RC718725163CN
ETHMY83870757
ETHMY83870729
Znači za prvi da otvaram dispute odmah pošto sam dobio lažni treking broj?
Šta da radim sa drugim i trećim? To su neki bez veze brojevi? Toliko drsko se ide da se predpostavlja da sam toliko "dumb"?
EDIT:
Evo za ovaj prvi broj, prodavac "nudi"
Ima i ova tabela:
Pogledajte prilog 189329
EDIT2:
Garancije prodavca:
EDIT3:
Ovde se ne spominje mogućnost otvaranja "dispute" zbog pogrešnog treking broja:
http://activities.aliexpress.com/adcms/help-aliexpress-com/make_refund_request.php
Dok ovde piše:
http://activities.aliexpress.com/adcms/help-aliexpress-com/track_package.php
Da ako 3 dana nakon dobijanja broja ne mogu da pratim pošiljku - da u tom slučaju kontaktiram prodavca.
:S:
Slusaj ti mene i uzivaj
Prvi broj ti je od neke poste Cainiao jedine informacije koje imas, to jest kao da ih i nemas vezano za tvoj broj su ove :

Ovo prvi put u zivotu vidim i ovde ces morati da sacekas do dan pred istek zastite i da mu lupis dispute iz razloga jer je proslo navedeno vreme za dostavu a buduci da nema nikakvih informacija o paketu i o tome gde se on nalazi i da li je poslat uopste ( jer moguce da ovi brojevi funkcionisu poput malezijskih laznih ), trazi pare nazad i ne odstupaj od toga, ako ti dodje tamo nekad za 2 meseca onda mu plati.
Druga dva broja su lazni brojevi, svi statusi koje oni izbacuju nemaju veze sa mozgom i ne gledaj to, ne mozes jednostavno da pratis paket ni dal je poslat ni da li nije preko tih brojeva ! Meni je jedan paket poslat preko malezijske poste stigao za 40 dana jedan za 45 dva uopste nikada nisu dosla a upravo sam pokrenuo dispute za jos dva komada koji nisu stigli posle cak 65 dana !
Kako to izgleda mozes videti ovde, tebi savetujem da isto postupis...
Pocetna poruka za dispute glasi : '' I wait 60 days and still I don't receive it ! This fake malaysian tracking code can't tell anything about packet. Best regards.''
Dalje mozes videti ovde :
Sta se konkretno ovde desava, on pokusava mene da ubedi da radi ovaj lazni kod, ja to kategoricki odbijam i kazem mu da nije tako, posle ovoga on nema sta dalje, nego da uradi refund sto ce se desiti vec sutra/prekosutra, znaci 60 dana je bila zastita cekao sam toliko nisam dobio, cao vise me ne zanima ni da trosim vreme ni da cekam i da bacam graske dal je poslao ili ne, ako dodje platicu mu do tada ocu da vidim pare na kartici !
Inace pisalo mu je da salje Kineskom postom pre kupovine, i tu sam prevaren, znaci poslao mi je Malezijskom umesto Kineskom kako je pisalo, lud sam bio sto mu odma nisam zalepio dispute, ne mozes da pises jedno a radis drugo to nije lepo, al eto ja sam spreman da cekam dok ne dodje u roku koji on propise i to je to, nikakvi dalji izgovori posle toga me ne zanimaju.
Tako da ti lepo zalepi tu dispute dan pre isteka, budi bezobrazan trazi pare natrag, a ako ti nekada stigne, lako ces mu platiti ponovo.
EDIT : Moram da kazem u vezi ebay koja je to razlika, zemlja i svemir, nije mi se desilo mozda jednom samo da prodavac na aliju prihvati dispute bez prepucavanja, u ostalim slucajevima sve se prepucavaju i pokusavaju da te zavrnu tako sto ce vratiti ili manji iznos ili te ubedjivati da cekas jos ili sta vec... Na ebay pre neki dan na dva razlicita prodavca, sam javio ovako porukom :
''Proslo je ocekivano vreme za dostavu, ali ja sam spreman da sacekam jos 10-setak dana da posiljka stigne, ovo pisem samo da vam skrenem paznju da nisam dobio predmet u ocekivanom vremenu ali nema problema sacekaju jos malo''
Oba prodavca mi se izvinjavaju sutradan, automatski rade refund obojica i nista ne pominju vise, ne traze cak ni da im platim ako stigne ( 5.5$ i 3.5 $ ) ! Na ebay sam za jedno 6-7 predmeta sigurno dobio full refund i zadrzao predmet jer mu je nesto falilo, nikakvih problema nema ama bas, profesionalno sve vrh vrhova !