Šta je novo?

LG G2

Koji bese twrp dolazi sa autorecom?
Nesto sam se zbunio, imam cloudy 3.3, malo pre sam flesovao onaj blastagatorov twrp iz mog twrp-a, ok proslo, rebutujem recovery, stoji 2.8.7.3, ali sve je skroz isto kao i pre. Pa nisam siguran je l' to taj njegov recovery, ili onaj koji sam imao od ranije? :D
Izgubio mi se post u medjuvremenu, pa da se ponovim. :)

Pozdrav svima. Potrebno mi je misljenje i savet.

Nakon pijane novogodisnje noci, moj LG G2 je umislio da su slusalice sve vreme uljucene, reprezentovano ikonom na vrhu ekrana. Kao posledica toga, nisam mogao da koristim telefon za pozive bez loudspeaker-a. Pretpostavio sam da je charger port assembly pokupio malo tecnosti i da su opisani problemi otuda proistekli.

Zatim je telefon bio izlozen skijanju, tj. dodatnoj kondenzacionoj vlagi. U nekom trenutku je ekran poceo da daje sam sebi instrukcije, nasumicno da pritiska ekran, swipuje levo, desno, (posalje bivsoj poruku da je *****) itd. U isto vreme, jedan deo ekrana (otprilike treca desetina s vrha) je postao u potpunosti nereaktivan na dodir.

E, sada, sumnjajuci na vlagu kao uzrok problema, potopio sam maticnu plocu i flet kabl assembly u visoko koncentrovani alkohol, osusio i ponovo sastavio telefon. Nikakvih poboljsanja nije bilo. Sledeci korak mi je da narucim novi flet kabl (cca $7 sa postarinom od kineza, provereno radi) i probam s njim. Ukoliko i to ne radi, telefon ide kroz prozor.

Prilikom rastavljanja telefona primetio sam da je desni konektor za flet kabl na maticnoj ploci prljav ili su mu pinovi osteceni (tesko je razaznati). Sumnjam da je to uzrok problema s obzirom da je odlicno radio mesecima i da do fizickog ostecenja na tom mestu nije bilo moguce doci sve do trenutka kada sam rastavljao telefon.

Da li je neko imao slicno iskustvo?

Unapred hvala. ;)

Ja sam imao slicno iskustvo, letos kad sam bio na bazenu, mobilni mi je bio pored zaledjene flase sa vodom, kako je vreme prolazilo tako se onaj led topio u rancu i sva ona tecnost isla na telefon (nije neka ogromna kolicina), ali dovoljna da sam imao isti problem kao i ti. Uvek su mi bile slusalice ukljucene i nisam mogao da obavljam osnovne fukncije. Odneo sam na garanciju i zamenili bez problema flat sa audio konektorom i problem je bio resen. :)

Ja sam imao slicno iskustvo, letos kad sam bio na bazenu, mobilni mi je bio pored zaledjene flase sa vodom, kako je vreme prolazilo tako se onaj led topio u rancu i sva ona tecnost isla na telefon (nije neka ogromna kolicina), ali dovoljna da sam imao isti problem kao i ti. Uvek su mi bile slusalice ukljucene i nisam mogao da obavljam osnovne fukncije. Odneo sam na garanciju i zamenili bez problema flat sa audio konektorom i problem je bio resen. :)
Hvala na odgovoru, nadam se da ce i meni promena flat kabla resiti problem.

Pozdrav svima. Potrebno mi je misljenje i savet.

Nakon pijane novogodisnje noci, moj LG G2 je umislio da su slusalice sve vreme uljucene, reprezentovano ikonom na vrhu ekrana. Kao posledica toga, nisam mogao da koristim telefon za pozive bez loudspeaker-a. Pretpostavio sam da je charger port assembly pokupio malo tecnosti i da su opisani problemi otuda proistekli.
Zenin G2 je bio obilno zaliven vodom i ovo je bio jedan od simptoma, resio sam ga samo susenjem i brisanjem dela oko rupe za slusalice. Brisanjem je i displej proradio, tacnije osvetljenje istog. Za kameru je morao u servis jer se nije dalo osusiti, nesto na ploci je zveknulo-servis nije zvanicni jer su ga odatle vratili, tel ima markere za vodu unutra i ako si baksuz da su povukli vlagu znace...

Molim za malu pomoc,naime imam G2 sa 32 G memorije i pre mesec dana sam preko LG PC Suite ubacio 5.0.2 sasvim regularno ali nisam dobio LTE podršku za internet.Kako da rešim problem (telefon nije rutovan).

Molim za malu pomoc,naime imam G2 sa 32 G memorije i pre mesec dana sam preko LG PC Suite ubacio 5.0.2 sasvim regularno ali nisam dobio LTE podršku za internet.Kako da rešim problem (telefon nije rutovan).
To što u podešavanjima nemaš opciju LTE ne znači ništa, verovatno je rom za tržište koje nema još 4G. Bitna je usim kartica i da ti tvoj provajder aktivira u njihovom sistemu. I naravno da hvataš signal.

Kako se resava problem sa digitajzerom, onaj kada neki delovi toucha otkazu a nekad i ceo zabrljavi a nekad radi sve normalno. Hard reset nije pomogao.

Kakva je šansa zamene samo stakla na zadnjoj kameri. Bratu ispao na beton i rascvetala se skroz ali je još uvek na mestu
G2 mini je u pitanju

Samo hocu da se javno zahvalim bender_007 na VELIKOJ... Pomoci. Covek mi pomogao da vratim svoj LG g2 ponovo u zivot! Dok u servisu nisu mogli! Bender_007 HVALA JOS JEDNOM CAR SI!

Cim skines zadnju masku imas samo 1 ili 2 sarafa za taj iza ram za kameru(i pojacavanje, stisavanje), možda bolje nekome tko je otvarao ili pogledas na youtube ako nisi siguran

Nije bas 1,2 srafa...ima ih desetak ako ne i vise, plus par zabica. Cudio sam se sta ce im toliko.
Ja sam menjao bez skidanja posto je polomljeno. Zavuces iglu u pukotinu i dignes staklo jer je zalepljeno dvostranom trakom. Onda stavis novo, ne otvaras telefon uopste. Ako ga otvaras onda gurnes staklo sa kontra strane i posle zalepis drugo, lako je.
Ja sam uzeo za 1.2$ na ebayu. Iskreno, original se izgulilo a to zamensko se jos uvek drzi. Moracu i moje original da menjam ako se pogorsa, ili cu prvo probati poliranje.

To što u podešavanjima nemaš opciju LTE ne znači ništa, verovatno je rom za tržište koje nema još 4G. Bitna je usim kartica i da ti tvoj provajder aktivira u njihovom sistemu. I naravno da hvataš signal.

Da li to znači da ako ubacim aktiviranu karticu sa 4g mrežom iste mreže mts,da će se aktivirati LTE.

Ok, hvala puno
Mogu sam da ga menjam ili mora servis, odnosno kolika je zaj.......a za nekoga ko tako nešto prvi put radi, ako znas?

Nije nesto preterano komplikovano ako gledas na youtube-u, ali 99% prodavaca mobilnih telefona (radnje) ce to da ti zameni za 500-1000 dinara za 5 minuta, pa nemoj da zalis :)

Hvala svima na savetima, poručujem staklo a još ću videti ko će biti majstor

Ovako izgleda screen test, nekad ne reaguje ne pojedine delove a nekad radi normalno. Digitajzer ili flet?
Usput moze i preporuka za servis

Prilozi

• uploadfromtaptalk1452788199419.jpg
    uploadfromtaptalk1452788199419.jpg
    41.1 KB · Pregleda: 135
  • uploadfromtaptalk1452788226657.jpg
    uploadfromtaptalk1452788226657.jpg
    35.5 KB · Pregleda: 134
Poslednja izmena:
Neces dobiti tu opciju uzimanjem 4G kartice, moras softver da promenis.

Pa ja sam ubacio preko LG PC Suite novi 5.0.2 verzija softvera V30c-AME-XX ( to mi ponudio LG PC Suite za nadogrdnju za 32 G mob.-zemlja Srbija) ali nisam dobio LTE podešavanja.Šta sad a da ne rutujem telefon?

Instalirao sam ovaj bliss rom 6.0. Oduvek sam bio na cloudy romovima. Ovo radi sto puta brže, neuporedivo. Baterija je daleko bolja. Jedina mana za sada mi je kamera. Neuporedivo ne lošija u noćnim uslovima, isto se muči kao stara stock. Ne znam može li se to nekako rešiti na ovom romu? I jedna zanimljiva stvar. Probao sam sa raznim programima za drugu kameru. Svaka koju sam legalno skinuo preko prodavnice radi bez problema. Svaka piratska radi prvo pokretanje i posle toga slika treperi ili je tamna, kao da ima neke smetnje. Jel moguće da imaju neku zaštitu? I jos treba da ukapiram kako da ubacim dugme za spuštanje notification bara. Može preko xposed ili kako?

Uvek će biti loša kamera na AOSP ili CM romovima sem na Nexus ili GPS uredjajima.

Što se tiče spuštanja not.bara skini novu i stavi swipe na dole da spusti to.

Nazad
Vrh Dno