Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Fino crta kinez:

kinez.jpg

Po mom mišljenju, probijanje 2200 CNY bi raskrčilo put na eventualni novi high (target $650).
Sa druge strane, 2000 CNY vodi nas ponovo na testiranje $300.

Nema ništa od tih $650, ovde je sigurica za izlaz $354 recimo, a za veća/manja karaktere, tik ispod $400.

dobro, imao sam informaciju da ce ujutru 10am po kineskom ici dosta gore sve, znaci provereno, izvor sa BTC-E :) bilo je i objasnjenje zasto ovaj pad zadnjih 3-4 dana, ajde sad videcemo da li ce se i vratiti do vikenda preko 400 kako i kazu.

pa dobro jutro kolumbo! naravno da botovi rade na on-off. :D ja to u kini nista ne gledam, pogotovo ne kroz obim. dakle svi ti indikatori koji se oslanjaju na volume su tamo beskorisni. ema, macd, itd.

DA upravo na tu kupovinu i prodaju sam mislio sto nema veze sa mozgom, sad cu zvucati ko Zeljko ali cu reci :) "cista manipulacija", bar ukazuje na nesto korisno. Nema to veze sa botovima, koliko sa nekim drugim stvarima i sa algoritmima za formiranje cene, koji na vecini mesta ne rade kako treba, a po svemu sudeci nisu ni standardizovani, za sad mi se jedino BTC-E cini relevantan po tom pitanju, ali tamo slabo ima prodaje

Poslednja izmena:
Nema ništa od tih $650, ovde je sigurica za izlaz $354 recimo, a za veća/manja karaktere, tik ispod $400.

Uvek treba očekivati neočekivano. Za dve nedelje smo od FOMO došli do despair faze i nazad. Sledeći korak je poricanje bull trend-a koji traje već 8 nedelja i pored testiranja $300 nije oštećen. Ukoliko bi se zanemarila "anomalija" i FOMO na $500, to bi izgledalo kao fin i zdrav rast.

Sa druge strane, smatram da bitcoin fundimentali i dalje ne ostavljaju utisak da treba vredeti više od $250-300 što je po meni prava cena, do halving-a.

Poslednja izmena:
dobro, imao sam informaciju da ce ujutru 10am po kineskom ici dosta gore sve, znaci provereno, izvor sa BTC-E :) bilo je i objasnjenje zasto ovaj pad zadnjih 3-4 dana, ajde sad videcemo da li ce se i vratiti do vikenda preko 400 kako i kazu.

Jel to sa BTC-e troll box-a? :)

ja sam *****ao i ostao u dolarima.. nista, propusten voz pa guramo dalje ;)

ako uopste bude drugi krug

Poslednja izmena:
Tačno do linije i bounce, i dalje na snazi lower highs i higher highs.

kinez.jpg

Uvek treba očekivati neočekivano. Za dve nedelje smo od FOMO došli do despair faze i nazad. Sledeći korak je poricanje bull trend-a koji traje već 8 nedelja i pored testiranja $300 nije oštećen. Ukoliko bi se zanemarila "anomalija" i FOMO na $500, to bi izgledalo kao fin i zdrav rast.

Sa druge strane, smatram da bitcoin fundimentali i dalje ne ostavljaju utisak da treba vredeti više od $250-300 što je po meni prava cena, do halving-a.

Najveci problem kod ove, nazovimo je tako, anomalije, je to sto su se jako cudne stvari izdesavale. Naime, kod Kineza se profit uzimao poslednje nedelje oktobra, tada je bas bio masivan volume u sellu. Kod zapadnjaka tada se desila korekcija sa malim volumeom. Nakon pucanja balona na 500, kod Kineza je relativno mali volume spustio cenu sa 3300 na 1800 juana, dok je taj sell-off ili taking profits na zapadnjackim menjacnicama izazvao daleko manji pad cene uz procentualno znatno veci volume nego kod Kineza. Jako cudne stvari, pogotovo onaj ogromni buy bez promene cene u Kini od 10.11., izmedju 5 i 7 ujutro po nasem vremenu. Prilicno zbunjujuci signali. Ja sam ispratio Ivana koji je sugerisao sell na 2200 juana ali sam se vratio nazad u kripto juce, nakon (ne)uspesnog proboja 300$ na BTC-e...Ne znam da li bi iko znao ovo da rastumaci. Signali sa kineskih i zapadnih menjacnica su dosta razliciti, jedino sto je isto svuda je da altovi ne skacu...A oni su do sada bili indikatori promene trenda.

Najveci problem kod ove, nazovimo je tako, anomalije, je to sto su se jako cudne stvari izdesavale. Naime, kod Kineza se profit uzimao poslednje nedelje oktobra, tada je bas bio masivan volume u sellu. Kod zapadnjaka tada se desila korekcija sa malim volumeom. Nakon pucanja balona na 500, kod Kineza je relativno mali volume spustio cenu sa 3300 na 1800 juana, dok je taj sell-off ili taking profits na zapadnjackim menjacnicama izazvao daleko manji pad cene uz procentualno znatno veci volume nego kod Kineza. Jako cudne stvari, pogotovo onaj ogromni buy bez promene cene u Kini od 10.11., izmedju 5 i 7 ujutro po nasem vremenu. Prilicno zbunjujuci signali. Ja sam ispratio Ivana koji je sugerisao sell na 2200 juana ali sam se vratio nazad u kripto juce, nakon (ne)uspesnog proboja 300$ na BTC-e...Ne znam da li bi iko znao ovo da rastumaci. Signali sa kineskih i zapadnih menjacnica su dosta razliciti, jedino sto je isto svuda je da altovi ne skacu...A oni su do sada bili indikatori promene trenda.

Ja jedino u sta verojem i cime se vodim trenutno je da cu da prodam u high kad sam zadovoljan a kupicu u low kad
sam opet zadovoljan.Shortovi i ostale fore,ne.Ne smem.Priznajem ne kontam signale i t.j.t
Dakle imam zacrtano za ltc i btc kad je sell off i to je to.
Mozda zvucim kao divljak,al ne verujem vise u grafike

Kad je bese polovljenje BTC bloka?

Poslato 2000$ leglo 1981$ ( 15 uzeo bitstamp, unicredit 4$ za prijem novca znaci 0.2% za iznos). Mislim da ne moze manje :d zahvaljujem clanu foruma @Whome na iskrenoj preporuci za unicredit.
Jos jednom da ponovim raiffaisen mi je istu transakciju odbio tamo vise ne moze.

Poslato 2000$ leglo 1981$ ( 15 uzeo bitstamp, unicredit 4$ za prijem novca znaci 0.2% za iznos). Mislim da ne moze manje :d zahvaljujem clanu foruma @Whome na iskrenoj preporuci za unicredit.
Jos jednom da ponovim raiffaisen mi je istu transakciju odbio tamo vise ne moze.
Rekoh i za intezu, slicno je dolar +- :)

Pa jes neko je pisao i za intezu da je isto, eto ja sam ovde super su ;) rekli su mi da kad budem radio konverziju da se i tu nesto moze, koga interesuje i ko povlaci na devizni moze na pm ;)
Bukvalno povlacenje novca na devizni 1% na vecoj sumi bilo bi zanemarivo.

Pa jes neko je pisao i za intezu da je isto, eto ja sam ovde super su ;) rekli su mi da kad budem radio konverziju da se i tu nesto moze, koga interesuje i ko povlaci na devizni moze na pm ;)
Bukvalno povlacenje novca na devizni 1% na vecoj sumi bilo bi zanemarivo.

mozes da stavis da ti sam bitstamp odradi konverziju iz usd u eur, bar ja tako radim

Mislim da moze ali nisam nikad probao, moj racun iskljucivo vezan za $ tako da samo sibam dolare.

@goldi nema na cemu druze, tu smo svi da dijelimo informacije koliko znamo.

Nisam u mene ja malo specificna situacija, sve sam dobro ispitao ;) jos kad bi ovo krenulo bar na 400$ pa da opet udjem, dok je ispod samo posmatram :)

@Whome pitao sam za ono sto smo pricali o odrzavanju racuna zatvaranje/otvaranje izdavanje kartice odrzavanje iste sve je besplatno, valjda nekad ljetos to se promjenilo pa vidicemo dokle :wave:

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno