Šta je novo?

Koji telefon do 500 evra

Bojan84

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2007
Poena
330
Hocu da promenim moj LG L9II i resio sam da se castim nekim jacim modelom. Vremenom se dosta usporio i generalno upgrejdom na kit kat telefon je sporiji (nisam trebao izgleda da odradim upgrade uopste).
Za sada sam zainteresovan za Sony Z3 ili Z5.
Z5 mi malo premasuje budzet i za nekih 80 evra je skuplji od Z3, da li vredi dodati toliko i koliko je realno boljii od Z3.
Sta Vi mislite, u obzir dolaze i drugi modeli naravno, na prvom mestu uslov je da je telefon brz i da nema stucanja i kocenja prilikom koriscenja puno aplikacija istovremno, zatim dobra baterija, kamera i video zapis su mi isto bitni all nisu presudni.
Gledam sam i Samsung S5 odnosno S6 i ono sto me odbija od njih je zavrsna izrada, deluju mi nekako plasticno za tu klasu telefona. LG G4 me odbija sa velicinom okrena, mnogo mi je 5,5 incha.

Sta Vi mislite, u obzir dolaze i drugi modeli naravno, na prvom mestu uslov je da je telefon brz i da nema stucanja i kocenja prilikom koriscenja puno aplikacija istovremno, zatim dobra baterija, kamera i video zapis su mi isto bitni all nisu presudni.
......
mnogo mi je 5,5 incha.
Z3 se fino uklapa u navedene prioritete, Z5 nije vredan dodatnih 80 evra, bar po mom mišljenju.

G4 je za nijansu veći od Z3, kompaktniji je od ostalih 5,5" telefona...najbo5e da oba isprobaš u ruci, ako možeš. Anyway, razmisli i o Huawei P8 ili novoj Lumiji 950 (ako Android nije imperativ), tu su i Nexus 5X, Xiaomi MI4c...Gde bi kupio telefon?
Ni ja ne bih platio više za Z5...

Poslednja izmena:

Do 450e mozda Nexus 5X? A Z2 i Z3 su siguran izbor samo mozes da prodjes dosta jeftinije ako potrazis nov ili par meseci star primerak sa domacom garancijom iz oglasa. Moze i M8 ako ti odgovara.

U sustini bih preskocio sve telefone sa S810 osim Nexusa 6P a on je phablet i skup je trenutno. Z5 nije bas isplativa kupovina u ovom trenutku.
Na osnovu prioriteta iz citirane recenice ostaju ti Nexus 5X i LG G4 do 450e ili M8/Z2/Z3 za oko 300-350e max, ja bih uzeo jedan od ta tri i onda bih koristio narednih 12 meseci tj do pada cena buducih S820 androida pa mozda i nekog novog Nexusa.

Poslednja izmena:
Ukoliko uporedimo:
chipiset Snapdragon 810 kod Z5 koji se sastoji od Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & Quad-core 2 GHz Cortex-A57 i
chipset Snapdragon 801 kod Z3 koji se sastoji od Quad-core 2.5 GHz Krait 400
Koliko je prvi realno brzi u radu i koja je njegova prednost?

Snapdragon 810 je generalno fijasko koji se pregreva, pa ti realno ne znači, osim ako ne igraš mnogo igrice.
S5 zaobiđi, igračka, kojoj se skida boja s lajsne.

S5 nikako nije igracka,to je lupetanje,kamera vrhunska,a lajsna se ne guli ako se normalno koristi,ja sma ga par meseci imao bez silikona jer silikoni su glupost i tacku nisam imao na lajsni.Tako da...reci za S5 da je igracka meni nije normalno.

S5 nikako nije igracka,to je lupetanje,kamera vrhunska,a lajsna se ne guli ako se normalno koristi,ja sma ga par meseci imao bez silikona jer silikoni su glupost i tacku nisam imao na lajsni.Tako da...reci za S5 da je igracka meni nije normalno.
Užasna izrada, izgleda jeftino. Kamera ne sporim da je dobra i ekran je. Ali ne menja stvar.

Mislim da je Z3 najbolji izbor u ovom trenutku kao kupovina novog do te cifre.Dobices super brz telefon,bez kocenja,lagovanja itd,odlicne izrade i odlicnih perfomansi,baterije,zvuka,pa i ok kamere.

Ma gde bre Z5, to je najmanje isplativ sony flagship telefon u poslednje 2 godine.
Z2/Z3 su samo malo ''losiji'' a dosta jeftiniji po oglasima, dobice 6.x droid, rade veoma brzo i fluidno uz odlicnu autonomiju (koja je bolja od Z5) a kada budu zreli za penziju doci ce do normalizacije cena buducih S820 androida.
Od te Z5 serije trenutno se najvise isplati Z5c ali nista ne fali ni jeftinijem Z3c pa je skoro u istoj situaciji kao veci Z5.

Aj sad objasni to "malo losiji" coveku iznad tvog posta, kome je G4 display za 3% bolji od G3 display-a i kome G4 ne predstavlja nikakav napredak. 😀

Poslednja izmena:
Uzmi MX5 i mirna Bosna.

Nazad
Vrh Dno