@ivicanikolic
Mnogo si mi pametan, svaka ti cast. Dobila je poklon za Novu godinu, nije ni znala sta je stize. Niko je bezi od carine i poreza, sad cekamo paket preko regularne poste za koji cemo sve platiti.
Poenta je da ne moze da se izbegne ta spedicija, da se baci 4 soma za 2 lista papira. A druga stvar je da je carina 22% a ne 10%, bar za garderobu.
Dobro i ti mislis da ce posle izbora radnici na carini dobiti otkaz ili pises onako jer je lepo da se napise?
Dobro i ti mislis da ce posle izbora radnici na carini dobiti otkaz ili pises onako jer je lepo da se napise?
Jasno ti je da Krka ili direktor carine ne carine i ne obradjuju posiljke pa tako ni drugi direktori to nece raditi a i kad bi bili bila bi ista situacija po pitanju mandata tj isti direktori bi dobili samo novi mandat i sta bi dobio tada? Nije ni bitno nije politicki forum pa bolje nemoj ni da potezes tu temu pogotovu sto bi sve ostalo isto.
Naravno da bi bilo i bolje i jeftinije, ali jednostavno ljudi su tamo navikli (ukljucujuci i devojku) na normalnu drzavu i uslugeProblem od svega je sto je poslato dhlom, jer imaju tu spediciju i mnogo vece carinske stope od poste.
Zašto plaćaš preko WU? To je uplatita keša na ime. Ne možeš nikako da dokažeš da si plaćao eku robu.Treba da naručim MXM grafu za laptop sa Alibabe, to je štampana ploča 5x5cm. Košta $50-60 (znači dolara). Ako platim Western Unionom, da li mi je potvrda o uplati dokaz o vrednosti pošiljke?
Kolika je šansa da me zezaju sa carinom i sl. premda ne bi trebalo da podleže po toj ceni.
Zatim slanje, koja opcija, DHL ili Čajna Post? Ne znam kolko košta DHL za takav koverat, težine 20 grama i da li bi prešlo ukupno €75? Oni bi se sigurno ponašali da je prešlo i da podleže carini, poznavajući naše poštare i čitajući ovaj FAQ, čak i da nije.
Pretpostavljam da mi je najbolje da mi to primi neko u inostranstvu pa da mi donese, jer ovde ima da me iscimaju i da me košta duplo na kraju ne računajući živce.
Ima li ko iskustva, dobra, loša. BG
Jeste sve to stoji ceka se kod njih toliko ali jel znas na koji broj ljudi/paketa.Slao sam skoro nesto u Italiju stiglo je do tamo za 4 dana(izvoz nasa carina radi ekspresno) posle toga su talijani jos 12 dana to carnili i isporucivali,tako da nije ni kod njih sve bajno,slicno je sa nemackom i austrijom i njima treba jedno 10 dana dok ne isporuce posiljku
Slao sam skoro nesto u Italiju stiglo je do tamo za 4 dana(izvoz nasa carina radi ekspresno) posle toga su talijani jos 12 dana to carnili i isporucivali,tako da nije ni kod njih sve bajno,slicno je sa nemackom i austrijom i njima treba jedno 10 dana dok ne isporuce posiljku
Zato što mi tako ispada najlakše, a taj sa Alibabe koji prodaje na veliko, kapiram da ga je baš briga da mene zavrne za $50, šta kao ako mu platim Pejpalom onda neće a ako WU onda će me zavrne.Zašto plaćaš preko WU? To je uplatita keša na ime. Ne možeš nikako da dokažeš da si plaćao eku robu.
Ja ne plaćam preko WU nikadao! Ako je to jedina opcija plaćanja, verovatnoća da ćeš ostati i bez para i robe nije mala.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari