Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Зависи и како је код вас законски регулисано, од ког износа роба подлеже царини... Ако је већи од наших 50, више се и робе пропусти без царинског прегледа.

А још и ако ваши на царини узимају у обзир кинеске умањене износе за разлику од наших...
Sve je isto kao i kod vas do 45 eura ne naplatuju nista, isto ako narucis telefon i za taj ne placas nista bez razliku na cjenu dali je 150 eura ili 200 pa na gore

Значи једино Црногорци могу опуштено да поручују...

14.10 je danas prosao tako da je to malo verovatno.

i šta su onda oni to ubrzali,ako je danas prošao 14ti?....u petak je bio 13ti.....i dalje guzeljaju dan po dan.....onda bi 16ti oktobar trebalo da bude u sredu 4 novembra,a to mu dodje 20 dana čekanja na carini.....

znači i dalje se drže te "tarife" 20 dana čekanja na carini od kada pristigne paket....

Nema razloga za nervozu.Do Nove godine cemo svi dobiti svoje paketice.

da li je ovo neka *******cija?

ako nije,dobro nisi napisao "tokom 2016 godine ćemo svi dobiti svoje paketiće koje smo naručili tokom 2015 godine"

:mad:

Haha citam 4000 paketa za dan, a braco sta ce da bude tek posle 11.11 kad krene da pristize pa taj dan ima da rade 5 dana :d

Nego treba mi pomoc, patike na Ebay, cena 22 eura, postarina pise 6 eura, iz Belgije !
Za slanje pise Economy Int'l Versand... Zanima me da li je iko porucivao sta slicno, jel brze stize kod nas nego paketi iz Kine i ono najvaznije buduci da je iz Belgije da li ce da veruju sta pise na paketu a insistiracu da napise tacnu cenu patika, da me ne klepaju posle po carini na mnogo veci iznos. Patike su nove uzgled i pise da ne dolaze u originalnoj ambalazi, znaci samo par patika nista vise...

GO,GO budjava srpska carina...:mad:

untitled.jpg

radiće po 12 sati i ubrzaće carinjenje my ass.....ko BRE u Srbiji radi po 12 sati,a naročito neće ti raspali carinici....i dalje idu dan po dan u zaostatku od 20 dana....:mad:

Ne znam ali taj GPC navodno izradjen po nekim standardima ali ocigledno fale ljudi, to je bruka i sramota toliko dana da se ceka... Ko zna mozda na Svetu nismo najgori ali smo sigurno u top 10 kanal zemalja.

Ja se i ne usudjujem nesto preko 50e da uzmem, ne zelim zivce da izgubim, nit znas koliko ce da kosta carina niti znas kada ce stici.

Nego treba mi pomoc, patike na Ebay, cena 22 eura, postarina pise 6 eura, iz Belgije !
Za slanje pise Economy Int'l Versand...
Obicna "international mail" posiljka, znaci.
Treba biti brza od obicne poste iz Kine (China/NL/HK/SG Post), ali ne mora da znaci.
Verovace deklaraciji skoro sigurno, ne zbog Belgije samo, vec 22eur i nije ko zna koliko nerealna cena za patike, da se cimaju.

ali najgore od svega što smo svi mi koji kupujemo nešto preko net-a i čekamo tu glupu carinu,TOTALNO bespomoćni...

mislim,jedino možeš da ih nazoveš na onaj broj,da im se napsuješ mile majke (čisto da ti bude lakše),ali spustiće slušalicu i ništa nećeš postići...možeš da odeš u tu njihovu budjavu zgradu,portir te neće pustiti dalje od vrata,ako napraviš scenu zvaće policiju...

videli smo da zakon o roku carinjenja ne vredi,tj nema smisla neka tužba....da nas 100000 potpiše neku peticiju protiv takvog BIZARNOG rada carine,bolelo bi ih doope i nastavili bi da rade kao što rade...

znači,ostaje ti samo da čekaš nedeljama i nedeljama da se OCARINI nešto....iako je to stiglo za 5-6 dana sa drugog kraja planete Zemlje ili sa meseca...

ili jednostavno,da ne kupuješ više preko net-a.....a ako to što ti treba nema nigde u budjavoj Srbiji,onda možeš da se slikaš...

Danas mi stize telefon koji je na carini od 15.10,sad jos samo da vidim koliko ce da me rebnu,Lg g2f320.

Danas mi stize telefon koji je na carini od 15.10,sad jos samo da vidim koliko ce da me rebnu,Lg g2f320.
Kod nas telefone i kompjuterske delove ne carinu znaci placas 0 dinara :) jedino kulere naplacuju neki danok, narucio sam vodeno hladenje pre godinu dana kostalo je oko 130 dolara kad sam otisao da ga podignem pitao sam zasto mi naplacujete neli pc komponente ne podleze na carinu i danok on mi ogovorio da je imalo ventilatore i mogao sam da ih iskoristim za neki frizider :D

Ne rade sigurno za minimalac sreca njihova, posto je to drzavni posao.
A znamo svi kolika je ovo banana drzava, tj politicari su tako napravili, pa tako sam ubedjen da Carina pumpa u svoj budjet i na stvarima koji nebi trebalo da budu ocarinjeni, cim se pojavi neki manjak u kvartalu, to im dodje kao neki interni akt.
Ма да, у царини ради ко како хоће, иду еци-пеци-пец логиком. Ајде не лупајте глупости, не тражим пуно. Ако је толико лепо, напустите своје послове и пређите у царину, иста плата а ништа не радиш, ако је веровати вама.

Ako garantujes da ces da me zaposlis evo dolazim.. ? Ako treba prvo da nabavim clansku kartu sns-a slobodno vici :)
Ja ne znam da li vi koji radite u javnoj sluzbi znate da ima veliki broj ljudi koji rade ozbiljne poslove a plate ne primaju po 3,4 meseca ?

Ne sada svi lepo treba da kukamo nad sudbinom ljudi u carini.. Mnogo im je tesko..

Poslednja izmena:
Ako garantujes da ces da me zaposlis evo dolazim.. ? Ako treba prvo da nabavim clansku kartu sns-a slobodno vici :)
Ja ne znam da li vi koji radite u javnoj sluzbi znate da ima veliki broj ljudi koji rade ozbiljne poslove a plate ne primaju po 3,4 meseca ?

Ne sada svi lepo treba da kukamo nad sudbinom ljudi u carini.. Mnogo im je tesko..
Хаха, ево и ја се пријављујем, и то за дупло мање колико год да им је... ризиковаћу...

Очигледно му мама или тата раде тамо па осећа потребу да их брани

Ма да, у царини ради ко како хоће, иду еци-пеци-пец логиком. Ајде не лупајте глупости, не тражим пуно. Ако је толико лепо, напустите своје послове и пређите у царину, иста плата а ништа не радиш, ако је веровати вама.

ŽIVOTA TI,ako znaš nekoga u carini (pošto ih braniš i oni su "divni") kaži nam iz prve ruke KOJI SE K.... dešava tamo?....zašto toliko paketi kasne?

i što je najvažnije,da li će to biti i u buduće (ZAUVEK) praksa da kasne po 20 dana ili to je samo trenutno zbog nekog razloga?

Update: Stigao mi paket,stigao za 9 dana preko Singapurske poste proveo 2 dana na carini (status je bio "za carinu") posle 2 dana pusten sa pecatom Ne Podleze carini,mislio sam da ce da me rebnu posto je malo glomazan paket,u pitanju su 3d naocare Ritech 2 :cool:

Meni danas stigao paket na kucu (u Srbiju stigao 14. oktobra). U pitanju je telefon JIAYU G4S, plaćen 135 dolara. Poštar kaže treba da se plati 5200 din. (carina i pdv)!!!!??? Ja naravno odbio da platim, i sad mi treba mala pomoć, šta dalje da radim, kome da se žalim i šta treba da dostavim na uvid?

ps. Isti takav telefon mi je stigao pre mesec dana i platio sam 2200 dinara. Odlepio sam, stvarno ne znam šta da kažem...

Meni danas stigao paket na kucu (u Srbiju stigao 14. oktobra). U pitanju je telefon JIAYU G4S, plaćen 135 dolara. Poštar kaže treba da se plati 5200 din. (carina i pdv)!!!!??? Ja naravno odbio da platim, i sad mi treba mala pomoć, šta dalje da radim, kome da se žalim i šta treba da dostavim na uvid?

ps. Isti takav telefon mi je stigao pre mesec dana i platio sam 2200 dinara. Odlepio sam, stvarno ne znam šta da kažem...
Naplatili su ti u dinar tacno. Carina i pdv na 135 evra ti je skoro u dinar izracunata (135e×120.5 = 16267.5 din =carina+pdv 32% = 5205 din).A tada kada su ti naplatili manje nesto su oni se zeznuli u tvoju korist . A sta ces sad kad si odbio da platis neznam.

Mislim da nemas razloga da se zalis jer su ti telefon dobro procenili, tako da je carina i pdv 100-200din gore dole otprilike toliko, ne znam sta ces postici zalbom ako nemas dokaz da si ga platio manje od cene koju si naveo. Jedino ti preostaje da ne preuzimas paket, da ga vrate prodavcu a on da ti refundira novac. Drugi je problem sto nekad prodjemo jeftinije, mislim da dosta zavisi ko procenjuje na carini imo.

Poslednja izmena:
Ne bih se složio, jer je plaćeno u dolarima a to ispada 14787 dinara. 32 posto od toga je 4731 dinara, ako ćemo precizno...

Dodaj na to troskove otvaranja paketa oko 200din, i to mu dodje oko 5000. Ako se dobro secam neko je rekao da je podnosenje zalbe oko 500din, tako da ti se nikako ne isplati. Jedino resenje koje ja vidim, ako nisi voljan da platis dazbine jeste vracanje paketa i refundacija, narucis opet i nadas se posle mesec i kusur dana da ce biti milostivi kada ponovo stigne na carinu. :)

Ukoliko se paket vrati,odnosno odbijem da ga preuzmem,koliko mogu da ocekujem od kineza refund?ceo iznos?jel neko ima iskustva sa tim. (Cekam i ja mob,pa ako me bas rebnu nerealno da znam alternativu)

Video sam da na nekim sajtovima postoji nesto kao "zastita od carine" - da se plasticno izrazim, koja se dodatno placa.
Kako to funkcionise i da li je imao neko iskustva sa time?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno