Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel moguce da je dzukela danas bila do sanduceta i ostavila da podignem pod obrazlozenjem "pokusana dostava" gde sam ja morao LICNO u postu da podignem, a sve vreme bio u kuci/stanu....jel se desilo to nekom ?

ozurdui. a sto je najgore kad sam otisao u postu rekli su mi nema nista idi sutra na Bulevar.

Drugaru danas stigao tablet od 90 USD, neki idi*t na carini ga procenio na 200 USD!? Išao u poštu da se žali, pa su ga i tamo vozali oko procedure za žalbu. Valjda će sutra da preda papire, pa da ide na neku tročlanu komisiju da odlučuju o "slučaju". :hump:

Zato za tablete i telefone treba trazti da napisu pravu vrednost na invoice, tako da se poklapa sa Pay Pal-om.

I još je plaćeno sa Skrill karticom, a neka milka u pošti mu je rekla da nisu dovoljni snimci transakcije sa Alija, i Skrill-a, i da bi trebalo da priloži potvrdu o plaćanju sa pečatom i potpisom!? XIII vek reality uživo...

A ti si mislio Milku da preveslas moj bato

Poslednja izmena:
Samo da javim da je danas postar doneo paket sa mobilnim telefonom koji je na carinu stigao 30.11. Dakle samo 7 dana je sada potrbno za carinu. Na paketu je pisalo da je unutra telefon od 99 dolara i na toliko ga je Evica i carinila. Hvala joj :)

Samo da javim da je danas postar doneo paket sa mobilnim telefonom koji je na carinu stigao 30.11. Dakle samo 7 dana je sada potrbno za carinu. Na paketu je pisalo da je unutra telefon od 99 dolara i na toliko ga je Evica i carinila. Hvala joj :)

svaka cast za 00 da uzimash stvari preko 50e za srbiju :)

Mislim da je to NS ili Niska carina, za BG treba duze :)

Jel moguce da je dzukela danas bila do sanduceta i ostavila da podignem pod obrazlozenjem "pokusana dostava" gde sam ja morao LICNO u postu da podignem, a sve vreme bio u kuci/stanu....jel se desilo to nekom ?
Desavalo se odes do sefa u posti prijavis i kazes da ces ako jos jednom to uradi da prijavis i jednog i drugog unutrasnjoj kontroli, da vidis kako ce da rade svoj posao i jedan i drugi.
Isprobano.

Pa koliko si ga stvarno platio?

Desavalo se odes do sefa u posti prijavis i kazes da ces ako jos jednom to uradi da prijavis i jednog i drugog unutrasnjoj kontroli, da vidis kako ce da rade svoj posao i jedan i drugi.
Isprobano.

a gde i kako se može obratiti toj unutrasnjoj kontroli?...(to ono kao u američkim filmovima i sa američkom policijom?)

Обрати се контролору (обично седи за столом иза шалтерских радника) и он ће решиши проблем.

Platio sa, ga 181euro, sto znaci da sam ustedeo 50% na carini i pdvu

inace u pitanju je beogradska carina samo da ne dodje do zabune
Super, odlicno si prosao meni su uvek manje carinili sve i svih 5-6 kineskih telefona sto sam porucivao takodje beogradska carina.

У свакој пошти имаш контролора који контролише рад запослених, обично седи иза шалтерских радника у шалтер сали. Какав год проблем да имаш са радницима обрати се њему и он ће све решити.

У свакој пошти имаш контролора који контролише рад запослених, обично седи иза шалтерских радника у шалтер сали. Какав год проблем да имаш са радницима обрати се њему и он ће све решити.

Mozda u nekim bas vecim postama u mojoj nema recimo.

da li jos neko ima paket preko svedske poste koji je imao status "order departed from sorting hub" oko 2. decembra? posle ovoga stigne za 2 dana do izmenicne poste ali je evo sada proslo skoro nedelju dana?

Poslednja izmena:
Izgleda da brljavi sistem ili carina :D

Isto meni paket iz kine, 2. decembra je bio u avionu is Sangaja, i od tad mu se gubi trag kod nas. Na nasoj posti se pojavljuje da je krenuo 2og, ali se taj podatak javlja 7og decembra.
Tako da samo cekanje

Pitanjce...
Koja je procedura za slanje paketa u inostranstvo, ako u paketu saljem neispravnu spravu a sve u nameri da poprave ili dobijem drugu ispravnu u okviru karantnog roka, a da pri povratku posiljke da ne platim dazbine vec da se pozovem i prikazem da je popravka, zamena ili sta vec bude...?

Kad paket prispe u Srbiju sta se desava i sta radim ako imam neku potvrdu iz poste, sa carine u posti ili sta vec...?

Hvala

Mozda u nekim bas vecim postama u mojoj nema recimo.
Апсолутно свака пошта има контролора, ако у твојој пошти ради један радник онда је тај радник шалтерски радник/контролор/благајник/управник. Било кога да питаш он ће морати да реши проблем .

Poslednja izmena:
deo teksta iz Blica danas
Odluka o maksimalnom broju zaposlenih, koja je objavljena u "Službenom glasniku" uticaće na skoro sve institucije, pa će, na primer, u Poreskoj upravi raditi 999 ljudi manje, odnosno 5.459. Manje će biti zaposlenih i u Upravi Carina. :eek:

o super sad cemo umesto 20 dana cekati 40 dana da ocarine :-devil-:

Pitanjce...
Koja je procedura za slanje paketa u inostranstvo, ako u paketu saljem neispravnu spravu a sve u nameri da poprave ili dobijem drugu ispravnu u okviru karantnog roka, a da pri povratku posiljke da ne platim dazbine vec da se pozovem i prikazem da je popravka, zamena ili sta vec bude...?

Kad paket prispe u Srbiju sta se desava i sta radim ako imam neku potvrdu iz poste, sa carine u posti ili sta vec...?

Hvala
Ako je iz Evrope, i ako stiže sa rma, svejedno da li ti šalju nov ili popravljen uredjaj, ako stave regularan papir, mislim da naši ništa neće da naplate...
Meni je tako iz Holandije stigao OCZ SSD, a da ne pričam da su sve završili istog dana i da je stigao za 3 dana...
A kod Kineza, e tu je već pitanje... Mozda kad se šalje treba da se uzme neka potvrda, kojom kad ovi vrate regulises situaciju...

da li jos neko ima paket preko svedske poste koji je imao status "order departed from sorting hub" oko 2. decembra? posle ovoga stigne za 2 dana do izmenicne poste ali je evo sada proslo skoro nedelju dana?

ajd da citiram sebe... definitivno nesto nije u redu sa svedskom postom (SE na kraju tracking broja). upravo mi je na izmenicnu postu stiglo nesto poslato kineskom postom 7.12. avionom iz pekinga a ovo poslato 2.12. se i dalje ne pojavljuje....

Ovi sa Alija su poceli da forsiraju tu svedsku postu.... I kod mene dva paketa bas kaskaju kada se uporedi npr sa HK postom. No neko je ovde napisao da mu je posiljka stigla ali da su nasi pri dolasku promenili TN, pa nije ni mogao da prati na pravi nacin.

uf.... to prilicno komplikuje situaciju.... hvala na informaciji, nisam to video...

Ovi sa Alija su poceli da forsiraju tu svedsku postu.... I kod mene dva paketa bas kaskaju kada se uporedi npr sa HK postom. No neko je ovde napisao da mu je posiljka stigla ali da su nasi pri dolasku promenili TN, pa nije ni mogao da prati na pravi nacin.
Taj sam. :) I to ne jednom, i letos su mi jednom paketu zalepili domaći broj tako da ima nešto s tim šveđanima. Ostaje samo da se čeka poštar.

Nzm da li mi vise ista vredi narucivati naplatili su mi 370din din dažbina na predmet koji vredi 1 dolar. Sad izgleda na sve zivo naplacuju.

Ne naplacuju na sve. Stiglo mi vise paketa zadnjih dana bez dinara dažbina.
od 5$ do 35$

Nzm da li mi vise ista vredi narucivati naplatili su mi 370din din dažbina na predmet koji vredi 1 dolar. Sad izgleda na sve zivo naplacuju.

U pravu je lik 100000000001%...izgleda da se isplati stritkno shto nema ovde a mi procenimo najgori slucaj, pa odlucimo...ovako nema poente...ponadamo se 1$ ono izadje 3-4...

Verovatno zbog velike gužve u Beogradu propuste pakete koji su manje vrednosti bez dažbina, u Novom Sadu su malo rigorozniji, tj. imaju više vremena da propuste kroz šake i manje vredne pakete. Od dva paketa vrednosti 4$ u zadnjih mesec dana, meni je jedan prošao bez dažbina, na drugi naplaćen PDV.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno