Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Pazi kad sam danas provalio da ima chat sa operaterom Alija. Nekada je bila samo ona virtuelna devojcica ili ja to ranije nisam video.

Bila opcija oduvek nego je ti nisi video izgleda od prvog dana rada AE ima ta opcija :)

Sta ti daje 17 track? U kom formatu je broj? Da li se pojavljuje na postinom sajtu?

Pa *** ako je kineska posta sa klasicnim trekingom pise ime i prezime onoga ko je preuzeo (ime sa koverte). Ako je tvoje ime onda prevac u postu i trazi kontrolora.

Pise da sam preuzeo ja. Ne zelim da se cimam jer je vrednost posiljke manja od 5 dolara i verovatno sada kada bi se zalio posti ne bi bilo nista,dok se to nadje i sve. Mislim da su je nekako izgubili u nasoj posti i da joj nema spasa...17track pise da je preuzeta. Sta gleda aliexpress kada se otvori dispute? jel onaj njihov tracking na sajtu koji pise da roba nije ni stigla jos u srbiju ili se oslanja na druge sajtove

Poslednja izmena:
Suludo je da tražiš pare od aliexpress-a u ovom slučaju.
Pravac pošta i žalba pa neka istražuju.

Обавезно пошта. Није за пар долара него ће сутра да те попали за већу вредност. Рачунам да је ово могао да уради само твој поштар, свакако неко из твоје поште (коме пролази кроз руке и ко потврђује или укуцава пријем).

Sve to stoji ali zasto prikazuje na trackingu od Alija da nije ni usla roba u Srbiju...

EDIT:

Treba mi pomoc. Naime ne vidim neke subkategorije na aliju..recimo ukucam xiaomi redmi note 3 ne vidim uopste telefone a sa leve strane uopste nema kategorija cellphones...isto tako kada idem samo u kategroiju mobile phones uopste ne vidim neke telefone vec i je prvi neko dooge sa 3500 ordera dok znam da ima telefona i sa preko 8000 ordera..

Poslednja izmena:
Ja ne razumem koji je to tracking na Ali-ju a koji je sa 17track. Ali ima svoj track tool?

Ne gledaj taj treking na Aliju, to ti je samo linkovano ka kako cemu. Gledaj ovde

https://www.17track.net/en

http://www.trackitonline.ru/

i najbitnije za raspravu u posti

http://www.posta.rs/struktura/lat/aplikacije/pronadji/nadji-postu.asp

Ako na ovom zadnjem linku (a pisace i na ostalima onda isto) pise da je isporuceno i to tacno tvoje ime i prezime onda su te pokrali i to u tvojoj posti. Neko se potpisao umesto tebe na dostavnicu. Idi u postu i zali se, trazi kontrolora. Jbes 5 dolara nego treba se majmunu najbati mame da drugima ne bi palo na pamet da rade to.
Sta tek rade sa posiljkama koje ne mogu da se prate!?
Samo molim te potvrdi nam, treking ti je u formi AB123456789CD?

Poslednja izmena:
Jeste u toj je formi nikakav problem oko broja i sajtova za pracenje imam preko 40 feedbekova na aliju nije mi prvi put...Problem je samo taj sto na tom trackingu od Alija koji nisam nikad ni gledao pise da predmet nije stigao dok na svim ostalim pise da je urucen...U posti su mi rekli da posiljka nikada nije prosla kroz njih i da je verovatno greska

Kako greska kad ne dobijaju oni podatke o urucenju od Alija nego obrnuto!? Ako je greska broj kako je greska tvoje ime koje se jos poklapa sa brojem!?

Nisam znao da jos uvek postoji kradja paketa od strane postara ?

Moj postar deluje kao ok lik.. Sreca

Шта мислите о продавцу и цени за овај производ?
[Qualcomm Certified]Aukey Quick Charge 2.0 54W 5 Ports USB Desktop Charging Station Wall Charger QC2.0 Charger Fast charger HTC
http://s.aliexpress.com/rmYrAfye
(from AliExpress Android)

Dobijem juce punjac li-50c sa Alija. Navodno Olympus. Mislio sam ili da je refurbished ili neki korektno odradjen plagijat.
Posto nije hteo da radi kad se baterija pravilno ubaci, ja ga otvorim i vidim da je to neka kopija. OK, vidim i u cemu je problem, nalepim par sundjera da resim problem i pici.
Napuni on bateriju. Napon 4.2V. Cudno jer obicno pune 4.1-4.15V. To je neka margina za ovakve punjace. Ponovo otvorim, a ono punjac ko iz samogradnje od resto delova.

Dakle, bolje da sam kupio neki pristojan noname nego ovo...

Pazi kad sam danas provalio da ima chat sa operaterom Alija. Nekada je bila samo ona virtuelna devojcica ili ja to ranije nisam video. Elem, postavio sam pitanje vezano za promenu nacina slanja bez pitanja. Trazili su mi brojeve narudzbina i potvrdili da to nije dozvoljeno i da pokrenem dispute. Rekose mi i da ce te prodavce upozoriti i da ce ih proveravati ubuduce, sto mislim da je samo fora da ispadne kako paze na korisnike.

Ja sam se odlucio da sacekam ishod, ali ubuduce cu drugacije da nastupam prilikom porucivanja.

Kod mene je ovakvo stanje:
1. Danas stigla 1 stvar iznenada. TN naravno bio malezijski, i baš je taj broj na paketu ali *** nije bilo mogućnosti da se prati nikako.
2. Otvorio sam dispute (još 4 dana do isteka roka) kod prodavca koji garantuje da kupac dobija TN (šalje preko CNP) pa javljam kakav je ishod.
3. Nemam osnova da otvorim dispute, kupac mi nije garantovao mogućnost praćenja pošiljnje (Pos Malaysia) i tu ću morati da čekam do kraja isteka roka.

Када ти је по 17track тај малезијски ушао у Србију?

17.12.2015 ali mislio sam da je lažan broj jer od tada nije bilo nikakvih promena a na sajtu pošte svo vreme je pisalo
Жао нам је, тражени пакет још није регистрован у поштанској бази података. Ако сте ваш пакет послали мање од 2 дана, можда због тога се не појављује у бази података. Молимо Вас провјерите касније.

Ок, питам да знам шта да очекујем. Немогуће да је лежао месец дана код нас а опет то су подаци са званичне поште. Боље онда без броја па кад дође дође.

Poslednja izmena:
Pitanje prodac mi je ponudio da mi vrati novac koliko se ceka da mi stigne na paypal.

Jel moze neko da mi kaze kako da saznam gde mi je posiljka broj za pracenje koji sam dobio je 70264315277 proslo je vec mesec dana a rok je 39 za isporuku paket je male vrednosti 5$ i cudno mi je da nije vec stigao,sta mi je ciniti ?

Ne verujem da ti je to broj za pracenje pre ti je to "order number".
A kazi preko koje poste su poslali? Ovde nema ni slova koji oznacavaju vrstu paketa ni 9 cifara vec 11 a nema ni slova koji oznacavaju postu iz zemlje kojom se salje.

nije order number je drugi,to je broj koji sam dobio.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1452870920154.jpg
    uploadfromtaptalk1452870920154.jpg
    35.8 KB · Pregleda: 123
11 цифара а не 14, ипак је број за "праћење", нека јефтина пошта а ла YanWen. Не може да се прати, није препоручено, у принципу долази ако не добије ноге успут. Чекај и пре истека покрени dispute. Ако ти понуди продужење заштите прихвати да нас полако не ставе на црну листу. До сада су ми стигле све овакве пошиљке. Доста спорије путују али ипак дођу.

Poslednja izmena:
Porucio ja memoriju http://www.aliexpress.com/item/DDR2...sktop-Memory-Ram-memoria-ram/32315925879.html 2 komada i oznacio za Intel maticne, stigne meni oznaka KVR800d2n6/2g za koju znam da ide samo u AMD maticne, probam u intel kad je puklo nesto samo sto nisam spalio sve :D jedva povratio racunar, probao u amd radi memorija. Gledam one ocene sellera i feedback-ove, ne deluje da je prevarant/namerno pogresio, elem poslao sam poruku da valja memorija ali da nije ona koju sam narucio, ocekujem half refund pa cu da vidim sta ce biti. Inace stigla je za 20 dana ravno, i br. za pracenje je bio tacan, tacno sam znao gde je paket, platio sam 21e na posiljci je stojalo da je ram memorija gramaza 0.100gr i cena 2.00e, stiglo bez ikakvih drugih troskova.

Poslednja izmena:
nije order number je drugi,to je broj koji sam dobio.
Da ok to je neka kurirska sluzba Kineska gde nemas mogucnost pracenja u stvari mozda u Kini i mozes ali van NE.
BTW, prvi put vidim ovakav TN.
Izbegavaj to ali sad je gotovo.
@milkobgd
Ja lepo napisah 11 cifara a ti dodas NE 14 nego 11 pa mi objasni zasto 11 nije 11 kod tebe?

Koja posta daje broj za pracenje i koju treba izbegavati?

Uzeo bih ove kablove i neki "USB meter" (zatrazicu savet oko prodavca kad suzim izbor proizvoda), pa bih da mogu da pratim posiljku (2 koja sam narucio mi uopste nisu stigla prosle godine) i da se ne otegne isporuka do leta...
http://www.aliexpress.com/item/Ugre...ble-for-Samsung-Galaxy-S3-S4/32391749504.html
http://www.aliexpress.com/item/Ugre...m-1-5m-3m-for-Samsung-Galaxy/32393512255.html

Porucio ja memoriju http://www.aliexpress.com/item/DDR2...sktop-Memory-Ram-memoria-ram/32315925879.html 2 komada i oznacio za Intel maticne, stigne meni oznaka KVR800d2n6/2g za koju znam da ide samo u AMD maticne, probam u intel kad je puklo nesto samo sto nisam spalio sve :D jedva povratio racunar, probao u amd radi memorija. Gledam one ocene sellera i feedback-ove, ne deluje da je prevarant/namerno pogresio, elem poslao sam poruku da valja memorija ali da nije ona koju sam narucio, ocekujem half refund pa cu da vidim sta ce biti. Inace stigla je za 20 dana ravno, i br. za pracenje je bio tacan, tacno sam znao gde je paket, platio sam 21e na posiljci je stojalo da je ram memorija gramaza 0.100gr i cena 2.00e, stiglo bez ikakvih drugih troskova.
Jel si ti to uzeo 2 stapa od po 2GB?
I ako jesi kako te je to iskostalo 21€ kad jedan takav stap kosta $6.04?
Jel si ih testirao nekim testom za memorije? Svidja mi se cena, pa ako zaista rade uzeo bih jedan od 4GB za AMD :)

Ko je tebi napisao? Sto si stalno u gardu?
Prvo si mu napisao: pre ti je to "order number"... a taj "order number" ima 14 cifara. Eto zato sam rekao 11 a ne 14 i nije bilo namenjeno tebi nego svima koji prate temu a narocito za Hardcoresrbija.

A sad je tebe da pitam, posto vidim da si procitao moj post, a sto ponavljas odgovor koji sam mu ja vec dao i koji je covek vec procitao? Jos kazes nisi se susretao al ***, sve znas, u sve se razumes... Ja sam se susretao kao sto sam vec napisao (i kao sto si vec procitao) pa znam a ne samo imam teoriju al brate ti za svakog ko ne misli ko ti mislis da te proziva. Smesaj malo sode bikarbone, spusti malo PH...

Evo ti link pa prouci tu "neka kurirska sluzba Kineska gde nemas mogucnost pracenja u stvari mozda u Kini i mozes ali van NE."
https://www.aftership.com/courier/yanwen

Poslednja izmena:
Vrh Dno