Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
The Missing je brutalna serija... Atmosferno mozda i najbolja serija do sada... Glumacki savrsena takodje... Jedina zamerka je na kraj i to cisto dramaturski, atmosferno i emocionalno je mozda i vrhunac serije... U svakom slucaju obavezno gradivo...

Slažem se za The Missing.... Pre par dana sam je odgledao i stvarno je vrh a sasvim slučajno sam negde u ovoj temi čuo za nju.
Šteta što se ova tema odavno pretvorila u diskusiju o 4-5 SF serija i kad uđem da nađem preporuku da nešto odgledam, izgubim se jer se po 10 strana piše o jednim te istim serijama...

Kako samo sci-fi, evo prelistao sam zadnje 4-5 strane i pominje se: Justified, Grimm, Jessica Jones, The Knick, Mr. Robot, Black Sails, Fargo, Hannibal...

Odgledao prvu sezonu serije Rome,oduševljen sam.Za mene je ova serija mnogo bolja od Igre prestola koja je u poslednje 2 sezone upropašćena.

Druga sezona Rima je dosta slabija, nekako razvodnjena i bez snažne glavne priče. Opušteno je mogla serija da se završi posle prve sezone.

TBBT - znao sam da će napraviti foru sa Star Wars-om, ali nisam očekivao da će Šeldon da GLEDA PREMIJERU :D

Nema naseg prevoda, a ni engleski prevod nije bog zna sta. Ne dopada mi se ni kako se cuju glasovi likova u seriji, jedva ih cujem sta pricaju na engleskom. Kada opice jezik pojasa tu se pogubim nacisto, jer se precesto koristi za razliku od Firefly gde se kineski ubacuje tu i tamo po koja rec. Naravno, engleski prevod koji ja imam ne prevodi taj misteriozni jezik tako da nemam pojma sta govore.

Odgledao trecu epizodu, ostala jos cetvrta. Treca je primetno zanimljivija od druge, ali nije nista specijalno. Okej je serijica ali nije cudo kakvo sam ocekivao. Nekako je manje zanimljiva od Dark Matter, iako je budzet daleko veci i sama produkcija svega puno ozbiljnija. Dark Matter je trash serija ali me drzi zainteresovanog svo vreme, dok u The Expanse mi povremeno misli lutaju. Meni najzanimljivija stvar u The Expanse je dizajn. Posto vec dugo pratim razvoj Star Citizena i znam kako izgledaju brodovi, odela i ostalo, The Expanse mi dodje kao Star Citizen TV serija. Jedino se prica i lore razlikuju, ali dizajn svega u seriji i igri su jako slicni.

Nema naseg prevoda, a ni engleski prevod nije bog zna sta. Ne dopada mi se ni kako se cuju glasovi likova u seriji, jedva ih cujem sta pricaju na engleskom. Kada opice jezik pojasa tu se pogubim nacisto, jer se precesto koristi za razliku od Firefly gde se kineski ubacuje tu i tamo po koja rec. Naravno, engleski prevod koji ja imam ne prevodi taj misteriozni jezik tako da nemam pojma sta govore.

Odgledao trecu epizodu, ostala jos cetvrta. Treca je primetno zanimljivija od druge, ali nije nista specijalno. Okej je serijica ali nije cudo kakvo sam ocekivao. Nekako je manje zanimljiva od Dark Matter, iako je budzet daleko veci i sama produkcija svega puno ozbiljnija. Dark Matter je trash serija ali me drzi zainteresovanog svo vreme, dok u The Expanse mi povremeno misli lutaju. Meni najzanimljivija stvar u The Expanse je dizajn. Posto vec dugo pratim razvoj Star Citizena i znam kako izgledaju brodovi, odela i ostalo, The Expanse mi dodje kao Star Citizen TV serija. Jedino se prica i lore razlikuju, ali dizajn svega u seriji i igri su jako slicni.
Ja sam skidao WEB DL verzije sa RARBG i one dolaze sa kompletnim eng prevodom, čak i taj belterski, ali stvarno se mora i knjiga uporedo čitati. Nije mi jasna ta druga epizoda uopšte, sta su tu hteli da urade? Toliko mnogo treba natrpati a oni tako olako bace jednu epizodu.

Takođe ovaj Aleks u seriji (pilot) je ona plavuša Ade (Holdenova cupi) iz knjige. Znači slušalice, reckless varijanta, komentari, opuštencija. Holden je antipatican kao i u knjizi, tačnije najobičniji se*onja. Marsovci su mi generalno najzanimljiviji tu.

Poslednja izmena:
Cetvrta epizoda The Expanse je za desetku, bolja i od pilot epizode. Sadrzi sve sto jedna spejs opera treba da ima. Kada bi svaka epizoda bila ovakva, serija bi bila vrhunska.

S0Ep1 ocena 9
S0Ep2 ocena 6
S0Ep3 ocena 8
S0Ep4 ocena 10

Prosek za sada 8.25, nije lose uopste.

Bio sa devojkom u bioskopu, gledao Spektru. Ne znam, ali ja Krega ne mogu da svarim. Film kao film je bondovski onako odradjen. Nekad su bile Bondice dobre, ova plava mi ništa posebno.

Za mene jedan, jedini Bond je Pirs Brosnan.

7/10

Odgledao sam The Blacklist, baš mi se sviđa. Sad uživam u Doctor Who. Arow i Flash smaraju, a Elementary je baš dobra.

Ovaj Sean Bean bas nema srece sa ulogama. U Legends je preziveo lika u seriji ali tv mreza ukinula seriju [emoji23]

Bio sa devojkom u bioskopu, gledao Spektru. Ne znam, ali ja Krega ne mogu da svarim. Film kao film je bondovski onako odradjen. Nekad su bile Bondice dobre, ova plava mi ništa posebno.

Za mene jedan, jedini Bond je Pirs Brosnan.

7/10

Jel nisi možda omašio temu :d ?

Haha, jao... :D

*** kad slično počinju teme. Nek se zovu samo filmovi, a ova samo serije :D

Cetvrta epizoda The Expanse je za desetku, bolja i od pilot epizode. Sadrzi sve sto jedna spejs opera treba da ima. Kada bi svaka epizoda bila ovakva, serija bi bila vrhunska.

S0Ep1 ocena 9
S0Ep2 ocena 6
S0Ep3 ocena 8
S0Ep4 ocena 10

Prosek za sada 8.25, nije lose uopste.

Apsolutno se slazem. Mada kapiram da ce malo i da razvuku. Sasvim solidan budzet imaju i dobro su odradjene epizode u odnosu na knjigu (btw. knjige su obavezno stivo i vredi ih prvo procitati pre gledanja serije). Ne vredi je porediti sa trashom tipa Dark Matter i Killjoys (koje sam batalio posle 2. ili 3. epizode).
U svakom slucaju, uzeci u obzir na oskudnu ponudu (dobrih) sci-fi serija, ova mi je legla kao budali samar (mada sam Expanse mi je jedan od omiljenijih serijala sto se knjiga tice tako da sam i subjektivan). Samo se nadam da je nece uprskati do kraja.

Apsolutno se slazem. Mada kapiram da ce malo i da razvuku. Sasvim solidan budzet imaju i dobro su odradjene epizode u odnosu na knjigu (btw. knjige su obavezno stivo i vredi ih prvo procitati pre gledanja serije). Ne vredi je porediti sa trashom tipa Dark Matter i Killjoys (koje sam batalio posle 2. ili 3. epizode).
U svakom slucaju, uzeci u obzir na oskudnu ponudu (dobrih) sci-fi serija, ova mi je legla kao budali samar (mada sam Expanse mi je jedan od omiljenijih serijala sto se knjiga tice tako da sam i subjektivan). Samo se nadam da je nece uprskati do kraja.
Meni je čudno to što vidim ekranizaciju nečega što sam u toku čitanja zestoko priželjkivao da bude pretvoreno u kvalitetnu seriju. I sad gledam i po nekoliko puta jednu epizodu čisto da uhvatim svaki detalj koji sam zamišljao u glavi. Ono kad Miller sipa piće u čašu pa taj koriolisov efekat rotacije, šefica koja non stop sipa arome u osveživač vazduha zato što na Ceresu recikliraju sve pa je vazduh ustajao, gestikulacije rukama koje belteri prave dok govore a koje daju dodatni smisao rečima. Ima tih hard core detalja koje neće primetiti samo onaj ko nije čitao. Takođe ne bih voleo da uprskaju jer taman da nemaju ništa drugo imaju bar brutalnu priču, koja realno još nije ni počela. Tek su Tahi drpili od Marsovaca.

Malo o fenomenalnom, za mene potpuno jedinstvenom The Knicku.

Uvukla mi se serija pod kožu, kupila me skroz već prvom epizodom od scenaria, preko genijalne Stivenove režije (režirao je i montirao SVE epizode) i maestralnog Klajv Ovena pa sve do sitnih i pratećih uloga. Inače sam jako gadljiv i mučne su mi sve te scene, međutim zbog narativa serije, vredelo je sve to istrpeti i uživati u brilijantno odraženim kadrovima, zaraznom pričom i duhu tog, nama dalekog vremena.

RIP The Knick, bilo je lepo družiti se sa tobom.

Zanimljivo mi je bilo videti Bartija u belim cipelicama kako kove adrenalin Taku u srce, ostaje tračak nade da će se na neki način serija nastaviti, no sa odlaskom Ovena a verovatno i Stivena, šanse da ova serija preživi su minorne.

Ajme voleo bih da postoji neka domaća grupa gde bi se mogli ispričati o ovom remek delu.

Bron standardno dobar i u trecoj sezoni. Sada treba sacekati 2god na narednu sezonu ali bolje i tako nego da razvodnjavaju kvalitet.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno