Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Tu je VDSL ali ne preko 20/2! Mozda cak tehnicki i moze ali NE DAJU klosari! A po unutrasnjosti nema SBB ali ima Kopernikus a bice i 4G i to sigurno pre Telekoma!
Recimo 800m od centrale sam, Žarkovo, nova zgrada, sve novo postavljeno, ali neće da može. Komšija u zgradi ima fix, na osnovu njegovog fix su videli koliko je udaljena zgrada. Nemam tehničkih mogućnosti za super box kao iz topa čujem, meni samo super box izgleda primamljivo. Ako mts ne može da baci više od 20Mbps na nekoj lokaciji, sam je kriv. Godinama TS sada MTS naplaćuje pretplatu a ne vidim nikakav boljitak po pitanju brzine (matorci su mi na box dugo vremena, dva-tri puta produžavali ugovor).
Kod mene kuci na 700-800m, u firmi na 900-1000m. Ceo kraj tj. blok (dakle hiljade korisnika) nemaju sanse za vise od 20! Mada cisto sumnjam da moze i 20, nas nekoliko u ulazu je imalo problema da dobijemo i 10, klosari pustili 7-8 i kao to je to,sta se bunite?! Pa smo morali da potezemo veze i da 5 puta budze nesto u centrali da bi dobili punu brzinu!
I kod rodbine/prijatelja u 3 manja grada (isto svi preko 500-600m od centrale, dakle i da je samo 1/5 stanovnistva to su desetine hiljada ljudi) isto nema sanse! A kod onih par koji bi i mogli nema ni portova ni VDSL opreme u centralama!
OK, kada budes nasao koliko je to procenta barem otprilike, moze i +/-10%, ali da se to moze potvrditi javno dostupnim informacijama, mozemo da nastavimo da razgovaramo.

Inace, daleko si od prave cifre.
Kad budes nasao dokaze za svoje tvrdnje ali da se to moze potvrditi javno dostupnim informacijama, mozemo da nastavimo da razgovaramo.
Inace, daleko si od realnosti, mts botu.

Poslednja izmena:
Ti si tvrdio nesto prvi, dakle, pokazi.

Shvatam da imas okolinu preko koje mislis da se to odnosi na celu Srbiju, ali time dovodis i sebe i druge u zabludu. A znam da si daleko od cifre po RATELovom izvestaju o brzini interneta u Srbiji, i po broju ADSL vs. KTV pretplatnika.

Ja pricam o okolini koja me jedina i zanima (bas me zabole da li drugi uopste imaju internet i koji je i koliko je brz) i to sam naglasio od samog starta. A ti da si procitao taj RATELov izvestaj video bi da je broj kablovskih korisnika rastao mnogo brze (nego ADSLovih) i u prethodne 3-4 godine a tek ce u naredne 3-4!

Ne, ti si od samog starta pricao o celoj, tj. pola, Srbije, i o opstoj buducnosti Telekoma.
Pa u pola Srbije. Kod mene u komsiluku ove godine egzodus sa Telekoma na SBB. Pre sve bili Telekom ruteri, samo desetak SBBovih, sad obrnuto (i to bez onih UniFi SSIDa)! Nije niko lud da cuti i uziva u nepunih 10/1 kad moze 30/2 za iste pare!

Dakle, ja te molim da pokazes gde to u pola Srbije postoji SBB ili neki drugi kablovski operater, a gde Telekom nema >20/1. To znaci da nadjes 375.000 korisnika kablovske (ako se ne varam ima 750.000 korisnika kablovske u Srbiji) kod kojih nema mogucnost za >20/1 na Telekomu.
Ne 375.000 stanovnika, vec korisnika - a to znaci domacinstava generalno.

Pa s obzirom da ja znam za bar 20-30.000 (a samo u krugu od par stotina metara bar 2000) i da mi je uzorak jako mali ali itekako reprezentan,nije tesko zakljuciti da takvih ima bar 10x vise! A ako kablovski imaju 750.000 korisnika onda takvih ima i vise od 500.000!
A po tvom RATELu se tek vidi kako stvari stoje po Telekom i ADSL i kako im se smesi svetla buducnost:
64YvdHg.jpg

za 3 godine broj ADSL korisnika porastao za nepunih 15% a kablovskih za 44%!

Poslednja izmena:
Ti ne znas 10.000 ljudi, a kamoli 10.000 domacinstava, tj. korisnika, nemoj biti smesan :)

Nadji tih 200.000 SBB/kablovskih korisnika koji nemaju uslova za >20/1 vec jednom. Dosta si vrteo okolo nesto sasvim drugo, izbegavajuci da nadjes tacne podatke, a ne neke "cini mi se" cifre.

Ne jurim te dzaba, vec znam da nisi u pravu, pa mi je zabavno :)

Da, ali kod sbb-a moras da ne budes korisnik kablovske televizije bar 6 meseci da bi se vodio kao nov korisnik i imao samim tim priliku da iskoristis te promo mesece u okviru ugovora. Kod mts-a promocije moze da iskoristi bilo stari bilo novi korisnik, samo je bitno da ima teh. uslova i da mu je ugovor istekao ili ima do isteka postojeceg ugovora 3 ili manje meseca. ;)

Grešiš, ovo sa slike je tačno, zvao sam korisniči i proverio jer bih bio nov korisnik, za nove korisnike koji prvi put uvode važi 3 meseca po 1din. Za postojeće korisnike kojima je istekao ugovor ide specijalna ponuda. Plus kod sbb može ugovor i na 12 meseci, onda se dobija 1 mesec po 1din.

Alfa je definitivno u pravu.
Na svakom mestu gde postoji SBB tu je i vdsl, dok ne bih rekao da po unutrašnjosti ima negde SBB-a....

Ali ima drugi kablovski operater ili wifi, nije sbb jedini. Mada, logično je da MTS ima više korisnika, dugo su oni imali monopol na sve i svašta. Slabo ljudi prate i menjaju nešto, uzeli su jednom i to vrte.

1800 na 24 meseca, samo sto prvih 5 meseci ne placas, pa ti to u konacnom skoru dodje 1400 din mesecno.

Ušteda je 9000din, 5 x 1800din = 9000din? Nije baš tako. Zaboravio si pretplatu za Fix. Pretpalata za fix 660din. x 5 meseci = 3.300din. Ispada manja ušteda, 9000din - 3300 = 5700din.

Kod SBB za 3 meseca na paketu od 3000din, koji ima bolji net (veći up) plus TV kanale, plus digitalne kanale, plus UniFi zbog kog mogu da smanjim petplatu kod mobilnog provajdera za net.

Da ne bih išao ovde više u off, pitao sam u temi već za savet koji net:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?96251-Žarkovo-i-net&p=4283682#post4283682

Poslednja izmena:
Grešiš, ovo sa slike je tačno, zvao sam korisniči i proverio jer bih bio nov korisnik, za nove korisnike koji prvi put uvode važi 3 meseca po 1din.
Ne, oduvek je SBB za nove korisnike imao razne promocije, ovo je prvi put da nesto ima i za stare korisnike, ali opet nije isto. Ja sam cesto gasio i opet palio SBB bas zbog te gluposti ranije.

Ali ima drugi kablovski operater ili wifi, nije sbb jedini. Mada, logično je da MTS ima više korisnika, dugo su oni imali monopol na sve i svašta. Slabo ljudi prate i menjaju nešto, uzeli su jednom i to vrte.
Nije zbog toga, vec privatnici nece da ulazu u sredine gde ne mogu brzo da vrate investiciju (a nece ulagati gde nece 10 godina vratiti investiciju barem). Sto znaci da van gusto naseljenih delova, nema nista. Telekom je ulozio i za ljude gde nikada nece doci drugi operateri.

Ušteda je 9000din, 5 x 1800din = 9000din? Nije baš tako. Zaboravio si pretplatu za Fix. Pretpalata za fix 660din. x 5 meseci = 3.300din. Ispada manja ušteda, 9000din - 3300 = 5700din.
O cemu pricas? Ako dobijas 5 meseci, po 1800, za dinar, ti si ustedeo 5x1800 na tome. To sto tebi smeta fixni, aman :p... prekinite da smatrate da ce svima to biti minus (a u stvari preko polovini stanovnistva nije minus, nego obaveza - u stvari, po tome koliko ima fixnih a koliko ADSL pretplatnika, preko 75% korisnika u stvari ZELI fixni, iako nema xDSL, tako da prekinite sa time da je generalno fixni minus, kada nije). A pogotovu nemojte da napravite gresku da ustedom za 5 meseci po dinar, za VDSL, odjednom uvlacite fixni :)
1400 te izadje 50/2 sa tom promocijom, +650 fixni. Znaci 2050 te izadje 50/2. To je rekao miki, ti si pitao odakle toliko net, a sam si pominjao cenu od 1900, jer nisi video akciju ovu, znaci da si i sam pricao o ceni samo neta.
To nema kod SBBa, ni u kom obliku. U stvari za tu cifru kod SBBa nema nista sem kablovske.
Imas za 2700 30/2? Super, bacam 700 din za kablovsku, i jos imam losiji net i losiju podrsku :)

A jos, ja sam 20/2 placao, sa fixnim, 1200 (mogu i sada, ali sada cu placati 1500 za 100/2!). Imas nesto kod SBBa za tu cenu? Nemas.. 2700 bi me izaslo 30/2. Sta ces reci na to? Vise ljudi moze dobiti 20/1 sa fixnim za 1200 nego sto ima SBB korisnika, inace! (samo sto ne znaju verovatno)

Kod SBB za 3 meseca na paketu od 3000din, koji ima bolji net (veći up) plus TV kanale, plus digitalne kanale, plus UniFi zbog kog mogu da smanjim petplatu kod mobilnog provajdera za net.
Bolji net zbog veceg up od 1Mbps? 99% korisnika u Srbiji to nece ni primetiti, a jos manje i shvatiti o cemu se radi, ako nije marketing cist.
To sto ce tebi, meni i jos nekome znaciti veci up je jedno, ali nece biti presudna stvar ni nama.

Inace, da te potsetim i ove jako bitne stvari:
- kod Telekoma 5 meseci po dinar je kalendarskih punih 5 meseci po dinar, znaci bukvalno 1800x5 smanjis (-5:)), a ne kao kod SBBa, prvi mesec ti racunaju, a pocnu uslugu i 31., pa ti dobijes 2 meseca po dinar efektivno (tako su me jednom zeznuli, pa sam sledeci put namerno 1. produzio ugovor)
- kod Telekoma je 200 din razlika sa i bez ugovorne obaveze :) Kod SBBa bez ugovorne obaveze ne mozes dobiti 30/2, jer 24/2 je najveci paket, sa najskupljom cenom :)
Znaci, kod Telekoma za 1900 mozes dobiti 50/2, za 1400 10/2, za 1500 20/2. Kod SBBa 3000 samo za net 16/2 ;) Plus KTV.

- Kod Telekoma je seoba besplatna, i moze bilo gde unutar Srbije da se izvede. Kod SBBa ne moze KTV da se prebacuje izmedju gradova, pa cak nekad ne moze ni unutar celog BGa, vec samo delova. Tako da ti ostaje ugovor za KTV ako prebacujes ponekad, DODATNI.
- Kod SBBa uvodjenje placas dosta, iako si ranije bio korisnik (ako trenutno nisi), ako hoces bez UO. Kod Telekoma samo 1000 za ADSL od skora.

Poslednja izmena:
Jes ti pobrljavio skroz,sta 50/2 za 1900, 20/2 za 1500 i 10/2 (koji ni ne postoji, ima samo 10/1) za 1400??? Pregrejo se mts bot pa poceo da izbacuje neke cudne podatke.
To sto tebi smeta fixni, aman :p... prekinite da smatrate da ce svima to biti minus (a u stvari preko polovini stanovnistva nije minus, nego obaveza - u stvari, po tome koliko ima fixnih a koliko ADSL pretplatnika, preko 75% korisnika u stvari ZELI fixni, iako nema xDSL, tako da prekinite sa time da je generalno fixni minus, kada nije).
Fiksni je vecini minus sto se vidi i po tvom RATELu,svake godine 50-100.000 ljudi odjavi fiksni! Pitaj bilo koga da li bi pre TV ili fiksni pa vidi sta ce ti reci. To placa samo onaj ko mora i zatucane ovce koje ne znaju da odjave ili *****i kojim je zao da odjave posto su platili uvodjenje par hiljada maraka pa im zao da to propadne (i onda placaju i dalje)!

Poslednja izmena:
Jes ti pobrljavio skroz,sta 50/2 za 1900, 20/2 za 1500 i 10/2 (koji ni ne postoji, ima samo 10/1) za 1400??? Pregrejo se mts bot pa poceo da izbacuje neke cudne podatke.
Sta pitas konkretno? Pogresio sam cene bez UO, evo ti zvanicnih:
Net 10 (do 10/1 Mb/s) - 1.749,00 dinara (bez ugovorne obaveze); 1.549,00 dinara (ugovor na 24 meseca);
Net 20 (do 20/2 Mb/s) - 1.899,00 dinara (bez ugovorne obaveze); 1.699,00 dinara (ugovor na 24 meseca);
Net 50 (do 50/2 Mb/s) - 1.999,00 dinara (bez ugovorne obaveze); 1.799,00 dinara (ugovor na 24 meseca);
Net 100 (do 100/2 Mb/s) - 2.599,00 dinara (bez ugovorne obaveze); 2.399,00 dinara (ugovor na 24 meseca);
Ne menja nimalo racunicu, opet je puno u korist MTSa bez UO, naspram SBBa gde moras izdvojiti 2500 za neki kasvetan net (10/1), plus KTV, dok kod MTSa imas 50/2 sa fixnim za tu cifru, BEZ UO.

Fiksni je vecini minus sto se vidi i po tvom RATELu,svake godine 50-100.000 ljudi odjavi fiksni!
Opet pricas napamet :) Ne odjavi 50-100.000 ljudi, vec korisnika - znas kojih? Firmi, otprilike koliko se i pozatvaralo firmi. Najveci razlog iskljucenja/otkazivanja ugovora za fixni je upravo zatvaranje firmi (ovo je i Culibrk javno izjavio negde, ko zeli da se smara time)
I opet nisi u pravi :) Skoro svako domacinstvo u Srbiji ima fixni. A ni trecina njih nema ADSL. Znaci da vecini stanovnistva je fixni potreban, tj. zeli ga. Cim nema drugi razlog za isti, osim koriscenje fixnog, zar ne?

Pitaj bilo koga da li bi pre TV ili fiksni pa vidi sta ce ti reci. To placa samo onaj ko mora i zatucane ovce koje ne znaju da odjave ili *****i kojim je zao da odjave posto su platili uvodjenje par hiljada maraka pa im zao da to propadne (i onda placaju i dalje)!
aha... opet neka prilicno potkrepljena analiza sa tvoje strane, sve javno dostupnim podacima :D

Kako neke trolove ne smori da pljuju drzavno, a pogotovu Telekom, nije mi jasno :) Pogotovu za stvari za koje nisu u pravu :D

Poslednja izmena:
Fiksni za 700 dinara gde imas samo 150 minuta razgovora je za ovce ili nekog kao ja koji nema nikakvih drugih mogucnosti za internet sem adsl-a,kod mene u selu je su vise od 50% ljudi odjavlili telekonj fiksni prikljucak,naravno kod nas ne postoji usluga da imas liniju samo za adsl nego moras da placas o pretplatu za fiksni koji ti ne treba

^^Aha sad si zakljucio da je svaki kablovski povoljniji od ADSLa pa trazis dlaku u jajetu tj. cenu bez ugovorne obaveze! Sto se tice TV vs. fiksni slobodno pravi anketu na milion ljudi ako oces, od 200 ljudi s kojim sam ja pricao svi su pre za TV. Drzavni botu,mene zabole cije je nesto,kritikujem (a ne pljujem!) sta god vidim da ne valja!
Opet pricas napamet :) Ne odjavi 50-100.000 ljudi, vec korisnika - znas kojih? Firmi, otprilike koliko se i pozatvaralo firmi. Najveci razlog iskljucenja/otkazivanja ugovora za fixni je upravo zatvaranje firmi (ovo je i Culibrk javno izjavio negde, ko zeli da se smara time)
Ma nemoj mi reci,znaci po tebi i nekom Culibrku firme se zatvore i odjave fiksni a ove novootvorene ne uvode fiksni? Pa cak ni tako vam se ne slaze racunica!
V473Xpu.jpg

stbwOp6.jpg

Nego dragi nas mts drzavni botu,ajde ti nama lepo objasni kako normalan strucan covek (pretpostavljam da i takvih ima u Telekomu) napravi "akciju" u kojoj su svi paketi iste cene?! Na kom odeljenju Laze Lazarevica to ima smisla?

Poslednja izmena:
Fiksni za 700 dinara gde imas samo 150 minuta razgovora je za ovce ili nekog kao ja koji nema nikakvih drugih mogucnosti za internet sem adsl-a,kod mene u selu je su vise od 50% ljudi odjavlili telekonj fiksni prikljucak,naravno kod nas ne postoji usluga da imas liniju samo za adsl nego moras da placas o pretplatu za fiksni koji ti ne treba
Broj korisnika fixne telefonije, minus broj korisnika ADSLa kaze skroz drugaciju pricu.

^^Aha sad si zakljucio da je svaki kablovski povoljniji od ADSLa pa trazis dlaku u jajetu tj. cenu bez ugovorne obaveze!
Ne, to sam dodao kao napomenu :) Kao vrlo zgodnu stvari prilicnom broju ljudi. Vidis, ako se ja preselim i nemam mogucnost za ADSL na novoj lokaciji, MTS ce mi raskinuti ugovor bez penala. SBB ce me terati da ga placam i dalje. (terao me je!)

Sto se tice TV vs. fiksni slobodno pravi anketu na milion ljudi ako oces, od 200 ljudi s kojim sam ja pricao svi su pre za TV.
Ne, napravi ti anketu: fixni za 650, naspram TV za 1200, ako vec mozes osnovne kanale gledati free view, preko antene. Da vidimo koliko ce onda hteti TV?:)
Jer to je poredjenje pravo!

Eto dragi nas mts drzavni botu,ajde ti nama lepo objasni kako normalan strucan covek (pretpostavljam da i takvih ima u Telekomu) napravi "akciju" u kojoj su svi paketi iste cene?! Na kom odeljenju Laze Lazarevica to ima smisla?
Ko kaze da je normalan covek to pravio :D

Broj korisnika fixne telefonije, minus broj korisnika ADSLa kaze skroz drugaciju pricu.
Taj broj samo prica da u zemlji ima na milione ludaka koji:
1. ne znaju da mogu da odjave fiksni
2. nece da odjave fiksni posto su skupo platili uvodjenje pa im zao da to propadne pa i dalje nastavljaju da placaju
3. ne znaju da postoje mobilni paketi koji imaju vise minuta a jeftiniji su od fiksnog
4. ne znaju ni kako se zovu pa ni sta i koliko placaju
5. imaju para na bacanje pa ih bas briga,jedan racun manje vise
6. itd itd itd.

Fixni je besplatan za celu Srbiju za telekom korisnike ,nije tacno da imas samo 150m.

@dijabolik: To je samo za Box korisnike. Ostali koji plaćaju regularnih 660 din imaju 150m u nacionalnoj fixnoj mreži. I u tom grmu leži zec, zašto je sasvim objektivno smatrati da je ta cena za fixnu pretplatu bezobrazluk. Imaju manje troškova odžavanja mreže od mobilnih provajdera a nude manje minuta za iste pare, plus 0 minuta za mobilne mreže (pa makar to bilo samo za njihovu buđavu MTS mrežu). Da je u ovih 660 din npr 100 minuta za sve mreže u Srbiji (uključujući i mobilne) pa da može da se smatra da kao fixni ima neku upotrebljivu vrednost u eri gde taj isti Telekom/MTS daje 50% popusta na mobilne pakete i za 500 din dobijaš 250 minuta za sve mreže + posle toga još 2500 minuta za MTS mobilnu mrežu.

Fixni telefon svakodnevno i više od pola sata mesečno koriste samo dokone babe i ostale 45+ nezaposlene osobe.

A fixni se ne otkazuje iz mog iskustva pre svega zbog provincijalnog načina razmišljanja, kao nekog tumačenja da je sramota da otkažeš fixni, nemaš fixni i nema te u imeniku ... Ja ne mogu da nateram matorce da otkažu jedan od 2 fixna (kuća & firma, jedna do druge tj preko puta asfalta) pošto planiram da ih ubedim da otkažu Box paket u firmi i da bežično delim net od ovih 50 Mbps koje imam u kući... a deb*li imaju na obe lokacije fixni koji ima po 2 bežične slušalice i gde godinama po jedna slušalica sa svake linije/fixnog broja stoji u obe zgrade.

Jedan fixni je neophodan jer je xDSL jedini izbor za net ovde, ali drugi fixni nakon umrežavanja radi deljenja jednog VDSL neta postaje totalni višak.

Poslednja izmena:
Red bi bi da pametni ljudi u 2015 veku počnu da koriste čćšžđ. Nisam patriota nivo "pišem ćirilicu po forumima" ali ovo je bre em ružno za videti em često stvara nedoumice.

p.s. Tvrdoglavo i dalje koristim english input na tastaturi sa srpskim layout-om tastera, pa ipak ne "pisem" već "pišem".

Onda nek ti nik bude šamanNS :d:p

A sto se tice Windows, da li ima neki layout koji ne menja Z i Y? :D
Ако нема, лако се среди, чак и MS има алат за то.
Ако те једном буде занимало за линух, постоји тамо и serbian latin и serbian latin qwerty па која ти више одговара.

@Apple: Ja sam engleski šaman nisam srpski (vrač) :p

alfaunits je napisao(la):
A sto se tice Windows, da li ima neki layout koji ne menja Z i Y?

Z/Y problem i nekako al mislim da većini ljudi problem pravi ispremeštana interpunkcija (Lično najviše šizim kad umesto ":D" otkucam "ČD", i od jurenja gde je \ i uglaste zagrade)

Elem, ne znam da li si upoznat sa postojanjem programa "srpskey.exe" ? Sa njime kucaš ćčđžš tako što umesto njih kucaš sekvencu druga 2 tastera (č = cx, ž = zx, š = sx, đ = dq, ć= cq; za velika slova naravno držiš Shift + kombo) i ta sekvenca biva zamenjena sa odgovarajućim slovom. Ja sam to koristio godinama u nazad, problem je što program ne radi na 64-bitnim programima, znači npr Notepad na 64-bitnom Windows-u. Ja sam kad sam prešao na 64-bitni Windows uzeo i napisao set Autohotkey "hotstring" koji radi identičan posao kao nekada srpskey.

Eto ako nekog zanima neka skine attachment i nek pokrene taj exe fajl i vidi kako radi. Posle ko hoće da koristi doda lepo u Startup folder da se pokreće zajedno sa Windows-om i to je to. Znači komp stoji i dalje na engleskom kao izabranom input-u (stoga nema zamene mesta između Z i Y) i kucate po potrebi "naša slova" koja fale.

Prilozi

• zamena_za_srpskey.zip
    545.3 KB · Pregleda: 11
Poslednja izmena:
Ja cu od sledece nedelje placati 50 Mb/s 1400 din kod mts-a.
I na to da dodam pretplatu za fiksni, koliko 600 din ? Dakle za 2000 din 50 Mb/s i 150 minuta u nacionalnom saobracaju, sve to na ugovor od 2 godine. Sta bolje daje sbb u ovom trenutku ?

50/2 je 1799, i to ako si do 150 m od centrale, sve drugo 20/2 i tako. Negho da li znas po potpisivanju ugovora ja sam do sada bila na 10/1 i danas uzela novi uredjaj i ugovor je na 20/2, ali kada se pusta ta brzina??

@alfaunits, pišem onako kako jeste. 5 meseci za 1 din nema, zaboravljaš pretplatu od 660din za fix. Fix mi ne treba u životu, to je porez na budale u 21 veku. Ovde kako vidim javljaju se ljudi koji su primorani da imaju fix zbog neta, nužno zlo. Pozvao sam moje koji imaju fix u box paketu, pitam ih kada ste zadnji put razgovarali preko fix, a oni ni ne pune fix, baterija prazna, niti se sećaju kada su ga zadnji put u ruku uzeli. Ti ako ga koristiš ok, plaćaj pretplatu, možda ti mobilni telefon ne treba, ili imaš viška para za dve pretplate, ali da ovde pišeš kako je fiksni nekakav plus, to je toliko nerealno da boli. Sledeća stvar, oni su stavili cene za takav net, a koliko korisnika može da dobije 50Mbps? Smešno mali broj, broj je možda na nivou statističke greške, tako da otpada varijanta brzog i povoljnog neta kod MTS.

@alfaunits, pišem onako kako jeste. 5 meseci za 1 din nema, zaboravljaš pretplatu od 660din za fix.
Slusaj, ako hoces da pises kako jeste, onda napisi istinu - istina je "5 meseci pretplate za VDSL 50/2 za jedan dinar". Tacka.
Ti si se za taj deo uhvatio. Ne menjaj pricu sada ;)
Da te potsetim:
Ja cu od sledece nedelje placati 50 Mb/s 1400 din kod mts-a.
I na to da dodam pretplatu za fiksni, koliko 600 din ? Dakle za 2000 din 50 Mb/s i 150 minuta u nacionalnom saobracaju, sve to na ugovor od 2 godine. Sta bolje daje sbb u ovom trenutku ?
Dakle, on je vec pomenuo fixni.
A ti si odgovorio:
Ne vidim to na sajtu MTS? Može li link?
Vidim net 50 za 1800din + fix 660din = 2460din. Obzirom da za 540din više kod sbb dobija se isti down a već up + kablovska, više se dobije na sbb.
Znaci, ti si negirao da ima 50 za 1400, a za fixni niko nista nije slagao. Sada ga odjednom ubacujes, jer si video da ima 50 za 1400 + fixni, tacno kako je miki rekao.
I sam si poredio 2400 sa SjBBom, ali ti 2000 poredjenje sa SBBom vec kvari pricu :)

Fix mi ne treba u životu, to je porez na budale u 21 veku. Ovde kako vidim javljaju se ljudi koji su primorani da imaju fix zbog neta, nužno zlo.
I ja sam medju njima.. nemam fixni vec ~9-10 godina. Ali shvatam sa druge strane, da ukoliko ne bi bilo pretplate za fixni, sam ADSL bi bio skuplji :) Sve se to ukalkulise.

ali da ovde pišeš kako je fiksni nekakav plus, to je toliko nerealno da boli.
Ne ubacuj reci koje ja nisam rekao. Pokazao sam ti sta kaze statistika, a to je da preko 75% korisnika fixnog telefona nema ADSL, znaci ima ga iz drugih razloga. Da sve njih, ili cak i mali deo njih, stavis u grupu kakve je antena nabrojao je bezobrazno, ne spadaj na njegov nivo.
Znaci, fixni se koristi, prihvatili vi to ili ne (ja prihvatam, iako ga ne koristim, i rado bi da taj deo ne moram da placam).

Razgranici sta jeste i sta ja zelim - u ovom slucaju ja ti kazem kako stoje stvari, iako se i meni ne svidjaju.

Sledeća stvar, oni su stavili cene za takav net, a koliko korisnika može da dobije 50Mbps? Smešno mali broj, broj je možda na nivou statističke greške, tako da otpada varijanta brzog i povoljnog neta kod MTS.
Ako bas zelis, konkretan broj je slican ukupnom broju korisnika kablovske televizije u Srbiji, pa vec mozda i premasuje, kako idu radovi. Tako da ne zamajavajte se time. Broj uopste nije tako mali.

Poslednja izmena:
E sad cu namerno da ostavim osisanu latinicu, mislim stvarno vise :D
Не знам шта то виси а и прича није за ову тему па ћу да одустанем од описа начина да се реши оправдање што неко не пише као што говори а онда вероватно и не чита као што је написано.

Сама тема је одавно морала да буде закључана и отворена или коришћена друга јер поред словног распореда ни приче о вдсл акцијама немају шта да траже у теми о новим адсл пакетима од 01.10.2012, ;)

Znas li ti koji je cim promenti naslov teme ? :D

E stvarno, zasto ova tema i dalje je otvorena pored VDSL teme ;)

I ja se pitam isto....

Nazad
Vrh Dno