Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 2

Meni pokazuje update na OTA 6.1.14 ali ga nisam skinuo za sada 6.1.11 radi odlicno

Kako se radi downgrade sa 6.1.8 na naprimjer 6.1.1
Sa MIUI-a sam skinuo taj rom ali je tezak samo 76mb pa ne znam jeli ok,da ne nagrdim telefon

Poslednja izmena:
Proverite za update dal se zaključava bootloader. Procitao sam na xda da xiaomi zakljucava bootloader na nekim uredjajima sa novim aziriranjem. Ako imate twrp moze da se desi hard brick, uredjaj neupotrebljiv do daljnjeg... Proces dobijanja unlock koda dugi i naporan, cak do 20 dana.

Proverite za update dal se zaključava bootloader. Procitao sam na xda da xiaomi zakljucava bootloader na nekim uredjajima sa novim aziriranjem. Ako imate twrp moze da se desi hard brick, uredjaj neupotrebljiv do daljnjeg... Proces dobijanja unlock koda dugi i naporan, cak do 20 dana.
Samo iz Mi serije za sad

Za sad... verovatno ce na svim uredjajima da zakljucaju sa nekim od narednih ažuriranja.

O kom romu pricate? RN2 mi koji smo kupili medju prvima imamo otkljucane bootloadere. Xiaomi.eu romovi ce uvek ici otkljucani.

Pripremaju se da napadnu usa i eu trziste pa zakljucavaju bootloadere.. Da li ce napraviti neku laksu semu za otkljucati od ove trenutne prevare ,to je pitanje..

Npr meizu od kada postoji ima zakljucan bootloader

Колико се сећам у једном тренутку, пре месец, два на xiaomi.eu им је промакао један ром на пар сати са закључаним bootloader-ом или recovery беше (?) не знам да ли се то на исто односи?. Тада су провалили да је Xiaomi закључао то штагод. Само тад им је промакло и на кратко. Наручивао сам касније и за другаре телефоне и пробао преко Mirecovery као и себи да инсталирам xiaomi.eu ром али ми није успело. Код мене ради без проблема и даље.

Ranije nisu imali dobro podršku za globalno tržište a sad se ubacuju u fazon i polako zakljucavaju i ogranicavaju svoje romove kao i što treba...
Zaključavanje bootloader se vrši radi zaštite privatnosti podataka a sifrovanjem Romova štite intelektualnu svojinu. Plaćaju programere a tamo neki sa xiaomi.eu uzimaju kredit za tuđ rad.

ljudi sa xiaomi eu su bitniji za nas od kineza, jer nam daju upotrebljiv rom, sta mene briga sto su kinezi placeni kad ne znaju da naprave rom, tj. natrpaju sve i svasta sto nama ne treba, a izbace ono sto nam treba.

Ma da, najbolje je tako, da od izvornog open source OS-a, naprave islamsku drzavu za operativne sisteme, ko epl.

Ljudi sa xiaomi.eu ne prave ništa osim što prevode na jezike koji nisu zvanično podržani i ubace gapps koji je u kini cenzurisan.
A sad sto smo mi odlučili da koristimo telefone koji zvanično i nisu predviđeni za naše tržište to je naš problem. :-D

ne zanimaju mene jezici osim engleskog. ne zanimaju me ni gapps osim gplay. xiaomi.eu ima bas to. engleski bez bloata i gplay.

Pa onda bi ti i officialni global beta ili stable bio dobar. Imaju gapps nemaju to što ti naziva bloatware i toliko...

Danas uzeo RN2, sad polako da isčitavam temu 🙂

odlicno. jos kad bi mogao da se skine? krene download i pukne na 2% imaju samo gplay bez gmail, g+ i slicnih gluposti? ne zakljucavaju boot loader?

cestitam 🙂
Ima al moze da se obrise tj uninstall.
Pa ako ti je link bigota.d.miui.com ti samo ispred bigota dodaj O pa da bude obigota.d.miui.com i onda će se skinuti bez problema. Takođe ako se odlučiš za te romove jedino što ti preporučujem da uradiš je instalaciju preko fastboot a ne zip fajlom preko updater-a

imam instaliram twrp, samo cu njime da obrisem sve i instaliram novi rom... sad nesto mozgam, red bi bio da se ponovim romom, vec mesecima imam jedan te isti.

PROBLEM SA MREZOM

Pozdrav svima uzeo sam redmi note 2 prime verziju i imam jedan problem.
Naime prvi slot za karticu ne registruje signal uopste a na drugi slot kad ubacim karticu u podesavanjima stavim na lte mrezu ali on i dalje prikazuje 3g...Zbog cega zna li nako kako da resim ovaj problem i da li je moguce koristiti prvi slot nekako?

ako ti je ispravan sim1 probaj neki drugi rom. ako je neispravan slot onda mozes samo dvojku da koristis. sreca pa na oba slota radi sve.

ako ti je ispravan sim1 probaj neki drugi rom. ako je neispravan slot onda mozes samo dvojku da koristis. sreca pa na oba slota radi sve.

Ja msm da je ispravan ali nzm zasto nema na njemu signala..Ostavim ja desetak minuta da on ocita karticu ali nista...Na oba znaci rade 4g mreze, ali zasto mi onda na drugom ne prikaze 4g?
Na sta mislis kad kazes drugi rom msm nisam strucnjak pa zato pitam vamo 🙂 I na antutu sam dobio 51500 a neki dobiju i 55000 zasto?

Ja msm da je ispravan ali nzm zasto nema na njemu signala..Ostavim ja desetak minuta da on ocita karticu ali nista...Na oba znaci rade 4g mreze, ali zasto mi onda na drugom ne prikaze 4g?
Na sta mislis kad kazes drugi rom msm nisam strucnjak pa zato pitam vamo 🙂 I na antutu sam dobio 51500 a neki dobiju i 55000 zasto?
4g ima samo u par gradova i to ne na svim lokacijama u gradu. Pitaj dal kod tebe ima 4g, neam pojma. U podešavanjima vidi dal je sim 1 uključen. Jedino mi to pada na pamet.
Koji ti je rom?

ljudi jel vredi prelaziti na note 3, s`obzirom da 1+ ram na miui nema nikakav znachaj?

Posle instalacije firefoxa baterija mi znatno manje izdrzi.kad sam koristio defaultni pretrazivac,sot je bio od 4ipo do 6 sati.sad jedva 3h izvuce.
Jedina nova app je firefox.
Jel imao neko slično iskustvo?

Fajerfoks ti mozda vuce sinhronizaciju neku, meni je tako jela na neksusu, iskljuci u akauntu.

Nazad
Vrh Dno