Šta je novo?

Meizu m2 note

Postovani forumasi, potreban mi je savet. Cerki mi istice ugovor sa Telenorom, a posto ona ima vec telefon, nameravam da sebi kupim telefon, i to najverovatnije meiziu m2 note. E sad, dilema je sledeca:ja imam telefon koji u sebi ima vipovu obicnu karticu na pretplatu(preko zenine firme, umrezeni broj), da li moram nositi telefon u neki od servisa da ga otkljucaju, i da li u servisu mogu prepraviti moju karticu na nano karticu, kakva je u meiziu. U ranijim postovima, cini mi se da je pisalo da je ovaj telefon otkljucan u Telenoru, ili je jedan slot otkljucan, nisam siguran. Sta mi vi preporucujete?

Prvi slot je zaključan na telenor sim 1, sim 2 nije.

Ja imam vipovu karticu u sim2 slotu.

Kad sam bio kod njih isekao sam sam sebi na nano karticu. Imaju oni taj sekač.

Poslednja izmena:
Hvala Djilkosh, a nisam razumeo ovo kod "njih", kod Telenora ili Vipa. Ako je kod Telenora, jer se oni ne bune zbog toga i da li trebaju neka posebna podesavanja posto koristis sim 2, a pretpostavljam da ti je sim 1 prazan, kako ce biti i kod mene.

U sim 1 je Telenor kartica, u sim 2 je vip. U sim 1 slot možeš da ubaciš memorijsku (tako ću ja raditi) , a u sim 2 ću staviti telenor.

Kod njih mislim na Telenor.

Izgleda da meni dioda za notifikacije ne radi.Uzeo sim kartu, primao i slao poruke i nista nema nikakvo svetlo.Dali ima neka podesavanja, ili je u pitanju kvar?

Kod mene kad stigne notifikacija tek posle otprilike 30 sekundi počne da blinka

Citajuci postove od pocetka do kraja, pitam se da li ja, kao obicni korisnik mobilnog, mogu da se snadjem u eventualnim problemcicima koji se javljaju, a o kojima su ljudi pisali. Napominjem, nisam previse zahtevan, ali volim poneku novu aplikaciju, ili neki ton na mobilnom. S druge strane, nisam bas nesto vican ubacivanju novog softvera, rutovanju i tome slicno.
Bojim se da negde ne zaglavim, a povratka nazad nema. I jos jedna dilema, ovaj ili samsung j5. U Telenoru su tu negde sa cenom.

Samsung ti je konzervativnija varijanta (čitaj jednostavnija), ali i hardverski slabija. Ako si voljan da se samo malo potrudiš i naučiš par prostih stvari oko osvežavanja softvera telefona, onda idi na Meizu, jer sa svakom novom verzijom telefon postaje bolji.

Citajuci postove od pocetka do kraja, pitam se da li ja, kao obicni korisnik mobilnog, mogu da se snadjem u eventualnim problemcicima koji se javljaju, a o kojima su ljudi pisali. Napominjem, nisam previse zahtevan, ali volim poneku novu aplikaciju, ili neki ton na mobilnom. S druge strane, nisam bas nesto vican ubacivanju novog softvera, rutovanju i tome slicno.
Bojim se da negde ne zaglavim, a povratka nazad nema. I jos jedna dilema, ovaj ili samsung j5. U Telenoru su tu negde sa cenom.
Mnogi su se snašli. Nije ovo science fiction. Ako znaš da koristiš Google snaći ćeš se. Kao i za svaki drugi telefon.

Novi sam vlasnik ovog telefona... za sad mi se svidja...
Prva stvar koju sam primetio da nema,a voleo bih da ima, je flash za prednju kameru,tj da blicne ekran.

A ovo za sim jedan da je zakljucan, jel ste sigurni? Sada korstim sim2, radi mi sa mts iako je tel iz telenora. Ali planiram kao sim1 da stavim mtel karticu...

Uzmeš probaš i vidiš :D

Dobra stvar je što je prvi zaključan, a ne drugi, jer onda ne bi mogli memorijsku da imamo.

Nisam bio u situaciji,nisam imao ni iglicu... evo probao, simfree oba slota :)
Stoji mi sa strane jedna fb messenger glava i cim pocnem nesto da radim,ona blinka... nestane—pojavi se,jako brzo... wtf,sto to?

Poslednja izmena:
To se desava od poslednjeg update-a fb messengera,verovatno ce to biti ispeglano,novo verzijom messengera

Jos par pitanja cu imati... :)
Najnoviji oficijelni rom,koji je?
Planirao sam tako da ga nosim neko vreme,samo sto moram root obavezno... moram dpi da smanjim

Imaš par strana unazad ostavio je Loznica link.

4.5.4.1 je poslednja za naše. Kinezi su na 4.5.4.2. Trebalo bi i kod nas da stigne uskoro ta dvojka.

Root radis tako što napraviš flyme account i uključiš ga preko opcije i to je to :)

Poslednja izmena:
@ivicanikolic34

Ti si beše imao G2 .
Napravi neko kratko poređenje G2-M2, tipa ekran,kamera, brzina, veličina telefona. Pošto sam i sam u dilemi isplati li se menjati G2 za ovaj ili sličan telefon (RN2 Letv...)

Poslednja izmena:
@ivicanikolic34

Ti si beše imao G2 .
Napravi neko kratko poređenje G2-M2, tipa ekran,kamera, brzina, veličina telefona. Pošto sam i sam u dilemi isplati li se menjati G2 za ovaj ili sličan telefon (RN2 Letv...)

Ovo i ja mogu da ti odgovorim.
Ekrani su slicni, cak mi se vise svidja od Meizua.
Brzina u radu, manje vise slicna. Igrice ne racunam, jer ih ne igram.
Kamera malo sporija na oba, kod LGa je bio patch koji to resava.
Kvalitet fotki na strani G2.
Slusanje muzike, bolji Meizu.

Ajde i ja, nisam direktno presao sa g2 ali sad vec dovoljno dugo koristim m2 note da mogu da dam neki sud.

Jedina stvar kod koje m2 note odnosi pobedu je velicina ekrana i mozda nesto bolja baterija.

Ostalo je sve na strani g2 barem po mom misljenju.

Ako se uzima za kes i ako se nadje neka odlicna g2 sa garancijom za slicne pare kao novi m2 note, onda je meni jasan izbor lg.

Moja 2 centa.

Za sad mogu da uporedim samo nesto malo....
Ekran,cini mi se bolji na meizu, cak se i ja cudim... boje odlicne, gledam DSLR portrete i ne verujem koliko vise detalja vidim na meizu... Jedino mi je cudno sto ponegde (ne na slikama,nego u aplikacijama) vidim los prelaz,ne znam kako to da kazem strucno...recimo siva boja ide od tamne ka svetloj,pa kao da fale nijanse, vidljivi su prelazi... kao da ima 65k boja (u tom slucaju) a ne 16 miliona ili koliko vec...
Ovako brzina koriscenja osnovnih aplikacija, slicno kao g2... Ja sam dugo koristio Lolli, pa sa njim uporedjujem... tu su negde.. ali meizu odnosi pobedu kod multitaskinga,tu dere... na g2 mi se gasile same aplikacije,a ovde me uvek cekaju tu gde sam ih ostavio :D
Mreza daleko bolja na meizu.
Zvuk jos uvek nisam bas testirao,cekam da mi stignu sluske... ali na g2 nisam bio odusevljen,cak sam bio razocaran...
Kamera na G2 je perverzija, na lolli sa advanced drajverima i xcam... Jedino sto je prednja ocaj :D Na meizu je prednja dobra,a glavna onako... ostrina tu i tamo,solidna kamerica,ali losija nego na g2 (ipak je to bio flagship), svidja mi se samo sto brzo slika, brza je nego na g2...
Baterija na kitkat g2 je bila ok... na lolli ocaj... Meizu sam od sinoc u 9 drndao kao manijak do danas u 5 popodne kada je pao na 20 posto... To ne bih mogao ni sa kitkat g2 :)

Da kazem samo, g2 nikada ne bih menjao, ali sam MORAO jer mi treba dual sim... a i naletela mi fina ponuda od 205e :) Meizu placen 173,pa vi vidite....ganz nov tel sa 2 god garancije i 4000din u dzepu :D

Tel sam odmah rutovao,smanjio DPI... moracu i Novu da stavim,ipak mi je ovo bez drawera neprakticno kad se nagomilaju aplikacije, izgleda mi neuredno, ma koliko ga sredjivao...
Voleo bih kada bi u nekom apdejtu ubacili front flash, to bi mi bas znacilo.
Dosao mi je sa 4.5.4l , videcu sutra da ga apdejtujem na najnoviji... nadam se da moze bez resetovanja, jer sam vec dosta toga podesio kako mi odgovara :D

Jel zna neko koji FB messenger radi ok bez onog skakanja glave? Probao sam neki od pre mesec dana,ali i on skace...

I totalno nebitna stvar,ali me je smorila... lockscreen ne pokazuje album cover pesme koju slusam :(((((

Poslednja izmena:
Ja nisam radio wipe kada sam update radio. Samo što moraš da uključiš root ponovo.

Inače na koliko si stavio dpi? Meni fali deo kada me neko zove i kada pričam, fali mi deo gde je broj telefona i koliko je minuta prošlo. Ja sam na 420 stavio.

Ja nisam radio wipe kada sam update radio. Samo što moraš da uključiš root ponovo.

Inače na koliko si stavio dpi? Meni fali deo kada me neko zove i kada pričam, fali mi deo gde je broj telefona i koliko je minuta prošlo. Ja sam na 420 stavio.

isto cini mi se 420... tako sam navikao na G2... ali mi je opet sve krupnije,moracu aplikaciju po aplikaciju da podesim... nadam se da xposed radi lepo na ovom telefonu :) pa appsettings i rokaj :D
to mozes i ti da uradis za dialer, stavis poseban dpi za njih, na default... na g2 sam morao kameru da stavim na default,ostalo je radilo normalno.

cisto da napisem,mozda nekome zatreba... Adaway nije hteo da radi dok nisam stavio superSu... prijavljuje kao da nemam root. Sada radi :)

evo sad sam stavio onaj update.zip, odradio iz file managera, evo ukljucuje se telefon... bez resetovanja, valjda ce biti ok,nisam ja tu nista mnogo menjao, nego bi me mrzelo da ponovo sredjujem brojeve,pa podesavanja u nekim aplikacijama sto koristim....

da navedem jos, dialer mi se uopste ne svidja... sam je postavio default brojeve za kontakte gde imam 2 i vise broja... i ne mogu da provalim kako da zamenim def.
galerija mi se isto ne svidja,voleo bih da mogu da odzumiram slicice,tj da mi bude 5x8 recimo,a ne kao sada 3x6... bas ne volim kada je sve krupno na telefonu,zato sam opterecen smanjivanjem dpi-a cim uzmem neki telefon... sta ce mi tolika ekrancina ako na nju staje isto kao i na 4 inca... :D e pa ne moze,hocu da stane duplo! :D

Ja ne volim xposed, tako da od appsettingsa ništa :D

Ja ne volim xposed, tako da od appsettingsa ništa :D

pa nzm, nema sta tu da se voli/ne voli.... mozes da ga imas a da ne koristis ni za sta drugo osim za appsetings... i nece da ti smeta :)
Meni ce trebati za nekoliko stvari... mod za spotify, appsettings, mozda gravity cisto da pomerim sat i zamenim ikonicu za bateriju... instagram zoom... i tako neke sitnice, ne cackam oko sistema puno

Ma kakvi. Rekao sam nikad i držim se toga. :D

Naći ću ja dpi možda da smanjim još malo, pa možda bude radilo kako treba :)

A sta ce ti? Sem ako ne misliš da praviš neki AOSP :D , pošto ti ne treba bukvalno ništa. Nema ništa custom, a za xposed ti ne treba recovery.

Ako je telefon na 5.1 mislim da treba twrp za xposed, bar na soniju moraš prvo da flešuješ xposed zip pa onda da instaliraš apk.

mora custom recovery da bi se stavio xposed, mora da se flesne jedan fajl.

Eto jos jedna stvar da ne stavim xposed :D

Eto jos jedna stvar da ne stavim xposed :D

promeni potpis :D :D :D

viper stavljen, radi na spotify!!!! ooo srece li,zbog toga sam hteo da razbijem g2...

jos samo kada bi mogao album art da se pojavljuje na lock screen, mojoj sreci ne bi bilo kraja :D
za sad mi se telefon bas svidja... nadam se da mi nece predstavljati problem memorija... jer za sd karticu nema mesta,zbog dual-sim... :/ mada dobro,ako nekad resim da vucem nesto "teze", ponesem karticu pa izbacim jedan sim koji trenutno ne koristim....

Nazad
Vrh Dno