Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@milkobgd, ovo si izgleda u pravu, stiglo mi je, u petak, nesto ,sto ranije nisu cimali za carinu, a sada su za 0.4EUR hteli da carine (nije se isplatilo, vratio sam)

Ne znam da li imaju neku evidenciju i da li ce im makar malo pogorsati izvestaje vracanje posiljki koje su precenjene na carini.
To mu otprilike dodje jedan od retkih nacina borbe za pravdu u ovom slucaju... [emoji17]

Prvo, boli ih za to.
Drugo, kad anesto narucim, zelim to i tesko da ce par stotina dinara posle mesec, mesec i po cekanja da me odvrati od preuzimanja.
Trece, nisam siguran da ce Kinez da vam vrati sve pare. Mora da se izvuce za svoje troskove,
Cetvrto, pocece ponovo da izbacuju Srbiju iz destinacija...

Šta je bilo za Blic? Jel neko kontaktirao novinare, slao mail, opisao situaciju na carini? Svaki javašluk mora da se istera na videlo pa i ovaj. Ovo nije problem od juče. Nemojmo čekati jedni druge no se pokrenimo da ovakvo stanje ne bi trajalo doveka.
Poslao sam im mejl

Zasto!? Pisao sam vec, zato sto im retardi sefovi zahtevaju da pregledaju svaku posiljku otkako su poceli da naplacuju porez i na posiljke ispod 50e. Sto je najveca tuga, to nije bila namera kada se menjao zakon, propis stali vec nego rupa u zakonu. Do tada je dobar deo paketa prolazio bez icega, a sada samo koverte. Obim posla i broj radnika jednostavno im ne dozvoljavaju da postignu i... to je to, vreme cekanja je sve vece i vece. Svaki praznik dodaje po koji dan na cekanje. Retardi jednostavno ne mogu da se sete da bar par dana propustaju malo liberalnije i da se drze na 4-7 dana.

Pa ne bih se bas složio...

...zato što je carina mnogo brže radila do negde avgusta-septembra ove godine (a ne od kako su poceli sa naplatom poreza 2013 ako se ne varam) dosta mi je paketa tada stizalo i svi su stajali MAKISMALNO do 7 dana na carini......znači od pre dva tri meseca,desilo se NEŠTO (za nas misteriozno) pa su počeli da kasne po 20 dana u carinjenju....ranije to nije bio slučaj....

Ok,neko će da kaže da je to ta selidba u novu zgradu,ali nije mi jasno kako se vec ne "oporave" od te selidbe?.....da li će srpska carina do kraja sveta i veka kasniti po 20 dana u carinjenju zbog neke selidbe iz 2015 godine??

Samo vi tako nonšalantno vracajte pakete pa kad sutra ne budete vise mogli ni da narucite biće vam đavo kriv.

Samo vi tako nonšalantno vracajte pakete pa kad sutra ne budete vise mogli ni da narucite biće vam đavo kriv.
Ni jedan jedini paket nisam vratio.

Medjutim, ovo postaje nepodnošljivo. I što se tiče čekanja kao i precenjivanja vrednosti pošiljki.

Potpuno je svejedno da li nećemo naručivati zato što kinezi neće hteti da šalju, ili zato što će biti potpuno neisplativo zbog radnji naše carine.

Uostalom, neki ozbiljniji prodavci će prestati da šalju i kada vide da pošiljke ne stižu u Srbiju tako dugo a da u okolne zemlje stižu po mesec i više dana ranije.

Ladno mi danas izdaje status za subotu.
06.11.2015. 07:59 - 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
07.11.2015. 08:08 - 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
Jel su to počeli da rade i vikendom?

Ni jedan jedini paket nisam vratio.

Medjutim, ovo postaje nepodnošljivo. I što se tiče čekanja kao i precenjivanja vrednosti pošiljki.

Potpuno je svejedno da li nećemo naručivati zato što kinezi neće hteti da šalju, ili zato što će biti potpuno neisplativo zbog radnji naše carine.

Uostalom, neki ozbiljniji prodavci će prestati da šalju i kada vide da pošiljke ne stižu u Srbiju tako dugo a da u okolne zemlje stižu po mesec i više dana ranije.

Tebi je mozda sve jedno, ali ima ljudi kojima neće biti sve jedno. Ako neko prestane da narucuje to je njegov izbor, ali ako kinezi (i drugi) prestanu da šalju, onda vise izbora neće biti.

U svakom slučaju, takvo nezrelo i neodgovorno ponasanje ne ide nikom od nas u prilog.

+1
Tako je.

Meni nije svejedno da li ću moći nešto da poručim "sutra" kada mi zatreba, a što ne mogu da nađem kod nas.
Jedan deo onih koji poručuju ponaša se kao da su u obdaništu i odmah vrišti kada se nešto ocarini, jer, Bože moj, juče se nije carinilo, zašto bi danas.
Svako ko nešto poruči, a ne ukalkuliše trošak pdv-a za pošiljke ispod 50 eura, a pdv i carinu za one skuplje, je neozbiljan.

Opet ona priča, da je žrtva kriva. Ono kada žena opet tera muža da je bije.....

Nije problem kada jedan korisnik vrati pošiljku od 2$ koja je procenjena na 15$ i oprosti, zaboravi na plaćena 2$.
Nije problem ni kada jedan korisnik vrati mobilni od 50$ procenjen na 100$ i traži povraćaj umanjen za troškove slanja.

Problem je u carini i njenom ponašanju. Odokativnom procenjivanju i opet zadržavanju pošiljki 20 i više dana.

Pa šta bi bilo da savesno rade svoj posao, i precizno procenjuju. Proces bi trajao godinu dana. Danas naručiš telefon i dobiješ ga za 14 meseci....

Ma saljice kinezi bez problema jedini problem koji moze da ne stave na black list je ako za svaki proizvod otvaramo dispute ako nismo zadovljni ili je sa slabim kvalitet isto i ako ih smaramo sva vreme gde nam je pratka gde nam je pratka, ima nekih zemja koj su na crnu listu na aliexprees isto i italija je bila na crnu listu ljudi su otvarali za sve i svasta dispute :) ima neki prodavnice koji nemaju poverenje kod nas u makedoniji i srbiji kad vidis da neki proizvod kosta nekih 15 $ a shiping je 50 $ a u drugim zemjama je free to je sto nekih kinezi nemaju doverbu u nas ili pa loso iskustvo sa nama

Opet ona priča, da je žrtva kriva. Ono kada žena opet tera muža da je bije.....

Nije problem kada jedan korisnik vrati pošiljku od 2$ koja je procenjena na 15$ i oprosti, zaboravi na plaćena 2$.
Nije problem ni kada jedan korisnik vrati mobilni od 50$ procenjen na 100$ i traži povraćaj umanjen za troškove slanja.

Problem je u carini i njenom ponašanju. Odokativnom procenjivanju i opet zadržavanju pošiljki 20 i više dana.

Pa šta bi bilo da savesno rade svoj posao, i precizno procenjuju. Proces bi trajao godinu dana. Danas naručiš telefon i dobiješ ga za 14 meseci....

Ok, slažem se.
I šta sad?

Moje mišljenje je da treba slati žalbu carini za svaku pošiljku za koju se isplati ili vraćati nazad svaku pošiljku gde se to ne isplati uz puno poštovanje prodavca. Objasniti situaciju tada, platiti prodavcu troškove.

Sve je bolje od ćutanja. Ako ćutimo i plaćamo njihov nerad i nestručnost biće nam samo gore.

E moj prijatelju, samo ću ti reći jedno...

Naručujem od neke 2007. preko net-a i mogu da ti kažem da sam mnogo toga pokušao, ali na kraju, ja sam bio taj koji je izvukao deblji kraj.
Oni koji su na ovom forumu nešto duže od tebe možda se i sećaju kada sam pisao o tome kako sam bio zapisan u Evicin tefter, da me ima u vidu kod narednog carinjenja. Pa me je jedno 6 meseci drala za primer, čisto da mi stavi do znanja ko "kosi, a ko vodu nosi". Žalio sam se na ovo njeno ponašanje. I šta misliš, šta sam dobio? Ništa! Niko nije odgovorio. Pa sam se malo ućutao, jer sam video da se neću lepo provesti.

Shvati jedno...Carina je država u državi! Kompletno su pokriveni zakonom i ne možeš im ništa. Ja sam to osetio na svojoj koži i neću više da se zezam, a ti samo napred, želim ti svu sreću ovog sveta.

p.s. Nadam se i da znaš da carinik ima ekskluzivno pravo da te ne pusti preko granice bez obrazloženja. Ne koristi se baš često, ali treba biti upoznat.

Cuj to carina je drzava, jok narod je drzava i narod ih placa svako ima pravo da se zali na carini a to dali ce poslusati ili ne treba da svatimo da takve su nam drzave i da ih briga, sve tamu sto rade 90 % su parazite vrabotene od partije i vise se izlezavaju

+1
Tako je.

Meni nije svejedno da li ću moći nešto da poručim "sutra" kada mi zatreba, a što ne mogu da nađem kod nas.
Jedan deo onih koji poručuju ponaša se kao da su u obdaništu i odmah vrišti kada se nešto ocarini, jer, Bože moj, juče se nije carinilo, zašto bi danas.
Svako ko nešto poruči, a ne ukalkuliše trošak pdv-a za pošiljke ispod 50 eura, a pdv i carinu za one skuplje, je neozbiljan.

Pa zar ne vidiš da ovde ljudi počinju najviše da se žale NE na carinjenje PDV-a,nego na SUMANUTO-BESMISLENO zadržavanje paketa na carini od 20 dana??.....kakvo obdanište o čemu pričaš?

Više njih je i napomenulo nešto tipa "neka ga ocarine kako hoće platiću šta treba,samo da ne čekam nešto na našj carini po skoro mesec dana"....to kašnjenje od 20 (neki kažu da će biti i više dana) je sada "gorući problem...

Ovo sada postaje stvarno besmileno.....kupiš nešto iz USA i stigne ti za 5-6 dana (sa drugog kraja planete Zemlje) i onda skoro mesec dana stoji na našoj budjavoj carini,plus te oderu i često precene vrednost paketa.....(?!)......mislim,šta još mogu da izmisle?....da stoji 12 meseci paket na carini,da te oderu precenivši paket i da na kraju vrate prodavcu a ti moraš da platiš??

Osnovni problem je što većina paketa unutra nema račun, a na paketu piše ili gift ili nema smešna cifra.
Dok carinik nađe to nešto na internetu i cenu potroši se dosta vremena, a mislim da ih nešto i ne dotiče da se pretržu od posla i povećaju efektivnost.

Osnovni problem je što većina paketa unutra nema račun, a na paketu piše ili gift ili nema smešna cifra.
Dok carinik nađe to nešto na internetu i cenu potroši se dosta vremena, a mislim da ih nešto i ne dotiče da se pretržu od posla i povećaju efektivnost.

a do avgusta-septembra 2015 su svi paketi imali račun,ni na jednom nije pisalo GIFT pa su paketi bili carinjeni za 7-8 dana najvise?.....ili isto kao danas nije bilo računa,pisalo je gift a carinici su BRZINOM SVETLOSTI nalazili podatke na internetu pa je opet bili neuporedivo brze carinjenje?

ne znam zasto se neki od vas ovde ponašaju kao da su ODUVEK paketi na srpskoj carini stajali 20 i više dana,to je TREND u zadnja 2-3 meseca......ranije nije bilo tako....da li to shvatate??

da,setih se još jednog tupavog obrazloženja kada je počelo to jezivo 20todnevno čekanje,kao "još uvek je leto,godišnji odmori,pa eto ima manje radnika i sporije rade"....onda se izgleda neki carinici nikada nisu ni vratili sa tog godišnjeg odmora kada i novembra meseca carina očajno sporo radi,jer ima manje radnika...:mad::mad:

Poslednja izmena:
Неко је овде раније качио, тада су добили упутство да сваки пакет тркељишу. Рачунам да их успоравају ови до 30ак $ који су раније по правилу пропуштани без наплате.

Ladno mi danas izdaje status za subotu.
06.11.2015. 07:59 - 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
07.11.2015. 08:08 - 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
Jel su to počeli da rade i vikendom?

Ovu subotu su sigurno radili, ja ne znam da li je to bio ranije slučaj. Ako budu krenuli da rade u dve smene po 6 sati (12 sati dnevno) i da rade subotom stvari ce se solidnom brzinom vratiti u normalu.

Неко је овде раније качио, тада су добили упутство да сваки пакет тркељишу. Рачунам да их успоравају ови до 30ак $ који су раније по правилу пропуштани без наплате.

čak i svaki paket ne carine....

npr ja sam od avgusta do danas imao 8 paketa,jedan (vrednosti od oko 30 eura) je prosao bez ikakve carine i placanja (i za dva dana prosao carinu),a dva su stajala 20 ak dana na carini da bi mi naplatili 100 i 300 dinara,i pise ne njima podleze carini,jedan je bio vrednosti 20ak a drugu 40 eura.....nije naplacen ni PDV,samo valjda otvaranje paketa...

znaci,nije tacno da BAS SVAKI paket carine,pa opet imaju kasnjenje od 20 dana....

Mene smorio ovo...paket tako blizu, a tako daleko :D
Nikako da ocarine. :(

2015-11-07 08:08
10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
2015-11-06 07:59
2015-11-05 08:05
2015-11-04 09:10
2015-11-03 07:52
2015-11-02 08:54
2015-10-30 08:40
2015-10-29 07:59
2015-10-28 08:06
2015-10-27 09:49
2015-10-26 13:34
11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće
2015-10-23 13:05
NL - NLAMSE, Otprema

a do avgusta-septembra 2015 su svi paketi imali račun,ni na jednom nije pisalo GIFT pa su paketi bili carinjeni za 7-8 dana najvise?.....ili isto kao danas nije bilo računa,pisalo je gift a carinici su BRZINOM SVETLOSTI nalazili podatke na internetu pa je opet bili neuporedivo brze carinjenje?

ne znam zasto se neki od vas ovde ponašaju kao da su ODUVEK paketi na srpskoj carini stajali 20 i više dana,to je TREND u zadnja 2-3 meseca......ranije nije bilo tako....da li to shvatate??

da,setih se još jednog tupavog obrazloženja kada je počelo to jezivo 20todnevno čekanje,kao "još uvek je leto,godišnji odmori,pa eto ima manje radnika i sporije rade"....onda se izgleda neki carinici nikada nisu ni vratili sa tog godišnjeg odmora kada i novembra meseca carina očajno sporo radi,jer ima manje radnika...:mad::mad:

Umesto da kukaš po forumu kao Kalimero, ako ti smeta i misliš da nešto možeš da uradiš, put pod noge, pa u Zemun.

Umesto da kukaš po forumu kao Kalimero, ako ti smeta i misliš da nešto možeš da uradiš, put pod noge, pa u Zemun.

pa šta bih i tamo u Zemunu mogao da uradim?...da se svadjam sa portirom carine što paketi stoje 20 dana na carini,jer me sigurno ne bi pustio unutra da se svadjam sa nekim carinikom......mogao bih i da se pobijem sa portirom,onda bi zvali policiju,a ja bih bio odran za remecenje javnog reda i MIRA....

da ih zovem telefonom,ko zna koja boodala će da se javi,i sigurno neće meni (ili bilo kome ko ih nazove) da se pravda što paketi kasne 20 dana......reći će neki GENERIČKI izgovor tipa "kolege su na terenu" ili "radovi su u toku"....

neko je ovde pametno predložio da se ova besmislena situacija dostavi medijima,a neko je čak i pisao BLIC-u......pa videćemo šta će od toga biti....mada,i za to,verujem da će njih boleti doop-e,jer u Srbiji je "svako čudo za tri dana".....

ovde KUKAM kao Kalimero,jer računam da možda zna neko (ko ima veze i poznanstva u carini) da objasni ŠTA se tamo zapravo dešava,i zašto kasne po 20 dana....eto,bar da znam zvanični razlog,pa bi mi bilo "lakše"...

inače,tebi ne smeta što paketi kasne 20 dana?....svejedno ti je da li stoje tamo 2 ili 20 dana?

Naravno da mi smeta, ali s obzirom da sam svojevremeno pokušao nešto da uradim, pa onda skapirao da je to borba sa vetrenjačama koja samo može da mi se dodatno olupa o glavu, sada ga sačekam i to je to.

Mislim da se ovo zadržavanje paketa smišljeno i namerno radi da bi nas naterali da kupujemo sve ovde. Tajkunsko političke veze.
Gde mi živimo to je strašno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno