Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo da doprinesem i ja za info xiaomi yi kamera izgleda bez carine preko gearbest-a cena 66.99$
paket poslat 17.10

Datum Mesto Faza Status Potpisnik
26.10.2015 16:45:00 NL - NLAMSE Prispeće
29.10.2015 14:02:22 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
30.10.2015 10:08:22 61200 CARINA GPC BEOGRAD Od carine
30.10.2015 10:34:29 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

Poslednja izmena:
Jako davno, iz Koreje kada su mi slali. OK sluzba, malkice mozda sporija od DHLa, ali i realnije cene za spediciju ako do nje dodje.

Рачунај једно 17-20 дана.
Јуче ми је изашла пошиљка са царине а стигла је 13ог.

nije to nista,ovo je bruka

Untitled.jpg

a ovo je bruka za drugu pošiljku

U.jpg

screenshotovi od danas.....nego,da li ste primetili da bar mesec dana unazad najavljuju kako će se brže cariniti paketi,ali eto od toga ništa i dalje smo na 20ak dana čekanja na budjavoj carini...

***..tebi je bas puno..ovo iznadi nije....Meni u proseku po 7 dana na carini bude

Pisao sam gore.u četvrtak sam ih zvao, kažu da će ubrzati od ponedeljka jer će raditi po 12 sati.

Da li neko ima info, kako carine robu iz Kine u Švedskoj, kad ide DHLom?

Da li neko ima info, kako carine robu iz Kine u Švedskoj, kad ide DHLom?

Ne mogu ti precizno odgovoriti, ali dok sam boravio u Švedskoj poručivao sam pakete iz Azije.

U suštini nema neke razlike u odnosu na našu carinu, s tim što do 500kr vrednosti ti neće ništa naplatiti, i veruju deklaracijama koje stoje na paketu (to kažem iz iskustva, zvanična pravila su nešto drugačija).

Ono što im se mora priznati jeste ekspeditivnost, sve se šalje i stiže brzo, ali cene poštanskih usluga (kao i svih ostalih usluga) deru po ušima.

***..tebi je bas puno..ovo iznadi nije....Meni u proseku po 7 dana na carini bude

pa i meni je ranije (recimo do septembra 2015) bbilo najduze na carini po 7-8 dana,cesto i kraće......šta uradiše od septembra,nemam pojma...tj,zašto su toliko usporili i koji im je andrak?

ne verujem da imaju malo radnika (osim ako naprasno nisu otpustili 50% zaposlenih,sto je malo verovatno) jer sa tim istim brojem radnika su mnogo brze carinli pre par meseci,ne verujem da ljudi u Srbiji npr ovog oktobra 2015 NEUPOREDIVO više naručuju iz inostranstva nego što su to radili npr juna 2015...

neko je pričao o nekakvoj selidbi cele te zgrade,radnika u neku drugu,pa je možda to razlog....

Pozdrav ljudi!

Evo i ja još jedan baksuz da se uključim, pošiljka mi je stigla 21.10 na carinski pregled i stoji već 7 dana, a status se updatuje svakog jutra za prethodni dan. Samo mi nije jasno zašto nekima kojima je pošiljka stigla tipa 26-27 ista prolazi carinski pregled za 1 dan i stiže kući a nama što je stigla ranije nikako da prođe. Inače poručio sam Kinkoo Infinite Nova 10500mAh koji vredi oko 45 eura (platio $51 sa discount kuponom - full cena oko $60), sad ne znam kako i koliko će oni da cepnu carinu, a pisalo je Free Shipping kad sam naručivao, sad ne znam da li tu dolazi u obzir i carina.

Tracking.png

Prodje za dan jer ga ne carine, nego samo proslede dalje... A to sto si ti platio njima ne znači mnogo, pronaći će oni cenu..
Edit: osim ako im ne pošalješ račun i izvod i ostalo, mada ni tada nisam shvatio vredi li, pročitaj malo unazad po temi...

Pozdrav ljudi!

Evo i ja još jedan baksuz da se uključim, pošiljka mi je stigla 21.10 na carinski pregled i stoji već 7 dana, a status se updatuje svakog jutra za prethodni dan. Samo mi nije jasno zašto nekima kojima je pošiljka stigla tipa 26-27 ista prolazi carinski pregled za 1 dan i stiže kući a nama što je stigla ranije nikako da prođe. Inače poručio sam Kinkoo Infinite Nova 10500mAh koji vredi oko 45 eura (platio $51 sa discount kuponom - full cena oko $60), sad ne znam kako i koliko će oni da cepnu carinu, a pisalo je Free Shipping kad sam naručivao, sad ne znam da li tu dolazi u obzir i carina.

Pogledajte prilog 183107

nije tacno da ono što je stiglo posle 26-27 prolaze za dan.....evo ja sam te "sreće" da mi se i paket od 28 og zaglavio....

Untitled.jpg

imam 4 paketa koja trebaju da stignu do mene,pristigli u Srbiju na carinu 16,21,25 i ovaj od 28 oktobra i SVI stoje(ili će stojati) zaglavljeni nedeljama......

je.em 300 majki toj jeb.enoj carini svaki dan :mad:

Da li postoji neki zakonski rok zacarinjenje? Negde sam pročitao da postoji.

Bice ovde skidanja koze :D kao meni nadao sam se da ce proci sve lepo, ali sad kad sam video..

Ma neka naplate i carinu, platiću sve samo da stigne već jednom. Užasno su spori, na primer mogao sam da tražim pare nazad od prodavca tokom prvih 30 dana od kupovine ako mi proizvod ne odgovara, a ja nakon 30 dana nisam ni primio pošiljku. A koliko vidim po prethodnim postovima, čekaću ja jos minimum 10-ak radnih dana. Toliko o tome.. :)

Pa bas to , uzme ti pare i cekas mesec dana da dodje idi bre...
Bas me zanima kako ce da ocarini kit za motor? :D

Poslednja izmena:
Каквих 5, 6 дана!? Све што царине барем у задња два три месеца не изађе испод 15 дана, сада већ 17. Разлика је све већа и већа. Ако не промене начин рада идемо НС још више, небо је граница :)

Ja sam cekao 21 dan da ga ocarine. Sva sreca je sro nije bilo nista hitno ali svejedno me je nerviralo. Uzasni su! Sada ne znam ni dali da narucujem posto mi je hica za nesto a ako cu cekati opet mesec dana onda mi dzaba porucivanje. Bolje ovde da platim duplo.

Ja sam imao srece da brzo prodje paket e sad koliko su me osurili saznacu u ponedeljak nadam se da nisu precenili paket... :D

Prilozi

• uploadfromtaptalk1446313965453.jpg
    uploadfromtaptalk1446313965453.jpg
    36.2 KB · Pregleda: 209
Cuo sam da su u velikoj guzvi jer se narucuje trostruko vise nego u istom periodu prosle godine.
Tako da nemojte da blatite nase carinike jer nisu roboti.

Cuo sam da su u velikoj guzvi jer se narucuje trostruko vise nego u istom periodu prosle godine.
To ti kazi policajcu kada te zaustavi,tri puta je veca guzva nego sto si ocekivao pa si vozio tri puta brze od dozvoljenog. Nadaj se najboljem naravno.

Šta to znači da se više naručuje,da će sledeće godine u ovo vreme prosečno vreme carinjenja biti 6 meseci umesto 5 dana kolio treba da traje?

Ако не могу да испрате законски или барем културан рок нека пуштају без прегледа. Не морају баш све да ребну.
Не причам ово због пара него због безобразно дугог чекања.

А мене нешто заболе, чак и ако је то истина а сумњам...

Добијају плату, и то фину, и морају да је заслуже...

Ни мене нико не пита да ли је повећан обим пословања...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno