Šta je novo?

LG G Flex 2

Stigao telefon, update na 15c i to je to. Na prvi pogled mi nije izazvao WOW efekat. Fakat da je telefon prelep, lagan i nekako mali (naspram L1520).U stvari, velicina mu je idealna. Kada sad pogledam L1520 izgleda mi kao parce neobradjenog drveta :) ***a, ovaj LG (kao i dosta drugih lg-jeva) je zaista elegantan. Deluje kao da nije bas neki premijum model, nekako jeftino deluje plastika. Mozda mi je takav osecaj jer je lagan. Kao promena je odlican. Sve klizi, igre se prebacuju na SD karticu bez dodatnog softvera, upload slika je namesten na onedrive.
Posle par godina bitisanja na WP, NAPOKON panorama koja je normalna i to ugradjena u kamera softveru. To me je jako izludjivalo na WP, nedostatak panorama programa. Bilo je par komada koja nisu ni za q.
Ovo su neki utisci, za par sati koriscenja.
E, da. Ekran mi je nekako neubedljiv. Na 50% je onako ok osvetljenje. Na 100% je super ali onda ce verovatno da se baterija sprzi mnogo brze. Mozda sam se odvikao od Amoleda jer je na 1520 ISP ekran vrh vrhova svih ekrana :D

Ja sam presao sa ips na oled i meni to osvetljenje je svejedno dal na 5 posto ili na 65 posto. Jedino kada mozda upalim auto je kada ga gledam napolju. Obicno unutra mi je prejak i na preko 25%.

Za sat vremena kako je skinut sa punjaca baterija spala na 98% a nisam ga ni pipnuo. Sveze odradjen HR, blic, b92 i jedna igra...

Danas mi je stigao telefon i prvi utisci su ok.Kupio sam i nillkin futrolu i nisam uspeo da namestim screen protector jer su mi stalno izlazili mehurići pa sam ga bacio.Na kraju je ispalo da sam pogrešno nameštao.Da li je za ovaj telefon uopšte potrebna ta zaštitna folija obzirom da ima Gorilla glass? Od svega mi se najviše ne sviđaju slušalice koje stalno ispadaju iz ušiju i zvuk je očajan.Sreća imao sam neke sonijeve slušalice koje rade odlično na ovom telefonu.

Meni je evo baterija na 74% sot 1h 52min a skinut sa punjaca pre 5h i 25 min. Uglavnom surf i malo youtube. Pogledaj sta ti trosi bateriju.

Pusti ga par dana i meni je prva 2,3 bila cudna baterija. Slusalice su ok ni ne ocekujem bog zna sta a gurnes ih skroz pa nece ispadati. Ako neces da izuljas ekran treba ti folija.
1.jpg2.jpg
Evo nasao sa ovo na xda. Onaj prvi link pod svajcarska je v15d samo pise drugacije.

Poslednja izmena:
И ја сам приметио да ми је приликом првог коришћења батерија одмах исцурела. Видећу како ће се понашати у следећим циклусима с обзиром да се тренутно први пут пуни. :D

I posle drugog ili treceg slicno kao i na pocetku. Dok sam sa 1520 bez problema sastavljao dva i kusur dana, ovde se borim da izgura dan. SOT je ispod 3 sata, osvetljenje na 25% :)

Meni na 15c verziji izgura bez problema od jutra do spavanja uz 5h Sot prosecno...

Imam prosek 4 ipo sata sot a punim svaka 2 ili 3 dana jer je cesce idle nego sto ga koristim. Kod kuce ga ni ne diram skoro jedino kada izadjem.

Dal je meni zapao felerican (mada je bio full zapakovan sa stikerom) ili nesto drugo ne stima, nemam pojma. Sad sam mu odradio factory reset (nesto jako brzo je to omuljao, tipa 2-3min.) pa da vidim. Jos par dana, pa ako zakaze ponovo sa baterijom, leti u oglase a ja se vracam na neobradjenu cigletinu od lumije :)

Prilozi

• Screenshot_2015-12-24-16-49-45.png
    Screenshot_2015-12-24-16-49-45.png
    187.7 KB · Pregleda: 117
  • Screenshot_2015-12-24-16-50-45.png
    Screenshot_2015-12-24-16-50-45.png
    119.2 KB · Pregleda: 111
previsoko su ti google servisi. proveri jel ti isključen location history. u google settings aplikaciji pod location to vidi.

A da ti nije mozda slab signal mreze ili stalno varira mreza? Mozda je zbog toga velika potrosnja baterije.
I da je ukljucena lokacija ovo je mnogo slab rezultat, mora minimum 4h sot da izvuce normalnim koriscenjem.

previsoko su ti google servisi. proveri jel ti isključen location history. u google settings aplikaciji pod location to vidi.

Location history je bio ukljucen. Sad sam iskljucio. Cek, jel treba da bude uklj ili isklj da bi pristedeo bateriju :)

A da ti nije mozda slab signal mreze ili stalno varira mreza? Mozda je zbog toga velika potrosnja baterije.
I da je ukljucena lokacija ovo je mnogo slab rezultat, mora minimum 4h sot da izvuce normalnim koriscenjem.

Signal je pun i wifi i gsm. Jedino sto uvek i na svim telefonima drzim upaljen GPS uvek. Zbog kamere, zbog trcanja, zbog mape...Na lumiji nema problema sa non-stop upaljenim gps-om. Ako je ovde drugacije, ce da ga ugasim, sta da radim.

Kod mene je location history upaljen pa opet imam skoro 5 sati SOT... Testiraj jos bez gps-a...

Ja mislim da on voli da koristi jaci brajtnes. Ne moze toliko da se razlikuje trajanje zbog Google lh

Pa da, to možeš u mraku, ali po danu i po suncu, teško da ćeš nešto videti.

Znam. Ja obicno drzim na polovini (50%) i ok je svuda. Po suncu ga nagarim kad mi bas treba i opet vratim na sredinu (pricam za L1520). Na automatici ne volim da drzim jer je jako agresivno podeseno pa u sobi smanjuje na apsolutni minimum.
Sad sam malo u frci. Nov telefon, savremen a moram da vrsim kompromise

Screenshot_2015-12-24-20-51-29.png

Evo kakva je situacija kod mene, wifi+4g, ukljucena lokacija na battery saving, ukljucena sinhronizacija, osvetljenje na 50% automatika.Screenshot_2015-12-24-20-51-25.png

Kada je uključen non stop šalje guglu tvoju lokaciju i ne ide lepo u sleep. Ostavi isključen pa vidi kakva je baterija.

Iskljucio sam istoriju i sam GPS cisto zarad testiranja. Skinuo sam ga sa punjaca pre tacno 2 ipo sata (nisam ga cackao) i i dalje je na 100% sto je mnogo bolje nego ranije. Bar se vidi napredak.

Nesto je bas zeznuto sa baterijom. Meni nikad nije ispod 3 sata kad je vecina na 3/4G i peglanje igrice bar sat vremena i to na 80% osvetljenja

Jeste pogledali vas displej na sivoj pozadini? Nadjite neku staticnu sivu pozadinu, meni je uzas :D koliko vidim 90% ima isti problem, sve u nekim zutim mrljama ko da se neko ispisao po toj boji, ostale boje su u redu

Klasika za Amoled. Ne znam koliko je to lose na Flexu ali svaki Amoled ima problem sa sivom i flekama.

It is a production `problem` and keep in mind that pOLED and other OLED/SuperOLED displays are very, VERY different. pOLED you can bend, thus the curvy flex.. It is not a problem as someone call it, but a production issue, as they are very expensive to produce. So dont be alarmed or something.. It is not visible on any other colours/backgrounds but grey. So.. Keep calm, and flex 2.
Odgovor sa xda ;)

Nazad
Vrh Dno