Dark Magician
Čuven
- Učlanjen(a)
- 17.01.2011
- Poena
- 655
Ima četiri računara na koje sam stavio 360 Security, nijedan nije moj. I ni na jednom ne iskače.
Pa koliko vidim poslednja verzija je 20.4! https://downloadcenter.intel.com/download/25016/Network-Adapter-Driver-for-Windows-10
Ovo je delimicno poboljsalo situaciju, barem tokom ovih nekoliko sati testiranja. Pikovi su jos tu ali su manje primetni (tj. krace traju). Pokusacu da ukljucim High performance u Power options pa da vidim menja li stogod.
Ovaj problem se desavao i na matoroj Gigabyte GA-945P-S3 ploci sa Realtek LAN in Win10 dok na Windows 7 nije bilo problema.
Edit: nevermind, sve po starom, problem je i dalje izrazen u istoj meri kao i pre. Upravo je bio jedan pik
Pogledajte prilog 187624
Ovo je SS iz ProcesHacker-a, ako se ne varam? Kako se manifestuje problem u realnom radu? Pretpostavljam da spajkovi nestanu cim iscupas mrezni kabl? Ja sam imao Asus Z77 Deluxe plocu koja je imala i Intel i Realtek mreznu. Spajkovi su se javljali od neke verzije Intel drajvera i nestali su kada sam poceo da koristim Realtek umesto Intel mrezne (ili kada sam se vratio na stariju verziju drajvera). Mozes da probas da iskljucujes komponente (u BIOS-u) pa da vidis da li ce da nestane. Probaj da koristis fiksni napon (ako koristim offset/adaptive) i iskljuci EIST.
Tokom instalacije novih drajvera dobio sam poruku (u prilogu), koju ne razumem. Instalaciju sam obustavio.
Potreban savet, da li nastaviti sa instalacijom?
Tebe kao da plaćaju da se toliko kuneš u Windows 10? Vidim da na svaku zamerku ti imaš nešto "pametno" reći, bez uvrede. (upućeno Vuk40 prim. prev.)
-----------------------------------------------------------------------------
Evo ja sam pre mesec dana kupio sestri laptop (dakle nov proizvod iz 2015.), instalirao sam licenciran win 10, instalirao svoje drajvere (zvanične od asusa sa podrškom win10) i sve je to radilo ok par dana dok nisu počeli problemi.... Opet vratim sve, itd da ne dužim priču. Pre 2 dana me zove opet i kaže kako joj se u sred kucanja seminarskog rada restartovao da bi izvršio update. Tada mi je pukao film i to veče sam instalirao win 7...zar je moguće da i pored toga što sam podesio da ne radi restart i update bez odobrenja opet zas**e stvar?
Da, SS je iz Process Hacker-a. Manifestuje se tako sto audio zapuca/loop-uje na par milisekundi i nastavi, poput hardlock-a... ne znam kako da opisem bolje, al verovatno si iskusio kad zvekne BSOD usled audio reprodukcije (samo sto traje krace).
Nisam cupao mrezni kabel, ali probacu sve sugestije. Potrajace, posto hocu jednu po jednu stvar eliminisem. Tenutno testiram da nije HWInfo problematican, jer sam ga uvek drzao u pozadini pa mozda sensor polling zeza (nisam ukljucio one napredne ASUSove senzore za VRM i sl.).
Zna Google sigurno![]()
Može li se Win10 instalirati u Virtual Boxu ali preko USB-a?
Kakva su vam iskustva sa oni programom Rufus koji od ISO instalacije pravi bootabilan USB?
Može li se Win10 instalirati sa USB 3.0 sticka (neko mi reče da na svim pločama koje je susretao nije bilo moguće podići sistem preko USB 3)?
Skidam sad Win10 sa MS sajta pa sam mislio da probam tu instalaciju preko USB-a, prvo bih to odradio sa Rufusom a onda probao preko USB-a instalirati u Virtual Boxu.
Naredne sedmice mi stiže novi računar pa sam mislio možda staviti Win 10 na njega ali koliko ovde ovih dana zavirujem ima tu još dosta problema. Na kraju mu možda ipak dam šansu neko vrijeme pa ako me bude zezao vratio bih se na Win 8.1 a dok izađu DirectX 12 igre valjda će ga dovesti u red.
Pa nisam ni mislio, namera mi je bila da ukažem na obrazac ponašanja koji se ponavlja iz dana u dan, samo se menjaju žrtve - jedan dan sam to bio ja, drugi dan ti, pre toga ko zna ko, posle toga neko četvrti (ili stoti, nisam čitao 900 strana ove teme). Obrazac ponašanja koji je krajnje neumesan, nepristojan i nadobudan.@kriket
Predlažem ti da ne ulaziš u diskusiju sa dotičnim insajderčićem, jer to ne vodi ničemu. Čovek je pokupio svo znanje ovog sveta, jer realno ipak je on Redmond "fan boy".
Ja sam samo izneo deo svog iskustva sa Win 10, nisam tražio nikakav savet nego čista kritika.
To što neko traži argumente u kritikama i posle tvrdi da je nemoguće jer se to nije njemu desilo je njegov problem. Ja svakako znam i umem da rešim 99% problema koji zateknu mene i/ili druge u radu, tako da nema potrebe da tražim rešenja ovde i posle čitam kako me neki serviser (pretpostavljam da mu je to zanimanje) ubeđuje da nemam pojma i da takav problem nije moguć, jer je Win10 savršenstvo. Uostalom cilj moje kritike su bili "obični" korisnici kojima je i control panel nepoznanica i način na koji win10 radi određene stvari i sa kojima se oni ne mogu izboriti osim poziva osobe koja se razume u računare, a to neretko budu i serviseri koji deru na banalnim stvarima.
E ovako, kada sam govorio o vasem "ne snalazenju" da ne bude da pricam u prazno.
Iz tri reci se vidi da kao prvo ne znate ni kako ovaj operativni system funkcionise.
Njegovoj sestri se kazes resetovao system sam od sebe...
Jeste to tacno, ali te je i obavestio kada ce da se to desi, i mogao si to da odloizis.
E sad sto ti ne poznajes system i nisi se postarao da ga upoznas to je tvoj problem.
Mogu da vam navedem primer za svaki vas problem izazvan "ne poznavanjem".
Sad vi svoje ne snalazenje proglasavate bagovima i cudnim pojavama...
Je si li odradio ovo sa explorer.exe?Појавили су се процеси, били су скривени(more details). Заузеће процесора је 0%, меморија је 25%.
...
Pojavio se desktop ili ne?
Појавили су се процеси, били су скривени(more details). Заузеће процесора је 0%, меморија је 25%.
A kako bi inače video ovo što je napisao?
Ok, hajdemo polako ponovo...Десктопа нема, само црн екран. Једино што се појављујњ а да се види је таск менаџер.
A sta mislis gde je kucao ovo explorer.exe? u vazduhu?
Десктопа нема, само црн екран. Једино што се појављујњ а да се види је таск менаџер.
Odovorio sam ti tako zato sto ti ne citas sta je covekov problem.A zašto se ti odmah ku*čiš? Kao da imaš neki težak kompleks pa sve u vezi ove glupe 10-ke shvataš lično ...
Ja sam samo pitao kako bi inače video procese ako nema desktop. I čovek je lepo odgovorio:
I ja kažem OK, hvala na informaciji, na tu opciju sam zaboravo jer je davno nisam koristio.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari