Poslao sam im mejlŠta je bilo za Blic? Jel neko kontaktirao novinare, slao mail, opisao situaciju na carini? Svaki javašluk mora da se istera na videlo pa i ovaj. Ovo nije problem od juče. Nemojmo čekati jedni druge no se pokrenimo da ovakvo stanje ne bi trajalo doveka.
Zasto!? Pisao sam vec, zato sto im retardi sefovi zahtevaju da pregledaju svaku posiljku otkako su poceli da naplacuju porez i na posiljke ispod 50e. Sto je najveca tuga, to nije bila namera kada se menjao zakon, propis stali vec nego rupa u zakonu. Do tada je dobar deo paketa prolazio bez icega, a sada samo koverte. Obim posla i broj radnika jednostavno im ne dozvoljavaju da postignu i... to je to, vreme cekanja je sve vece i vece. Svaki praznik dodaje po koji dan na cekanje. Retardi jednostavno ne mogu da se sete da bar par dana propustaju malo liberalnije i da se drze na 4-7 dana.
Ni jedan jedini paket nisam vratio.Samo vi tako nonšalantno vracajte pakete pa kad sutra ne budete vise mogli ni da narucite biće vam đavo kriv.
Ni jedan jedini paket nisam vratio.
Medjutim, ovo postaje nepodnošljivo. I što se tiče čekanja kao i precenjivanja vrednosti pošiljki.
Potpuno je svejedno da li nećemo naručivati zato što kinezi neće hteti da šalju, ili zato što će biti potpuno neisplativo zbog radnji naše carine.
Uostalom, neki ozbiljniji prodavci će prestati da šalju i kada vide da pošiljke ne stižu u Srbiju tako dugo a da u okolne zemlje stižu po mesec i više dana ranije.
Opet ona priča, da je žrtva kriva. Ono kada žena opet tera muža da je bije.....
Nije problem kada jedan korisnik vrati pošiljku od 2$ koja je procenjena na 15$ i oprosti, zaboravi na plaćena 2$.
Nije problem ni kada jedan korisnik vrati mobilni od 50$ procenjen na 100$ i traži povraćaj umanjen za troškove slanja.
Problem je u carini i njenom ponašanju. Odokativnom procenjivanju i opet zadržavanju pošiljki 20 i više dana.
Pa šta bi bilo da savesno rade svoj posao, i precizno procenjuju. Proces bi trajao godinu dana. Danas naručiš telefon i dobiješ ga za 14 meseci....
+1
Tako je.
Meni nije svejedno da li ću moći nešto da poručim "sutra" kada mi zatreba, a što ne mogu da nađem kod nas.
Jedan deo onih koji poručuju ponaša se kao da su u obdaništu i odmah vrišti kada se nešto ocarini, jer, Bože moj, juče se nije carinilo, zašto bi danas.
Svako ko nešto poruči, a ne ukalkuliše trošak pdv-a za pošiljke ispod 50 eura, a pdv i carinu za one skuplje, je neozbiljan.
Osnovni problem je što većina paketa unutra nema račun, a na paketu piše ili gift ili nema smešna cifra.
Dok carinik nađe to nešto na internetu i cenu potroši se dosta vremena, a mislim da ih nešto i ne dotiče da se pretržu od posla i povećaju efektivnost.
Ladno mi danas izdaje status za subotu.
06.11.2015. 07:59 - 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
07.11.2015. 08:08 - 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
Jel su to počeli da rade i vikendom?
Неко је овде раније качио, тада су добили упутство да сваки пакет тркељишу. Рачунам да их успоравају ови до 30ак $ који су раније по правилу пропуштани без наплате.
a do avgusta-septembra 2015 su svi paketi imali račun,ni na jednom nije pisalo GIFT pa su paketi bili carinjeni za 7-8 dana najvise?.....ili isto kao danas nije bilo računa,pisalo je gift a carinici su BRZINOM SVETLOSTI nalazili podatke na internetu pa je opet bili neuporedivo brze carinjenje?
ne znam zasto se neki od vas ovde ponašaju kao da su ODUVEK paketi na srpskoj carini stajali 20 i više dana,to je TREND u zadnja 2-3 meseca......ranije nije bilo tako....da li to shvatate??
da,setih se još jednog tupavog obrazloženja kada je počelo to jezivo 20todnevno čekanje,kao "još uvek je leto,godišnji odmori,pa eto ima manje radnika i sporije rade"....onda se izgleda neki carinici nikada nisu ni vratili sa tog godišnjeg odmora kada i novembra meseca carina očajno sporo radi,jer ima manje radnika...![]()
Umesto da kukaš po forumu kao Kalimero, ako ti smeta i misliš da nešto možeš da uradiš, put pod noge, pa u Zemun.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari