Ne mesam ja babe ni zabe, niti babe i pomorandze! :d
Ako ti moj post shvatas kao licnu uvredu, sorry, ja gajim nekonvencionalan stil komunikacije ovde, ali svi koji me dugo i dobro poznaju, pre svega licno, znaju da ja ne gajim ni trunke malicioznosti prema drugima, vec samo beskrajno strpljenje (vidi X-Files Gizmo), da pomognem ljudima kad mislim da mogu.
Dalje, ne kazem ja da si ti kupio dslr iz pomenutih razloga vec kazem da svi oni koji su to uradili su bacili pare. Ovo za sportski automobil se sad direktno odnosi na tebe.
O besmislu pucanja jpeg-a umesto raw sa dslr ne bih da duzim, ima na netu sta hoces na tu temu. Ok je da to bude za neku priliku, ali da to bude dominantan nacin koriscenja, to je totalno bezveze.
Pokazi mi nekoga ko je kupio FF i 135L i puca jpeg, zeleo bih da upoznam taj mentalni sklop.
Sto se tice kompakta sa velikim senzorom i svetlim objektivima, da ja sad ne bih drvio ovde, ne mrzelo te, pogledaj po netu sta ljudi rade sa tim sokocalima, mozda nesto naucis.
Kad vec ne razumes prirodu, sustinu WB i ne umes da ga namestis, a ne postoji sokocalo iz ove klase kome se ne moze lepo namestiti WB, onda lepo pucaj raw, zaboravi na WB ali poradi na post skils.
Sve se opet na ovom forumu, kao i u ranijim slucajevima svede na neznanje i lenjost.