Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Tako je uipste nisu pouzdani i ne daju pravu informaciju bsr ovaj moj hg655b po njegovim parametrima za DL mi ispada da sam na preko 900m od dslama za UL da sam na 400m a u DL max pokazuje 98Mbit a UL max 17Mbit.
A realno stanje je sledece to sam saznao pre neki dan kad sam otisao u poslovnicu posto bas htedoh da saznam pravo stanje jer sam znao da ovo nije pravo a pravo stanje je da sam na 80m od dslama, DL max 125Mbit a UL 60Mbit na moje pitanje zasto mi ruter pokazuje onda to sto pokazuje nisu znali da mi odgovore pitace kaze tehnicare pa ce mi javiti, naravno usledilo je pitanje da li mi net i tv rade dobro ja rekoh savrseno i pitah za drugi ruter u principu ako je sve u redu nema potrebe da se menja osim ako meni bas ne smeta zbog toga. Rekoh ne smeta bitno mi da znam prave vrednosti a sta pokazuje bas me briga.
Tako da ni to sto pokazuje ruter ne treba 100% da bude da je tacno.

E zbog takvih nepotrebnih pitanja se uspore stvari u TSu :D

Ja nista nisam usporio samo sam saznao realno stanje parice i nisam trazio zamenu rutera jer mi ovaj radi odlicno sem sto daje nebulozne podatke.
A sta sam usporio time sto sam pitao, a nisam nista trazio niti se bunio za bilo sta?

Ovo su moji parametri kada sam na 10/1 internetu. <br />
Upstream max rate (kbit/s)1247<br />
Downstream max rate (kbit/s)16688<br />
Upstream line rate (kbit/s)1023<br />
Downstream line rate (kbit/s)10240<br />
Line standardADSL2+<br />
Channel type<br />
Fast <br />
<br />
Nekada sam bio na 20/1 a u praksi mi se kacio na 18/1 i Channel type nije bio Fast vec Interleaved. Da li ima sanse da mi uz VDSL radi 20/2 uz mali ping(da mi bude na fast, ne znam da li ima menjanje ta dva tipa kad je VDSL u pitanju)?

Ja koliko vidim nema tebi vdsl-a nazalost. Inace naravno i na vdsl moze da se menja sa fast na interleaved i obrnuto a to kako ce tehnicar staviti zavisi od parice i kod tebe cak i da ti daju 20/2 bice interleaved jet bi ti u suprotnom pucala konekcija.
Ali opet kazem cisto sumnjam da ce ti dati po parametrima iz rutera.

Ja sam imao slicne parametre pa sam sad na 50Mb. SNR mi je bio 6, a Downstream max rate 16-17k

Ako ti je ruter tako pokazivao onda ili daje gluposti(kao i moj pisao sam o tome dal ovde ili o temi o vdslu) za parametre ili...
Da je bilo realno kao sto kazes da ti pise max 16-17 a snr 6 pri toj brzini ni u ludilu ne bi mogao da izvuces 50 pogotovo da ti radi stabilno, a verovatno si imao kao i ja problem sto ruter pokazuje gluposti, naime meni pokazuje da mi je max DL 98 a realno je 125 a UL pokazuje da je 17 a realno 60 tako da moguce sa je prolupao i da su tebi realno parametri dobri a on pokazuje bezveze. A da ovaj moj za udaljenost pokazuje da sam na 900m a ja na 80m od dslama. Ludilo totalni hit od rutera ali radi vrhunski vec bezmalo 3 godine 2 godine na 50 a nekih 7-8 meseci na 66 je podesen znaci na polovinu od max moje parice i nikada se nije zaglupeo odlican ruter, jos me devojcica iz poslovnice pita hoces da ga menjas, ne neka hvala nek pokazuje sta hoce ja znam realno stanje sta i koliko moze dok radi perfektno.

Nista ga ne kosta da ih pozove i proveri kakvi su mu parametri posto ruteri ne ispisuju prave podatke...

Upravo to.

Kako mislis kombinuje? Ima 3 meseca po dinar za SuperBox.

trenutno sam na net 50 paketu, placam 1900 din mesecno. Imam jos 3 meseca do isteka ugovora. jel bih mogao da potpisem sad novi ugovor da bih dobio 5 meseci po dinar ?

Ja sam potpisao novi ugovor 20 dana pre isteka starog. Trebalo bi da može 3 meseca ranije. Međutim, kada sam proveravao telefonom 2 meseca pre isteka ugovora, rekli su da ne može. Najbolje je da pitaš.

Bas si dobio potpisivanjem novog ugovora 5 meseci fraj za net 50 paket, a prethodno si takodje bio na tom paketu ?

Ko nema uredjaj uz ugovor, moze 3 kalendarska meseca ranije (znaci ako je 1. marta potpisao, daju od 1. januara kroz dve godine tj. 22 meseca, ne 1. decembra godine sledece godine :)). Tako su mi precizno rekli u TNP, osoba koja je uvek tacno odgovarala.

Ko nema uredjaj uz ugovor, moze 3 kalendarska meseca ranije (znaci ako je 1. marta potpisao, daju od 1. januara kroz dve godine tj. 22 meseca, ne 1. decembra godine sledece godine :)). Tako su mi precizno rekli u TNP, osoba koja je uvek tacno odgovarala.

Njesra, ako tako rade onda necu moci upecati tu promocju 5 meseci za dinar jer mi je ugovor potpisan krajem marta, znaci moram cekati kraj januara da bih produzio. A sama akcija traje do kraja ove godine.

Pocetak januara. Ako si potpisao marta, mozes 1. januara. Ali ne i decembra :(
Pozovi i proveri, mozda je promenjeno!

Oticicu sutra do poslovnice pa cu da vidim na licu mesta.

Nije isključeno da će akcija da se produži. Ne bi bilo prvi put.

Imam pravo 3 meseca pre isteka da produzim ugovor, dakle uklapam se knap sa istekom akcije, 29. decembra ako potpisem. Hell yeah ! :)

A ako posle NG bude neka jos bolja akcija? :)

Jedino sto mogu je da smanje cenu (i da ubrzaju Box pakete, ako je to uopste moguce) posto ce za neko povecanje brzine i dostupnosti brzih (50/100) paketa ocigledno trebati dosta vremena.

Ко зна, можда опет понуде UB али неће да може за постојеће УО него само за нове. ;) Ко узме, кајаће се, ко не узме, кајаће се још више.

Imam pravo 3 meseca pre isteka da produzim ugovor, dakle uklapam se knap sa istekom akcije, 29. decembra ako potpisem. Hell yeah ! :)

Znaci menjali, nama letos nisu dali. Ali posle su sami zvali kad su poceli onu 20/2 prelazak akciju pre roka :D

Ufff, a ja se ponadao Gbit net u ovom veku :)

Vrh Dno