Šta je novo?

SB Live! na Windows 10; kX Driver + hotfix + ASIO

Misko78

Čuven
Učlanjen(a)
03.05.2004
Poena
675
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5 12600K + Corsair 115i Elite Capellix
Matična ploča
MSI PRO Z690-P DDR4
RAM
Kingston Fury Renegade RGB 3200 4x16GB
GPU
Gigabyte Aorus Master 3080
Storage
Kingston KC3000 + WDC-WD120EFBX
Zvuk
Onboard
PSU
Corsair HX750
Kućište
Phantex P600S
Monitor
IIyama G-Master GB2770QSU
Miš & tastatura
Razer Basilisk Ultimate + Corsair K70 RGB MK2 LP
Laptop
Macbook Pro M3
Mobilni telefon
Iphone 15
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ako nekome zatreba može da skine ovde sa mog gugl drajva, fajl će biti dostupan uvek.

Meni lepo radi na desetki, SPDIF na DAC, i uključen ASIO u Foobar2000. Sva upustva imate u zapakovanom fajlu.

Bravo za angazovanje, sad znamo gde da uputimo one sa problemom.

Pa ko ima Sound Blaster kartu...

11wdoa8.png

:D

Biće da je reč "hotfix" napravila problem...

Bravo za angazovanje, sad znamo gde da uputimo one sa problemom.

Hvala, prijatno sam se iznenadio kad sam ovo izbunario. Pomislio sam da moram da uzimam novu karticu za desetku al' Blaster i dalje jaše :d a i FLACovi mi nisu prioritet pošto uglavnom slušam ploče.

Poslednja izmena:
kX drajveri za Creative X-Fi izgleda neće nikada biti u razmatranju.

Sent from mTalk

U ovo je super :-D jel testirao neko na audigy 2 seriji?

X-Fi zvanični imaju ASIO. Jer ih koristim, hoćeš screenshot?

X-Fi zvanični imaju ASIO. Jer ih koristim, hoćeš screenshot?

Ne znam šta su zvanični, a šta nezvanični Creative drajveri. Naravno da nemaju za moju Creative X-Fi Surround 5.1, jer da imaju ne bih koristio ASIO4ALL. Zbog toga sam i pitao za kX. Jedino ako su u poslednjih 7dana nešto izbacivali, ali sumnjam, jer ASIO nisu imali ni kada sam je kupio.

Sent from mTalk

ASIO4ALL je kernel streaming. Koristi Windows ugrađeni direktni prenos zvan WASAPI exclusive.

Pa?
:)

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
To pitam i ja tebe :)

wasapi postoji na visti i novijim windowsima, asio je slična stvar , ali nije ista.

za sb live ti savetujem najnovije daniel_k drajvere.

Ja nemam SB Live, već X-Fi Surround 5.1.
Crnomagijaš je replicirao,jer je mislio da imamo istu externu karticu, ali se zeznuo, jer za moju ne postoji Creative ASIO driver.
Tako da..nećemo više o tome.

Koje? Na njegovom blogu nema drajvera za matori Live!

wasapi postoji na visti i novijim windowsima, asio je slična stvar , ali nije ista.

za sb live ti savetujem najnovije daniel_k drajvere.
Sasvim dovoljna da se zaobiđe mikser. Doduše ne i da se promeni interni klok kartice Creative/Asus koji je 48kHz.
Uostalom može i Direct Sound ako nije ništa uključeno ni on ne menja.
Ja nemam SB Live, već X-Fi Surround 5.1.
Crnomagijaš je replicirao,jer je mislio da imamo istu externu karticu, ali se zeznuo, jer za moju ne postoji Creative ASIO driver.
Tako da..nećemo više o tome.
Ja nemam eksternu, mislio sam i da je tvoja interna. Ali ASIO4ALL ti ne treba, koristi WASAPI. Pošto kernel streaming i ne postoji od kad postoji WASAPI. To je zastarela varijanta od XP-a pre nego što su napravili WASAPI.

Treba mi ASIO4ALL,jer sa njima mogu da spustim latency na oko 6ms, a sa M$ integrisanim API emuliranim protokolima su rezultati nikakvi.
Dakle, ASIO niti je zastereo niti će ikada biti, čak naprotiv.Imam drugu karticu od skoro 1000€, na njoj mi je latency 1ms, što je i logično.
Ovde pitam onako, uzgred, čisto jer sam se davno zezao sa kX drajverima i radili su odlično, ali Rusu na pamet ne pada da podrži Creative X-Fi seriju,a to mi je potrebno na laptopu,zbog čega sam je i kupio..jer ponekada odigram neku irgicu i sl. ASIO na laptopu mi je bitan zbog nekih mojih aktivnosti, pa gledam da napravim latency komenzaciju da bude što manja.

Da skratimo priču..dakle, ASIOvsWASAPI, uvek je ASIO (kao direct-hardware) bolji izbor za ono zbog čega meni treba.

ASIO4ALL nije ASIO.
To ti pričam. A je li snimaš sa tim karticama? Ako je odgovor ne 1ms ti ništa ne znači.

Ajde da ne pričamo napamet..nego ti izmeri latency preko WASAPI, pa javi.

Ne pratim kX odavno, skoro pogledah i videh da je rekao da X-Fi nije, niti će biti podržana.

Sent from mTalk

Vrh Dno