Šta je novo?

Kako doci do HI END slusalica?

Bilo je jeftinije, istekla je akcija.

malo mi ovo "hi-end" bode uši u kombinaciji sa dinamičkim sluškama od, nama astronomskih, trista evra.
da se zove , pristupačne hi-fi slušalice, razumeo bih.

u temi nigde nisu pomenute planar magnetik, a ni elektrostatičke slušalice.

hi end je, na primer, ovo

http://www.whathifi.com/sennheiser/orpheus/review

Poslednja izmena:
ma i ovi su morali necim da opravdaju tu cenu pa su bezveze kacili 8 lampi u ovom pojacalu a mogu poso da zavrse jedna ili 2,ali dobro nece svako da baca tolke pare za sicu

Poslednja izmena:
malo mi ovo "hi-end" bode uši u kombinaciji sa dinamičkim sluškama od, nama astronomskih, trista evra.
da se zove , pristupačne hi-fi slušalice, razumeo bih.

u temi nigde nisu pomenute planar magnetik, a ni elektrostatičke slušalice.

hi end je, na primer, ovo

http://www.whathifi.com/sennheiser/orpheus/review

Meni ovo "HI-END" uopste ne bode usi i naravno da "HI-END" ne podrazumijeva samo planar-magnetik ili elektrostaticne slusalice. Za do tih 300€ moze da se nadje sta hoces od HI-END slusalica kao sto su npr.

Philips Fidelio X2, Denon AH-MM400, AKG Q701, AKG K701, AKG K550/551/553, Audio-Technica ATH-AD900X, Yamaha HPH-PRO500, Beyerdynamic DT770/880/990, Sennheiser HD598, neki Sony, Ultrasone i Shure modeli itd.

Ovo za "Orpheus" ne zelim ni da komentarisem zaista :)

300e i high end ne idu u jednoj rečenici, osim možda za high end čačkalice i slično.

300e i high end ne idu u jednoj rečenici, osim možda za high end čačkalice i slično.

586.gif
n1moetmwtpdutpv5jriy.jpg
Jean-Luc-Picard-jean-luc-picard-21978663-694-530.jpg
Yet_another_Picard_facepalm.jpg

Ljudi misle da je High End ono sto je njima skupo a ne ono sto je skupo nekom bogatasu :d.

300 evra i High End idu mozda samo za po neki konektor sve ostalo je mnogo daleko...

Aj dobro je vise sa tim snobisanjem i audiophile sranjima. Lik spominje Sennheiser Orpheus koji kosta 50.000$, kao to ti je druze moj HIGH END, ma sta kazes! Hocete reci da AKG Q701 nisu HIGH END slusalice? *** pa *****ali ste i najvece snobove i "audiofile" sa head-fi. :S:

nisu, druže . one su hi-fi, a ne hi end.

hi end je ono za čim bogati (ne obični) amerikanac balavi i što drži u vitrini kao trofej .

hi-fi je nad , marantz, rotel... hi end je david berning ,pass, primaluna, VTL, nuforce, electrocompaniet , konrad džonson...

hi end je potpuno drugi sport gde plebs ne učestvuje.

@Vuk40

http://www.expensively.org/food-beverage/most-expensive-toothpick.html :)

Poslednja izmena:
Ako neko od nevernika (pod uslovom da nije gluv) cuje nesto sto je high end (bilo slusalice bilo dobro uklopljen kompletan sistem koji kosta kao prosecan stan) shvatice o cemu se radi ;). I o tome koliko je AKG high end :D.
Nije high end to sto jeste zato sto kosta koliko kosta. Nego zato sto svira tako kako svira :).

Te cene od x soma evra i izraz hi end je osmisljen da bi se neko dobro poigrao sa psihom.

[youtube]ev24_jm_T4w[/youtube]

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
@P307 Hvala ali trazim bas onakav stalak

Sta se sve moze naci u oglasima na head-fi pa ovo je nevjerovatno...

Ako neko od nevernika (pod uslovom da nije gluv) cuje nesto sto je high end (bilo slusalice bilo dobro uklopljen kompletan sistem koji kosta kao prosecan stan) shvatice o cemu se radi ;). I o tome koliko je AKG high end :D.
Nije high end to sto jeste zato sto kosta koliko kosta. Nego zato sto svira tako kako svira :).
Više je koliko košta, zato je i high end.
Bragging rights.
A high fi, treba da predstavlja high fidelity, koji opet treba da znači da što bliže zvuči tome kao da slušaš uživo.
Da bi onda ljudi počeli da pričaju da su muljave lampe, i ploče koje se degradiraju prvim puštanjem hi-fi.
I nedostižno dostignuće nauke, u odnosu na cd i tranzistore.
Kao što i VHS je zakon u odnosu na HD.

Samo da znate i skuplje slusalice se kvare... verovatno se redje kvare ali se kvare, nekad i iz "cistog mira" kad ih niko nije "dir'o" (bio nasilan prema njima ni u kojem pogledu)...
Evo primer mojih AKG Q701.
Juce primetim da mi nesto kao"skljocne", nesto kao da kvrcne kad sluske na glavu stavim, a glava jeste velika (rodila me majka glavata) iako nije bas prevelika ili ti kako bi narod rekao nije bas ko "Cocin bubanj", ali ima je dosta... i tako ja uzmem da zalgedam sta to kvrcka i skljocka... kad ono pukla jedna strane neke vođice, nesto kao plasticna traka, njena polovina, kroz sredinu suplja i kroz tu supljinu ide neski "klinčić" pa sluzi to sve kao vođica za nosac trake...
Nije strasno, nece nista otpasti, niti ce se sluske raspasti ali i sluske od preko 150e (redovne cene sa svim dazbinama u D su oko 210-230e) mogu da se "SAME OD SEBE" pokidaju.
Kako, zasto, ne znam, nisam siguran ali eto desava se...

Prilozi

• 20151209_160223.jpg
    20151209_160223.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 113
  • 20151209_160229.jpg
    20151209_160229.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 111
  • 20151209_162214.jpg
    20151209_162214.jpg
    1 MB · Pregleda: 121
Poslednja izmena:
Sad ce kokan da vam objasni sta je haj end

izvolite, o čemu se radi ?

Objasni mu da haj end sluska krece od 50 soma evra pa na gore. Ovo ispod je sve obicna haj faj kozmetika.

Za nase krajeve, sve preko 50e za sluske, je high end...[emoji1]

dragi miki, bez želje da vam povredim emocije, mislim da me niste najbolje ukapirali .

sve najbolje vam želim .

ajde, za sporije, da malo pojasnim-

ne mešajte hi-fi i high end . ako je već naslov teme takav.

u ovom članku http://www.theabsolutesound.com/articles/a-survey-of-six-high-end-headphones/
su objašnjene i tehnologije slušalica, i predstavljeno je 6 high end modela slušalica , zaključno sa legendarnim stax sr-009, za koje će da vam treba i ovo
https://www.staxusa.com/Driver/STAX-SRM-727II.html
(cena im ide od 1500 do 5500 usd), pročitajte , i obrazujte se.

i ontopik-
najpristupačnije reference slušalice su trenutno bez konkurencije Hifiman HE400i
(čak i njih smatraju za mid-fi, a ne high end)
http://www.headfonia.com/hifiman-400i-mid-fi-best/

Poslednja izmena:
Uh bato pa tu samo kabal za to cudo kosta 450$, dobijes sluske za 4500$ i mozes da
se slikas sa njima dok ne ulozis jos 2500$ da to sve povezes.

I da odoh da izgazim one moje Philips sto mi krce za svih 25e.

Poslednja izmena:
Sto se vi "zaludjujete" s time...
Jedino ako vam je posao vezan za audiotehniku pa hocete da se informisete i "budete" u toku... e onda ima svrhe. :d

Da li bi iko od vas ovo kupio kad bi na lotu milionce dobio?

Sto se vi "zaludjujete" s time...
Jedino ako vam je posao vezan za audiotehniku pa hocete da se informisete i "budete" u toku... e onda ima svrhe. :d

Da li bi iko od vas ovo kupio kad bi na lotu milionce dobio?
Pa ako bi mi tad Sejo Kalac zvucao bolje, zasto da ne? :d

Nazad
Vrh Dno