Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

To i dalje nije odgovor. Savršeno si opisao situaciju. Kad update ostaviš uključenim, ne razlikuješ se od deteta koje stalno gura prste u priključnicu pod naponom, nadajući se da se ništa neće desiti.

Hajde da ja dam neki feedback oko isključivanja update-a,antivirusa i ostalog...

Win 10 kod mene(laptop) radi apsolutno stabilno,update mi je isključen...s vremena na vreme uključim update da povuče šta treba i završim sa tim.Nikakvih problema za sad nema sa tim.

Druga stvar je da sam Defender skroz isključio i olakšao sebi život...

Treća stvar je da evo 6-ta godina kako ne koristim antivirus ni na jednom svom računaru(3 desktopa,dva laptopa)...za to vreme nikad,ali nikad nisam imao problema sa popup malware-om,prodorom virusa u sistem i obaranje sistema usled virusne papazjanije a 2/3 fajlova su sa torenata.
Do duše internet ne koristim za jurcanje po bezveznim sajtovima,znam šta mi treba i znam da prepoznam o čemu se radi na sajtu(gde kliknuti a gde preskočiti ;) ),čak i šunjanje deep web-om mi nije nanelo nikakve probleme.

Zadnjih dana ima dosta postova oko problema sa antivirusima,virusima,malware-om itd...realno ni antivirus ne može da zaštiti ako korisnik nije upoznat sa mogućnostima istog.To je potpuno druga priča od onog dela gde je problem sa kompatibilnošću harvera sa softverom...morate razgraničiti te stvari....

Ako ne znaš šta radiš na netu...neće te spasiti ništa da ne postaneš žrtva neželjenog softvera.

Poslednja izmena:
Da li je ovoliko problema i priče oko njih bilo za Win 8(.1) kada je izašao? Nisam tada pratio nego sam sa Win 7 prešao na Win 8.1 kada je on već neko vrijeme bio tu pa ne znam da li je isto bilo dosta problema na startu koji su kasnije riješeni. Sa njim nikakvih problema nisam imao.

Da li je ovoliko problema i priče oko njih bilo za Win 8(.1) kada je izašao? Nisam tada pratio nego sam sa Win 7 prešao na Win 8.1 kada je on već neko vrijeme bio tu pa ne znam da li je isto bilo dosta problema na startu koji su kasnije riješeni. Sa njim nikakvih problema nisam imao.

Potpuno ista stvar...dečije bolesti svuda a nestrpljiv narod :D

Još gora stvar...MS koji je previše alav i uplašen pa pušta kao i uvek nedovršen kompletno projekat.

Više, jedino što su mnogi preskočili na 10ku, dođe mu kao 8.1 Mk2.

Ovo je tužno kako radi Edge.
Posvetio sam mu 15dana pažnje, razmišljao njihovom logikom..probao da zakrpim rupe..i na posletku sam dobio Edge koji koči, Edge koji zamrzava, Edge BSOD,na pojedinim sajtovima popup iskaču na,malte ne,svaki klik.
..za*ebi više sa M$ browser-om.
:guitar:

Vraćam se na Chrome, da uživam k'o čovek.
:type:

Ja ne koristim dugo Win10, tek 15-tak dana, i ovakav problem nisam nigde uocio, mada lutam kojekuda po Netu. Ono sto sam ja primetio je da je Edge UBEDLJIVO najbrzi browser koji sam koristio, naprosto leti i otvara sajtove gotovo momentalno kada kliknes na link.....Po meni ni Chrome, ni Mozzila, ni IE ni Opera nisu mu ni prineti. To su moji prvi utisci, a videcemo jos kako ce stvari izgledati kasnije. Mada ja mislim da ce MS i tu napraviti jos poboljsanja, narocto kada je dizajn u pitanju.
A bilo bi zgodno da i nama kazes na kojim to sajtovima imas problema, pa da se i sami uverimo u to sto si napisao.

Зашто ми тражи сериски број приликом надоградње W10?

Aj sad jedno pitanje za iskusnije...od pre par dana desktop win 8.1 mi je sam uključio update..tj Maintenance.I ako sam sve isključio oko update-a on svaki dan odradi održavanje i evo pre par minuta mi nudi upgrade na win10.

Da li je moguće da je MS pristupio tom delu računara i omogućio neki forced upad na update?

Imam problem. Imam legalan 8.1 i napravio sam upsešno update na 10. Nesto se s*ebalo i za svaku promenu podesavanja mi trazi da budem ulogovan kao administrator. Kako da se ulogujem kao administrator ? Uz sve to nemam više opciju da napravim reset PC na fabrička podesavanja.

E doslo vreme(zadnje :D) da i ja prijavim bag, kada kopiram i prebacujem ili brisem fajlove
nema one aplikacije koja prikazuje progress.
Prvo sam pomislio da sam ja ili decica nesto zabrljali.
Gledao sam nisam jedini, znaci da je do ovog 11082.
Vrlo nezgodan bag, narocito kada se radi sa vecim fajlovima.

E doslo vreme(zadnje :D) da i ja prijavim bag, kada kopiram i prebacujem ili brisem fajlove
Pa sad ce da te rastrgnu sedmičari. :D

A kako je tek meni? prvo sam optuzio (npravdeno) sve po kuci.
Ali avj... nije bilo pomoci, gorka istina me je scepala za revere i nalupala par vrucih.:d
Ah sudbino kleta...

To piše u poznatim bug-ovima čim su ga objavili.

To sam prestao odavno da citam...nije bilo potrebe.
Sad jurim da resim ovo, ako cekam MS...nacekacu se.

A ovako sve ok, daj ona da se vratim u insajdere :-D
El nema nekih vecih problema?

A ovako sve ok, daj ona da se vratim u insajdere :-D
El nema nekih vecih problema?
Nema, samo ovaj bag.
Na vidis progress kako tece prebacivanje fajla.
Mada te on obavesti kada je gotovo izbacivanjem foldera u prvi plan.

Hajde neko kome radi da kopira nesto i pogleda koji process se pokrecu.
Mozda je neki win process stopiran...

Poslednja izmena:

To si nešto zeznuo, kod mene prikazuje progress baš kako i treba.

Ја бих сад поменуо ТС јер одавно (од појаве windows OS?) не користим explorer или како се сада зове за рад са фајловима а и много шире. Ал не смем. ;)

Nije pomoglo...

Screenshot (587).png

Hvala za Tera copy...ali hocu svoj lepi progress grafikon natrag.

To je poznati bug u Redstone build-u!!! To je problem.

J.....a, onda cekaj da win10 izadje iz bete :D , bice to za par meseci :D

E nece ga... makar ga iskopao sa laptopa.
Ako treba ima da ga pregazim ponovo sa 11082.
Nego samo da pronadjem koji dll, fajl, process ga pokrece...

odigraj drugu misiju kad ides u onu kucu tu mi je drasticno opao fps zbog previse mpcova ili ko zna cega

Stavih 10 da probam na lap i3, 4gbDDR... dja mi se ali stalno nesto drlja po hdd (kao nekad vista) Pogasio sam one Win spyware gluposti, auto defragmentaciju, odradio update i ugasio ga, ne vuce s neta nista, vesti, prognoza...system restore ugasen, background procesi za razne gluposti pogasene (koje inace gasim i na W7). Ali i dalje cesto drlja, i kad radim nesto i kad je idle.

Ne mozes nikada ugasiti spijunazu, ako je i ugasis pretvorices w10 u prostu formu na nivou XPa plus problemi...
Man se gluposti, man se w10 ako ne podnosis MS politiku, vrni to na w7.

Vrh Dno