Pozdrav svima. Potrebno mi je misljenje i savet.
Nakon pijane novogodisnje noci, moj LG G2 je umislio da su slusalice sve vreme uljucene, reprezentovano ikonom na vrhu ekrana. Kao posledica toga, nisam mogao da koristim telefon za pozive bez loudspeaker-a. Pretpostavio sam da je charger port assembly pokupio malo tecnosti i da su opisani problemi otuda proistekli.
Zatim je telefon bio izlozen skijanju, tj. dodatnoj kondenzacionoj vlagi. U nekom trenutku je ekran poceo da daje sam sebi instrukcije, nasumicno da pritiska ekran, swipuje levo, desno, (posalje bivsoj poruku da je *****) itd. U isto vreme, jedan deo ekrana (otprilike treca desetina s vrha) je postao u potpunosti nereaktivan na dodir.
E, sada, sumnjajuci na vlagu kao uzrok problema, potopio sam maticnu plocu i flet kabl assembly u visoko koncentrovani alkohol, osusio i ponovo sastavio telefon. Nikakvih poboljsanja nije bilo. Sledeci korak mi je da narucim novi flet kabl (cca $7 sa postarinom od kineza, provereno radi) i probam s njim. Ukoliko i to ne radi, telefon ide kroz prozor.
Prilikom rastavljanja telefona primetio sam da je desni konektor za flet kabl na maticnoj ploci prljav ili su mu pinovi osteceni (tesko je razaznati). Sumnjam da je to uzrok problema s obzirom da je odlicno radio mesecima i da do fizickog ostecenja na tom mestu nije bilo moguce doci sve do trenutka kada sam rastavljao telefon.
Da li je neko imao slicno iskustvo?
Unapred hvala.