Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
vidim da prodavci na kp stavljaju verziju konzole u oglasu tako da kontam da ako im se naglasi koju verziju zelim nece biti problema. i ne postoji bela konzola od 1tb 🙁

A kakve su ove PS4 konzole što se prodaju za 310 - 320€, tzv basic vatijanta?
Piše da su nove, u kutiji sa garancijom, jel' to od mađara ili...?
Kontam da ona ide bez bilo kakve igrice, a jel može odmah da se napravi nalog na PSN pa da se igra neka od free igara?

Ko ima Uncharted kolekciju, obavezno isprobate makar na kratko U4 MP betu [traje jos ovog vikenda]. Evo jednog mog meca i kratkih impresija

http://www.emuglx.org/emuglx-vesti/igrali-smo-uncharted-4-mutiplayer-betu/

Jako me zeza to sto trenutno igram U1 remaster [na Crushing ofc], i navikao sam da mi je bomba na L1. U MP beti L1 je rope&hook, i cesto u sred bitke promasim dugme sto brzo dovede do smrtnog slucaja. 😀

A kakve su ove PS4 konzole što se prodaju za 310 - 320€, tzv basic vatijanta?
Piše da su nove, u kutiji sa garancijom, jel' to od mađara ili...?
Kontam da ona ide bez bilo kakve igrice, a jel može odmah da se napravi nalog na PSN pa da se igra neka od free igara?
310 je 500GB a vec za 340 ima od 1TB. Gledaj da je MAT cela konzola i na konju si. Ja ti Ištvana sa KP preporučujem ako želiš da budeš 100% siguran. U našim radnjama ne kupuj, lakše ćeš ostvariti garanciju u Mađarskoj nego kod nas. Tamo ti u roku od 21 dana moraju rešiti problem ili dati novu konzolu. Kod nas nema vremenskog ograničenja, može zauvek ostati na servisu 😉.

310 je 500GB a vec za 340 ima od 1TB. Gledaj da je MAT cela konzola i na konju si. Ja ti Ištvana sa KP preporučujem ako želiš da budeš 100% siguran. U našim radnjama ne kupuj, lakše ćeš ostvariti garanciju u Mađarskoj nego kod nas. Tamo ti u roku od 21 dana moraju rešiti problem ili dati novu konzolu. Kod nas nema vremenskog ograničenja, može zauvek ostati na servisu 😉.

45 dana je valjda zakonski rok, ako do tad ne poprave moraju ti dati novu konzolu. Ne moze nikako zauvek ostati 😉

45 dana je valjda zakonski rok, ako do tad ne poprave moraju ti dati novu konzolu. Ne moze nikako zauvek ostati 😉

42 dana je bilo pre par godina, ali to je stari zakon. Po ovom novom je mnogo gora varijanta. Jedino sto su ga dopunjavali sa nekim dodacima, pa tako valjda u roku od 15 dana od kupovine možeš uređaj da vratiš bez ikakvog razloga i moraju ti vratiti novac. Ljudi nisu baš upućeni, a ovo npr. ne važi ako poručuješ online sa dostavom, nego samo kad kupiš u prodavnici, gde je i cena veća. Prodavci vode evidenciju.

Inače uređaj može beskonačno dugo ostati u servisu. Radim za jedan od "domaćih" brendova elektronike (ono prelepljeni kineski junk, a prodaje se kao srpski brend) i ljudi se svaki dan žale na servis. Jednom liku je LED TV na "popravci" već 4 meseca, koristio ga par dana i crko 😀. Ja sam im više kao neki honorarni saradnik pa me ne plaćaju da ih hvalim, samo gledam šta se dešava. Neću ih imenovati.

Poslednja izmena:
Pa meni se čini isto kao UN2 i UN3 uz naravno malo lepšu grafiku.

Dosta je lepsa grafika, plus gameplay je dosta izmenjen prisutstvom Mystical artifakata i NPC partnera [5vs5 mec se pred kraj TDM runde cesto pretvori u 10vs10 crazy battlefield prepun magical-enhanced totema/igraca]. Plus, U4 MS je 60fps pa to cini igru dosta boljom za upravljanje od U2/U3 MP-a.

Stvarno su šupci mogli su otvorenu betu za sve.
Nije bilo potrebe, Uncharted kolekcija se prodala odlicno.

30 dana je zakonski rok za rešavanje reklamacije.
Još ću samo ovo da OFF-ujem i neću više.
30 dana je rok da servis javi kupcu da li se i kada se uređaj može popraviti, nakon što to urade ne postoji zakonski rok u danima, mesecima i godinama da poprave uređaj ili uopšte daju zamenu. Znači mega za*eb od zakona. Naravno, ako firma drži do kupca oni će se i potruditi, ali takva kultura poslovanja u Srbiji se jako retko sreće.

Jedino sto su ga dopunjavali sa nekim dodacima, pa tako valjda u roku od 15 dana od kupovine možeš uređaj da vratiš bez ikakvog razloga i moraju ti vratiti novac. Ljudi nisu baš upućeni, a ovo npr. ne važi ako poručuješ online sa dostavom, nego samo kad kupiš u prodavnici, gde je i cena veća. Prodavci vode evidenciju.

Baš si pomešao stvari...

Ovo što si naveo važi isključivo ugovore zaključene na daljinu, tj. za online kupovinu, ne važi za kupovinu u prodavnici. (Zakon o zaštiti potrošača, br. 73/2010 član 31) 🙂

Poslednja izmena:
Zar nije to držanje mesecima/godina na servisu iščezlo novim zakonom?

Koliko se sećam rok za odgovor na reklamaciju je 8. dana, a najkasnije za 15. (30. za tehniku i nameštaj) se rešava ta ista reklamacija. Već posle 30og dana ukoliko nije rešen problem, za svako produženje servisa prodavac mora da dobije saglasnost kupca.

On-topic: +1 za kupovinu van, jer je dosta isplativije, a i ovi pouzdaniji barem drže do sebe da ispoštuju ljude.

Podrzite nase male privrednike iz severne pokrajine umesto onog cije se ime ne spominje 😉

Zar nije to držanje mesecima/godina na servisu iščezlo novim zakonom?

Koliko se sećam rok za odgovor na reklamaciju je 8. dana, a najkasnije za 15. (30. za tehniku i nameštaj) se rešava ta ista reklamacija. Već posle 30og dana ukoliko nije rešen problem, za svako produženje servisa prodavac mora da dobije saglasnost kupca.

On-topic: +1 za kupovinu van, jer je dosta isplativije, a i ovi pouzdaniji barem drže do sebe da ispoštuju ljude.
U većini slučajeva se reši brzo sve, ali ima i ekstremnih slučajeva. Kad pogledaš da kod nas nema zvanične podrške ni za PS ni za Box, da su cene značajno veće, da može (a ne mora) da ti zapadne takav slučaj sa reklamacijom ... Ja sam hteo samo da ukažem na gomilu mogućih problema. Ja kakav sam baksuz meni bi se baš to i desilo. Delovalo mi je da dečko koji je pitao oko kupovine ima otpor prema "robi iz Mađarske".

Bazicni PS4 [500gb bez igre] je pao na 300e u Francuskoj i Nemackoj [praznicni popust]. Ako padne i u Madjarskoj, eto ~250e konzole i kod nas. 🙂

Znači, kad bi neko sam otišao i odradio ono sa povratom PDV-a izašao bi ga oko 230€?
A ovi naši dileri ima da zaokruže na 300€, neki su to već i uradili. I onda vidiš oglase paćenika koji su kupili konzolu kod nas i prodaju polovnu za 350€ 😀
Strašno koliko su nerealni sa očekivanjima

Poslednja izmena:
Pa, logicno, jer im kupio tata u gamesu za 65.000.

Odavno se vise ne isplati kupovati nista od tehnike polovno. I Bench oglasi su odavno postali potpuno beskorisni, jer su cene vrlo blizu nove robe, za 20e jeftinije kupiti polovno i prihvatiti rizik da te neko prevari, a prevare na sve strane. Zaobilazim ih vec godinama u sirokom luku, nakon nekoliko losih iskustava.

Preprodavci su jos ok, da nije njih placali bi konzole kao u Argentini. Racunaj da postoje verovatno dodatni troskovi za gorivo, za mito i koripciju, ugradnje ako nisu prva ruka, a ima i kradje posiljki od strane kurira koji rade za 20.000 dinara itd.

Slazem se, a ima i toga... I onda posle sam preprodavac dolazi u problem sa policijom ako mu ukradu robu, "Odakle ti, sta i kako ti radis, jel imas firmu itd..."

Obicno kradu vise konzola, ne jednu. Naruce 2-3 i onda kradja, ali nisam jos cuo od strane kurira vec recimo AKS raznosi posiljke, nazove lika, lik kaze "E tu sam i tu", namerno u nekoj zabacenoj ulici i samo maznu kuriru konzole. Mislim da se ne desava vise ali desavalo se, valjda se i taj AKS opametio pa ne nosi ljudima gde kazu, vec na koju adresu pise (Licno je Istvan ovde napisao da je ovo doziveo).

Jer ako se to desi preprodavac ulazi u veliki problem gde je izmedju njega i lopova i AKS sluzba i policija...

Nego, polovno vredi uzeti samo ako ima dosta ubacenih igara na hardu i to je to.

Poslednja izmena:
Aj ako je neko u kontaktu sa Istvanom da vidi dal ce biti nekih akcijskih cena sad pred novu 😀

Mislim da se ne desava vise ali desavalo se, valjda se i taj AKS opametio pa ne nosi ljudima gde kazu, vec na koju adresu pise (Licno je Istvan ovde napisao da je ovo doziveo).

Nebitno je za preprodavca da li se desava, u kojoj meri se desava, to je problem koji treba da interno resi kurirska sluzba, da brine o "kadrovskoj politici" i procedurama kako da to spreci, mitiguje rizik...

Rizik ne sme da bude na strani preprodavca ili nedajboze krajnjeg kupca, a ako i jeste, to treba da se jasno naznaci u ugovoru / primopredajnom listu, i da se osmisle opcije osiguranja od kradje koje mozda nesto vise kostaju, da sve bude transparentno a ne da se samo sanira steta kada nastane. Amatersko poslovanje.

Stav kompanije u stilu "e *** ukrao ti je robu nas covek, pokrenuli smo postupak, sta mi tu mozemo" nije bas korektan, takva firma ce ubrzo prestati da posluje u uslovima ozbiljne konkurencije koja ce da bazira poslovanje na korektnom odnosu i poverenju i to ce im biti diferencijator, pa makar vise i kostalo.

Gledajuci siru sliku, svi oni ucestvuju u jednom svercerskom biznisu, koji cveta na srpsko madjarskoj granici. Rekao bih, na opste zadovoljstvo, koliko god to lose zvucalo sa aspekta jedne funkcionalne drzave koja postuje zakone, to je jedini nacin da obespravljeni gradjanin dodje do robe po pristojnim, svetskim cenama, bez rizika da ga pokradu na carini, i da placa reket svih 10 "ruku" koje se ugrade u Game-s cenu.

Da se razumemo, nema tu dobrih i losih, to je sve samo biznis, u koji ja i nisam nesto dobro upucen, ali svejedno mislim da potrosaci cesto ne vide "siru sliku" i u zelji da samo prodju sto jeftinije razmisljaju previse jednostavnom i jednostranom logikom "koliko bi to MENE kostalo da ja sednem u kola i odem pa posle da se vratim i dobijem povrat PDV-a"...

Da se razumemo, nema tu dobrih i losih, to je sve samo biznis, u koji ja i nisam nesto dobro upucen, ali svejedno mislim da potrosaci cesto ne vide "siru sliku" i u zelji da samo prodju sto jeftinije razmisljaju previse jednostavnom i jednostranom logikom "koliko bi to MENE kostalo da ja sednem u kola i odem pa posle da se vratim i dobijem povrat PDV-a"...

Ja kada sam uzimao PS4 (moj prvi PS4 negde pocetkom 2014.) stavio sam i to na papir, da ja licno odem. Ma ne isplati se, iako sam iz NS. Suboticanima se jedino mozda isplati.

Racunaj trosak goriva, pa posle sakrivas konzolu od nasih carinika, pa se vratis u zemlju i onda sta, nemas jos povrat. Moras opet da se vratis u HU i tek tada dobijes kintu. Ili odradis preko Raiffeisen banke u Srbiji, preko blue tax formulara ti vrate pare ali manje nego kada bi se licno vratio. I najveci problem, a sta ako se konzoli nesto desi. Znaci OPET bi morao licno otici da reklamiram, a madjarski jezik ne poznajem.

Ma bezi, skontao sam dao bi i vise nego preprodavcu...

A i to sto kazes, ne moras bas uvek proci naj naj jeftinije, jer i to ima mnogo negativnih stvari KASNIJE...

Bas dobra cena, razmisljam duze vreme o nekoj konzoli.. Kakvo je stanje sa piratima na ps4?

Ja kada sam uzimao PS4 (moj prvi PS4 negde pocetkom 2014.) stavio sam i to na papir, da ja licno odem. Ma ne isplati se, iako sam iz NS. Suboticanima se jedino mozda isplati.

Racunaj trosak goriva, pa posle sakrivas konzolu od nasih carinika, pa se vratis u zemlju i onda sta, nemas jos povrat. Moras opet da se vratis u HU i tek tada dobijes kintu. Ili odradis preko Raiffeisen banke u Srbiji, preko blue tax formulara ti vrate pare ali manje nego kada bi se licno vratio. I najveci problem, a sta ako se konzoli nesto desi. Znaci OPET bi morao licno otici da reklamiram, a madjarski jezik ne poznajem.

Ma bezi, skontao sam dao bi i vise nego preprodavcu...

A i to sto kazes, ne moras bas uvek proci naj naj jeftinije, jer i to ima mnogo negativnih stvari KASNIJE...

Ako ideš samo po to, onda se ne isplati, ali ako napuniš kola svakodnevnim potrepštinama (Aldi, Lidl, Tesco...), put se itekako isplati 🙂

Rade na tome, but don't get your hopes up.

Da li ima nekog na forumu da je sam išao u HU, kupio konzolu i dobio 27 % povrata?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno