Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Krale care bas umes da nas nasmejes :-D

@A M G hahhahaaj zastita od carine, ma to je neka prevara, ne pije to vodu u ovoj drzavi.

Poslednja izmena:
Postoji fora kod nekih prodavaca da kupiš to, dodaje se neki procenat tipa 20% na cenu, i kad ti ocarine, skeniras to i pošalješ prodavcu i on ti refundira.. E sad, to je zaštita za 10% nađe carine ali ljudima je prolazilo sa vrate i pdv i carinu, ima na temama ovde o tome, skoro je bilo, potraži..

Video sam da na nekim sajtovima postoji nesto kao "zastita od carine" - da se plasticno izrazim, koja se dodatno placa.
Kako to funkcionise i da li je imao neko iskustva sa time?
Код Панде то функционише и доплаћује се 20% и важи и за царину и пдв.

Код Coolicool то кошта 8% и званично важи само за царину а не и ПДВ. Међутим, када сам куповао телефон, ребнули су ме са царином, 7000, ја сликао уплатницу и послао и већ сутра ми је новац рефундиран.

Потражи тему Редми Ноте 2, тамо сам качио њихове мејлове са потврдом поврата.

Ako garantujes da ces da me zaposlis evo dolazim.. ? Ako treba prvo da nabavim clansku kartu sns-a slobodno vici :)
Ja ne znam da li vi koji radite u javnoj sluzbi znate da ima veliki broj ljudi koji rade ozbiljne poslove a plate ne primaju po 3,4 meseca ?

Ne sada svi lepo treba da kukamo nad sudbinom ljudi u carini.. Mnogo im je tesko..

Јел знате ви, који пљујете, како се ради у јавној служби? Не, рекао вам неко да је блеја кад уђеш преко странке и седнеш у канцеларију, е па није тако бајно ван канцеларије где су плате минималне и где фале људи. Што се мене тиче ви слободно пљујте уседелице које примају енормне плате за џабе (пола њима - пола странци), али људе који раде за двој јер правих радника фали немојте.
Проблем је настао кад су се премештали и направили застој који сад не могу да испеглају јер стиже исти број пакета и људи је исто, а од претходних дана и даље нису обрађени.

Poslednja izmena:
Проблем није од селидбе него је још старији. Почели су са 2, 3 дана а догурали до 17-20. Не постоји разлог за такво малтретирање. Не можете да постигнете, ок пуштај са лабавијим прегледом. Нигде не пише да мора сваки пакет да се прегледа. Исто као на граници, не прегледа цариник сваки ауто.
Зашто тако не раде, зато што их неки ретард од шефа тера...
Ако наставе овако, чекање ће бити све дуже и уз скок долара оваква куповина полако губи смисао.

Poslednja izmena:
Јел знате ви, који пљујете, како се ради у јавној служби?
Znamo, naravno, leglo parazita je neki najblaži opis. Čoveku paket stigne za 3 dana iz Nemačke u Srbiju, i onda 20 dana čeka da ga stručnjaci u dembeliji "obrade".

Postoji fora kod nekih prodavaca da kupiš to, dodaje se neki procenat tipa 20% na cenu, i kad ti ocarine, skeniras to i pošalješ prodavcu i on ti refundira.. E sad, to je zaštita za 10% nađe carine ali ljudima je prolazilo sa vrate i pdv i carinu, ima na temama ovde o tome, skoro je bilo, potraži..

Код Панде то функционише и доплаћује се 20% и важи и за царину и пдв.

Код Coolicool то кошта 8% и званично важи само за царину а не и ПДВ. Међутим, када сам куповао телефон, ребнули су ме са царином, 7000, ја сликао уплатницу и послао и већ сутра ми је новац рефундиран.

Потражи тему Редми Ноте 2, тамо сам качио њихове мејлове са потврдом поврата.

E, na ovo sam mislio, dobro je da ima ljudi koji su to koristili.
Hvala na odgovorima, pogledacu u temi za Redmi Note 2. :wave:

Nije to nista, jos toliko i stize

15tak paketa se vraca sa nase carine (moje narudzbe samo) posle 45 dana cekanja, ne mogu da verujem da ga kinez donese za dzabe u srbiju za 15 dana a nasi ne mogu da ocarine i puste za 45 dana? A da ne pominjem da apsolutno ni jedannpaket ne prelazi 70e.

Sta se desava pobogu na carini, nista me ne stize u zadnjih mesec dana? Jel ih neko zvao, u cemu je problem? Osim sto smo drzava ****************** :D

Svakog dana ih zovem i uvek mi daju različite informacije . opušteno mi kaze da nemaju zakonski rok i da cekam. Ajde da nas što više zovemo medije!

Poslednja izmena:
Slaba vajda, vlast je protiv medija.

Ja bih pre organizovao da nas 3000 masovno naruci 10 stvari od po 1$, ono da bas plivaju u paketima :D

Meni danas isporucen paket koji je u Srbiju pristigao 21 oktobra.....a onaj prostigao 16 oktobra još uvek stoji na carini....

Doduse,ovaj od 21 oktobra je poslat DHL-om iz nemačke,a ovaj od 16og je USPS First Class-om iz Amerike,ako to ima neke veze...

Ajmo ljudi budjenje, dosta je bilo!

482c017813802eb9bcc6a2e7b2aea7c6.jpg

Da se izborimo da na sto vise paketa pise:
Ne Podleze Carinskon Pregledu :-D

Stigle mi kravate sa Aliexpresa za neverovatnih 14 dana. Prosto ne mogu da verujem :) Vrednost posiljke 15$ troskovi 0.

Stigle mi kravate sa Aliexpresa za neverovatnih 14 dana. Prosto ne mogu da verujem :) Vrednost posiljke 15$ troskovi 0.

Meni stigla posiljka pre par meseci za 11 dana pa se ne falim niti je to bit ove teme gde ljudi zbog hronicne dugogogdisnje neorganizovanosti cekaju po 20 dana na carinjenje. Tema je carina na posiljke a ne brzina stizanja paketa.

Meni stigla posiljka pre par meseci za 11 dana pa se ne falim niti je to bit ove teme gde ljudi zbog hronicne dugogogdisnje neorganizovanosti cekaju po 20 dana na carinjenje. Tema je carina na posiljke a ne brzina stizanja paketa.

Pusti čoveka da uživa malo :) imamo mi razumevanja iako čekamo, znaš kako je kada ti stigne paket a ne naplate ništa :) elem, paket je stigao brzo i bez carine jer je male vrednosti i videli su da ne podleže carinskim troškovima, pa su ga samo pustili. A nama, gde nam lupaju carinu,e mi čekamo, tu nastaje problem. I moja memorijska kartica je prošla bez problema i troškova jer je male vrednosti, ali je zato tablet zaglavio.

Ovo je tema gde se pise sve vezano za posiljke i carine. Kao sto si mogao da vidis nisam samo spomenuo da mi je paket stigao za 14 dana nego i da su troskovi carine, pdv, lezarine i sta god bili 0 dinara. Ne znam kakav problem imas sa tim?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno