Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

.

Kako pravo na dispute i full refund ako je stiglo ? To sto kasni moze ocena za shipping da je ocajan, ali ne vidim kako moze da se trazi full refund na to sto paket kasni.

Ispod cene lepo piše: The seller guaranties arrival in 60 days, otherwise full refund.

Produzi mi covek sa 60 na jos 20 dana... A nigde mi nije napomenuo da ce mi slati preko MY, mogao sam uzeti lepo china air mail za 1$ da me je lepo pitao.

Ja mislim da moze jer valjda ima ono ako ti roba ne stigne za 60 dana mozes da trazis povracaj novca

haha gde ima ova lampa auu

Ovo ti je koga mrzis samo mu uperis u oci i cao :-devil-:

Ispod cene lepo piše: The seller guaranties arrival in 60 days, otherwise full refund.

Produzi mi covek sa 60 na jos 20 dana... A nigde mi nije napomenuo da ce mi slati preko MY, mogao sam uzeti lepo china air mail za 1$ da me je lepo pitao.

Pa dobro da se razumemo, ja sam na svojoj i nasoj strani ali ne na strani prodavca... I mene to izludi kada vidim da salju preko malezije, jer znam koliko se ceka... Ali moze lepo da se pita pre slanja kako salje, jeste da se uglavnom nece dobiti odgovor, no moze necemu da se nada, evo recimo na ebay sam samo jedan imao paket preko malezije na mnogo vise paketica nego na aliju, a na aliju vec jedno 5-6 puta...

I sada sam tek razumeo o cemu pricate to je ok, ja sam mislio da hocete da trazite full refund jer toliko dugo paket putuje.

Ja posle negativnih iskustava sa MY poštom obavezno pitam kako šalju i kažem im zašto pitam, do sada sam uvek dobijao odgovor odmah. I da, naravno, 1$ doplate za neki drugi način slanja je malo obzirom na to koliko čekaš da ti stigne preko MY pošte. Ako stigne. Nego je ranije free shipping bilo jednako China post Airmail i slično a sada je to u pravilu MY, tako da mora da se proverava jer 45+ dana čekanja na paket nije što i 15 do 20 dana.

Juče mi stigao prvi paket od 6 poručenih 11.11. Ostavio poštar u sandučetu, nema PDVa i carine. Sve odvojene pošiljke, sve različiti prodavci. Baš me interesuje koliko će trebati da sve stignu.

Danas se tek pojavio tracking number kod Singapurske pošte i to da je informacija primljena 21.11 ludilo ,sigurno je gužva

Odgovorio mi Ali na escalated dispute... necuveno, resili da mi se vrati 50 posto novca!!! Sto je manje nego sto mi je prodavac nudio. Ili da vratim ekran i da mi vrate 100 posto.

Nisam pratio sta je u pitanju, ali nije ni realno da dobijes full refund i zadrzis stvar narocito ako je nesto vrednije u pitanju.

U ostalom dali su ti opciju i da vratis, ako je nesto vrednije isplati se.

Danas mi je stigao prva stvar narucena 11.11.. 3x5 metara termo-buzira ukupne vrednosti od oko 8,5 dolara poslato obicnim avionskim pismom preko HK poste.

Nisam pratio sta je u pitanju, ali nije ni realno da dobijes full refund i zadrzis stvar narocito ako je nesto vrednije u pitanju.

U ostalom dali su ti opciju i da vratis, ako je nesto vrednije isplati se.
Ma ekran od 40 evra.
Nudio mi prodavac 30 dolara, nego me ovde izlozise da se zalim,kao ima da mi vrati Ali sve pare bez vracanja posiljke...kad ono malo sutra.

To beše onaj što ti poslao pogrešan ekran?

Kako god okrenes ti si na gubitku, a on ako je hteo da te zaebe to mu je ocigledno i uspelo.
Oceni ga adekvatno.

Jel posiljke na kojima pise shipping od 39-60 dana, stvarno za toliko stizu ili se desava da stignu i ranije?

Danas se tek pojavio tracking number kod Singapurske pošte i to da je informacija primljena 21.11 ludilo ,sigurno je gužva

Eeee i kod mene tek danas, a ja bio odustao reko lazni kod mi uvalio sigurno cim nema toliko vremena nikakva informacija... Juce mi nije bilo medjutim danas proverim kada videh sta si napisao i pise mi : 24.11.2015 20:10 Electronic notification of shipment, a narucio sam 11.11.

Medjutim u medjuvremenu mi je stiglo par paketica preko singapurske poste naruceni maloo pre nego ovo a nisu imali broj za pracenje, tako da sumnjam da je guzva ko zna sta se desava.

Danas mi je stigao telefon povučen sa Alija.
Carina je pobedila.
Umesto 3300 koliko su trebali da mi naplate za telefon koji je plaćen 90 dolara.
Oni su ga procenili na 130 i naplatili mi 4800 dinara carinu i pdv.

Porucio sam nesto sad treba da mi stigne preko china post air mail. Nisam dobio tracking, dali sam ga trebao dobiti?

Zavisi od 10 faktora, od koga su porucio , gde si porucio, cene...

ne nego falican... staklo ocaj zalepljeno, plus probija svetlo oko rama, ne moze da se zatvori lepo telefon i mrlje po dislpeju kada se koristi.

to je ono ko hoce vece izgubi iz vrece, no ti uzmi pisi prodavcu kazi mu da ako to prihvatis moraces i da ga ocenis negativno pa cekaj odgovor

jel su ovo na aliju krenuli da se prodaju originali neki? vidim da se pojavilo dosta adidas obuce i odece koja je dosta skupa...

stigao tempered glass za 14 dana sa alija iz hongkoga hk posta.

Jel znas mozda ksko se pokazao taj uwatch? Posto i ja planiram da narucim neki

Danas mi je stigao telefon povučen sa Alija.
Carina je pobedila.
Umesto 3300 koliko su trebali da mi naplate za telefon koji je plaćen 90 dolara.
Oni su ga procenili na 130 i naplatili mi 4800 dinara carinu i pdv.

Tako i kolega prosao kod NS carinarnice. Mora se forsirati kinez da salje stampani screenshot narudzbe, nemaju smisla ove njihove procene...

Danas mi telefon već crko. Neće da se puni [emoji17]
Smorio sam se.
Samo je počeo da se greje oko kamere i baterija se ispraznila za nekoliko sati.
Kad sam ga stavio na punjač, ništa.
A sinoć se punio lepo.

Ma ekran od 40 evra.
Nudio mi prodavac 30 dolara, nego me ovde izlozise da se zalim,kao ima da mi vrati Ali sve pare bez vracanja posiljke...kad ono malo sutra.
Pa vrati mu nazad preporucenim pismom, to te kosta oko 5e, i najmanja je steta za tebe jedino sto ces jos da cekas da se vrati kinezu al do tada smisli lep review koji ces da srocis kinezu.

Nazad
Vrh Dno