Šta je novo?

Koliko naplacuje Blizzard prilikom kupovine..?

ZooLoo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
07.07.2013
Poena
54
Zanima ne procenat provizije koju naplacuje Blizzard prilikom kupovine sadrzaja iz njihovog shopa preko PayPala (na koju je nakacena Visa Ele.) i direktno preko Vise Electron.

Citam neke forume da deru, pa me zanima tacna cifra ako neko zna.

Hvala unapred.

Nema nikakve provizije sa pp, ali su im cene velike. Ne znam sta zelis da kupis konkretno, ali ja sve blizz uzimam na G2A.com Slobodno kupi tamo, jeftinije je i moze da se plati sa PP pa si zasticen. Vise puta sam kupovao nikada problem nisam imao.

blizard ne uzima nikakvu proviziju bilo da placas kroz igricu ili preko njihovog sajta
ja kupujem redovno ekspanzije za hearthstone kada izadju

sto se tice celih igrica, to je bolje kupiti na g2a kao sto ti je rekao xper

Ma uzeo bih Overwatch, ali ne jos, zato pitam. Uzeo sam Diabla preko G2A tako da to stoji, jeftinije je..

Ja citao neke forume kako se ljudi zale da Blizzard uzima procenat od cele sume, a i PP takodje pa rekoh da vidim gde mogu da ustedim par evra.

Nakacio sam se diretkno na Visa Electron trenutno.

Ja sam preko internet visa uzeo Diablo 3 kada je bio na popustu u Blizzard shop preko battle neta. Problem su banke i njihov sistem koje pljačkaju građane.
Npr. Za svaku sumu oni uzmu 4% od te sume ( to je kod moje banke , ne znam za ostale) da bi se osigurali od promene kursa. Kada transakcija prodje (4-5 dana u mom slučaju) oni ti vrate tih 4% ako nije bilo promene u kursu.
E sada se postavlja pitanje 20€ na deviznom računu i 20€ u prodavnici je isto, pa koja onda promena kursa??? Tu nešto smrdi.

Hmm to znam, cak i ovamo na G2A intesa mi je uzela nesto da se osigura ili sta vec zbog same transakcije, pa su mi vratili..

E sad, ovamo na PP nalogu sam odradio ono:

"Kako da isključim konverziju iz strane valute u RSD prilikom plaćanja?
My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (za kreditnu karticu za koju hocete da promenite opciju)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit

Najbolja varijanta je da na računu držite EUR i da isključite konverziju na PayPal-u. U ovom slučaju imate samo konverziju od strane VISA Inc. koja je po najboljem mogućem kursu. Prilikom konverzije u RSD, PayPal koristi svoj kurs koji je nepovoljniji za krajnjeg kupca."

sto sam nasao ovde na forumu, i valjda to takodje smanjuje tu proviziju sto uzima pp, banka ili ko vec.. Prvi put ovo koristim tako da ne znam puno o tome..

ja na paypal iskljucivo drzim sve u dolarima
sve evre konvertujem u dolara posto je besplatno
i onda na internetu sve placam u dolarima kao sto jeste

to vazi za novac koji mi neko uplati na paypal, posto sa tim novcem placam

Nista, moracu da testiram pri nekoj sitnoj kupovini i vidim koliko ce da mi skinu u oba slucaja, pa onda da znam kako nadalje..

Sad sam uradio test, kupio sam dva paka karata za Hearthstone koji su 2.69e, prvo sam isao direktno preko vise electron, naplatilo mi je 1.85e, sto mi je cudno, nema provizije, cak sam u plusu o_O? Pa onda jos jednom ista kupovina samo preko pp-a, ista kartica, trajalo je malo duze, i skinulo mi je 2.82e.

Na svaku kupljenu igru, jedan PS4 bajo moj!

inace nema smisla da uzmes overwatch jos uvek kada izlazi tek u junu
bice tad po istoj ovoj "preorder" ceni da se kupi
a mozda budes srecan pa dobijes betu u medjuvremenu

Erik, ime ti je gay, bolje kad si bio macka.. :D ps4 imas slike, juce sam kacio.. :p

Probo, ma znam, nisam ni planirao sada, sacekacu jos naravno.. :)

Nisam mogao da ga biram po rodjenju, majke mi :p

Probo, sad je open beta vikend, kao poslali su svima invite, ali nemoguce je poslati polovini sveta, nema tog servera koji ce to da izdrzi, tako da sledeci put salju novoj grupi ljudi i tako.. Docices na red.. :D

cuo sam da salju 2 keya za paladins
ako neko ima viska, molim ga da prosledi, ako nema kome

Prvi put cujem za tu igru, a koliko sam uspeo da bacim pogled, cista kopija OW-a.. Koja fora, zgazice ih Blizzard..

krenuli su da razvijaju igru pre nego blizzard ow :D
jos je free

Vrh Dno