Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Ваљда адсл постоји и даље, мада је тема могла да буде напуштена после првих новијих пакета од оних из наслова. Требало је да буде краткотрајна и такорећи једнократна а развукла се. Једино да се из наслова избаци ово у загради, ако већ не постоји таква тема.

zaboravljaš pretplatu od 660din za fix. Fix mi ne treba u životu, to je porez na budale u 21 veku.

Ni meni kablovska od 1150din ne treba ni u ludilu, to je porez tek porez za budale. Eto ako ćemo tako da se grudvamo.
Bilo bi dobro da i jedni i drugi pružaju uslugu za džabe ali to nije slučaj pa biraj šta ti više odgovara.

+1

Sta pitas konkretno? Pogresio sam cene bez UO, evo ti zvanicnih:
Net 10 (do 10/1 Mb/s) - 1.749,00 dinara (bez ugovorne obaveze); 1.549,00 dinara (ugovor na 24 meseca);

Da li neko zna od kada je ova cena, umesto 1999?

Drugo pitanje, da li je neko proveravao, moze li se kombinovati UO sa uredjajima na rate

https://www.mts.rs/privatni/internet/kucni-internet/tableti-net

EDIT: za 1. pitanje, koga zanima:

Standardne cene Net paketa biće znatno niže od 1. decembra 2015. godine. Od ovog datuma za Net pakete sa dinamičkom IP adresom primenjivaće sledeće cene mesečne naknade:

Net 10 (do 10/1 Mb/s) - 1.749,00 dinara (bez ugovorne obaveze); 1.549,00 dinara (ugovor na 24 meseca);
Net 20 (do 20/2 Mb/s) - 1.899,00 dinara (bez ugovorne obaveze); 1.699,00 dinara (ugovor na 24 meseca);
Net 50 (do 50/2 Mb/s) - 1.999,00 dinara (bez ugovorne obaveze); 1.799,00 dinara (ugovor na 24 meseca);
Net 100 (do 100/2 Mb/s) - 2.599,00 dinara (bez ugovorne obaveze); 2.399,00 dinara (ugovor na 24 meseca);
Podsećamo vas da je u toku promotivna internet ponuda, u okviru koje odabrani Net paket može da vas košta samo 1 dinar i to u periodu do 5 meseci.

Poslednja izmena:
Mozes kombinovati cene na 24 meseca sa uredjajem, ali ne mozes imati one mesece gratis onda.

Mozes kombinovati cene na 24 meseca sa uredjajem, ali ne mozes imati one mesece gratis onda.

da to sam mislio oni gratsi meseci, sto obore na oko 1400 RSD :)))

Iskreno nije neka ni usteda sada kao sto je bila, sa novim cenama razlika je ispod 5000 na 2 godine, da bi se neko vezao...

Ako sam dobro razumeo - ADSL i VDSL su pod "istom" kampanjom samo od tehničkih uslova i "moje inicijative" zavisi hoću li dobiti ADSL ili VDSL?

Usput, vidim da se povremeno ubacuju ovi neki Acerovi Windows tableti tipa Switch 10... vredi li to ičemu?

Tako je.

Ajd sad jedno glupo pitanje.
Zaboravio sam da platim racun i iskljucili mi net i danas uplatim, kada ce da mi ukljuce net ili da zovem call centar i kazem im da sam platio? :D

Toliko li je teško da pozoveš kol centar i pitaš ovo isto? ☺

Zvali su me u sredu u vezi produženja ugovora, verovatno će mi nuditi i one promotivne cene za internet pakete, sada sam na 10/1.
Htedoh da pitam spada li 20/2 u ADSL ili u VDSL , i kako da proverim da li postoji mogućnost za VDSL, kolika je udaljenost od centrale?
Možda je ovom pitanju mesto u VDSL temi, ali eto da pitam ovde, izvinjavam se ako je OFF.

VDSL... proveris udaljenost tako sto ocitas podatke iz modema i ukucas na nekom sajtu gde imas kalkulator, kucaj samo DSL Speed Calculator... A da li mozes VDSL zavisi da li je na tvojoj centrali instalirana oprema ( ili si na isturenom stepenu sto bi znacilo da mozes vece brzine ) i da li ima slobodnih parica...

Da li ce doci dan kad ce ponudit ADSL bez telefonske pretplate?

U bosni znam da moze oduvek...

VDSL... proveris udaljenost tako sto ocitas podatke iz modema i ukucas na nekom sajtu gde imas kalkulator, kucaj samo DSL Speed Calculator... A da li mozes VDSL zavisi da li je na tvojoj centrali instalirana oprema ( ili si na isturenom stepenu sto bi znacilo da mozes vece brzine ) i da li ima slobodnih parica...

Hvala na odgovoru, proveriću preko tog kalkulatora, a ako nema uslova za VDSL,ne dobijam onda ništa sklapanjem ugovora...

Ali znaj da ni ti kalkulatori nisu tacni, tacnije hoce ruter da izbaci nebulozu od cifre.
Naime ja sam na 80m od dslama a u ruteru stoji bese 6.1 sto bi bilo oko 440m udaljenosti a ja imam max brzinu od 100Mbps sto svakako ne moze na toj razdaljini bar ne sa ovim HW-om koji trenutno Mts poseduje.
I kad sam pitao u poslovnici za udaljenost dobio sam odgovor 80m tako da ti je najtacnija informacija ako odes do poslovnice i zatrazis taj info.

Мени су калкулатори показивали ~500м а у мтс-у кажу ~750м што је једино меродавно. Нуде ми 20/2 али ми је то слабо.

Upravo o tome i pricam zato je najbolje da se ode i pita jer je to najmerodavnije na kraju krajeva.

Zvali su me u sredu u vezi produženja ugovora, verovatno će mi nuditi i one promotivne cene za internet pakete, sada sam na 10/1.
Htedoh da pitam spada li 20/2 u ADSL ili u VDSL , i kako da proverim da li postoji mogućnost za VDSL, kolika je udaljenost od centrale?
Možda je ovom pitanju mesto u VDSL temi, ali eto da pitam ovde, izvinjavam se ako je OFF.

Da citiram samog sebe bio sam danas u poslovnici, proverio i rekoše mi da mogu da uzmem 20/2 paket, a mogao bih čak i 50/2, mada nisu bili 100% sigurni da li bi bilo stabilnih 50mb. Odlučih se za 20/2.

Adsl mi od uvodjenja radi uzano. Non stop imam prekide interneta, ne izvlacim ni 10Mbit, a nalazim se 1100m od centrale.

Da li bi se ti problemi desavali i kada bih presao na nekog drugog operatera? Pošto i pored svih prigovoata mts ne radi nista da promeni situaciju.

Ako bi prešao na drugi ADSL i ako su sadašnji problemi uzrokovani kvalitetom telefonske linije, onda bi ti isti problemi ostali.

Adsl mi od uvodjenja radi uzano. Non stop imam prekide interneta, ne izvlacim ni 10Mbit, a nalazim se 1100m od centrale.

Da li bi se ti problemi desavali i kada bih presao na nekog drugog operatera? Pošto i pored svih prigovoata mts ne radi nista da promeni situaciju.
Predji na WiFi net, ako si u mogucnosti.

Uh dobar predlog da predje sa konja na magarca.
Nego ti pokusaj da ih dovuces da ti srede stanje na liniji i bice sve ok.
Salim se malo za konja i magarca ali sad ozbiljno ja ba WiFi nikada ne bih otisao, osim ukoliko je to jedna i jedina opcija a mislim da 95% ljudi ima bar jednu alternativu pored toga sto su izabrali.
WiFi je nestabilan i podlozan je klimatskim promenama iskreno ne moze to vez kabla :)
Kabl je kabl dal je optika ili koaksijalac ili vakar svakako ako sve funkcionise kako treba mnogo je bolji.
Daj ti sve od sebe da ih nateras da ti to srede ako ne reci im da ces se zaliti Ratelu sto ti i predlazem pa da vidis kako ce da rese.
Bilo dosta primera ljudi koji su resili raznorazne probleme preko Ratela jel se ovi pravise gluvi.
Ja imam vdsl i kod mene preko 2.5 godine sve radi savrseno nikad nijedan problem CC nikad nisam imao potrebe da zovem brzina konstantno 50/2 sve bez greske. Ti bi mogao na toj razdaljini uzeti do 20/2 bez problema.
Sedi im na grbacu!!!

Ne piju svi kafu sa Culibrkom, moj ti ...
Da su mogli da mu srede liniju oni bi je do sad sredili.
Moze da trazi da mu smanje dodatno brzinu zarad stabilnijeg linka.
I da ga prebace na interleaved ako vec nisu.

Dobro miki bolje nemoj sa glupostima da pocinjes.
Lepo sam mu napisao on ako hoce hoce to da uradi ako nece ne mora.
Ne znam sto si se ti nasao prozvanim kad nisam ni spomenuo tebe niti bilo cime aludirao na tebe samo coveku htedoh da pomognem.
Nista poslusaj mikija eto nek ti pomogne ja ne mogu.
Pozz

@ Enraged

Nismo svi u tvojoj poziciji, mnogo je vise korisnika koji su dosta udaljeni od centrale i koji su pogodjeni losom mrezom.
Od kada sam preso na wifi ja sam prezadovoljan i nikada se ne bi vratio na mrezu koja se raspada.Wifi je izuzetno stabilan, nikada mi nije pukla konekcija. A i price da je podlozan klimatskim uslovima mi ne pije vodu, bar je takav slucaj kod mene.

@ Enraged

Nismo svi u tvojoj poziciji, mnogo je vise korisnika koji su dosta udaljeni od centrale i koji su pogodjeni losom mrezom.
To si upravu da je bar 80% korisnika ADSL-a ili VDSL-a udaljeno dosta od centrale
@ Enraged

Od kada sam preso na wifi ja sam prezadovoljan i nikada se ne bi vratio na mrezu koja se raspada.Wifi je izuzetno stabilan, nikada mi nije pukla konekcija. A i price da je podlozan klimatskim uslovima mi ne pije vodu, bar je takav slucaj kod mene.
A za ovo drugo nisam bas siguran zato sto sam nekada davno bio na Wi-Fi-u i skoro svake nedelje sam imao problem sto restarta opreme sto pilicarenja provajdera!
Dok na ADSL-u mozda jedan sitan problemcic u godiini dana.
Ali kazem to je bilo pre 7,8 godina pa mozda i to nije merodavno za sadasnju opremu na 5Ghz!

Poslednja izmena:
Wifi zavisi proporcionalno od broja korisnika i kvaliteta opreme, verujem da sad na 5Ghz ako ima malo korisnika po AP sve sljaka odlicno ako provajder odrzava istu... ako nakaci 30+ usera po anteni bice tu zagusenja takodje, generalno sva sreca jer svi uzimaju adsl da nije tako wifi bi se raspadao

@ Enraged

Ma ok, ja kazem da kad je sve u redu vdsl i adsl funkcionise savrseno kao verovatno i wifi.
Veruj mi kabl je kabl kad je infrastruktura i podesavanja ok.
Ja ti verujem da je wifi kod tebe ok ali ne mozes reci da je wifi stabilniji od kabla na kome uticaj opet kazem kad je sve u redu okoline uopste ne utice.
No nema veze svako uzima po mogucnostima svojim.

Slazem se ja sa tobom, kabal je kabl.Udaljen sam 2.5km od centrale i jedina opcija mi je bila prelazak na wifi.Nemamo svi veci izbor, nazalost.

Nazad
Vrh Dno