Šta je novo?

Windows (phone) 10

Facebook beta , izašao update , radi sada Cover slika , ubacili su još neke nove stvari.

Facebook today released a pretty major update for the official Facebook Beta app for Windows 10 Mobile. With the latest update, the company has added the ability to reply to comments, which is, of course, a very nice addition. Additionally, the company has also added the ability to edit your statuses. In addition to this, the update also brings the ability to change your profile, as well as cover image

Poslednja izmena:
Čitajući vaše postove i gledajući klipove na YT odlučio sam da ubacim i kod mene wp10. Mogu reći da sam više nego prijatno iznenađen !
Posle prve instalacije ponuđen mi je neki apdejt pa onda HR. Prvo što sam primetio je da je vidno sporiji od 8.1, međutim, što ga više koristim deluje mi da sve dolazi na svoje mesto. Mislim da mu hvali još par ažuriranja da bi sve selo na svoje mesto.
Prelaz sa 8.1 na 10ku je ko kvantni skok u odnosu na prelazak sa 8 na 8.1.
Posle svih pročitanih postova, očekivao sam dosta problema, međutim, kod mene za sad sve radi kako treba, eventualno po neka app hoće malo da oduži sa učitavanjem ali ne svaki put.
Veliki plus je što sam sasvim neočekivano prebacio na srpski meni i sve je prevedeno i objašnjeno baš kako treba, onako u crevca.
Predikcija texta na srpskoj tastaturi radi vrlo dobro.
Setings meni je dobar skroz, a pogotovo pretraga u istom.
Padajući meni je dobro osmišljen, pogotovo opcija kad se ikonica malo duže zadrži ulazi se direktno u opcije date komande.
Baterija i njeno trajanje mi na prvu deluje da je malo kraće, ali treba par dana da prođe za pravi utisak.
Kontakti i dajler su onako po mojoj meri i konačno sa pretragom po broju i slovima.
Office i baratanje datotekama je mnogo jednostavnije.
Generalno sam baš zadovoljan desetkom i ako se još malo poradi na nekim sitnicama kao i na fluidnosti biće taman kako treba.

Slozio bih se sa tobom. Inace, bas sad kad si i bateriju pomenuo, jutros sam napunio bateriju na lumiji 532, evo do ovog sad trenutka (pola 1, pred spavanje) ima 13%, s tim da je na battery saveru trenutno. Podesio sam da se battery saver ukljuci na 20% automatski, mada sam kucao poruke i koristio ga veceras i nakon sto sam stigao do tih 20%. Nameravam da ga ostavim sad tako preko noci, pa onda da ga ujutru punim, pa da radim tako. Sa 8.1 mi je baterija ipak drzala 24 sata. Danas sam ga bas koristio koliko ga inace uglavnom koristim - slao poruke, citao vesti na netu, dopisivao se malo i na skajpu... Mislim da nisam ni vise ni manje nego inace koristio telefon.

Sto se mene tice - desetka je super, a sto se zvanicnog apdejta tice - glavno mi je da se baterija manje trosi... Naravno, i da je pouzdan, sigurno ce raditi i fluidnije.

Ja vratio na 8.1 urnisao mi bateriju... Za pola sata 10%... A rađen je hard reset.

I ima li načina da promenim product code na 920?

Ja vratio na 8.1 urnisao mi bateriju... Za pola sata 10%... A rađen je hard reset.

I ima li načina da promenim product code na 920?

Pola sata korišćenja? To nije problem.
Ako ti se desava u mirovanju verovatno ti se neka aplikacija zabola ili sinhronizacija poruka brlja ako ti je uključeno.

Ima li neko problem da reprodukuje ton za neko obavestenje? Npr hoću da promenim melodiju za sms i baš se namučim da pogodim onaj trouglić. Mogli su padajući meni da stave preko celog ekrana a ne do pola.

Ja... cini mi se da je sa updateom malo bolje, ali bas mora da se nabada... :)

Tako je kod svih ,ja ne znam dal ovi ljudi testiraju nesto .

Jel moze na wm10 da se obavlja video poziv iz fb messengera ? Isto to pitanje i za Viber ? Pitam za uredjaje sa 1 GB ram-a. Hvala.

Ja nemam način da proverim pošto malo mojih poznanika ima wp.

Ima li neko ideju zašto stalno dobijam error za update ove tri stavke?
471957ce389fccf3993d89515ad554d6.png

Sve drugo se updateuje bez problema...

I kod mene isto + jos neke 3 sistemske.

PS. da li vama stize obavestenje kad vam pristigne mail na gmail nalog ? Meni je fino radilo kada sam koristio "Forward a copy of incoming mail to..." (iz gmail settingsa na kompu)
Dodao sam gmail nalog kao poseban na mojoj lumiji, u opcijama sam postavio da mi stigne obavestenje cim se mail pojavi ali obavestenje ne stize :) Znaci i dalje kubure sa gmail nalozima i notifikacijama. Malo mi je trulo da pritiskam refresh da bi video da li mi je stigao gmail.

Poslednja izmena:
Radi push za gmail najnormalnije. Samo stavi 'as items arive' i proveri dal su svi oni prekidaci dole za sync options upaljeni.

Sent from mTalk

Meni stizu obavestenja za pristigli mail na gmailu, iako mi je outlook primarni. tj stizu mi obavestenja od oba naloga. Jedino cesto dobijem poruku da mi je outlook podesavanje out dated, kad kliknem na to, odvede me u podesavanja, i ne znam sta da podesim

Poslednja izmena:
Aha ;-)

Instalirao sam neku panorama aplikaciju i znam da sam je startovao i kao *probao i posle toga je nema nigde :) U storeu mi javlja da je instalirana a u programima je nema. Wtf ?
*pri startovaju te panorame, javljeno mi je da mi je kompas rastelovan i da treba da odradjujem osmice da ga kalibrisem. Da li ja treba da startujem neki program ili tako na suvo da ga osmicarim :)

Ps. Sredjena kalibracija sa Mycompass-om. Izgleda da je problem sto mi teleton okruzen platnim karticama (magneti) u pederusi.

Poslednja izmena:
Ps. Sredjena kalibracija sa Mycompass-om. Izgleda da je problem sto mi teleton okruzen platnim karticama (magneti) u pederusi.
Zanimljivo...

Inace, i ono za zvukove sto smo pricali: nisam mogao kod sebe da namestim ton poruke za vajber, nije mi to bilo ponudjeno, al sad slucajno primetio da mi se vajber pojavio medju aplikacijama kojima mogu da podesavam ton obavestenja, pa sam brze bolje postavio ton koji sam zaleo - dok mi ta opcija nije nestala. :D

Mnogo, ali mnogo glupo da osnovne funkcije telefona budu 'app'. Poruke i pozivi bre moraju uvek da se otvaraju istom brzinom, instant..

Mada, sto se toga tice, pozivi i poruke i jesu uvek bile aplikacije/programi... Jedino je mozda razlika da li ce oni to ubaciti medju aplikacije ili ne, a s obzirom na to kako su oni organizovali pristup kojecemu ipak mislim da i jeste logicno sto su tu smestili poruke - medju aplikacije. Inace, verujem da ce do kraja i na windows telefonu pristup ovome biti brzi, tj. nadam se. Zaista, ranije su uvek podrazumevalo da to treba da bude instant, a sad u ovim novijim sistemima sve tako nesto prave - tako i na Simbianu, tj. na Ashama (barem onim slabijim), tako na Androidu...

Inace, moguce da malko sporije u poruke ulazi sad i zbog te integracije skajpa u poruke? To mi zvuci razuljivo, a ako je tako, mogli bi ljudi to da iskljucuju, tj. da podese da idu na skajp samo preko njegove aplikacije. No ipak, meni se to sa skajpom svidja, ne bi to iskljucivao i da mogu. :)

Ako nesto nisam u pravu, ispravite me, daleko od toga da mislim kako sam ja neki strucnjak. :)

Ima li najave kad ce zvanicni updejt za bilo koji model. Evo ga druga polovina decembra i nista spec ne javljaju

Sredili konačno My Library u store-u, ne treba mu večnost za otvaranje.

Fb, insta i messenger najjavljene potpuno nove aplikacije.
http://www.nokiapoweruser.com/windows10mobile-build-11085-and-11084-is-under-testing/
Ovo bi trebalo da bude neki veci/finalni update koji ce nadam se ubrzati stvari :)

Ovo je novi redstone build koji će dobijati insideri a zvanično izlazi na proleće .

Ovo sad je 99% finalna verzija 10586 je finalna verzija koja se može dorađivati, neće biti drugog builda. Kao što je sada zadnja verzija 10586.29 mogući je neka sitna ispravka i to je to.

Pored sređivanja kod my library dosta su ubrzali store , takođe su opet vratili check for updates gore.

Poslednja izmena:
Šta je ovo sa store-om na W10? Dostupne su sve povučene i region locked aplikacije. Instalirao sam sad čisto kao test Twitter beta, Weather flow, PlusBus itd sve davno povučeno.

Jedno pitanje, mogu li i kako da kucam poruke preko racunara na win 10 mpbilw na lumia 535. Na racunaru je win 7. Hvala.win

Poslednja izmena:
Šta je ovo sa store-om na W10? Dostupne su sve povučene i region locked aplikacije. Instalirao sam sad čisto kao test Twitter beta, Weather flow, PlusBus itd sve davno povučeno.

Plus Bus ne radi ni sad, odavno, džabe sam ga vraćao..
A Library na Store je bolji, brže se radi ali opet to nije to...klikneš li slučajno (jako je osetljivo) na nešto sa "All" liste, back i opet ponovo, pa ponovo....nikako to da srede. I što je najgore vraća te na vrh liste, ubiješ se tražeći šta ti treba. Jedino ko ima jako malo toga na listi, njima je ok sigurno.

Nazad
Vrh Dno