Šta je novo?

LG G3

Vojkane kod mene je lp rutovan i twrp. Misliš na prelazak na MM kao što je objasnio "skydriver021" na prethodnoj strani ili na neki drugi nacin.
Ja sam flešovao odavde,

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2961073
[stock][rom][v30B][bumped] [Marshmallow 6.0] [d855] (2015-12-30)

Spakovali su još nekoliko particija iz kdz u zip pa je bliži fabričkom MM. V2 zip flešuješ, on je sa lp modemom, mm modem koji je u v1 ne radi sa starim bootloaderom koji nam ostaje pa nema mreže...

Za root sam radio:
1) fleš boot.img iz te teme koju je skydiver linkovao
2) fleš supersu 2.65
3) fleš sharpening mod 3.5 (da potpiše boot a i svakako dobro dođe da se ugasi sharpening).

Reboot nakon svega ovoga, ako twrp pita da instalira supersu kažeš do not install. Dešava se da ne radi Root iz prvog nakon ovoga (iako imaš supersu), ili da se izgubi nakon nekog restarta... Samo ponoviš korake u tom slučaju, boot, supersu, sharpening mod.

Poslednja izmena:
G3 je konacno posle 2 god postao smart telefon :)

Sve uradim po uputstvu ali nemam root.Non-stop mi ovo izbacuje Screenshot_2016-01-01-18-26-00.png Neznam vise sta da mu radim.Ponavljao sam postupak,restartovao telefon,i uvek isto.Ima li neko nekakvu ideju :)?

Poslednja izmena:
Fali i quick capture sa G4ke....
Ne fali!!!![emoji2]

ed3bbab7416ae51e095e59704dd7a8c9.jpg

Ako mislis na cameru,tu nije dobio manual opciju.Tako da to ima samo na G4 i V10 za sad.

Poslednja izmena:
Tako je mozes.Ja sam Normal flash odradio bez problema ostali su mi svi podaci.

^ THX... Ince upravo iskopirao/backup sve na PC, i onako bi iso CSE .. jer telefon mi katastrofa lose radi posle par meseci na LP. ;)

Najazad imam i root :D.Radi super,samo sto mi deluje da se dosta sporije puni.

Dajte neke utiske oko baterije, kako vam deluje, nadam se da nije losija nego na lollipopu...

Ovo je super sad samo ne ostanemo na 30B, jos koji da puste vremenom..

Drustvo, a jel se zna kada ce biti pusten oficijlni MM, znaci mislim na klasicno updejtovanje preko pc-suita?

Prvi ciklus ravno 5h ekrana, wifi manje-više ceo dan, auto svetlo.
Upotreba 20ak min minion rush, ostatak fb instagram whatsapp chrome itd...

Instalirao sam CM13 i marshmallow 6.0.1 nightly. Prezadovoljan sam odzivom i brzinom rada telefona. Jedino za kameru, što ova stock nije neka.
Jel je neko možda instalirao neku drugu, tipa portovanu sa G4?

Koji je trenutno najbolji rom?
Koristio se cloudy 2.5 dugo, bas je lagovao...
Sada par dana blisspop, brz je ali je kamera losa i kresuju neke stvari cesto...

Mogu reci da sam i ja veoma zadovoljan ovako na prvi pogled. Zaista primetno fluidnije radi sve, moze se reci da leti :) Evo nekih mojih prvih utisaka. Otvorio sam gomile aplikacija i nema laga pri prelasku sa jedne na drugu kao i pri skrolovanjima u menijima za podesavanja i slicno. Sto se tice root-a, nisam skontao neko pravilo, nekad kad restartujem telefon izgubi se, pa se posle restarta ponovo pojavi root, ali to mi nije problem posta ga inace veoma retko gasim i restartujem tako da sada ima root. Jedino sto sam za sada primetio, a da se meni ne dopada je, posto sam navikao na knock kode, to sto sad moram 6 puta (umesto 4 do sada) da tapnem i to na 3 razlicita mesta da bih otkljucao ekran sto mi je suvise, ako se ne naviknem prebacicu na pin. Isto, sada na Nova launcheru ne radi konock screen off koji mi je pre radio sa Novom prime tako sto je u opcijama za gesture bilo namesteno da kad dvaput tapnem uradi greenify hibernate +lock screen, sad samo uradi hibernate ali ne iskljuci ekran. Ne mogu da nadjem gde sad pokazuje u settings za aplikacije data i cash, jer nema vise onih dugmica clear data i clear cash za svaku aplikaciju pojedinacno kao sto je bilo, ili ja nisam nasao. Inace samo par vec instaliranih aplikacija mi nije radilo, ali je to do samih aplikacija jer jos nisu azurirane da budu kopmatibilne sa andoidom 6.0. Kamera mi deluje da je ista jedino sto sad ima i slowmotion. Sto se tice davanja dozvola - permission koje sad iskace za razne aplikacije, to nece smetati jer kad se jednom to uradi na svim aplikacijama vise nece pitati. Meni u Quick circle sad izgleda drugacije, moze mnogo vise aplikacija da se stavi, promenjeni su izgledi nekih satova. Nestala mi je ikonica za google settings - onaj zupcanik, ali sam nasao da je sad Google settings pod redovnim settings/u General tabu. Sada u settings pod opcijom cloud pored box clouda, dodali su i g drive, dropbox i one drive sto je meni zgodno jer sad imam u galeriji opciju da direktno uploadujem na moj cloud umesto da idem na dugme share pa onda biram gde cu... Sto se tice baterije, videcu jos kakvi ce biti rezultati nakon par dana uobicajenog koriscenja.

cheers

Data i cache su u apps/selektuješ neku/storage

Za novu i gašenje ekrana probaj da podesiš na dvoklik njen ugrađeni screen off koji su skoro ubacili. Možda zatraži root tad.

Nazad
Vrh Dno