Šta je novo?

Fotografije - 2015

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tu sam trenutno jos danas, sutra se selim i ja za Austriju tacnije Wien. 🙂

ontopic- Ova prva je veoma dobra @*******i!

Fotke su ti sve bolje *******i, moram priznati.

Dva predloga:
- vidi sa zenom da nekad gleda u objektiv, kontakt ocima nekad zna da bude najjaci argument fotke
- probaj da fotkama dajes nazive, ovako je svaka Untitled, cisto da se olaksa komentarisanje 😉

Zastava (trobojka)

DSC_8354_zpsoszssieq.jpg

Fotke su ti sve bolje *******i, moram priznati.

Dva predloga:
- vidi sa zenom da nekad gleda u objektiv, kontakt ocima nekad zna da bude najjaci argument fotke
- probaj da fotkama dajes nazive, ovako je svaka Untitled, cisto da se olaksa komentarisanje 😉

Ako ih bude krstio kao Zena345,Zena346... nece nam biti od pomoci 😀

@*******i

Slazem se za pogled. Druga zamerka je tunel desno koji prilicno odvlaci paznju sa zene:

*******i13.jpg

Da je zena gledala direktno u objektiv, i da si obuhvatio samo privi zid tunela, fotka bi bila mnogo efektnija.

*******i14.jpg
Treca fotka je meni najbolja. Kompozicija je ok. Uspeo si da preneses i deo atmosfere same ulice u koju se zena lepo uklopila.

Ova fotka je imala dobar potencijal.Greska je sto si isekao ove slike u gorenjem delu 🙂 I bilo bi dobro da si preskocio ovo lucno zakrivljenje klupe na levoj strani.
22640442273_cbd3478804_k.jpg

Poslednja izmena:
@Mixer93
Hvala druze 🙂

@Falcon
Hvala na savetima 🙂 Sto se tice naziva fotografija, mislim da to ne treba raditi po svaku cenu...4

@delevic
Hvala druze na opservacij 🙂
Sto se tice prve fortke, imao sam malo drugaciju ideju i u skladu sa tim realizaciju. Linije od tunela idu ili ka njoj ili ka desnoj strani kadra, isto tako njen pogled vodi ka desnoj strani kadra a svetla sa plafona jasno se oslikavaju u njenim ocima, a kuda vode linije i njen pogled sem pravca ne vidi se u kadru sto je isto tako deo idje koju sam imao 😉 To sto predlazes bukvalno je kao iz udzbenika izvedeno, ali bez obzira moja zamisao je bila drugacija...

Treca fotografija se i meni najvise dopada, trebalo mi je malo vremna da je osmislim u obradi ali kada se rodila ideja brzo sam je realizova 🙂

Ta za koju kazes da je imala potencijala na zalost imala je mnogo ogranicavajucih faktora na terenu, prvo ja nisam moga da se povucem vise ni milimetar unazad, a iza nje se nalazi neki lom koji pripada zabavnom parku, ta prostorija je jako mala i uska, kako mi se cini sluzi kao ostava, ali je otvorena pa sam je u skladu sa navedenim iskoristio onako kako sam mogao...

bravo *******i!
prve dve mi se svidjaju, treca je totalni promasaj.
zamerka koju je imao delevic na prvu fotografiju, stvarno stoji, ali ipak mi se svidja.
i saraj malo sa tim objektivima, daj neku nacinjenu sa 85mm.

^
Fala druze 🙂 Samo po cemu je treca promasaj ? Ove fotke iz Austrije gotovo sve su nastala sa 35mm. Tamo sam kupio objektiv pa sam iskoristio priliku da ga sto vise koristim....

Poslednja izmena:
Fotke nisu promasaji, samo nikako da natera zenu (a svi znamo kako to ume da bude tesko :d ), da ne dize glavu ovoliko na gore! Stalno se stvara ta jaka senka ispod brade, nos se izduzava i uopste lice/glava distorzija iskrivi.
Malo da je spusti dole, da pogled ne bude uvek u nebesa vec ponekad u kameru ili neki drugi plan.

@MR.BIG fine fotke, fino svetlo... Jel iz nekog razloga volis kada je ambijent hladnije obojen ili je tako u poslednjim serijama igrom slucaja?

@s16 cudan mi malo kadar za tebe, ali moze da prodje, ali ovaj bokeh nikako ne mogu da svarim, ali znam da bi se krkojzli svideo posto on gotivi takav bokeh :d

@Pe11e tek sada vidim sta si hteo reci 🙂

@*******i jesi probao mozda za tu trecu nesto tipa da zena sedi i gleda pravo, a da si ti ispred nje (malo dalje, prav ugao naspram zida) da uhvatis nju na sredini, a ta klupa i fotke da budu u idealnoj horizontali? btw. Trenutni kadar mi je takodje nekako cool jer deluje kao da lebdi za fotkama.

Mr.Big ubija sa ovom novom serijom.

Nitro, *** tako to ti je to, fokusiram kroz split, taman namestim fokus, shvatim da je shutter pogresan, namestim to, shvatim da nisam stisao polugicu za merenje, pa aj onda ponovo shutter. I onda pored toga, kadar zavrsi na poslednjem mestu 🙁

Skontao sam da je neka analogija da tako kazem, ali nisam pogoedao sta... :d

@n1tr0
Hvala druze, ne znam na koju trecu fotku mislis ??? Sve mi se cini da komentarises trecu koja se nalazi u kometaru koji je ostavio @delevic, ako na nju mislis jedino iz ovogo ugla je mogla da se napravi fotografija, desno do mene je zid na kome je prozor i mala vrata, znaci nisam moga da mrdnem ni levo ni desno ni nazad 😛 Na predhodonoj strani su fotografije koje sam postavio http://forum.benchmark.rs/showthread.php?345118-Fotografije-2015&p=4449314&viewfull=1#post4449314 ovu cak mislim da nisam ni postavio ovde na forum nego je @delevic uzeo sa mog flickr naloga 😛

Evo nove tem za caskanje 😛 Fotka nastala pre nekih 6 meseci, ali tek sad sam je uzeo u obradu, mnogo mi se dopada ali tada kada je nastala nisam umeo u obradi da napravim od nje ono sto sam zeleo...

Power of God... by Nenad Ristic, on Flickr

@s16 Me like 🙂

Bilo bi lepo da obrazlozis i zasto 🙂

moj komentar se odnosio na crno belu fotografiju, koju je *******i postavio u postu #2490.
dakle, mozda je autor imao zelju da prenese atmosferu bratislave, nekog proslog vremena, ali u tome nije uspeo. pokusao je ali nije uspeo.
prvo sam pomislio da je fotografija nacinjena zorkijem 4, ili nekim slicnim aparatom, a ne najnovijom opremom.
mnogo toga ne stima na ovoj fotografiji, pre svega, ne zna se sta je primarni objekt fotografisanja...
ne sumljam da ce naredne bw fotografije biti uspesnije.

@alija_sevdalija
Ne slazem sa tvojom opservacijom, a bas samo dobro razmislio i sagledao sve sto si naveo. Svakako hvala na kometaru 🙂

@ MR.BIG
Ona predhodna mi je bas prava sa treninga, i ekspresija, i drzanje, bas onakako kako realno i jeste, samo mu fali majca 😛

Jos malo motiva iz Beca...
Wiener Riesenrad
Wiener Riesenrad... by Nenad Ristic, on Flickr

Poslednja izmena:
Auuuu koliko kida ova Bigova. Tako dobar smek.

koza kao krljust manjih gmizavaca, jako lose..
overoveroverover sharpen...
tutorijala o ostrenju na YT koliko hoces...

@MR.BIG
Odlicna... Daj jos fotki koje nisu vezane za profesionalni rad, neka druga tematika, verujem da imas mnogo dobrih fotografija 🙂

Metro u Becu sa f1.4 😛
Die Wiener U-Bahn by Nenad Ristic, on Flickr

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno