Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

verovatno ti nije uefi instalacija,a mozda i taj xonar pravi problem.smuckaj sa rufusom instalaciju i butuj u uefi mod (predhodno proveri dal' je uefi/secure boot upaljen u biosu) pa instaliraj,mozes i da raskacis sve sumnjive periferije,pa po instalaciji popali fastboot/ultraboot tj kako vec asus zove tu opciju.

ne drzi me za rec jer nisam OS instalirao sa cd-om/dvd-jem ne pamtim,koliko se secam bar po difoltu ne dize UEFi sa dvd-jem.

Može biti neka periferija, ili ta WiFi kartica. Probaj da poisključuješ sve nepotrebno u biosu, i otkačiš nepotrebnu periferiju, ako je u redu, vraćaj jedno po jedno pa vidi. Inače, što bolja ploča, više raznoraznih kontrolora, itd, zbog toga više vremena treba da uđe u sistem. Neka g... no ploča zaista može za par sekundi jer nema ništa, odmah ulazi u Win, ako je ssd onda jako brzo. To nije merilo kvaliteta neke mašine ako brzo uđe u Win i nema nikakvog uticaja na rad.

Poslednja izmena:
ne funkcionise uefi tj secure boot i fastboot tako,bukvalno mozes imati sta god prikopcano,komanda jasno hardveru govori sta je gde,ne trazi i prebrojava device-ove itd.

Vama sto nije ponudjen update, pokrenite Disk Cleanup i sve ocistite, restart i pokrenite update, meni je tako krenuo da radi update i disk cleanup nije izbrisao fajlove iz C:, samo je skinuo nesto malo i evo ga radi sad upgrade.

Kompletno sve da obrišem što mi ponudi?

Pa pročitaj šta brišeš, toliko valjda znaš. Sve su to ili temporary files, zaostali fajlova od win abdejta, error reporting fajlovi, ili neki history, baze itd. I ako sve komplet obrišeš ne možeš da napraviš nikakvu štetu.
Kad uđeš na disk cleanup, kad dobiješ prvi prozor, stisni dole levo cleanup system files, pa sačekaj da da pristup.

Poslednja izmena:
meni sa ssd 250GB evo, potrebno oko 20ak sekundi, od toga 12 da se prikaže biosov logo(ako sam se lepo izrazio)...jel to normalno...i ako nije kako namestiti fast startup? hvala...btw @Markic ja uvek obrišem sve što ponudi mislim da će ti i drugi to potvrditi

u najgorem slucaju izbrisaces my computer i univerzum ce implodirati. :)

meni sa ssd 250GB evo, potrebno oko 20ak sekundi, od toga 12 da se prikaže biosov logo(ako sam se lepo izrazio)...jel to normalno...i ako nije kako namestiti fast startup? hvala...btw @Markic ja uvek obrišem sve što ponudi mislim da će ti i drugi to potvrditi

i tebi je verovatno klasicna instalacija i vazi sve sta sam napisao decku gore.

Poslednja izmena:
Isto je i kod mene na MSI Z77A-GD65, Samsung 840 Pro 128GB, a nije ni clean install nadograđivan sa 7ult na 8pro pa 8.1 pro, sad 10 pro, (sve aplikacije mi rade iz 7ce) očišćeni svi zaostali fajlovi, win radi bez ikakvih problema. Što da radim clean install da posle nedelju dana plačem.

ja sam prvo radio upgrade sa win 8.1, a posle clean/format c: na rtm pa update na th2...msi ima neku alatku, utility, ali ne znam da li da je skidam, tj. na zvaničnom sajtu za moju ploču postoji za win 8...nema novije verzije? da li da skinem od neke druge ploče(msi) noviji fastboot utility, ili? da ne brigam brigu? hvala

Poslednja izmena:
potreban brz odgovor, napravio sam gpt uefi bootabilni fleš ali se ne pokreće instalacija iako je u biosu podešeno da 1st boot device bude usb... da li mogu da reinstaliram U WINDOWSU direktno ulazeći sa fleša...tj, da li će onda biti uefi instaliran??? hvala

A jel ti ploca UEFI?Ako jeste,onda u bios-u podesi na uefi.Nikako legacy.

Poslednja izmena:
Danas ceo dan mi kaze da je device up to date... Nakon jučerašnjeg pucanja upgrade-a na 10586, danas ga nema... Dal ce stici skoro? Mrzi me da se zezam sa clean instalacijom...

Posle Tresholda instaliranog juče, danas je bio i neki kumulativni update.

Instalirao sam update, sve je prošlo OK, sada je verzija 10586. Update je doneo jednu novinu, a to je da se title bar "boji" u izabranu accent boju. Ranije na 10240 sam ubacio jedan fajl u theme folder koji mi je omogućio da promenim default belu boju title bar-a, međutim sada to mogu da uradim samo kada čekiram sledeće:

http://prntscr.com/92hkah

Međutim tada se promeni i boja start menija i action centra, ja želim da menjam boju title bara, ali da start meni i action centa budu crni (tako je po default-u) kako da to uradim?

Posto planiram za system novi ssd od 120gb (sadasnji je od 60) dali win pri instalaciji na novom ssd-u sam pravi recovery particiji po default-u?

Imam narodni verziju sedmice,odradio update na win 10,sad sam skinuo jedan exe i krenuo je update,da li ima negde iso da se skine u slicaju da zelim clean instal i kako onda da se odradi aktivacija?

Imam narodni verziju sedmice,odradio update na win 10,sad sam skinuo jedan exe i krenuo je update,da li ima negde iso da se skine u slicaju da zelim clean instal i kako onda da se odradi aktivacija?
Ima na MS sajtu ISO ali nije 10586.3 nego samo 10586 pa bi trebalo i update da se uradi. Kada je sve urađeno, winver treba da pokaže Win 1511 10586.3, onda si skroz updejtovan.

Ljudi sta kazete za edge, kakvi su utisci. Ja bih rekao da MS konacno ima sansu da napravi onako vrlo dobar browser, samo malo da se ubrzaju, ima tu jos da se radi.
Ja mu dajem 4 - :)

Ima na MS sajtu ISO ali nije 10586.3 nego samo 10586 pa bi trebalo i update da se uradi. Kada je sve urađeno, winver treba da pokaže Win 1511 10586.3, onda si skroz updejtovan.
Da li moze link za skidanje tog Iso fajla,trenutno mi je 10586.3,kad budem hteo da instaliram uz pomoc tog fajla da li ce mi traziti neki cd key?

Sad bas gledam, onaj Windows.old folder mi zauzima oko 17 Gb... Koji je najlaksi nacin da ga se resim? Mora li clean install ili moze nekako drugacije a da ne unistim nista bitno?

Probaj da ga staviš u kantu pa a ko bude bilo problema restoruj ga
But, don’t wait too long — Windows will automatically delete the Windows.old folder to free up space after a month.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno