Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

evo drugari i ja smo spremni da vas resimo bede i otkupimo po razumnoj ceni sve te asuse koji vam prave probleme ili smo spremni da menjamo za msi,sapphire,club 3d,gigabyte(vas izbor po zelji) :)

U slučaju reklamacije u garantnom roku, samo GTX970 uz doplatu dolazi u obzir. :)

Trenutno samo GTX970 a ako izadje R9 380X onda vjerovatno ce to biti adekvatna zamjena ocekuje se 4GB i tonga XT trebala bi biti bolja karta od R9 280X.

380x ce biti extra kartica,bice nov bet buy ako bude po nekoj normalnoj ceni

Asus 280X DCU2 dvoslotna. VRM 2 jeste stuck, ali VRM 1 sljaka normalno.
280x 1.jpg
280x 2.jpg

Poslednja izmena:
Da li je jos neko primetio koliko je slika u 2d rezimu losija u odnosu na npr. neku integrusu ili neku drugu graficku karticu? Koristio sam ranije Asus 280x a sad MSI i na obe je slika losija nego na integrusi iz procesora. Slova su malo krzavija i zamucenje je vece kad se vuce prozor po ekranu. Ne mogu drajvere da naprave normalne 100 godina. Inace, ovo sad je sa 15.7.1 drajverima a ranije samo koristio 15.4 beta.

Koji monitor, kakavo je kablo, koji konektor si koristio ? Nije to ni do drivera ni do karte, a driveri rade posao odlicno.

Monitor je neki LG 22", povezan putem VGA kabla. Nagledao se taj monitor gomile grafika i sa 280x je najlosija slika. Da se razumemo, nije nikakva katastrofa vec je za nijansu losija od integruse.

Monitor je neki LG 22", povezan putem VGA kabla. Nagledao se taj monitor gomile grafika i sa 280x je najlosija slika. Da se razumemo, nije nikakva katastrofa vec je za nijansu losija od integruse.

menjaj kabal,i predji ako ima port na monitoru na kakvu bilo digitalnu vezu (dvi,hdmi,DP).

Povecaj ostrinu na tome dok se ne izbistri slika, imao sam isti problem na LG G1919S monitoru. I naravno ili digitalni ulaz na monitoru ili novo kablo.

menjaj kabal,i predji ako ima port na monitoru na kakvu bilo digitalnu vezu (dvi,hdmi,DP).
Menjao kabl skoro. Ima samo VGA, tako da to nije opcija.
Povecaj ostrinu na tome dok se ne izbistri slika, imao sam isti problem na LG G1919S monitoru. I naravno ili digitalni ulaz na monitoru ili novo kablo.
Namestio sam ostrinu jos odavno i ni na jednoj kartici sem ove nisam imao "problem". Tesko je objasniti, jer je bas vrlo malo losija slika.

e onda je vreme za apgrejd monitora.shvatam ja da je izazovnije ulagati u gpu ali u monitor gledas i ponajbitnija je stavka,dzabe gazilioni frejmova,ssao i sta vec ne kad nema na cemu to da se vidi.pristojni monitori nisu ni stotinak evra,ja ovaj moj quanmax platio 3,5k dinara,samo je potrebna volja i neko uopsteno poznavanje materije da imas predstavu sta da trazis.

Pre neki dan se i ja pridružih klubu vlasnika R9 280x. :)
Uzeo sam MSI Radeon R9 280x Gaming 3GB i zadovoljan sam za sada. Na kratko "opipah" OC domete i prolazi Heaven bez problema na Core: 1150MHz, Mem: 1750MHz (7000MHz efektivno). Na tim taktovima temperatura u Heaven ide do 62C (ako se dobro sećam). Možda može još malo da se dotegne, ali nema potrebe, jer ću je koristiti na fabričkim taktovima.

to je odlican odokativni OC,ako pusta sini joj malo voltaze i vidi hoce li ici na i preko 1200mhz,cisto da bi bio clan elite. :)

e onda je vreme za apgrejd monitora.shvatam ja da je izazovnije ulagati u gpu ali u monitor gledas i ponajbitnija je stavka,dzabe gazilioni frejmova,ssao i sta vec ne kad nema na cemu to da se vidi.pristojni monitori nisu ni stotinak evra,ja ovaj moj quanmax platio 3,5k dinara,samo je potrebna volja i neko uopsteno poznavanje materije da imas predstavu sta da trazis.
Hmm, monitor na gomili drugih kartica prikazuje ostru sliku samo na 280x malcice slabiju. Zar mislis da je problem u monitoru?
to je odlican odokativni OC,ako pusta sini joj malo voltaze i vidi hoce li ici na i preko 1200mhz,cisto da bi bio clan elite. :)
MSI 280x ne dozvoljava promenu napona.

hm,moje bivse msi 760 gaming su pustale voltazu...problem je sto su ti dvi portovi na samoj karti negalvanizovani,problem se resava menjanjem dvi-vga adaptera,vga kabla ili generalno izbegavanjem analogne konekcije u 2015toj.

Dozvoljava. ;)

Moze iz AB-a
U VEN 1002 ubacis ovo:
[Settings]
VDDC_IR3567B_Detection = 32h
VDDC_IR3567B_Output = 0
MVDDC_IR3567B_Detection = 32h
MVDDC_IR3567B_Output = 1

Moze li se ista u AB ubaciti da sapphire dual -x mjenja napon?, iz trixa mjenja ali iz MSI AB nece ako ko zna moze li se ista napraviti da napise?

Jos bolje ako mozek da se nabudzi, mada svakako necu da diram napon.

^ Zbog cega..da ne 'crkne'? :trust:

Puna garancija, gazi to i nadaj se da crkne krajem sledece godine da uzmes neki 16nm gpu :D

MSI 280x ne dozvoljava promenu napona.

Radi promena napona bez problema u Afterburneru.

8xpqaa.jpg

grehota da bar ne probas da naganjas 1200mhz na koru,meni je na jednoj falili tacno 8 mhz .:'(

Mislio sam i ja da ga cacnem na dole, ali niti se greje puno niti imam vremena da testiram. Ako uhvatim vremena pozabavicu se.

Nazad
Vrh Dno