Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Или да опет наручиш али мало више па да продајеш овде без хеви уградње?

Uzeo preko ortaka, preko njegovog profila. Nemam sada link, pitacu ga.
Secam se da je to naruceno kada su bili oni silni popusti. Mada ne verujem da je sada cena vise od 3e.
Ako on pristane mozemo da porucimo bez ugradnje ako taj Kinez i dalje prodaje.

Uzeo preko ortaka, preko njegovog profila. Nemam sada link, pitacu ga.
Secam se da je to naruceno kada su bili oni silni popusti. Mada ne verujem da je sada cena vise od 3e.
Ako on pristane mozemo da porucimo bez ugradnje ako taj Kinez i dalje prodaje.

Može, što da ne. A koja je debljina gumica?

Aman ljudi ovo na buvljaku puna saka za 100 dinara.

Mislim da je prva obicna gumenjarka.

Obe su membranske.

Poslednja izmena:
Cherry je mehanicka a Acer mislim da nije. Definitvno mi je kvalitetnija Cherry.

Cherry je mehanicka a Acer mislim da nije. Definitvno mi je kvalitetnija Cherry.

Da li si siguran da je Cherry mehanicka ili je to neka mesavina? Gledo/cito sam dosta o toj Cherry tastaturi i primetio da postoje 2 verzije :
http://utensilia.tk/urzadzenia_en/cherry_g81-3000lpnus_ghetto-red.html
http://utensilia.tk/urzadzenia_en/cherry_g81-3000lrnde_ghetto-red.html

E sad mene zbunjuje ono sto sam video na 2:02 (https://www.youtube.com/watch?v=JlPj_4Fv2t4).Vidimo da postoji neki mehanizam, koji nije kao kod ostalih membranskih tastatura. Napr. za Acer koji sam naveo, se vidi membrana, dok Cherry ima nekako drugaciju konstrukciju.

Poslednja izmena:
cherry g81 je sa cherry my switchevima, mehanicka sa membranom, hibrid. bolja je od obicnih gumenih, isti je feeling kao cherry black, samo otpor nije linearan vec raste sa hodom tastera, tako da se sa njom lakse kuca bez bottoming-a. imam jednu, simpa tastaturica.

Ja sam ih naručio sa Banggood-a za par dolara...koliko mi je poznato, kod nas ih niko ne prodaje, možeš eventualno da naletiš na njih u obliku dihtunga u nekoj gvožđari, hue.

ima tih o ringova kod nas. samo ne znam bas da li ima tih tacnih dimenzija i od tog materijala, pre ce biti da je od gume obicne.

bolje je naruciti pravu stvar kad je vec tako smesno jeftino.

Da li se isplati dati vise od 10e za nju? Trenutno koristim membransku(4TECH-G700), i jako me nervira klimanje tastera. Ova mi izgleda dosta cvrsto, nema klimanja tastera, plus mi lici na mehanicku za koju realno nemam para :S:

Poslednja izmena:
Gde ima ?
Koja tezga na buvljaku ?

Cicica jedan bas ispod nadvoznjaka prodaje te o ringove u vise dimenzija. Uzeo za moju 6gv2. Sve pase i utisava udarac tastera, ali nista spektakularno. Ne padajte na lagarije da je to nesto posebno za tastature. Nije Skajlab majku mu...

sve i da ima kod cice na buvljaku opet sumnjam da je jeftinije. plus treba da odes na buvljak. meni je lakse da narucim iz kine. stigne gajbi, a sigurno su bolje gumice.

Jel zna neko, odakle da narucim keycaps, za 6gv2?
Ako moze, neki proveren link, da salju za Srbiju, i, naravno, da ne deru.

stankovic82 - imas tih gumica na aliexpressu,ja sam narucivao vec nekoliko puta.Cena je bila oko 250 dinara.

Onda sam ja nesto prevideo. :lupko:
Ja sam ranije trazio keycaps za moju tastaturu ali sam posle odustao jer prelazim na drugu cim prodam ovu moju.

Vrh Dno