Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Pa počeli su ljudi da se reklamiraju više na Instagramu. A imate reklame jer upadate u grupaciju koju oni izaberu.

Koju grupaciju ? Udjem na instagram jednom u 2 dana na 15min da vidim sta devojke lakog morala kace i to je to :)

A sada vidim reklame ,coca cola,neke patike,samsung ,bose slusalice itd itd

Što više imaš aktivnosti na instagramu, to manje reklama imaš. Barem sam ja skontao tako. Dugo ni ja nisam video reklamu. Pu pu da ne ureknem :D

@fkloznica
Ako se dobro secam ti imas zanimljiv spisak zapracenih [emoji14]
Ako ikad napravim tamo nalog, prvo cu tebe da kontaktiram za spisak :)

Ako spadas u ciljnu grupu ljudi, videces reklamu... A targetiranje je olaksano pruzanjem informacija na facebook-u (pol, starost, mesto, interesovanja). Tako da niko slucajno ne dobija te reklame. :)

Da li nekome instagram u poslednje vreme izbacuje nerealno mnogo reklama ? Ranije je na 50,100 slika dolazila 1 sada na svakih 5 po 1.. Postoji li nekakvo resenje ?
Meni je isto tako jedno nedelju dana(baš sam pisao ovde na forumu) , a sada mi uopšte ne izlaze. Ne znam do čega je.

Facebook pravi demografiju.
Facebook tek ne koristim. Udjem samo kada trebam nekome da cestitam rodjendan a pre toga na mobu dobijem mail da je toj osobi rodj :)

Edit:
Na insti imam 1 sliku a slike devojaka lajkujem max 2 puta u mesec dana. Tako da nije ni do aktivnosti kako djilko kaze.

Poslednja izmena:
I sta ti salju? Kokakolu, gedzete i obnazene zene.. Provalili su te lagano ;).

51df415f9d94ea3af228613c3ee1fb9e.jpg

09b32c463db003df002f86d363bb2892.jpg

02f90f0401aca919099647ca9b8bb63f.jpg

aebf3ade820d793383b5c2ebad527714.jpg

Jos coca cola i jos jedna koju sam obrisao.. Sve u 24h poslednja. Pre toga je sve bilo normalno.
Verovatno ce sve u normalu posle n.godine ;)

Poslednja izmena:
Što više imaš takvih devojaka tamo, one su virus, pa prenose reklame. Kad budeš manje njih imao, nećeš imati reklame :)

A i ti jedna fotka. Uključi se, pa će ovi sa insta da te časte malo bez reklama :)

Ako spadas u ciljnu grupu ljudi, videces reklamu... A targetiranje je olaksano pruzanjem informacija na facebook-u (pol, starost, mesto, interesovanja). Tako da niko slucajno ne dobija te reklame. :)
Nemam nijedan podatak na fb [emoji12] verovatno od prijatelja skuplja podatke.

Facebook tek ne koristim. Udjem samo kada trebam nekome da cestitam rodjendan a pre toga na mobu dobijem mail da je toj osobi rodj :)

Edit:
Na insti imam 1 sliku a slike devojaka lajkujem max 2 puta u mesec dana. Tako da nije ni do aktivnosti kako djilko kaze.
Osim ako ne koristiš poseban browser samo za Facebook, ili se ne izloguješ svaki put posle korišćenja, možeš ti da ne koristiš njega koliko hoćeš, ali on prati svaki sajt koji posetiš. Odnosno, sve one koji imaju like/share dugme.

Kakvo prikupljanje od fejsbuka? To zavisi od tipa sajta na kome su reklame, najcesce prikuplja istoriju pregleda, pogotovo Gugl reklame. Kad gledam snimke gejmera na jutjubu uvek mi prikazuje sajtove prodavnica igrica, najcesce one koje sam vec posetio. Evo sad gledam na nekom forumu, prikazuje mi reklamu za Lenovo telefon. Ja niti sam lajkovao na fejsu, niti serovao, jedino sto sam guglovao. Kakav fejsbuk. Reklame se prave za odredjene sajtove i tip posetioca, a ako su Gugl reklame onda je to istorija pretrazivanja, nista drugo.

Niti sam trazio ili ne daj boze sherovao i lajkovao negde usce, kolu ,bilo koje patike (n sport radnju), onu muziku.. U mom slucaju su sve pogresili :)

Poslednja izmena:
@marrecar
Nije na to čovek mislio. FB na svakom sajtu na kome ima svoje like i share dugme, moze da prati korisnika, iako ti ne koristis iste.
Ja godinama koristim incognito(+ad block) i dodatak za blokiranje dugmica od gugla, fb... i nikad ne vidjam reklame.

Poslednja izmena:
@marrecar
Nije na to čovek mislio. FB na svakom sajtu na kome ima svoje like i share dugme, moze da prati korisnika, iako ti ne koristis iste.
Ja godinama koristim incognito(+ad block) i dodatak za blokiranje dugmica od gugla, fb... i nikad ne vidjam reklame.

Mozda sam trebao da citiram. Nisam mislio direktno na Tetsuovu poruku, povezano je, ali ne direktno. Uglavnom sam se osvrnuo na komentare sa prethodne strane da se targetiranje olaksava prikupljanjem informacija sa fejsbuk profila. Da ne bude zabune. :D

Ima li neka app mozda od Googla poput one na WP (reading list) da ja lepo sacuvam linkove u app koja pravi mali preview stranice i sortira prema datumu :)
Bzv je sve trpati kao precica na homescreen ili cuvati u bookmarks..
Navikao sam na reading list.

Ja sam ga ostavio da se muči :D

Cuj na WP-u je bilo, kao da je WP izmislio sve aplikacije i Android ih ima jedno 50.000 :D

Ma dobro, taj reader na wp je integrisan sa internet Explorerom, pa je koristan.

Jel neko kupio NBA Jam ? Kakva je igrica? Koliko je bila na popustu za Bozic i hoce li biti sutra?

Vrh Dno