvar je da ne valja kad ima ove greske
Upstream HEC 0
Downstream HEC 7275
Upstream CRC 0
Downstream CRC 0
Upstream FEC 1490
Downstream FEC 6159
Sto npr imam ja i kad se igra FPS pucacina tipa kao Kanter ne registruju se pogotci,eto cisto laicki objasnjeno :)

Poslednja izmena:
Istekao ti ugovor? Pa osolili u fullu

Upstream max rate (kbit/s) 15498
Downstream max rate (kbit/s) 127620
Upstream line rate (kbit/s) 2047
Downstream line rate (kbit/s) 100000
Line standard VDSL2

Channel type
None
Upstream SNR (dB) 20.8
Downstream SNR (dB) 14.6
Upstream line attenuation (dB) 3.1
Downstream line attenuation (dB) 6.1
Upstream output power (dBmV) -25.7
Downstream output power (dBmV) 14.5
Upstream HEC 0
Downstream HEC 7275
Upstream CRC 0
Downstream CRC 0
Upstream FEC 1490
Downstream FEC 6159

Imam VDSL2 modem Huawei HG655B. Kako da vidim ove podatke u ruteru. Sve sam pregledao u menijima i znam za administratorsku sifru ali se nisam snasao ?

Upstream SNR (dB) 20.8
Downstream SNR (dB) 14.6
Valja sve iznad 6-6,5 cifre jer tada ne puca veza
Druga stvar je da ne valja kad ima ove greske
Upstream HEC 0
Downstream HEC 7275
Upstream CRC 0
Downstream CRC 0
Upstream FEC 1490
Downstream FEC 6159
Sto npr imam ja i kad se igra FPS pucacina tipa kao Kanter ne registruju se pogotci,eto cisto laicki objasnjeno :)

Pitanje je da li ruter ispravno ocitava ove greske. Kad su snr margin i line attenuation dobri onda obicno nema problema kao sto je i kod njega jer mu 10 dana nije pao adsl/vdsl link. Ja sam doduse na adsl-u imao po par desetina hiljada gresaka i nikada nisam ima problema u radu interneta(igrao sam i pucacicne i jos neke igrice. Adsl link mi nije padao po 50-60 dana kad nisam imao nestanak elektricne energije.

To sto ima prekide od 1-2 sekunde moguce da mu pada PPPoE konekcija.

I meni je stigao u tom iznosu. Da li si mozda decembru ili krajem novembra prosle godine izvrsio promenu brzine?

Jesam. Pod starim ugovorom sam i kada sam povecavao brzinu dva puta sam pitao radnicu da li cu placati 1799, oba puta mi je rekla da, to je ta cena, videcu sutra bas nju da nadjem.

Jesam. Pod starim ugovorom sam i kada sam povecavao brzinu dva puta sam pitao radnicu da li cu placati 1799, oba puta mi je rekla da, to je ta cena, videcu sutra bas nju da nadjem.

Ja sam danas zvao call centar,pa su rekli da ce proveriti.
Javi sta si uradio.

Da li u racunu pise da je za Net50 (ili koji vec imate) otprilike ta cifra? (tj. ta cifra bez PDV-a, i ako imate jos nesto na racunu, oduzmite to)

Zalite se, da je u pitanju novembarski racun, mozda bi bile one ranije skuplje cene (2800 valjda), ali za decembarski nema smisla, treba biti 1900 ko nema ugovor. (ne 1800)
Ako ste i dalje POD ugovorom, ostaju vam stare cene za neke od matorih ugovora, sistemski je tako. Ali to treba da rese reklamacijom, ako se ne padne neki duduk da je cita.

Da li u racunu pise da je za Net50 (ili koji vec imate) otprilike ta cifra? (tj. ta cifra bez PDV-a, i ako imate jos nesto na racunu, oduzmite to)

Zalite se, da je u pitanju novembarski racun, mozda bi bile one ranije skuplje cene (2800 valjda), ali za decembarski nema smisla, treba biti 1900 ko nema ugovor. (ne 1800)
Ako ste i dalje POD ugovorom, ostaju vam stare cene za neke od matorih ugovora, sistemski je tako. Ali to treba da rese reklamacijom, ako se ne padne neki duduk da je cita.

Da,pise da je Net50.

Ja sam pod ugovorom od Decembra 2014. (2 godine), a promenu brzine sam izvrsio u Decembru 2015.

Da li to znaci da mi sada racunaju Net50 po ceni koja je vazila za taj paket kada sam potpisao ugovor (12/2014) i ukoliko je tako,da li na to mogu nekako da uticem,tj. da li imam prava da reklamiram?

To je onaj promo "po ceni nizeg"? Trebalo bi da uvaze reklamaciju, ali dok sistemski ne promene, svaki racun za Net50 ce ti stizati na veci iznos.

Ne bi trebao na 3600 vec na 2900, ali pretpostavljam da je tebi Net50+fixni ~3500? (to je onda to, 2900 za Net50 i ~650 za fixni)

To je onaj promo "po ceni nizeg"? Trebalo bi da uvaze reklamaciju, ali dok sistemski ne promene, svaki racun za Net50 ce ti stizati na veci iznos.

Ne bi trebao na 3600 vec na 2900, ali pretpostavljam da je tebi Net50+fixni ~3500? (to je onda to, 2900 za Net50 i ~650 za fixni)

Ne secam se koja promocija je bila,a to je cena bez fiksnog koji je jos dodatnih ~900 din.

To je neka cudna promocija ako je Net50 3500.
Napisi reklamaciju u svakom slucaju.

Sve sto si dobio vracas i dobijas novo.

Onda samo modem za internet menjaš sa sve spliterom, sad najbolje bi bilo kad budeš išao da poneseš svu opremu, nikad se ne zna šta mogu da to traže...

Ja plaćam Net50 trenutno 1899 din,ali mi krajem februara ističe UO tako da bi cena trebala da bude 1999 din.Ali neću da produžim ugovor,ne dam moj UB :D Zvali su me pre N.god,dolazili iz TD-a,ali je moj jedini uslov bio da mi ostave UB.Oni kao pa znate ta usluga ne postoji više itd,ja rekoh ok neću ni ja da produžim ugovor.100 din skuplje mi ne predstavlja ništa naspram 50/5 :)

Da,pise da je Net50.

Ja sam pod ugovorom od Decembra 2014. (2 godine), a promenu brzine sam izvrsio u Decembru 2015.

Da li to znaci da mi sada racunaju Net50 po ceni koja je vazila za taj paket kada sam potpisao ugovor (12/2014) i ukoliko je tako,da li na to mogu nekako da uticem,tj. da li imam prava da reklamiram?

Da, ocigledno to znaci. Sutra idem da jurim nekog sefa ili nekome glavu da otkinem, posto mi je premo glave telekoma i njihovog nacina poslovanja. Dva puta, ne jednom, dva puta sam pitao radnicu da li ako povecam brzinu sa 10 na 50 placam 1799, oba puta mi je potvrdila da je tako samo ne mam 5 meseci za dzabe i danas mi neki mamlaz koji ne zna ni sta je ruter prica kako ja treba da placam 3550 do isteka ugovora, sto mi ne pada na pamet. Videcu sutra da nadjem radnicu sto mi je davala nestrucne informacije i ulozim reklamaciju.

Ja plaćam Net50 trenutno 1899 din,ali mi krajem februara ističe UO tako da bi cena trebala da bude 1999 din.Ali neću da produžim ugovor,ne dam moj UB
Нисам сигуран да ће UB да остане кад заврши УО јер је то ваљда био додатак а кад заврши УО, онда ти остаје чист пакет. Или је неко већ имао ово искуство? Знам да по завршетку УО не може да се настави са истим попустима ако они више не постоје него се потписује оно што је актуелно.

Nazad
Vrh Dno