Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ajd sad neko (enraged) da mi pojasni one skenere. Uz telefon su poslali i ometac skenera?

Ne nego jednostavno neko nije radio svoj posao kako treba.
Jel to cudno pogotovu za drzavnu firmu koja vrvi od nepotizma?
Meni nije cudno.

Pre bih rekao zato sto ide praznik pa ajde da sto pre i vise rasterete carinu pa mozda nisu ni gledali sta je u paketima.

Ајде их још пљујте! Можда вам не одговара брз пролаз пакета (и са честим пропуштањем)!?

Ako moze kratko pojasnjenje u vezi naplate. Visa Electron Banca Intesa. Samo dolari na racunu.

Racun mi je 8.93$ i skine mi sa kartice 9.36$ prilikom naplate.

Zbog cega, i kome tih 0.43$?

Hvala.

Odakle si ga narucio ? Alixpres? Sta je pisalo na kutiji u kojoj je bio upakovan mob ?

*** sto mene tako nekada ne u#ere :)

Sa aliexpress-a naruceno, kad se drug vrati gajbi rekao sam mu da slika sve zivo pa cu da uploadujem ovde...

Meni jutros stigla maticna ploca za laptop.
14.12.2015 narucena, prosla carinu, paket je otvaran, carina naplacena 890.00rsd +ptt.

posta ploca.JPG

Cekam jos uvek dva paketa, jedan je stigao u kod nas, ali nikako da se pomeri iz poste, a drug cekam da stigne u kod nas.

Ni dinar postaru nije dao samo potpis.

Ovo je za pohvalu kako je brzo proslo carinu

koliko carinskih centara postoji u srbiji?

izgleda da su im kriterijumi dijametralno razliciti

u mom otvarajau i paketice malo vece od postanske marke,ili visak radnika ili manjak paketa,ali da ih ne kudim previse do sad su uvek uvazili deklaraciju i prema njoj naplatili

Pa valjda tri ova glavna u nasem slucaju Beograd, Nis i Novi Sad.

И ја тако знам, да их има три. А из приче овде на форум изгледа да је Нишка објективна, Београдска како те заљуља :) а Новосадска најгора у смислу да траже највећу цену. Ја спадам под Нишку. За друге две сам само читао...

Naručene neke sitnice. Ostalo još 7 dana od 39 a nemam tačne tracking brojeve.
Šta da radim? Da kontaktiram prodavca ili prijava?

Дај линк продавнице, колико има продаја укупно?

Velike su šanse da je roba već u Srbiji. Meni nema tri paketa, kontaktirao prodavce i tvrde da je roba u Srbiji na carini. Videćemo...

A šta to tačno objašnjava?

Cekaj, sva tri paketa!? Pretpostavljam da ti je problem samo sa prvom prodavnicom, CCC Factory
Pogledajte prilog 189320
58 prodaja, to ti sve objasnjava.

Sva 3 imaju lažne brojeve za praćenje, nemoguće im je ući u trag kako na sajtovima servisa preko kojih su poslati tako i preko ovih što pretražuju sve.

Znači da ne pravim nikakve komplikacije dok ne istekne rok?

Poslednja izmena:
Traži da ti produže rok dostave/zastite. Za 39 dana jako retko stignu ti najsporiji načini dostave.
Ako ne produže rok, a hoće, onda otvori dispute.

Traži da ti produže rok dostave/zastite. Za 39 dana jako retko stignu ti najsporiji načini dostave.
Ako ne produže rok, a hoće, onda otvori dispute.

Nisam siguran da te dobro razumem:
Ja sam kupio robu po nekim uslovima koje je prodavac postavio. Dao pare za to. Sada ja treba da produžavam rok isporuke a on je meni dao lažne brojeve za praćenje?!?

Da.
Možeš da ideš i djonom, da odmah otvoriš dispute i tražiš pare nazad iako ćeš najverovatnije predmete dobiti za par nedelja.

Ja dispute koristim zaista retko. Kada sam zaista oštećen i ako ne dobijem pošiljku ni posle 3 meseca (ako ne stigne za 3 meseca, nikada ni ne stigne)

Cekaj bre, hoces da kazes da si kupio od tri prodavnice (od kojih jedna ima 58, druga 3600+, a treca 38.000+ prodaja) tri paketa i sve tri prodavnice ti poslale pakete sa laznim brojevima!? Vidi, da si narucio 100 paketa pa od tih 100 tri da su lazna ali tri od tri... prihvatam da je prevarant prvi, drugi, ajde i njega da svarim ali treci sa 38.000+...!?

Proveri treking broj ovde
http://post-tracking.com/validate/

I lupi im dispute odmah, kakvo produzavanje. Mada i dalje mi ni je jasno za ovu trecu prodavnicu, Mesec dana broj se ne pojavljuje?

Poslednja izmena:
Ako su male vrednosti tipa dolar-dva, skoro uvek ide bez trackinga.

Sva 3 su "Not a valid tracking number!"

Vrednosti su 10$, 5$ i 4$.
Garantovano mi je vreme isporuke kao i "treking brojevi". Zašto bi ja sada menjao uslove u njihovu korist kada sam sa sve više sumnje da su mi uopšte i poslali?

Kada da otvaram "dispute"? Kada prođe garantovani period isporuke ili sada odmah zato što mi nije dat pravi "treking broj"?

Odmah.

Cekaj, dobio si klasican treking broj, dva slova, devet cifara, dva slova (tipa RC123456789HK)?

Ako si dobio neke drugacije onda to menja stvar. Vecinom za jeftinije stvari napisu da salju sa trekingom (ako ne platis posebno treking nego je kao uracunat) a u stvari posalju nekom jeftinijom postom (tipa Yanwen ili sad neka jeftina malezijska). Meni su i takve stizale sve do sada, samo sporije. Ako si dobio takav broj onda sacekaj jos ako hoces.

Poslednja izmena:
Dobio je sigurno neki levi broj a ne lažan. Standardno za predmete jeftinije od 10$ već dugo vremena.
S obzirom koliko takvih pošiljki nestaje ja bih da sam na mestu aliexpress-a stavio kao uslov kupovinu validnog broja za praćenje. Verovatno nas to i čeka u bližoj budućnosti, pogotovo ako budemo lupali dispute odmah posle 39 dana. Meni lično je lakše da produžim rok nego da se posle smaram i plaćam kinezu ponovo kada stigne. Tudje neću a toliko glup i naivan nisam da njihovu obećanu free shipping dostavu 7 do 39 dana shvatim ozbiljno.

Poslednja izmena:
I ja racunam da je tako. Zato i kazem da saceka. Ako su stvarno u formi treking broja (dva slova, devet cifara, dva slova) tj lazni onda dispute odmah.

Nazad
Vrh Dno